Σάββατο, Μαΐου 12, 2007

Ο χαμένος Παράδεισος



Τις προάλλες, ένας νεαρός Ιταλός είχε μια ιδέα: να ανοίξει ένα κατάστημα με τατουάζ σε μια περιοχή όπου ήξερε ότι ζουν πολλοί λάτρεις του είδους. Στην αρχή οι δουλειές πήγαν καλά. Σιγά-σιγά, όμως, οι πελάτες άρχισαν να λιγοστεύουν. Κι έφτασε μια μέρα που δεν μπήκε στο μαγαζί ούτε γάτα. Εκείνη τη μέρα, ο ιδιοκτήτης έλαβε μια επιστολή: αν δεν πληρώσει «προστασία» στο αφεντικό της περιοχής, δεν θα ξαναδεί πελάτη ούτε με κιάλια. Ήταν μια εξέλιξη που θα έπρεπε ασφαλώς να περιμένει, αν δεν υπήρχαν ορισμένες λεπτομέρειες. Οι πελάτες του δεν είναι πραγματικοί άνθρωποι, αλλά «αβατάρ» (εικονικοί χαρακτήρες). Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τον εκβιασμό δεν είναι μπαστούνια του μπέιζ-μπολ, αλλά ένα ειδικό πρόγραμμα που διώχνει ως διά μαγείας όποιον επιχειρεί να πλησιάσει. Και η προστασία θα έπρεπε να πληρωθεί σε δολάρια Λίντεν, το νόμισμα που ισχύει στον θαυμαστό παράλληλο κόσμο της Second Life, της Δεύτερης Ζωής.

Ναι, ο ουτοπικός αυτός κόσμος που μετρά ήδη πάνω από έξι εκατομμύρια κατοίκους απ΄ όλο τον πλανήτη έχασε την αθωότητά του και αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο με τον πραγματικό. «Second Life, same shit» είναι το σύνθημα που διαβάζει κανείς όλο και συχνότερα στους (εικονικούς) τοίχους. Τον περασμένο Φεβρουάριο, το αρχηγείο του Αμερικανού Δημοκρατικού υποψηφίου Τζων Έντουαρντς δέχθηκε επίθεση από (εικονικούς) βάνδαλους, μερικοί από τους οποίους φορούσαν μπλούζες με το πορτρέτο του Μπους. Το γυναικείο αβατάρ ενός Βέλγου (ή μιας Βελγίδας) δέχθηκε πρόσφατα σεξουαλική παρενόχληση, με αποτέλεσμα να διαταχθεί (πραγματική) ένορκη διοικητική εξέταση στο Βέλγιο. Η περίπτωση που προκάλεσε όμως τη μεγαλύτερη ανησυχία ήταν ενός Γερμανού, που μέσω του 13χρονου γυναικείου αβατάρ του πρόσφερε (πραγματικές) φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας σε ενδιαφερόμενους κατοίκους της Δεύτερης Ζωής.

Οι γερμανικές αρχές πήραν το θέμα πολύ σοβαρά. Η Κεντρική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Παιδικής Πορνογραφίας ήλθε σε επαφή με το Linden Lab, που διαχειρίζεται τη Δεύτερη Ζωή από το Σαν Φρανσίσκο, και ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα εκείνου ή εκείνων που εκμεταλλεύονται αυτό το παιχνίδι για να προωθήσουν τα εγκληματικά τους σχέδια. Την περασμένη Τετάρτη, το Linden Lab γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα του ότι εντόπισε έναν 54χρονο και μια 27χρονη οι οποίοι χρησιμοποιούν αβατάρ που απεικονίζουν έναν άνδρα και ένα παιδί σε σεξουαλικές περιπτύξεις. Η πρόσβαση των δύο αυτών ατόμων στη Δεύτερη Ζωή απαγορεύτηκε αμέσως.

Πολύ περισσότερα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν. Όπως γράφει ο Γκαμπριέλε Ρομανιόλι στη Ρεπούμπλικα, η ιστορία των ιδεολογιών είναι η ιστορία Δεύτερων Ζωών τις οποίες επαγγέλθηκε κάποιο μανιφέστο αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Γιατί να συμβεί κάτι διαφορετικό στον κυβερνοχώρο; Πώς θα μπορούσε ένα αβατάρ να αποφύγει τα ελαττώματα του ανθρώπου που το δημιούργησε;

9 Comments:

At 12/5/07 10:33 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προφανώς ο ιταλός-ιδιοκτήτης δεν είναι αναμάρτητος. Οπότε ο προστάτης ζητά το μερίδιο απο την αφθονία της "κόλασης".
Αν πάλι νοιώθει αναμάρτητος άς ζητήσει προστασία απο το νόμο και τη τάξη.
Να δούμε πού τον κατατάσουν.

Εικονικές συνταγές... σε αντίξοες αντιφατικές, όχι δραματοποιημένες, καταστάσεις.

 
At 13/5/07 2:40 π.μ., Blogger cyrus said...

Όπου υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει διαφθορά...

 
At 13/5/07 3:28 π.μ., Blogger Αθήναιος said...

Εγώ πάλι αποταυτίζομαι με όσους παιζουν τέτοια παιχνίδια.

 
At 13/5/07 4:56 π.μ., Blogger μαριέλε μαστροκάλου said...

Μιχάλη,καί οι υπόλοιποι,συνταυτιστές μας,
χρησιμοποιώ το χώρο,τού μπλόγκ μας,γιά να κάνω δημόσια καταγγελία,γιά σωματική βία καί κακοποίηση από βαριά δυσκαταποσικό χώρο,πού αυτοονομάζεται μπλόγκ,οι οποιοι χρησιμοποίησαν,τα ονόματα,τού Ρούσσου Βρανά,{ο οποίος,γνωρίζει εν μέρει τη λειτουργία,},τού Μιχάλη Μητσού,τού συνταυτιστή,Ιχνηλάτη,καί τού συνταυτιστή,Μαυρο Πρόβατο,για να με πλησιάσουν,ίσως γνωρίζοντας τίς προσωπικές μας,συμπάθειες,.
Εν μέρει,γνωρίζει καί ο Τακης θεοδωρόπουλος,{τόν οποίο συνάντησα πρίν λίγες μέρες στό καφε Φιλιον στη Σκουφά,αλλά ντράπηκα να τού εξηγήσω,.}
Καλημέρα σέ όλους τούς συνταυτιστές μου,{εκεί πού ήμουν συνήθιζαν να με φωνάζουν,ΣεΓκΟλΕν,ΡΟΥΑΓΙΑΛ,JR,.,γιά λόγους πού δέν κατάλαβα,ποτέ!!!,{καί ίσως τέσσερα θαυμαστικά.}

 
At 13/5/07 5:17 π.μ., Blogger μαριέλε μαστροκάλου said...

υστερόγραφο
την ωρα αυτη πού σας γραφω η σωματική βια και κακοποιηση εχει φτασει στο αποκορυφωμα της.
Οι απατεωνες αυτοί δυστυχως δεν εχουν διευθυνση καί ονομα.

 
At 13/5/07 5:34 π.μ., Blogger μαριέλε μαστροκάλου said...

Τα στοιχεία των απατεώνων αυτών είναι αγνωστα,χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο,διατροφική συνταύτιση καί σκαρμούτσικη χημική διατροφή,δεν εμφανίζονται πουθενά.

 
At 13/5/07 3:26 μ.μ., Blogger μαριέλε μαστροκάλου said...

Eπίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι η σωματική καί ψυχολογική βία συνεχίζεται ακόμα καί σήμερα στούς δρόμους τής Αθήνας.
Δεν μπορώ να τούς βρώ δικαστικώς,η κακοποίηση γίνεται μέσω ρυθμίσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.
Επίσης,λόγω της συνεργασίας μου μαζί τους,εκδιώχθηκα από το εστιατόριο Αλάτσι,τού συνταυτιστή Σταυρου Θεοδωράκη,γιά αντικοινωνική συμπεριφορά.
Αν κάποιος γνωρίζει αυτούς τούς αλήτες καί απατεώνες,και τίς λέξεις σκαρμούτσικη αντιδιατροφική συνταυτιση,παρακαλώ να με ενημερώσει γιά να διεκδικήσω δικαστικώς τα δικαιώματά μου.
Ευχαριστώ όλους τούς συνταυτιστές και ιδιαιτέρως το Μιχάλη Μητσό γιά το χώρο,το όνομα τού οποίου εκμεταλεύτηκαν ιδιαιτέρως γιά να επικοινωνήσουν μαζί μου.

 
At 13/5/07 3:30 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Ζητείται ιππότης της 2nd Life, για να πάρει virtual σπαθί της Δαμασκού, να ιππεύσει τον Darmquith των 4 Gigabytes και να σώσει πρώτα την τιμή και μετά τη ζωή της δεσποσύνης Μαριέλε.

 
At 13/5/07 6:34 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Νομίζω πως σε ελάχιστες γυναίκες αρέσει να τους διασώζουν τελικώς την τιμή. Ενθυμείστε το ανέκδοτο με τον Ιππότη που έφυγε για τη Σταυροφορία αφήνοντας το κλειδί της ζώνης αγνότητας της καλής του στον αδελφό του...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home