Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2007

Σλιπ ή μποξεράκι;



Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, δύο στους τρεις Γάλλους προτιμούν το σλιπ από το μποξεράκι. Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, φτάνει σε άλλες χώρες το 80%. Και η Λιμπερασιόν θέτει το καίριο ερώτημα: το σλιπ είναι δεξιό ή αριστερό;

O Πατρίς Νταρντ, που μετά τον θάνατο του πατέρα του ανέλαβε να συνεχίσει τον θρύλο του επιθεωρητή Σαν Αντόνιο, διηγείται ότι μια μέρα είχαν μαζευτεί οι δυο τους και μερικοί δημοσιογράφοι σ΄ ένα μεγάλο ξενοδοχείο του Παρισιού και συζητούσαν για το αν είναι καλύτερο το σλιπ ή το μποξεράκι. Ο Φρεντερίκ Νταρντ είχε ασχοληθεί διεξοδικά μ΄ αυτό το θέμα στα βιβλία του, που είχαν τίτλους όπως «Βάλε το δάχτυλό σου όπου έχω το δικό μου», «Γλείφε και σκάσε» ή «Κοντσέρτο για ζαρτιέρες». Ξαφνικά, πρόσεξε ότι στο ξενοδοχείο μπήκε ο Ομάρ Σαρίφ, με τον οποίο είχε συναντηθεί μια φορά στο παρελθόν. Έτρεξε, τον αγκάλιασε και ζήτησε τη βοήθειά του: «Αγαπητέ Ομάρ, έχουμε ανάγκη από τη γνώμη ενός πραγματικού γυναικοκατακτητή. Πείτε μας: φοράτε σλιπ ή μποξεράκι;». Ο δημοφιλής ηθοποιός δεν δίστασε: «Λυπάμαι, κύριε Νταρντ. Δεν φοράω ποτέ κάτι μέσα από το παντελόνι μου. Μ΄ αρέσει τα αρχίδια μου να αερίζονται». Κι ύστερα, δείχνοντας το δέμα που κρατούσε, ζήτησε να τον συγχωρήσουν. «Προτού συνεχίσουμε αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση, θα μου επιτρέψετε να αφήσω στο δωμάτιό μου την τεφροδόχο της μητέρας μου. Έρχομαι από το κρεματόριο».

Η λέξη «σλιπ» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1906, στη σελίδα 563 του περίφημου γαλλικού καταλόγου Μanufrance. Στη διάρκεια του πλούσιου βίου του συνδέθηκε με πολλές προσωπικότητες, όπως ο Μάο (το τεράστιο, λευκό εσώρουχό του εκτίθεται σε ένα μουσείο κοντά στην πόλη όπου γεννήθηκε), η Σάρον Στόουν (που φωτογραφήθηκε το 1991 με λευκό κομπινεζόν στο εξώφυλλο του Μatch), ο Τζων Τραβόλτα (το μίνι σλιπ με το οποίο εμφανίστηκε στην ταινία Saturday Νight Fever έμεινε στην ιστορία) και ο Σαντάμ Χουσεΐν (η φωτογραφία του άλλοτε πανίσχυρου δικτάτορα με το εσώρουχο δημοσιεύτηκε πρωτοσέλιδη τον Μάιο του 2005 στην εφημερίδα Σαν, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις). Οι Αμερικανοί το ανακάλυψαν το 1934, σε μια βιτρίνα του Σικάγου: μέσα σε τρεις μήνες πουλήθηκαν 30.000 κομμάτια. Τη δεκαετία του ΄70 ήταν της μόδας, τη δεκαετία του ΄80 συνδέθηκε με τους ομοφυλόφιλους, τη δεκαετία του ΄90 χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον ισχυρό ανταγωνισμό του boxer. Σήμερα, οι φανατικοί του σλιπ περιλαμβάνουν τους αγρότες, τους εργάτες, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους οικογενειάρχες, τους αθλητές.

Πού ανήκει λοιπόν ιδεολογικά το υπεραιωνόβιο εσώρουχο, στη Δεξιά ή την Αριστερά; Και πόσο κινδυνεύει από το μποξεράκι; Στα ερωτήματα αυτά δεν έχει δοθεί απάντηση. Όπως λέει πάντως ο βοηθός του Σαν Αντόνιο, ο Μπερύ, «το σλιπ είναι όπως το αυτοκίνητο και η γυναίκα: περνάς πολλή ώρα μέσα του. Καλό είναι λοιπόν να αισθάνεσαι άνετα».

23 Comments:

At 23/8/07 12:36 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Έξοχο άρθρο! Θα είχα βέβαια να πω πολλά για το τσιτάτο στο τέλος αλλά δεν είμαι και στο τσακίρ κέφι.

Ο Σαρίφ όμως έγραψε.

Δεν ξέρω πώς λειτουργει στους άντρες αντιστοίχως αυτό που θα πω, αλλά η σκέψη ότι κάποιος δεν φοράει τίποτα μέσα από το παντελόνι του είναι εξαιρετικά διεγερτική, ειδικά όταν δεν μιλάμε για "κάποιον" αλλά για "εκείνον" και ακόμη πιο ειδικά όταν ξέρεις το περιεχόμενο του παντελονιού εκείνου.

 
At 23/8/07 1:21 μ.μ., Blogger chocolate chip said...

λολ. Ετσι.Ενα τρανταχτο γελιο για το δροσερο θεμα. Αλλου ομως ειναι το προβλημα: Στο ανοιγμα του σλιπ.Ειναι παντα δεξια.Αν εισαι δεξιοχειρ και το μοριο σου (τι ευγενεια!) κοιταει αριστερα η και δεξια, υπαρχει μια ευκολια. Αν ομως εισαι αριστεροχειρ και το μοριο σου κοιταει αριστερα,ε, ειναι κομματι δυσκολο αλλα, βρε αδελφε, συνηθιζεις.
Τωρα ιδεολογικα ,υπαρχουν Δεξιοι που δεν αρεσκονται στα εσωρουχα εκτος και αν οι ιδιοι φορουν ζαρτιερες (δεν ειν' κακο) και πολλοι Αριστεροι που φορανε το σλιπ μεσα απο το μποξερακι. Οπως και πολλες Δεξιο-Αριστερες που φορανε το στρινγκακι μεσα απο το κυλοτακι.Για να ξεφλουδιζονται 'ωσαν κρομμυα' κατα την διαρκεια των 'προκαταρκτικων' εξετασεων. Πολλες στρειτ(διευκρινιζω)κουκλαρες φορανε συνειδητα αντρικα μποξερακια, οχι απο τον φθονο του πεους, αλλα υποστηριζουν οτι αρεσει πολυ σε συγκεκριμενους αντρες.Why not?
Ειναι και το θεμα του μεγεθους του σλιπ/μποξερ. Και ποσους/ποιους χωραει.Και ποιος μας τα κουναει.
Αμ, το θεμα του υφασματος? Ποσο μελανι ξεβαφει στο συνθετικο? Αν ειναι βαμβακερο, απορροφα ιδρωτα και κραδασμους. Αν ειναι μεταξωτο, θελει επιδεξιους κολους.

 
At 23/8/07 1:28 μ.μ., Blogger chocolate chip said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 23/8/07 1:31 μ.μ., Blogger chocolate chip said...

προς 'Αθηναιος'

.... αλλά για "εκείνον" και ακόμη πιο ειδικά όταν ΔΕΝ ξέρεις το περιεχόμενο του παντελονιού εκείνου. Ακομα.

 
At 23/8/07 1:46 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Αγαπητέ chocolate chip, αυτό άπτεται του προσωπικού γούστου. Στη δική μου ηλικία και δεδομένου ότι δεν βγήκα από το σπίτι μου χθες, αισθάνομαι πως δεν έχω χρόνο και κυρίως διάθεση για θλιβερές αποκαλύψεις τέτοιου είδους.

Το πιο αυτοσαρκαστικό από άντρα το έχω ακούσει από ένα διάσημο Έλληνα μάγειρα σε μία ανάλογη συζήτηση. "Μόνο για το φαγητό που φτιάχνω δεν με ενδιαφέρει η άποψη των άλλων γιατί ξέρω ότι είμαι ο καλύτερος. Γιαυτό τις γυναίκες τις καλώ για φαγητό. Σε όποιαν δεν αρέσει το φαγητό, Αθήναιε παιδί μου, μπορεί να ντυθεί και να φύγει".

Το υπογράφω και με τα δύο χέρια!

 
At 23/8/07 2:30 μ.μ., Blogger chocolate chip said...

Ευχαριστω για τον λιγο χρονο που διαθεσατε να απαντησετε. Οι απαντησεις σας, ως συνηθως, δεν εχουν ηλικια.

Στο δροσερο/καυτο αρθρο επιμενω. Ο Μπερυ, ο βοηθος του Σαν Αντονιο, ποσο χρονων ναναι αραγε? Θα μεινω με την απορια μου σαφως.

 
At 23/8/07 3:19 μ.μ., Blogger Πάνος said...

Respect στον σεϊχη Ομάρ!

*

Μιχάλη, ζητώ συγνώμη που δε απάντησα, σε προηγούμενο ποστ. Πολιτικές ενασχολήσεις... :-)

*

Σε προσωπικές συνεντεύξεις που πήρα από γυναίκες στα πλαίσια της μεγάλης έρευνας που έκανα για την καλύβα (εκκρεμεί η ανάρτηση) με θέμα "κυλότα 3/4 ή στρινγκ" ξεχώρισε η απάντηση μιας πεπειραμένης νοσηλεύτριας: "τι στρινγκ και μαλακίες... κυλότα κυλοτάρα, να σε σκεπαζ' μέχρι τον αφαλό, όπως τις παλιές! Ούτε μητρικά τ'ς έπιαναν, ούτε τίποτις!". Μετά από αυτό, δεν προχώρησα στην επόμενη ερώτηση.

 
At 23/8/07 4:38 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

"Ο Μπερυ, ο βοηθος του Σαν Αντονιο, ποσο χρονων ναναι αραγε? Θα μεινω με την απορια μου σαφως".

Δεν έχω διαβάσει καθόλου αυτές τις ιστορίες, αλλά από τα τσιτάτα που λέει πρέπει να είναι προχωρημένος μεσήλικας και να ομιλεί από μνήμης. ;-)

 
At 23/8/07 4:46 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Κι επειδή η παρέα έχει χιούμορ και δεν είναι καθόλου κορέκτ, ορίστε και το ξεκαρδιστικό κείμενο του σούπερ-πρόβατου για το θέμα.

 
At 23/8/07 6:00 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Πολιτικές ενασχολήσεις, Πάνο; Μας έδωσες είδηση; Μετά τον Αθήναιο (με την ευρεία έννοια), κι άλλος coblogger στον στίβο της πολιτικής;

 
At 23/8/07 6:18 μ.μ., Blogger Πάνος said...

Μιχάλη,

δια της ερωτήσεως απαντάς εμμέσως στο ερώτημα "πότε πέρασα τελευταία φορά από την καλύβα" - και η απάντηση είναι "εδώ και πολλές μέρες"... :-)

(ούτε τη χελώνα είδες βέβαια - αλλά αυτή ακόμα δε συμπλήρωσε τη δεύτερη μέρα της ζωής της)

Υποψήφιος μάλλον δε θα είμαι, λόγω επαγγελματικού κωλύματος. Αλλά και χωρίς την βαρύνουσα παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο, οι "Οικολόγοι -Πράσινοι" θα τα πάνε μια χαρά!

(Μερσί προκαταβολικά για τις ευχές!)

 
At 23/8/07 7:21 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Το μποξεράκι-παντελονάκι είναι πιο οικολογικό γιατί φροντίζει καλύτερα τον εξαερισμό των αποκάτω.
Το σλιπάκι, χμμ δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια μέρα με ζέστη σαν τη σημερινή, να σου κολλάει και να σε ιδρώνει εκεί που τα πόδια ενώνονται με το σώμα σου.
Άσε που αν το έχεις προμηθευτεί από σούπερ μάρκετ κινδυνεύεις να μην έχει άνοιγμα και να εκτεθείς σε περίπτωση υπερεπείγουσας τάσης για κατούρημα. Αυτοί οι Κινέζοι βρε παιδί μου μισές δουλειές κάνουν.

 
At 23/8/07 7:25 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Α και ξέχασα...
Το σλιπάκι για όσους έχουν δυνατές εξατμίσεις, παγιδεύει τα αέρια και τα κουβαλάς για λίγο σα να είναι μέσα σε μπαλονάκι.
Μιχάλη με συγχωρείς. Φταίει η ενασχόλησή μου αυτές τις μέρες με τους οικολόγους.

 
At 23/8/07 7:52 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Σόρυ, Πάνο. Φταίει ότι έχω άγχος να διαβάζω κάθε μέρα τον Αθήναιο, μαζί με όλα τα comments, γιατί με εξετάζει, κι άμα δεν ξέρω κάτι υφίσταμαι δριμεία κριτική. Ετσι αμέλησα να περάσω από τη Χελώνα.
Ενδιαφέρουσα επιλογή, άντε να ξεμαυρίσει λίγο η Θεσσαλονίκη.

Nik-athenian, είσαι άπαιχτος.

Αλήθεια, ρε παιδιά, τι έγινε εκείνος ο Tinman; Ακόμα διακοπές είναι ο μπαγάσας; Ποιος τον πληρώνει αυτόν; Οχι τίποτα άλλο, αλλά η άποψή του για το σημερινό δίλημμα είναι απαραίτητη...

 
At 24/8/07 12:54 π.μ., Blogger chocolate chip said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 24/8/07 1:11 π.μ., Blogger chocolate chip said...

'... πρέπει να είναι προχωρημένος μεσήλικας και να ομιλεί από μνήμης. ;-)'
Ισως. Εγω παντως, στην επομενη ζωη, υποσχομαι να γεννηθω ως ανετο αυτοκινητο.

 
At 24/8/07 9:42 π.μ., Blogger passing bee said...

Κυρια Ελενη, που εισαστε τωρα να προταξετε τα στηθη σας? Ρουχα απλωνετε? Εδω αλληλοσυγχαιρονται για τις οικολογικες πορδες τους.
Κυριε Μητσε, η επιλογη του κειμενου αυτη τη φορα ηταν ατυχης. Ειναι οντως μια σαχλαμαριτσα. Αλλα βλεπω με χαρα οτι σας στηριζουν οι αυλικοι σας, σαφεστατα η "αθηναιος" θα στηριξει την στηλη 'της' (στυλη της, στυλοβατης της,αναβατης της) με φανατισμο. Και παντα επιδεικνυοντας σας, τις τεραστιες εγκυκλοπαιδεικες και αλλες γνωσεις. Λειπει και ο tinman για να συμπληρωθει το καρρε! (χμ,κριμα)
Το σοκολατοπραμα, με κανατε να χαμογελασω'τρανταχτα' και λιγο μου τα κουνησατε τοσο βαρια που ειναι.
Ακομα και στις ατυχεις σας στιγμες, ολοι υποκλινονται/μαστε.
Σας το συγχωρω-μα ποση ζεστη εχετε πια στα γραφεια της Μιχαλακοπουλου? Χωρις αεροψυκτες εισθε?

 
At 28/8/07 4:42 μ.μ., Blogger Διαγόρας ο Μήλιος said...

Πράγματι, έξοχο άρθρο. Αν δεν πραγματευόντουσαν τέτοια θέματα οι ιστολόγοι, τι θα πραγματευόντουσαν; τις φωτιές; μα όλοι γι'αυτές μιλάνε!

Εγώ πάλι δεν συμφωνώ απλά με τον Σαρίφ, αλλά πράττω ακριβώς όπως πράττει κι εκείνος από τότε που ήμουν 19 ετών. Δίνει μία αίσθηση ελευθερίας το να τα αερίζεις, και μία αίσθηση ευεξίας το να τα νιώθεις να κρέμονται. Αποτελεί επίσης "ευχάριστη έκπληξη" για τις δεσποινίδες.

 
At 8/12/15 7:56 π.μ., Blogger John said...

coach factory outlet
ugg boots
nike huarache
michael kors handbags
jordan concords
cheap jordans
true religion outlet
rolex watches outlet
coach outlet
michael kors outlet
coach outlet
coach factory outlet
ugg boots
oakley sunglasses wholesale
uggs outlet
ed hardy clothing
pandora jewelry
toms outlet
nike roshe run
ugg clearance
gucci handbags
coach factory outlet
michael kors outlet online
concords 11
tory burch sale
gucci shoes
uggs outlet
beats by dre
mont blanc pens
coach factory outlet
cheap uggs for sale
20151205yuanyuan

 
At 21/8/17 10:41 π.μ., Blogger raybanoutlet001 said...

ugg boots
broncos jerseys
nike factory outlet
ugg outlet
pandora outlet
michael kors bags
hugo boss sale
michael kors purses
ugg boots
ugg boots

 
At 30/12/17 2:47 μ.μ., Blogger beatrizhurley said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 1/1/18 8:40 π.μ., Blogger beatrizhurley said...

Likewise, you have to require Get APK web connection in your phone in order to use the Whatsapp Web function, APK Now bcoz right here you need to check APK Updated a code from your cell.

 
At 28/7/18 5:09 π.μ., Blogger Unknown said...

www0727


basket nike femme
ralph lauren uk
ugg boots clearance
coach factory outlet
jordan shoes
moncler jackets
polo ralph lauren outlet
christian louboutin shoes
ralph lauren outlet
lacoste outlet





 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home