Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

Επινοήσεις σιωνιστών




«Ο Ιησούς είναι ένας πολύ σπουδαίος εβραίος. Μεταξύ των χριστιανών, ποιος δέχεται αυτό το γεγονός; Μεταξύ των εβραίων, ποιος το θυμάται;».

Πιστός ερμηνευτής του Μαϊμονίδη, ο Ζακ Ατταλί πιστεύει ότι ο ρόλος των Ιουδαίων είναι να θέσουν το φιλοσοφικό έργο της μεγάλης αυτής προσωπικότητας στη διάθεση των υπολοίπων ανθρώπων. Με αυτόν το σκοπό στο μυαλό του, και αποφασισμένος να απαντήσει στις θεμελιώδεις ερωτήσεις που μπορεί να θέσει ο καθένας γύρω από τη θρησκεία που αποτελεί τη βάση όλων των μονοθεϊσμών, έγραψε το Ερωτικό Λεξικό του Ιουδαϊσμού (Εκδ. Ρlon). Για τον Γάλλο καθηγητή, ο ιουδαϊσμός προσδιορίζεται από δύο ιδεώδη, που μερικές φορές συγκρούονται: ένα Βιβλίο και μια Γη. Και χαρακτηρίζεται από την ιδέα του αλτρουισμού και της προόδου, αφού προσέφερε στην ανθρώπινη μοίρα την έννοια του μη κυκλικού χρόνου: δεν βρισκόμαστε εδώ για να υποστούμε τον κόσμο, για να τον αναπαράγουμε ως έχει, αλλά για να τον μεταμορφώσουμε, για να τον ξαναδημιουργήσουμε.

Ο Ισραηλινός καθηγητής Σλόμο Σαντ, που διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και έχει γράψει το βιβλίο Πώς εφευρέθηκε ο εβραϊκός λαός (Εκδ. Fayard), διαφωνεί και με τις δύο αυτές παρατηρήσεις. Η Βίβλος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως θεμέλιο της ύπαρξης του Ισραήλ, λέει στο περιοδικό Λ΄ Εξπρές που οργάνωσε μια συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών. Αυτό είναι μια επινόηση των σιωνιστών. Στην εβραϊκή λαϊκή παράδοση, η Βίβλος έχει μικρότερη σημασία από τον σχολιασμό της, τη Μισνά και το Ταλμούδ. Ούτε ο ιουδαϊσμός αποτελεί παράγοντα προόδου. Η διάσταση του κυκλικού χρόνου υπάρχει και στις άλλες θρησκείες. Όσο για την εξορία του εβραϊκού λαού από τη Ρώμη κατά το 70 μ.Χ., μύθος είναι κι αυτή, κατασκεύασμα του μάρτυρα Ιουστίνου έναν αιώνα αργότερα. Οι έρευνες δείχνουν ότι η εβραϊκή διασπορά της αρχαιότητας ήταν αποτέλεσμα μάλλον προσηλυτισμού των κατοίκων της Μεσογείου στον ιουδαϊσμό παρά διάχυσης του εβραϊκού λαού. Κι όμως, ο μύθος αυτός είναι γραμμένος στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ και στηρίζει τη διεκδίκηση του εδάφους της Παλαιστίνης ως ιστορικού λίκνου των Εβραίων. Η μυθολογία δεν είναι κακό πράγμα- αρκεί να μη στρέφεται εναντίον των άλλων και να μη χρησιμοποιείται για να γίνεται διάκριση μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων στο ζήτημα των δικαιωμάτων.

Το Ισραήλ κρατά τη φλόγα της δημοκρατίας και της ελευθερίας, λέει ο Ατταλί. «Δεν είμαι καθόλου σίγουρος γι΄ αυτό», απαντά ο Σαντ. «Με την καταστολή που ασκούμε εδώ και 42 χρόνια στα κατεχόμενα εδάφη, με την άρνησή μας να προτείνουμε οποιοδήποτε αξιόπιστο πολιτικό πρόγραμμα στους Παλαιστίνιους, έχουμε αποδυναμώσει το δημοκρατικό ιδεώδες στη Μέση Ανατολή και έχουμε δυσφημήσει τις κοσμικές δυνάμεις». Κι αν νικήσει ο Νετανυάχου στις εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας, τα πράγματα θα γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα.

2 Comments:

At 5/2/09 5:19 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εκείνο που κάνει ξεχωριστή την ιστορία του Εβραϊκού λαού, νομίζω, είναι η σύνδεση της λειτουργίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων με την ανάγνωση κειμένων απο κάθε πιστό.
Κάθε Εβραίος και ένας Ψάλτης κατά το Ορθόδοξο λειτουργικό, κατά συνέπεια χαμηλός αναλφαβητισμός και άμετρη συσώρευση αντιπάθειας και επιφύλαξης απο εχθρικές ή φίλιες ηγετικές δυνάμεις που διατηρούν και διατηρούνται στην εξουσία εξ αιτίας της αγραμματοσύνης.

 
At 30/7/09 3:58 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

色情漫畫,美女遊戲,成人論壇,成人網站,美女遊戲,色情遊戲,成人小說,嘟嘟成人網,成人,plus,貼圖,a片免費看,愛情小說,6k聊天室,色情漫畫,玩美女人,色情漫畫,情色網,免費成人影片,成人影片,正妹牆,6k聊天室,校園正妹牆,免費視訊,hi5 tv,色情網站,sogo論壇,成人影城,成人圖片,85cc免費影片,正妹牆,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,自拍,plus論壇,好玩遊戲區,麗的色遊戲,免費小遊戲,情色論壇,臺灣情色網,正妹牆,寄情築園小遊戲,色遊戲,plus論壇,美女遊戲,色情遊戲,情色視訊,SEX,言情小說,哈啦聊天室,好玩遊戲區,plus,後宮電影院,微風,色情影片,聊天室,台灣論壇,AV

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home