Σάββατο, Σεπτεμβρίου 02, 2006

Μάχα και Χίνα



Την πλάκωσαν στα χαστούκια και την κλείδωσαν στο σπίτι επειδή είχε πάει με τους φίλους της στην παμπ. Μα εκείνη κάλεσε με το κινητό της την Αστυνομία. Κι όταν οι αστυνομικοί κατέβηκαν από το περιπολικό, στη λαϊκή συνοικία Πάσο ντι Ριγκάνο του Παλέρμο, άρχισε να κουνάει τα χέρια της για να τη δουν. Την απελευθέρωσαν, την οδήγησαν στο νοσοκομείο και συνέλαβαν τον πατέρα της και τον θείο της με τις κατηγορίες της απαγωγής και της κακομεταχείρισης. Τη μάνα δεν τη βρήκαν: οι άνδρες είχαν φροντίσει να τη στείλουν για λίγες ημέρες στην πατρίδα.

Η Μάχα Σαΐντι είναι 19 ετών, αλλά μοιάζει δέκα χρόνια μεγαλύτερη. Στη Σικελία ήλθε από την Τυνησία με την οικογένειά της πριν από 13 χρόνια. Αλλά δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν ποτέ στην ιταλική κοινωνία. «Πρέπει να καταλάβετε πώς ζούμε εμείς οι μουσουλμάνες», λέει στην «Κοριέρε». «Προσοχή, δεν απαρνούμαι τη θρησκεία μου. Πιστεύω στο ισλάμ. Εξαιτίας όμως του μυαλού που κουβαλούν οι άνδρες μας, ακόμη και γυναίκες μεγαλύτερες από μένα ζουν υποδουλωμένες στους πατεράδες τους, στους συζύγους τους ή στους αδελφούς τους. Ο κανόνας για τη μουσουλμάνα είναι να κάθεται στο σπίτι με τα παράθυρα κλειστά, να βλέπει τηλεόραση και να περιμένει κι εγώ δεν ξέρω τι».

Η Μάχα κατάφερε να ξεφύγει από τον κανόνα. Τώρα ζει σε μια «ασφαλή τοποθεσία» μακριά από τους δυνάστες της και ψάχνει για δουλειά. Η Χίνα δεν ήταν τόσο τυχερή. Ο πατέρας της, ένας Πακιστανός μετανάστης που είχε φτάσει στην Ιταλία το 1996, τη στραγγάλισε στις 11 Αυγούστου και έθαψε το πτώμα στην αυλή, με το κεφάλι στραμμένο προς τη Μέκκα. Τον βοήθησαν ο θείος και δύο κουνιάδοι του κοριτσιού, που είχαν εγκρίνει τον φόνο. Η Χίνα ήταν 20 ετών, συζούσε με έναν Ιταλό, δούλευε σε μια πιτσαρία, κάπνιζε, είχε τατουάζ και αρνιόταν να παντρευτεί στο Πακιστάν έναν από τους εξαδέλφους της, όπως είχε αποφασίσει η οικογένειά της. Όταν ο πατέρας της συνελήφθη, ήταν σαφής: «Τη σκότωσα επειδή ζούσε με έναν Ιταλό, ήταν μια πουτάνα και δεν με υπάκουε».

Όπως στην περίπτωση της Μάχα, έτσι κι εδώ, όλες οι γυναίκες της οικογένειας είχαν σταλεί την κρίσιμη περίοδο στην πατρίδα τους. Όταν επέστρεψε στην Μπρέσια, η μητέρα τής Χίνα έριξε όλες τις ευθύνες στην κόρη της. «Ήταν μια κακή μουσουλμάνα», είπε στην Αστυνομία, «και ο πατέρας της ξέπλυνε την ντροπή της οικογένειας». Αργότερα χαμήλωσε λίγο τους τόνους. Αλλά για τον άνδρα της ήταν κάθετη: «Ο Μοχάμεντ ήταν πάντα ένας καλός σύζυγος κι ένας καλός πατέρας».

9 Comments:

At 3/9/06 12:20 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Καλά να περάσεις Μιχάλη και στις Σεπτεμβριάτικες διακοπές σου με τη γλυκύτητά τους αλλά και τη ελαφρά μελαγχολία τους.

Τι θέμα μας έβαλες Κυριακάτικα!
Αν κάποτε δοκίμαζε η εφημερίδα σου να κάνει ένα ρεπορτάζ για τις μουσουλμάνες γυναίκες στο Χαϊδάρι και τη Νέα Μάκρη-Μαραθώνα, θα έβλεπες τι ιστορίες θα έρχονταν στο φως.

 
At 3/9/06 12:21 μ.μ., Blogger Ecumene said...

Kαι συ τεκνον Τυνησία;;;....

Ακουσα και κατι δηλωσεις του
"αριστερού" Κανταφι που λέγατε....


TRIPOLI - Libyan leader Muammar Gaddafi, marked the 37th anniversary of the coup d'etat that brought him to power on Thursday by urging his supporters to "kill enemies" if they asked for political change.

September 1, 2006

Aπο πού θα περιμένουμε μία αχτίδα φωτός;;;...

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ....

ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ....

ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ..

 
At 3/9/06 1:07 μ.μ., Blogger Εαρινή Συμφωνία said...

Οταν κάποτε άκουσα «ευτυχώς γεννήθηκα λευκή και Ευρωπαία» ανατρίχιασα, γιατί το θεώρησα ρατσιστικό. Δεν μπορούσα να φανταστώ πόση αλήθεια έκρυβε. Οχι ότι και εμείς, οι λευκές και Ευρωπαίες, δεν έχουμε προβλήματα. Απειρα. Ομως, τουλάχιστον, υπάρχουν κάποιοι θεσμοί που μας προστατεύουν. Εστω, μερικώς. Καλή ξεκούραση.

 
At 3/9/06 4:50 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Λυκάκι, και τα δύο ποιήματα σχετικά με τους νεκρούς μου άρεσαν πολύ.
Γιατί δεν κάνεις ένα blog αφιερωμένο στους αγαπημένους σου ποιητές σαν τον μίλος τσέσλαφ και την σιμπόρσκα, για να τους γνωρίσουμε και μεις συστηματικότερα;

 
At 5/9/06 12:50 π.μ., Blogger basik-ly said...

Κατά τ' άλλα, όταν οι Έλληνες προσπαθούν να αποδεσμευτούν από τα κατάλοιπα του δικού τους καταπιεστικού περιβάλλοντος, αφομοιώνονται από τον εχθρό Δύση.

 
At 23/9/17 8:27 π.μ., Blogger xccc said...

For getting a better exposure to your products or personality, being active on social website just like Twitter is necessary in recent times. permanent twitter followers

 
At 3/7/18 4:44 π.μ., Blogger Sophie Grace said...

your post is very interesting, idol net worth

 
At 10/7/20 10:19 π.μ., Blogger Sophie Grace said...

cool post. I'd like to write like this too - taking time and real hard work to make a great article... but I put things off too much and never seem to get started. Thanks though. download tik tok videos

 
At 30/11/21 3:44 μ.μ., Blogger cropaa said...

Cropaa is the best company in India for providing Mobile Accessories. It also provides the mobile cover for many companies like Oppo, Vivo, Samsung, Realme, etc. it provides all products all over India. If any customer wants the best Online Shop For Mobile Accessories then he can visit the Cropaa website and choose the mobile accessories according to the requirements.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home