Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2006

Γιατί πέθανε ο Tζαλάλ



H Ιστορία γράφεται από τους νικητές. H δικαιοσύνη υπαγορεύεται από τους κατακτητές. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες λειτουργούν στην Παλαιστίνη ως εισαγγελείς, δικαστές και εκτελεστές ταυτοχρόνως.

«Οι μαχητές της αντίστασης αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα του δικαστηρίου που τους δίκαζε και ζήτησαν να χαρακτηριστούν αιχμάλωτοι πολέμου»: αυτό γράφει μια αναμνηστική πλάκα που είναι τοποθετημένη στο κτίριο απέναντι από την προεδρική κατοικία στην Ιερουσαλήμ. Αυτό το κτίριο στέγαζε παλιά το δικαστήριο της βρετανικής κηδεμονίας και η πλάκα αναφέρεται σε μέλη των οργανώσεων Haganah, Etzel και Lehi. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είχαν σκοτώσει Βρετανούς πολίτες ή Άραβες αμάχους, αλλά ήθελαν να αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι πολέμου. Ακριβώς το ίδιο ζητεί σήμερα ο πρόεδρος του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου, που συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες, το ίδιο θα ζητήσουν ασφαλώς ο υπουργός Παιδείας και ο επικεφαλής του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, που συνελήφθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τα χαράματα της περασμένης Κυριακής, γράφει η Αμίρα Χας στη Χααρέτζ, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν νοτίως της Ναμπλούς τον 26χρονο εργάτη Τζαλάλ Ουντά και τραυμάτισαν άλλους τρεις αμάχους. Ο ισραηλινός στρατός απαγορεύει και πάλι εδώ και μερικές εβδομάδες σε όλους τους άνδρες κάτω των 32 ετών να βγαίνουν από τη Ναμπλούς, αλλά ο κόσμος πρέπει με κάποιο τρόπο να δουλέψει για να ζήσει και αναζητεί κρυφούς δρόμους διαφυγής. Ο Τζαλάλ και οι άλλοι επέβαιναν σε ένα ταξί που προσπαθούσε να παρακάμψει τους ελέγχους, οι στρατιώτες τους είδαν και τους πυροβόλησαν. Όταν ένας Παλαιστίνιος σκοτώνει έναν Ισραηλινό, στρατιώτη ή άμαχο, καταδικάζεται σε ισόβια από στρατοδικείο, το όνομά του και η φωτογραφία του δημοσιεύονται στις εφημερίδες και ο πρωθυπουργός ή ο αρχηγός της οργάνωσής του θεωρείται υπεύθυνος για την πράξη του. Οι Ισραηλινοί που σκοτώνουν Παλαιστίνιους, αντίθετα, δεν θεωρούνται ποτέ ύποπτοι ή κατηγορούμενοι, τα ονόματά τους δεν γίνονται γνωστά, εκείνοι που τους στέλνουν να σκοτώσουν έχουν πλήρη ασυλία.

H προσωπική ιστορία κάθε Παλαιστίνιου κρατουμένου - σημειώνει η Ισραηλινή δημοσιογράφος - αποτελεί έκφραση του τρόπου με τον οποίο το Ισραήλ έχει επιβάλει μια ακραία υποκουλτούρα δύο μέτρων και δύο σταθμών, χωρίζοντας αίμα από αίμα, άνθρωπο από άνθρωπο, έθνος από έθνος. Το δικαίωμα χρήσης τηλεφώνου παρέχεται και στον χειρότερο εγκληματία του ποινικού δικαίου, όχι όμως και στους λεγόμενους «κρατουμένους ασφαλείας», ακόμη κι αν είναι υπήκοοι και κάτοικοι του Ισραήλ. Αντίθετα με τη διεθνή νομοθεσία, οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι δεν κρατούνται στα κατεχόμενα εδάφη, αλλά στο Ισραήλ. Ο δρόμος της μείωσης της ποινής ή της απονομής χάριτος είναι ανοιχτός για τους Εβραίους (ιδιαίτερα τους εποίκους), αλλά σχεδόν ερμητικά κλειστός για τους Παλαιστίνιους. Υπάρχει ακόμη κανείς που εκπλήσσεται όταν οι τελευταίοι θεωρούν απελευθερωτική πράξη κάθε ενέργεια που στρέφεται κατά του κατακτητή, όπως για παράδειγμα η απαγωγή στρατιωτών από τη Χεζμπολάχ;

21 Comments:

At 25/8/06 11:34 π.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας το άρθρο σας μια κα μόνη λέξη τριγύριζε στο μυαλό μου:

Απάρτχαϊντ.

Ως πότε όμως θα χρησιμοποιούν το Ολοκαύτωμα για να νομιμοποιούν διεθνώς το αδιανόητο και να κατακεραυνώνουν όποιον τολμήσει να τους ασκήσει κριτική σαν "αντισημίτη;"

Φαντάζομαι αντισημίτισσα θα αποκαλούν οι σιωνιστές και την συγκεκριμένη δημοσιογράφο. Μάλλον είναι κάτι σαν το 'ανθέλληνας' που κραυγάζουν οι δικοί μας ελληναράδες μόλις κάποιος επισημάνει κανένα στραβό ή κανένα ανάποδο της δικής μας πραγματικότητας....

Καλημέρα

 
At 25/8/06 11:55 π.μ., Blogger Ecumene said...

Kαι ποια ειναι η τυχη των Ισραηλινων που υπερασπίζονται Παλαιστίνιους;

 
At 25/8/06 12:22 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Μπράβο Μιχάλη, πες τα! Συγχαρητήρια γιαυτό το άρθρο.

Μαύρε Γάτε τι δουλειά έχει η Γενοκτονία με αυτό που συζητάμε; Γιατί πιάνετε το Ολοκαύτωμα στο στόμα σας για πλάκα, ελλείψει σοβαρότερου επιχειρήματος; Ποιος παράγοντας στο Ισραήλ δικαιολόγησε τη δολοφονία του Χαλάλ κάνοντας αναφορά στο Ολοκαύτωμα;

Όσο για τα περί Απαρχάιντ, μην είσαι υπερβολικός, εκτός αν δεν ξέρεις ακριβώς πώς λειτουργούν τα καθεστώτα αυτά οπότε πάω πάσο.

Ρίξε μια ματιά εδώ αν θες, είναι μια λίστα με τις ισραηλινές οργανώσεις που μάχονται για τ'ανθρώπινα δικαιώματα.

Οφείλεις εσύ και οι άλλοι να αναγνωρίσετε ότι για μία χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο με ανθρώπους που χρησιμοποιούν μέχρι και τα παιδιά τους είτε ως ασπίδες, είτε ως ζωντανές βόμβες, είναι μια δημοκρατική χώρα που παλεύει να βρει το δρόμο της χωρίς να έχει ζήσει ούτε μια μέρα εν ειρήνη από τότε που ιδρύθηκε.

Εδώ παλεύουμε για ανθρώπινα δικαιώματα ακόμη στην Ελλάδα, δεν θα παλεύουν στο Ισραήλ που βρίσκεται σε πόλεμο;

 
At 25/8/06 12:34 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

"Οφείλεις εσύ και οι άλλοι να αναγνωρίσετε ότι για μία χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο με ανθρώπους που χρησιμοποιούν μέχρι και τα παιδιά τους είτε ως ασπίδες, είτε ως ζωντανές βόμβες, είναι μια δημοκρατική χώρα που παλεύει να βρει το δρόμο της χωρίς να έχει ζήσει ούτε μια μέρα εν ειρήνη από τότε που ιδρύθηκε."

Φυσικά και δεν οφείλω τίποτα τέτοιο, γιατί από ένα σημείο και μετά η χώρα αυτή από Δαυίδ έγινε Γολιάθ, και είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ για το ότι βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν είναι καθόλου το θύμα της υπόθεσης, όπως προσπαθείς να αποδείξεις.

Εξάλλου δεν θα μπορούσα ποτέ να χαρακτηρίσω δημοκρατική χώρα μια χώρα με καθεστώς απαρτχάιντ.

Και φυσικά δεν οφείλω να ζητάω άδεια για να χρησιμοποιήσω την λέξη Ολοκαύτωμα.

 
At 25/8/06 12:44 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Τότε να μας δείξεις ΜΙΑ δήλωση Ισραηλινού κυβερνητικού παράγοντα που να λέει αυτό που εσύ καταγγέλεις ότι δηλαδή, η Ισραηλινή κυβέρνηση και ο στρατός προβαίνουν στις ενέργειες αυτές για να εκδικηθούν το Ολοκαύτωμα.

Συγγενείς μου έχουν χαθεί σε αυτή την τραγωδία και θέλω να μάθω ποιος λέει τέτοια πράγματα.

Επίσης να μας δείξεις ένα καθεστώς Απαρχάιντ στο οποίο είναι η νόμιμη η λειτουργία και η δράση τόσων οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανακεφαλαιώνω.

Πότε άκουσες ισραηλινό αξιωματούχο να δηλώνει ότι το Ισραήλ εκδικείται το Ολοκαύτωμα και ότι οι Παλαιστίνιοι θα πληρώσουν γιαυτά που έπαθαν οι άνθρωποί μας;

Δεύτερον, πες μας ένα καθεστώς απαρχάιντ στο οποίο επιτρέπεται η δράση, νομικώς κατοχυρωμέων οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν δεν είσαι σε θέση να στηρίξεις τα παραπάνω, περιμένω ν'ανακαλέσεις και να ζητήσεις και συγγνώμη ειδικά για το πρώτο γιατί εμένα προσωπικά με προσέβαλε βαθύτατα.

 
At 25/8/06 1:27 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Αθήναιε, δεν δέχομαι να με λοιδωρείς, και από πάνω να απαιτείς καινα σού ζητήσω συγνώμη. Σε προκαλώ να αποδείξεις ότι είπα ποτέ αυτά που ισχυρίζεσαι. Αντιγράφω από το πρώτο μου σχόλιο:

(ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ 11:34 πμ )Ως πότε όμως θα χρησιμοποιούν το Ολοκαύτωμα για να νομιμοποιούν διεθνώς το αδιανόητο και να κατακεραυνώνουν όποιον τολμήσει να τους ασκήσει κριτική σαν "αντισημίτη;"

Αθήναιε, από που προκύπτει ότι εγώ είπα πώς "το Ισραήλ εκδικείται το Ολοκαύτωμα και ότι οι Παλαιστίνιοι θα πληρώσουν γιαυτά που έπαθαν οι άνθρωποί μας;" ((ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ- ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 12:44 μμ)

Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά είναι η δεύτερη φορά που σε πιάνω σε αυτό εδώ το Blog να συμπεριφέρεσαι ως προβοκάτορας. Η πρώτη ήταν η ανεπανάληπτη δήλωσή σου

...Φυσικά και έχει δικαίωμα ο καθένας να γράφει ό,τι θέλει.Αυτό το δικαίωμα το θεμελίωσαν φιλοσοφικώς στην Ευρώπη οι Εβραίοι Φιλόσοφοι τους οποίους το βιβλιαρίδιόν του περί Σοφίας καλά έκανε και δεν προσέγγισε καν. Καλύτερα να μην ασχολούμαστε με πράγματα και ανθρώπους που δεν είναι για το βεληνεκές μας...

Την οποία δήλωση απέφυγα τότε να σχολιάσω, αλλά τώρα που ΜΕ ΛΟΙΔΩΡΕΙΣ αναγκάζομαι να το κάνω. Φυσικά εννοείς τους φιλοσόφους του 20ου αι, αλλά η ανωτέρω δήλωσή σου είναι είτε α)εντελώς ανόητη, υπερφίαλη και άστοχη είτε β) καθαρή προβοκάτσια. Επειδή ανόητος και άστοχος είναι υπερβέβαιο πως δεν είσαι, μένω στην προβοκάτσια.

Λυπάμαι αλλά δεν μού περισσεύει ούτε χρόνος ούτε ψυχική υγεία για τέτοιες στημένες αντιπαραθέσεις. Συγνώμη θα έπρεπε να ζητήσεις εσύ, αλλά δεν υπάρχει λόγος, ας σταματήσουμε εδώ.

Δηλώνω ότι ό,τι και να μού απαντήσεις, δεν θα ανταπαντήσω. Είπα ό,τι είχα να πω, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

 
At 25/8/06 1:30 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητοί φίλοι,
ζητώ συγνώμη για την "αυτοπαραπομπή". Δείτε τα κείμενα Εγκλήματα πολέμου! και Stutz...
Ο πόλεμος δεν τελείωσε... Συνεχίζεται στην Παλαιστίνη...

 
At 25/8/06 1:40 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

In an effort to upgrade Israel's preparedness for a possible confrontation with Iran, Israel Defense Forces Chief of Staff Dan Halutz has appointed Israel Air Force Commander Major General Elyezer Shkedy as the IDF's "campaign manager" against countries that do not border on Israel - primarily Iran.
Από τη σημερινή "Haaretz"...
Τί να σκεφθούμε γι' αυτό;

 
At 25/8/06 1:44 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Εγώ δεν πρόσβαλα τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος. Ούε και θα το έκανα ποτέ, γιατί τους σέβομαι αφάνταστα, κα γιατί ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ υπήρξαν θύματα ενός μικρότερης κλίμακας ολοκαυτώματος στον Πόντο, και καταλαβάινω. Κάποιοι από τους απογόνους τους στι Ισραήλ είναι που τους προσβάλλουν, με την συμπεριφορά τους απέναντι στους αδύναμους, τώρα που έγιναν αυτοί οι δυνατοί.

Και με την ευκολία τους να εξαργυρώνουν την συλλογική ενοχή των ευρωπαίων λόγω του Ολοκαυτώματος επιχειρώντας να βουλώσουν το στόμα κάθε απόπειρας κριτικής του Ισραήλ κραυγάζοντας "Αντισημίτης! Αντισημίτης! Πρόσβαλε το Ολοκαύτωμα!"

 
At 25/8/06 1:54 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Εκτός από προβοκάτορας είμαι και υπερβολικα σκληρό καρύδι, αναίσθητος και παγερώς αδιάφορος στο συναισθηματισμό όταν αυτός πάει να καλύψει την έλλειψη επιχειρημάτων.

Ζήτησα να μάθω ποιοι και ως πότε θα χρησιμοποιούν το Ολοκαύτωμα για να νομιμοποιούν το διεθνώς αδιανόητο όπως εσύ αναφέρεις, verbatim.

Ποιοι είναι αυτοί, ρε παιδί μου.

Aπάντησε μου στην ερώτηση.

Αυτό είναι ένα επιχείρημα που το διαβάζω συνεχώς στα φόρα των ρατσιστών και των ακροδεξιών, επειδή δεν είσαι απο αυτούς είμαι σίγουρος πως διαθέτεις στοιχεία πάνω στα οποία έχεις δημιουργήσει αυτή σου την πεποίθηση.

Αυτοί που θα μπορούσαν να νομιμοποιήσουν κάτι τέτοιο είναι είτε ο Στρατός, είτε η κυβέρνηση.Αυτοί οι δύο παράγοντες κάνουν παιχνίδι στο Ισραήλ.

Περιμένω λοιπόν να ακούσω ποιος κυβερνητικός παράγοντας επιχειρεί κάτι τόσο κατάπτυστο.

Επίσης ξέχασες να μου αναφέρεις ποια χώρα με καθεστώς απαρτχάιντ επιτρέπει τη νόμιμη λειτουργία τόσων πολλών οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αλήθεια Μαύρε Γάτε, αφού στοιχεία δεν έχεις για να θεμελιώσεις τις φοβερές κατηγορίες που εξακοντίζεις και μιας και ειδικεύεσαι στα συναισθήματα για πες μου τουλάχιστον αυτό γιατί το έχω απορία.

Πώς είναι να είσαι τόσο προκατηλλημένος με τους Ισραηλινούς σε βαθμό που να γράφεις ό,τι σου περνάει από το κεφάλι προσβάλλοντας τη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων;

Πώς είναι ρε παιδί μου αυτό το πράγμα; Περιέγραψέ μου αυτό το συναίσθημα. Εκεί που κάθεσαι, νιώθεις να σε κατακλύζει το μίσος, να παραλύει η λογική σου και να αναρρωτιέσαι ως πότε οι Ισραηλινοι θα χρησιμοποιούν το Ολοκαύτωμα για να νομιμοποιήσουν την πολιτική τους ενώ δεν έχεις ούτε ένα στοιχείο που να συνηγορεί στη δημιουργία αυτής της άποψης;

Δηλαδή, πώς τα εκστομίζεις αυτά τα λόγια, δεν ντρέπεσαι τους καημένους τους αναγνώστες που έχουν συναισθηματική εμπλοκή με το ζήτημα;

Εγώ μπορώ να σου απαντήσω πολύ εύκολα, πάντως.

Η προκατάληψή σου με γεμίζει οδύνη αυτό μόνο και τίποτε άλλο.

 
At 25/8/06 3:07 μ.μ., Blogger graoutso said...

Μήπως και βοηθήσω λίγο στην αντιπαράθεση:

Το ολοκαύτωμα είναι κάτι που πρέπει να αποσυνδεθεί από τη σημερινη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Υπήρξε απλώς μια ιστορική αφετηρία για την ίδρυση του Ισραήλ

Δεν νομίζω ότι ο Μαύρος Γάτος προσβάλει κανέναν νεκρό του ολοκαυτώματος. Είναι το λιγότερο γελοιότητα όταν κάποιος εκφράσει μια αρνητική/αντίθετη γνώμη για την πολιτική του Ισραήλ να θεωρείται αντισημίτης και άρα επαγωγικά υποστηρικτής του ολοκαυτώματος.

Ποτέ κανένας αξιωματούχος του Ισραήλ δεν θα σε κατηγορήσει ως υποστηρικτή του ολοκαυτώματος. Απλά θα σε πει αντισημίτη. Τα υπόλοιπα έρχονται συνειρμικά.

Αυτή η εμμονή των εβραίων να κατακεραυνώνουν όποιον κάνει αρνητικές δηλώσεις είναι μια παρεμφερής κατάσταση με τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα. Δηλαδή ενστικτώδης αντίδραση. Άμα δηλώσεις φιλοαμερικάνος στην Ελλάδα, θεωρείσαι και φονιάς των λαών Άρα φιλοαμερικάνος και αντισημίτης στην ελληνική κοινωνία είναι 2 κατηγορίες που έχουν πολλά κοινά στον τρόπο που τους χειρίζονται οι άλλοι.

Είναι άσκοπο να προσπαθούμε να τοποθετηθούμε υπέρ της μιας πλευράς ή υπέρ της άλλης. Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, είναι το τελευταίο που έχει σημασία. Το δίκιο και το άδικο έχουν χαθεί στα βάθη των δεκαετιών. Το γεγονός ότι αυτή η ιστορία κρατάει 50 χρόνια και είναι εξαιρετικά περίπλοκη για να μπορεί κάποιος με βεβαιότητα να τοποθετηθεί υπερ του ενός ή του άλλου. Σημασία έχει η οριστική λύση και όχι το δίκιο ή το άδικο.

Και εμένα με ενοχλεί η εικόνα του διαμελισμένου μωρού αλλά δεν μπορώ λόγω αυτής της εικόνας να ταχθώ με τον Παλαιστίνιο. Ούτε όταν θα δω το αποτέλεσμα μιας βομβιστικής ενέργειας κατά εβραίων μπορώ να ταχθώ με αυτούς. Αυτά είναι συναισθηματικοί εκβιασμοί (δεν παύουν όμως να είναι και γεγονός).

Τέλος, Ήρεμα με τους συναισθηματισμούς, δεν χρειάζονται υπερβολές. Μια συζήτηση κάνουμε

 
At 25/8/06 3:17 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΟΧΙ δήλωση κυβερνητικου αξιωματούχου δεν υπάρχει που να συνδέει το ολοκάυτωμα με τμε την πολεμολαγνεία του Ισραήλ. Υπάρχει όμως μια τεράστια τέτοια επικοινωνικού τύπου εκτρατεία δεκαετίες τώρα. Περνά και μέσα από την εκπαίδευση περνά και μέσω της επικοινωνιακής πολιτικής των φίλα προσκείμενων θιγκ τακς...Και είναι μια επικίνδυνη εξίσωση που χρησιμοποιεί η ισραηλινή ηγεσία για να δικαιολογεί στον ισραηλινό λαό το καθεστώς συνεχούς πολέμου . Είναι η βάση της λογικής '-πολιτικής του πολεμαμε γιατί μας κυνηγουν....Η λογική -πολιτική της νομιμοποίηση. Στην παγίδα α πέφτουν και φωτεινα μυαλά όπως του Αθήναιου.Το έχουν επισημάνει μεγάλοι ε εβραίοι διανοητές δημοσιογράφοι δημοσιολόγοι... Η ίδια συζήτηση γίνεται και στο Ισραήλ κι αυτό είναι ελπιδοφόρο πρώτα απ όλα για τον ίδιο τον λαό του Ισραήλ που δικαιούται κι αυτός να ζήσει επιτέλους εν ειρήνη....

 
At 25/8/06 3:34 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 25/8/06 3:38 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Δεν είναι συναισθηματισμός να αντιδράς όταν κάποιος σε κατηγορεί ότι πρόσβαλες εκατομμύρια αθώους νεκρούς, σε στήνει στον τοίχο, και απαιτεί να ζητήσεις συγνώμη, μόνο και μόνο επειδή είπες

Ως πότε όμως θα χρησιμοποιούν το Ολοκαύτωμα για να νομιμοποιούν διεθνώς το αδιανόητο και να κατακεραυνώνουν όποιον τολμήσει να τους ασκήσει κριτική σαν "αντισημίτη;"

Φαντάζομαι αντισημίτισσα θα αποκαλούν οι σιωνιστές και την συγκεκριμένη δημοσιογράφο. Μάλλον είναι κάτι σαν το 'ανθέλληνας' που κραυγάζουν οι δικοί μας ελληναράδες μόλις κάποιος επισημάνει κανένα στραβό ή κανένα ανάποδο της δικής μας πραγματικότητας....



Χαίρομαι Αθήναιε που τουλάχιστον δεν με θεωρείς ρατσιστή. Λυπάμαι επειδή η ακλόνητη πεποίθησή σου ότι εγώ είμαι προκατειλημμένος και μισώ τους Ισραηλινούς...

("σε κατακλύζει το μίσος" λες για μένα- αλήθεια πώς συμβαδίζει αυτό με την δήλωσή σου ότι δεν είμαι ρατσιστής;;;;;;)

...σε εμποδίζει να δεις την δική σου εξόφθαλμη προκατάληψη.

Και μια και με ρώτησες κάτι, και μόνο και μόνο επειδή ξέρεις ότι κατά τα άλλα σε συμπαθώ πολύ, και πάρτο όπως θέλεις αυτό, θα σού απαντήσω σε αυτό που ρώτησες.
\
Είπες:

Ζήτησα να μάθω ποιοι και ως πότε θα χρησιμοποιούν το Ολοκαύτωμα για να νομιμοποιούν το διεθνώς αδιανόητο όπως εσύ αναφέρεις, verbatim.

Ποιοι είναι αυτοί, ρε παιδί μου.


Μα πρώτος απ'όλους ΕΣΥ, ΕΣΥ,ΕΣΥ, ΑΘΗΝΑΙΕ! Ποιός έγραψε σε αυτό εδώ το blog του Μιχάλη Μητσού, στις 16/8/2006, στην συζήτηση για τον πόλεμο στον Λίβανο:

Πρέπει να το βάλετε καλά στο κεφαλάκι σας αυτό, Ιχνηλάτη. Ο πολιτισμένος Χριστιανικός και ο Μουσουλμανικός κόσμος, πρέπει πλέον να βρει άλλα θύματα για τις γενοκτονίες τους. Ποτέ ξανά οι Εβραίοι.


Καθρέφτες έχεις στο σπίτι σου;

 
At 25/8/06 4:33 μ.μ., Blogger Ecumene said...

Ο Αραβας ποιητης Άδωνις λέει ότι με τη συμπεριφορά τους οι Ισραηλινοί περιθωριοποιούν και τους προοδευτικούς Άραβες διανοουμένους. «Όλοι εμείς που επιθυμούμε μία μη θρησκευτική κοινωνία, που ονειρευόμαστε την αδελφοσύνη, είμαστε αυτήν τη στιγμή εξαιρετικά στριμωγμένοι. Δεν μπορούμε ούτε να μιλήσουμε. Πόσο μάλλον να ασκήσουμε κριτική σε οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ. Δεν απομένει παρά να... γράφουμε ποίηση». Υποστηρίζει ότι «οι βόμβες σκοτώνουν, δεν λύνουν προβλήματα. Επιβάλλουν τη σιωπή, δεν φέρνουν αποδοχή»

 
At 25/8/06 6:26 μ.μ., Blogger Ecumene said...

Kαι Rod Steward καλος ειναι

 
At 25/8/06 6:49 μ.μ., Blogger Τελευταίος said...

Και το χειρότερο είναι οτι η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια και τα αυτιά της ερμητικά, λες κι οι άνθρωποι εκεί είναι δεύτερης κατηγορίας. Γι' αυτούς δεν ισχύει το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν κτλ κτλ κτλ. Μόνο με λύπη μπορεί κάποιος άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό να αποδεχτεί την κατάσταση αυτή και λυπάμαι που δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.

 
At 25/8/06 7:35 μ.μ., Blogger σχολιαστής said...

Δυνατό κείμενο.

Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κατοχή. Οι Παλαιστίνιοι ζούν σε ένα καθεστώς βαρβαρότητας και συνεχών εξευτελισμών. Μεγάλος αριθμός δεν έχει καν το δικαίωμα να γυρίσει στην πατρίδα του. Κάθε πράξη αντίστασης πρέπει να αναλύεται υπο αυτό το πρίσμα.

Για να μη διαμαρτύρονται οι Ισραηλινοί για τους βομβιστές αυτοκτονίας, δεν έχουν παρά να τους χορηγήσουν σύγχρονα όπλα, και να δείτε ότι θα τα χρησιμοποιούν μια χαρά, με τη βοήθεια του Αλλάχ ή όχι.

 
At 25/8/06 8:01 μ.μ., Blogger christina said...

Διαβασα το συνηθη σκυλοκαυγα ,τωρα θα ηθελα να διαβασω και κατι πιο ενθαρρυντικο. Ρεαλιστικες προτασεις, ας πουμε.

 
At 26/8/06 7:29 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Και να φανταστείς, Ιχνηλάτη, ότι μου την έπεσε γνωστός φιλόλογος-μεταφραστής με την ειρωνική φράση "τι θα πει ο Μητσός αν σε διαβάσει"... Εγραψα τρία πράγματα στη διάρκεια του τελευταίου πολέμου κι έχω γίνει ξαφνικά φιλο-ισραηλινός, κατάλαβες; Ευτυχώς που - απ'ότι φαίνεται - εσύ με παρακολουθείς καιρό.
Παιδιά, μη μου στενοχωρείτε τον Αθήναιο, είναι φίλος καλός. Απλώς έχει δει κι έχει ακούσει πολλά σ'αυτόν τον τόπο, και έχει αναπτύξει μια υπέρμετρη ευαισθησία.

 
At 28/8/06 12:53 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Τόσες μέρες απέφευγα να μπω εδώ για να μη συνεχιστεί η έντονη συζήτηση και γιατί εδώ δεν είναι φόρουμ, βάζεις ένα σχόλιο και φεύγεις.

Το πρόβλημά Μιχάλη είναι ακριβώς αυτό, ότι κακίζω τον εαυτό μου ότι τόσα χρόνια δεν είχα αναπτύξει καμία ευαισθησία στο ζήτημα μέχρι που βγήκα στο διαδίκτυο και ήρθα αντιμέτωπος με αυτή τη γελοία αντισημιτική φιλολογία ότι οι Ισραηλινοί στη Μέση Ανατολή, δεν υπερασπίζονται την κρατική τους οντότητα αλλά εκδικούνται το Ολοκαύτωμα. Αυτό είναι αντισημιτισμός και ας μην το καταλαβαίνουν αυτοί που αναπαράγουν αυτές τις απόψεις.

Ακούω περι επικοινωνιακής εκστρατειας του Ισραήλ και αναρρωτιέμαι γιατί κανείς δεν μπορεί να προσκομίσει ούτε ένα παράδειγμα από τον Τύπο που να αποδεικνύει αυτή την άποψη αν υπάρχει πράγματι αυτή η επικοινωνιακή τακτική. Ακούω για παράδειγμα για τις ταινίες για το Ολοκαύτωμα ότι συνιστούν προπαγάνδα και τραβάω τα μαλλιά μου. Και για την Απόβαση στη Νορμανδία γυρίζει το Χόλυγουντ συνεχώς ταινίες, ποιου την επικοινωνιακή τακτική εξασφαλίζει αυτό για να μου εξηγήσει κάποιος;

Μαύρε Γάτε δεν τα πας καλά με τα πολιτικά, στο έχω ξαναπει. Έχεις τεράστια κενά στις γνώσεις σου και ενδίδεις εύκολα στον συναισθηματισμό και αυτό είναι περίεργο γιατί δεν εμπλέκεσαι προσωπικά με καμία πλευρά. Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή γίνεται για να υπερασπίσει το Ισραήλ την κρατική του οντοτητα και για να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι τη δική τους την οποία βέβαια η Διεθνής Κοινότητα τους την προσέφερε αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι;

Για εξηγήσε μου σε απλά ελληνικά πώς το σχόλιό που παραθέτεις αποδεικνύει τον ισχυρισμό σου ή φταίε που δεν ξέρεις, πάλι, τις υποσχέσεις των Ισλαμιστών από το Λίβανο μέχρι το Ιράκ για ένα νέο Ολοκαύτωμα μέσα στο Ισραήλ μιας και σύμφωνα με αυτούς, το πρώτο δεν υπήρξε; Μήπως δεν έχει πέσει στην αντίληψή σου ούτε η αντισημιτική ρητορεία των Αράβων, κάτι βιβλία πρώην υπουργών της Συρίας που αναπαράγουν τους λίβελλους αίματος, κάτι δηλώσεις Ιρακινών προέδρων κλπ;

Και αν δεν έχεις ακούσει τίποτε απ'όλα αυτά, τι στο διάολο έχεις ακούσει και εν τέλει, γιατί έχεις άποψη;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home