Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2006

Aντισημίτες και ισλαμοφασίστες



Εκτός από τον πόλεμο των βομβών και των πυραύλων, στη Μέση Ανατολή μαίνεται κι ένας πόλεμος των λέξεων. Που, πολύ συχνά, έχει κι αυτός ανθρώπινα θύματα.

«Δεν αναγνωρίζουμε πλέον το Κράτος του Ισραήλ, όπως δεν αναγνωρίζαμε το καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική ή το καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Πρέπει να συνηθίσουμε την ιδέα: το Κράτος του Ισραήλ στη σημερινή του μορφή αποτελεί ιστορία». Αυτά έγραψε στην εφημερίδα του Όσλο Αφτενπόστεν ο Γιοστέιν Γκάαρντερ, γνωστός από τον «Κόσμο της Σοφίας». Στο άρθρο του με τίτλο «Ο περιούσιος λαός», ο Νορβηγός συγγραφέας φαντάζεται το ισραηλινό έθνος να καταρρέει μετά τα νέα εγκλήματα στον Λίβανο, βλέπει τον πληθυσμό να οδηγείται σε μια νέα διασπορά και καλεί τις χώρες που θα τους δεχθούν να δείξουν έλεος σ' αυτά τα «σαλιγκάρια χωρίς κέλυφος», να δώσουν στους Ισραηλινούς πρόσφυγες «καταφύγιο, γάλα και μέλι».

Το παραλήρημα του Γκάαρντερ προκάλεσε σάλο, η Νορβηγίδα δημοσιογράφος Μόνα Λέβιν είπε πως είναι ό,τι πιο χυδαίο έχει διαβάσει μετά το «Mein Kampf», και το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ ζήτησε από τους «έντιμους Νορβηγούς» να καταδικάσουν αυτόν τον ακραίο αντισημίτη. Με ποιον τρόπο άραγε; Θα ξαναρχίσει ο καβγάς για τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης στις δυτικές δημοκρατίες; Οι προφητείες του Γκάαρντερ είναι αφελείς, η ανάλυσή του στηρίζεται αποκλειστικά στο συναίσθημα. Αλλά, επιτέλους, έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Κι αν κάτι προκαλεί φόβο δεν είναι οι απόψεις του, αλλά η συμβουλή που του έδωσε μια ειδικός για τη Μέση Ανατολή, ονόματι Χίλντε Χένρικσεν Βάαγκε, να αναζητήσει σωματοφύλακα και δικηγόρο και να εγκαταλείψει τη χώρα.

Έντονες αντιδράσεις, από άλλη πλευρά βέβαια, προκάλεσε και η αποστροφή του Μπους ότι η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με τους «ισλαμοφασίστες». Εδώ το ζήτημα είναι διαφορετικό. Όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιεί έναν όρο, πρέπει να ξέρει για τι μιλάει. Στην ιστορία του 20ού αιώνα, γράφει ο Σέρτζιο Ρομάνο στην Κοριέρε, υπήρξαν πολλοί Άραβες που συνεργάστηκαν με τον Μουσολίνι και τους ναζί. Ανάμεσά τους, ο μουφτής της Ιερουσαλήμ Αμίν Αλ Χουσεΐνι, που στρατολόγησε μουσουλμάνους της Βοσνίας για να συγκροτήσουν τη μεραρχία των SS Χαντζάρ, και ο Ρασίντ Αλί Αλ Γκαϊλάνι, που κυβέρνησε το Ιράκ για τέσσερις μήνες το 1941. Αλλά οι άνθρωποι αυτοί ήταν εθνικιστές, όχι φασίστες. Το μόνο καθεστώς της Μέσης Ανατολής που ενσάρκωνε την αραβική εκδοχή του φασισμού ήταν του Σαντάμ Χουσεΐν. Κι όσο κι αν ο πρόεδρος Μπους φαίνεται να το ξεχνά, το καθεστώς εκείνο ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός του Ιράν του Χομεϊνί. Στον πόλεμο ανάμεσα στις δύο αυτές χώρες (1980-88), οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριζαν, έτσι, τους φασίστες εναντίον των ισλαμιστών...

27 Comments:

At 16/8/06 1:37 μ.μ., Blogger Ecumene said...

1.Φασίστες το σοσιαλιστικο αδελφό κόμμα του Μπάαθ!!!!!!!!!!!!!!!!!...


2.Οι Ισραηλινοι εχουν πικρα πειρα
απο τη Σκανδιναβικη μυθολογία
...............................

:(
:)

 
At 16/8/06 2:27 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Συγγνώμη αλλά σχετικώς με τον " Κόσμο της Σοφίας", σιγά το φαιδρό βιβλίο. Σε λίγο θα διαβάζουμε τί είπε και ο Κοέλιο ως σοβαρή πρόταση και θα ασχολούμαστε μαζί του.

Φυσικά και έχει δικαίωμα ο καθένας να γράφει ό,τι θέλει.Αυτό το δικαίωμα το θεμελίωσαν φιλοσοφικώς στην Ευρώπη οι Εβραίοι Φιλόσοφοι τους οποίους το βιβλιαρίδιόν του περί Σοφίας καλά έκανε και δεν προσέγγισε καν. Καλύτερα να μην ασχολούμαστε με πράγματα και ανθρώπους που δεν είναι για το βεληνεκές μας...

Τώρα για τους ισλαμοφασίστες έχω κάποιες απορίες. Δηλαδή πώς θέλετε να λέμε αυτούς που θέλουν να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τη μαντήλα και τον τρόπο ζωής τους σε εμάς τους υπόλοιπους; Πώς λέγονται εξόν από φασίστες, αυτοι που δεν έχουν καμία ανοχή προς τις πίστεις και τις πεποιθήσεις των άλλων;

Πού είναι η κυρία Μαστροκάλλου; Πάντως το μπλογκ δεν υπολείπεται σε γραφικά θηλυκά.

 
At 16/8/06 3:10 μ.μ., Blogger Roark said...

Μερικά ακόμα στοιχεία για τον μουφτή της Ιερουσαλήμ και τους αραβοναζί.

 
At 16/8/06 3:50 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Θα συμφωνήσω με τον φίλτατο Αθήναιο όσον αφορά το ότι κυριολεκτώντας-ξεκυριολεκτώντας ταιριάζει απόλυτα στους Σιίτες Αγιατολάχ να τους χαρακτηρίσει κανείς σαν Ισλαμοφασίστες. Δείτε και την σχετική συζήρτηση που γίνεται σε διάφορα blog για το ... blog του Αχμεντατζιζαντ. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα απολυταρχικά Ισλαμικά-Θεοκρατικά καθεστώτα του Κόλπου.

Θα διαφωνήσω ως προς τον Γκάαρντνερ. Είναι πολύ αξιόλογος συγγραφέας, και δεν μπορεί να συγκρίνεται με τον Κοέλιο. Το εν λόγω του κείμενο ήταν ένα μεγάλο ατόπημα, για λόγους που δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν εδώ, δείτε άν θέλετε αυτήν την μεγάλη συζήτηση
εδώ

κι εδώ

Αλλά δεν μπορούμε να τον απαξιώνουμε έτσι εύκολα και συνοπτικά σαν "φαιδρό". Είναι ένας αξιόλογος συγγραφέας και άνθρωπος. Κι ας ήταν το συγκεκριμένο του κείμενο ... δεν θα το χαρακτηρίσω με μια λέξη, για να μην παρεξηγηθώ, το θέμα είναι πολύ πολύπλοκο.

Και τελικά, ναι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει...

 
At 16/8/06 5:23 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Αγαπητέ Μαύρε Γάτε.

Όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι και εγώ διαθέτω αυτό που λένε " μέση κρίση". Αυτή ήταν η γνώμη μου για τον κ. Σοφία πριν να μάθω για τα του άρθρου .

Γιαυτό και δεν εντυπωσιάστηκα που υπέγραψε αυτό το άρθρο. Δηλαδή, τον άνθρωπο τον είχα για μετριότητα και στις μετριότητες παρεπιδημεί η βλακεία σε μεγαλύτερη κλίμακα απ'ότι στους άλλους ανθρώπους. Δατς ωλ.

 
At 16/8/06 5:26 μ.μ., Blogger Κ. said...

" Όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιεί έναν όρο, πρέπει να ξέρει για τι μιλάει."

Θα σχολιάσω μόνο αυτό το περιφερειακό. Για τον συγκεκριμένο πρόεδρο νομίζω ότι ισχύει

" Όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιεί έναν όρο, πρέπει να ξέρει να διαβάζει"

Σημειολογικά το ισλαμοφασίστες έμεινε από μια φράση του Κρίστοφερ Χίτσενς πριν κάποια χρόνια. Η κουβέντα ποιός είναι ισλαμοφασίστας και αντισημίτης είναι λίγο κουραστική... και εν τέλει ανούσια.

 
At 16/8/06 6:12 μ.μ., Blogger artfarted said...

Όσο το δυνατό λακωνικότερα, πρώτα θα επαναλάβω τα λόγια κάποιου νέγρου καθηγητή Αμερικανικού πανεπιστημίου: "Κανένας δεν είναι πραγματικά ελεύθερος όσο περιμένει την ελευθερία του να του τη χαρίσουν άλλοι."

Θα αναφέρω τώρα το μοναδικό επιτυχές παράδειγμα αποτίναξης του απολυταρχικού Ισλάμ και εδραίωσης μιας έστω στοιχειώδους Δημοκρατίας: της Τουρκίας. Το πέτυχαν ολομόναχοι.

Διάβασα το άρθρο περί συγγένειας μεταξύ Ναζισμού και "Ισλαμοφασισμού". Αναρωτήθηκα αν ο συγγραφέας του πληρώνεται από τις Ιαραηλινές ή/και τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες... Αν ήμουν Άραβας και με δεδομένη τη δράση και το καθεστώς του Σιωνισμού στον κόσμο αλλά και ειδικότερα μέσα στον αδυσώπητο αγώνα για την επιβίωση του γένους μου, θα συμμαχούσα και με το διάβολο ενάντια στο Ισραήλ. Και θα αδιαφορούσα αν οι αραχτοί και light αναλυτές στα πολυτελή κλιματιζόμενα μέγαρά τους με λένε ισλαμοφασίστα. Αυτοί κρύβονται πίσω απ' τον καπνό των ακριβών τους πούρων και τους ενοχλεί η κοιλιά τους που επεκτείνεται από την καλοζωία. Εγώ έχω τυφλωθεί απ' τις βόμβες των Σιωνιστών και με καίει ο φώσφορος...

 
At 16/8/06 6:35 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Αθήναιε, πάει καιρός που διάβασα την Σοφία και δεν μού είχε κα΄νει μεγάλη εντύπωση. Διάβασα όμως πρόσφατα το "Κορίτσι με τα Πορτοκάλια", και αυτό. ναι, με συγκλόνισε. Σάς το συνιστώ.

Αρτφαρτ, όχι, δεν το δέχομαι. όταν ο αδικημένος γίνεται χειρότερος από τον αδιθκητή, χάνει για μέαν το δίκιο του. Και πώς αν δω θετικά τους μουλλάδες που εξοιυσιάζουν με πυρ κα με σίδερο, που φυλακίζουν, που λιθοβολούν, που τρομοκρατούν;;; Θυμάσαι και την ιστορία με τα σκίτσα του Μωάμεθ; Ισλαμοφασίστες, και λίγο τους είναι. Άλλωστε αμφιβάλλω αν νοιάζονται έστωκαι στο ελκάχιστο για τους Παλαιστίνιους, λες να είανι τυχάιο που κάθε φορά που γινόταν ένα βήμα μπροστά στις συνομιλίες, μπαμ έσκαγε ένας "μάρτυτρας" του Ισλάμ σκοτώνοντας καμιά πενηνταριά αθώους, και όλα πήγαιναν κατά διαόλου;;;; Και όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα, τι πρόσφεραν οι ξενοκίνητοι απαγωγείς των Ισραηλινών στρατιωτών στους Παλαιστίνιους, μού λες;;; Αίμα, νέα προσφυγιά, και μίσος για ακόμα πεντέξι γενιές;;;;;;

 
At 16/8/06 7:00 μ.μ., Blogger artfarted said...

τι πρόσφεραν οι ξενοκίνητοι απαγωγείς των Ισραηλινών στρατιωτών στους Παλαιστίνιους, μού λες;;; Αίμα, νέα προσφυγιά, και μίσος για ακόμα πεντέξι γενιές;;;;;;


Πρέπει να είναι πολύ, μα πολύ ηλήθιοι αυτοί οι Παλαιστίνιοι που πανηγύριζαν την αντίσταση της Χεσμπολά κατά των Ισραηλινών... Εδώ πανηγύριζαν το χτύπημα της 11/9, τι λέμε τώρα!
Αυτό για να σκεφτείς ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Πάνω από 60 χρόνια οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί, μόνοι τους, χαστουκίζουν ατιμώρητοι τους Άραβες. Οι μισοί Άραβες προσκύνησαν- ακόμα και ο Καντάφι. Οι άλλοι μισοί βαστάνε ακόμα. Θυμήσου ότι οι πραγματικοί Ισλαμοφασίστες, η Αλ Κάϊντα, προσπάθησαν να σφετεριστούν τη νίκη της Χεσμπολά.

Προσπάθησε να ξεφύγεις από την εκ του μακρόθεν θεώρηση της κατάστασης. Μην σκέφτεσαι μόνο σαν ελίτ. Έλα κοντά και νοιώσε τη φωτιά που καίει στη Μέση Ανατολή. Δες τους ξένους που λουφάζουν στις σκιές και ψάξε να βρείς τι θέλουν αυτοί εκεί που δεν ανήκουν.

Δεν είσαι μειονότητα στα ίδια σου τα χώματα, Γάτε. Εκεί που ζεις εσύ, ό,τι βλέπεις γύρω σου δικό σου είναι. Πως μπορεί ο άρχοντας να δει με τα μάτια του αγοριού, που το κορμάκι του το σημαδεύουνε τανκς και ελικόπτερα;

 
At 16/8/06 7:41 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε αγαπητέ κύριε/α artfarted δείχνει ότι μάλλον δεν έχετε ασχοληθεί σε πολύ βάθος με το ζήτημα και αυτό το λέω επειδή έχω καλή προαίρεση απέναντί σας ( δεν έχω λόγο δηλαδή να έχω κακή προαίρεση).

Αν ήμουν καχύποπτος θα έλεγα ότι είστε ένας από τους χιλιάδες του διαδικτύου που μόλις και με τα βίας μπορούν να κρύψουν τα ρατσιστικά τους αισθήματα απέναντι στο λαό του Ισραήλ.Όμως, ευτυχώς που δεν είμαι καχύποπτος.

Ποιους ακριβώς ονομάζετε "σιωνιστές". Τους πολίτες του Ισραήλ , τη δημοκρατικά εκλεγμένη τους κυβέρνηση ή τον τακτικό τους στρατό με τον οποίο αμύνονται στις επιθέσεις ανθρώπων που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και τα ίδια τους τα μωρά ακόμη για να πλήξουν "τους σιωνιστές" όπως ονομάζουν τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ, τα φασισταριά.

Αντιπολεμική ρητορική της πλάκας και για το πακέτο, μούγκα.

Και μην αναρρωτιέστε αν ο συγγραφέας πληρώνεται από τις ισραηλινές υπηρεσίες ( έγιναν ισραηλινές τώρα...)

Να είστε βέβαιος. Στην αβεβαιότητά σας πατούν και οι σιωνιστές και με αυτά και με αυτά θα κατακτήσουν στο τέλος τον κόσμο και θα μας χαράξουν στο μέτωπο την πεντάλφα.

 
At 16/8/06 8:15 μ.μ., Blogger Ecumene said...

Πολύ αρσενική ενταση...

Η Κυρία αυτή λέει οτι '
βρήκε τον αληθινό Fεμινισμό
στο Ισλ@μ

 
At 16/8/06 10:42 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Νομίζω μπλέξαμε με τους όρους και το κατά πόσον είναι τεχνικά σωστοί και χάσαμε λίγο την ουσία. Εβραιοφασισταριό ήταν ο Σαρόν, εβραιοφασισταριό κι ο Ολμέρ, και όσοι άνανδροι ξεκίνησαν αυτόν τον πόλεμο και δεν φρόντισαν να μην υπάρχουν πιά πόλεμοι, με το να αποχωρήσουν εγκαίρως ακι πλήρως από τα κατεχόμενα και να πάψουν να γαμούν και να δέρνουν κατά βούληση στην Γάζα. Ισλαμοφασισταριό είναι η Χαμάς, ο Νασρ-Αλλάχ, ο Άσαντ, ο Αχμεντατζι.. κτλ, οι Οίκοι των διαφόρων Σαούντ κτλ. Και μέσα σε αυτήν την δίνη είναι ο Παλαιστίνιος που δεν έχει πατρίδα, ο Εβραίος που ζει μέσα στον τρόμο, και απ'έξω είμαστε όλοι εμείς που καθόμαστε και το φιλοσοφούμε. Αυτά τα ολίγα, τα υπόλοιπα όλα πνομίζω περισσεύουν, αν ενοχλούν κάποιες σκληρές εκφράσεις μου λυπάμαι, αλλά (σχεδόν) κυριολεκτώ.

 
At 17/8/06 2:49 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

« Ποιους ακριβώς ονομάζετε "σιωνιστές". Τους πολίτες του Ισραήλ , τη δημοκρατικά εκλεγμένη τους κυβέρνηση ή τον τακτικό τους στρατό με τον οποίο αμύνονται στις επιθέσεις ανθρώπων που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και τα ίδια τους τα μωρά ακόμη για να πλήξουν "τους σιωνιστές" όπως ονομάζουν τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ, τα φασισταριά.»
Αθήναιος

Η συνταγή της αποκολοκυνθώσεως.

 
At 17/8/06 11:30 π.μ., Blogger Ecumene said...

O ισλαμικός φασισμός και η Δύση



Tον έλεγαν Aλί Σαριατί. Σήμερα, τουλάχιστον στη Δύση, αν και μάλλον εξίσου και στον μουσουλμανικό κόσμο, δεν τον θυμάται σχεδόν κανείς. Oμως, αυτά που δίδαξε, συγκλονίζουν τον πλανήτη.

O δρ Aλί Σαριατί ήταν ο άνθρωπος που, σε μεγάλο βαθμό, διαμόρφωσε τη θεωρία ότι ο μεγάλος εχθρός των μουσουλμάνων και της παράδοσής τους είναι η Δύση. O Σαριατί ήταν ο κύριος ιδεολογικός πατέρας της μεγάλης ισλαμικής επανάστασης του Aγιατολάχ Xομεϊνί στο Iράν. Στην ουσία, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος, πριν από μερικές δεκαετίες, συνέβαλε όσο κανείς να πείσει τις κοσμικές δυνάμεις στην Περσία να αποκτήσουν επαναστατική ισλαμική συνείδηση - όταν έγινε η επανάσταση, πολλά πλακάτ είχαν και τη δική του φωτογραφία...

Θα ήταν ενδιαφέρον να γνώριζε κάποιος ποιες θα ήταν σήμερα οι απόψεις του Σαριατί για τη σχέση Iσλάμ και Δύσης. Ομως, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού ο Σαριατί δολοφονήθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο Λονδίνο σχεδόν δύο χρόνια πριν από την επανάσταση των Aγιατολάχ. Aν όμως ο Σαριατί πέθανε, αντιθέτως, οι ιδέες του είναι πιο ζωντανές από ποτέ.


Tου Γεωργιου Π. Μαλουχου

 
At 17/8/06 11:33 π.μ., Blogger Αθήναιος said...

Αγαπητέ Ιχνηλάτη, δεν χρειάζεται να μου κλείνετε το ματάκι όταν αποκαλείτε τους συμπολίτες μου εβραιοφασισταριά.

Αντιλαμβάνομαι ότι συνομιλείτε με ηρεμία και κοσμιότητα και είμαι αρκετά μεγάλο παιδί για να γνωρίζω πότε πρέπει να δηλώσω " παρεξηγημένος". Αφήστε δε τις ώρες που έχω περάσει στο διαδίκτυο συζητώντας με κάθε λογής ρατσιστή, όχι για να του αλλάξω τα μυαλά βέβαια αλλά για χάρη των επωνομαζόμενων fence sitters.Οπότε σπανίως θυμώνω.

Δεν καταφέρατε να μας πείσετε πως ο όρος "ισλαμοφασίστας" είναι αδόκιμος. Ίσως θέλατε να καταδείξετε πως δε λέει και πολλά. Σε αυτή την περίπτωση θα συμφωνήσω και θα σας βοηθήσω εγώ να τεκμηριώσετε αυτό το επιχείρημα.

Στην πολιτική πρακτική, όροι όπως "ισλαμοφασισμός" ή " εβραιοφασισμός" όπως πολύ όμορφα εισαγάγατε στη συζήτηση, δεν χρησιμοποιούνται περιγραφικώς αλλά ποιοτικώς και δεν είναι τίποτε άλλο παρά επικοινωνιακά κλειδιά. Μιας και η συζήτηση είναι πολιτική λοιπόν, σας ζητώ να σημάνετε ποιοτικώς τις πρακτικές αυτές του ισλαμικού κόσμου που απάδουν της Δυτικής φιλοσοφικής σκέψης, του δυτικού τρόπου άσκησης της πολιτικής και της διαχείρισης της καθημερινότητας.

Ωραία. Να μην το πούμε "ισλαμοφασισμό". Πώς να το πούμε;

Με εντυπωσιάζει που παριστάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τί εννοώ όταν λέω ότι το Ισραήλ πρέπει να προστατευτεί από ανθρώπους που χρησιμοποιούν μέχρι και τα μωρά τους ως βόμβες. Μήπως ξέρετε γιατί οι μητέρες που κουβαλούν μαζί του γάλα για το μωρό, στο εξής όταν περνάνε τον έλεγχο κάποιου αεροδρομίου, θα πρέπει να το δοκιμάζουν μπροστά στους ελεγκτές;

Από τα σπίτια της ατυχούς Κάνα, είχαν εκτοξευθεί 150 ( νομίζω ήταν ΄170 αλλά δεν είμαι σίγουρος) ρουκέτες.

Δηλαδή τί θέλετε; Να βγει ο εκλεγμένος πρωθυπουργος και να απολογηθεί σε σας και τον αραβικό κόσμο ολόκληρο που δεν κάθεται ο λαός του Ισραήλ να τον σφάξουν αδιαμαρτύρητα; Δεν είμαστε καλά, λέω εγώ.

Πρέπει να το βάλετε καλά στο κεφαλάκι σας αυτό, Ιχνηλάτη. Ο πολιτισμένος Χριστιανικός και ο Μουσουλμανικός κόσμος, πρέπει πλέον να βρει άλλα θύματα για τις γενοκτονίες τους. Ποτέ ξανά οι Εβραίοι.

Με απογοήτευσαν τα σχόλιά σας για τη Χεζπολά. Εκτός αν δεν γνωρίζετε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ( που τόσο συχνά και πολύ ορθά ομολογώ, επικαλείστε όταν αφορά στο Ισραήλ...) με ψήφισμά του έχει αποφασίσει τον άμεσο αφοπλισμό του ενόπλου τμήματος της οργάνωσης.

Αν δεν είναι Ισλαμοφασισμός η παράνομη επιβολή με τα όπλα τί είναι; Δώστε εσείς ένα όνομα.

Το κόμμα της Χεζμπολά , βάσει της κάλπης κατέχει 14 έδρες στις 128 του Κοινοβουλίου του Λιβάνου, μάλλον περιορισμένη τη βρίσκω τη δύναμη της ανάμεσα στο Λιβανέζικο λαό, βάσει της κάλπης πάντα. Οπότε, αφού μου κάνετε κηρύγματα περί της λιβανέζικης δημοκρατίας, ε τότε, πρέπει να στρατευτείτε με τις δυνάμεις εκείνες που προσπαθούν να γλυτώσουν το λιβανέζικο λαό από την ομηρία της μειοψηφίας και των ενόπλω ν ομάδων που η διεθνής κοινότητα θεωρεί παράνομες!

Τέλος, ας σας θυμίσω ότι το Ισραήλ είναι σε πόλεμο με τη Χαμάς. Και η ουσία του πολέμου είναι ακριβώς αυτή, να προσπαθείς με κάθε τρόπο να ταπεινώσεις τον αντίπαλο. Εσείς θέλετε να τους χαρίσουμε ( ούτε καν να τους πουλήσουμε) το σκοινί με το οποίο θα μας κρεμάσουν, για να μη χαρακτηρίσετε τους ισραηλινούς "εβραιοφασίστες".

Ελπίζω η ισραηλινή κυβέρνηση να συνεχίζει να προασπίζεται τα συμφέροντα του λαού της και να μην την ενδιαφέρει να γίνεται αρεστή δεξιά και αριστερά γιατί αυτό είναι το κακό όταν είσαι Εβραίος. Για να κριθείς με όρους ανθρώπινους,για να κλάψουν και για τα δικά σου παιδιά και για τους δικούς σου αμάχους πρέπει να σε δουν να φτύνεις τους δικούς σου.

Εχω γράψει από την αρχή αυτής της ιστορίας και με διάφορες αφορμές ότι ήμουν κάθετα αντίθετος με την εισβολή και ότι θεωρώ άδικο αυτό που συμβαίνει στον λιβανέζικο λαό.Όπως σωστά παρατήρησε και ο Αλβέριχος σ'ενα ιστολόγιο, όταν κυνηγάς τον Κουφοντίνα στις γειτονιές της Αθήνας, δεν ισοπεδώνεις τα Πατήσια μπας και τον πετύχεις. Μόνο που ο Κουφοντίνας είχε και λίγη τσίπα γιατί δεν χρησιμοποιούσε ανθρώπινες ασπίδες.Αλλά τί σας λέω τώρα, εσείς θα έχετε κάποιο rationalization έτοιμο και γιαυτό, εδώ μας δικαιολογήσατε τον ναζιστή μουφτή της Ιερουσαλήμ.

Όμως επειδή κανείς δεν πρόκειται να λυπηθεί αν αύριο καταστρεφόταν το Ισραήλ, πρέπει και αυτή η χώρα να προστατευτεί και να πορευτεί όπως μπορεί.

 
At 17/8/06 11:44 π.μ., Blogger Αθήναιος said...

"Αφήστε δε τις ώρες που έχω περάσει στο διαδίκτυο συζητώντας με κάθε λογής ρατσιστή"

Να διευκρινίσω, για αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι σε καμία περίπτωση δεν αποκαλώ υπαινικτικά τον Ιχνηλάτη, ρατσιστή!!

Αν πίστευα κάτι τέτοιο θα του το έλεγα ευθέως για να το ευχαριστιόμουν κιόλας. :-)

 
At 17/8/06 1:19 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλό κουμάσι ο Αθήναιος .
Ξεχνά βεβαίως την κατοχή της Παλαιστίνης , το απαρχάϊντ, τον ρατσισμό . Ξεχνά την
καθημερινότητα των Παλαιστινίων,
τα μπετονένια τείχη της
ντροπής, τα ναζιστικά φυλάκια ελέγχου όπου γέροι, νέοι και παιδιά περιμένουν ολόκληρα 12ωρα για να πάνε στον γιατρό, αν προλάβουν. Ξεχνά την φασιστική συλλογική ευθύνη που εφαρμόζει αυτό το απίθανο, κτηνώδες κράτος . Ξεχνά τις σφαγές στα στρατόπεδα, ξεχνά τις μπουλντόζες . Ξεχνά την δολοφονική εξίσωση 1 Εβραίος = 100 Αραβες .

Θυμάμαι, το διάβασα στα ΝΕΑ, όταν εισβάλανε στο ο Θεός να το κάνει Υπουργείο Πολιτισμού της Παλαιστίνης, οι στρατιώτες του Ισραήλ το χρησιμοποίησαν για απόπατο, αποχωρητήριο, χέζοντας τα πάντα, χρησιμοποιώντας για χαρτί τις παιδικές ζωγραφιές που ήταν κρεμασμένες στους τοίχους. Ενα δολοφονικό ρατσιστικό κράτος που αποκτηνώνει τους υπηκόους του .

Ελπίζω η καταφανής νίκη της Χεζμπολλάχ να τους αναγκάσει σε συμβιβασμούς ειρήνης και συννενόησης με τους Αραβες γείτονές τους .

 
At 17/8/06 2:14 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

IDF confirms chief of staff sold his personal portfolio hours after Hizbullah kidnapped two soldiers on July 12

 
At 17/8/06 2:19 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Αθήναιε, οι ρουκέτες άρχισαν να πέφτουν μετά την έναρξη του πολέμου, οπότε θεωρώ το επιχείρημα άτοπο, είναι ξεκάθαρο ότι το Ισραήλ άρχισε τον πόλεμο και ΟΧΙ αμυνόμενο. ΟΜΩΣ< Δεν θα μπορούσα ποτέ να επιχαίρω για καμμιά "νίκη της Χεζμπολλάχ', αληθινή ή φανταστική. Η Χεζμπολλάχ μου είναι το ίδιο ή και περισσότερο απεχθής από την Ισραηλινή ηγεσία που έσπρωξε την χώρα σε αυτόν τον άδικο πόλεμο. Αν το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Χαμάς, αυτό δεν κάνει ούτε την Χαμάς να είναι λιγότερο απεχθής σε μένα, ούτε το Ισραήλ. Μην βιαστε΄λιτε να κρίνετε ότι κρατάω ίσες αποστάσεις, σε καμμιά περίπτωση, γιατί η αιτία του πολέμου και της όλης κατάστασης είναι σαφέστατα η εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ τόσα χρόνια, αλλά αυτό δεν δίνει επ'ουδενί το δικαίωμα στον ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟ ( τους Παλαιστίνιους) να γίνουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ από τους ΑΔΙΚΗΤΕΣ ( Ισραήλ).

Δεν μπορώ να ξεχάσω τότε που φαινόταν τα πράγματα αν πηγαίνουν κάπως καλά, και τσαφ!!!!! ¨Αρχισαν οι "μάρτυρες του Αλλάχ" (δεκαπεντάχρονα παιδιά) να εκρήγνυνται σαν ανυθρώπινες βόμβες ανάμεσα σε αθώους. Και όλα πάλι κατά διαόλου. Δεν έπαιξε κι αυτό κάποιο ρόλο στη σημερινή κατάσταση;;;;

Μύλος. Άντε βγάλε άκρη. Το μόνο σίγοθρο όμως είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ'ότι πριν τον πόλεμο. ¨οχι λόγω των αποφάσεων του ΟΗΕ ή των κατοχικών στρατευμάτων ή των νεκρών κτλ. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ. ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΘΗΚΕ, KAI ΠΟΥ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ, για πόσες άραγε ακόμη γενιές....

"Ντροπή", όταν μπαίνεις σε μια συζήτηση και αποκαλείς έναν από τους συνομιλητές "κουμάσι", στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Αθήναιο, χάνεις κάθε αξιοπιστία σαν συνομιλητής. Ό,τι και να πεις από κει και πέρα διαγράφεται, κι ας είναι (λέμε τώρα) ολόσωστο. Μάθε να συζητάς σαν άνθρωπος και μετά πάρε μέρος σε συζητήσεις.

 
At 17/8/06 2:19 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

"Ντροπή", όταν μπαίνεις σε μια συζήτηση και αποκαλείς έναν από τους συνομιλητές "κουμάσι", στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Αθήναιο, χάνεις κάθε αξιοπιστία σαν συνομιλητής. Ό,τι και να πεις από κει και πέρα διαγράφεται, κι ας είναι (λέμε τώρα) ολόσωστο. Μάθε να συζητάς σαν άνθρωπος και μετά πάρε μέρος σε συζητήσεις.

 
At 17/8/06 3:59 μ.μ., Blogger Ecumene said...

@Μαύρος Γάτος

Δηλαδη οι Αραβες δεν φταινε καθολου
τόσα χρόνια;

Εδω ενας Αραβας απο το Ισραηλ
o Gehad Mazarweh
που ζει τωρα στη Γερμανία
και που εχει κανει αφιερωμα
ο Μιχαλης σε προσφατο post
http://diastaseis.blogspot.com/2006/08/i.html
Oταν ο Freud συναντα το Ισλαμ
λεει..

Gehad Mazarweh says some things that may not please Arab ears."The Arab world is still governed by myths and prejudices. Academic education and learning have had very little influence on people's thinking. Arab education is based on obedience, adaptability and a constant effort to fulfill the desires and expectations of the authorities. This type of education leaves clear signs of insecurity, lack of initiative, lack of self-esteem, fear of failure, apathy, docility and fear of innovation.
"When I see the demonstrations in Israel saying, No more war! I ask myself when similar processes will finally take place in Arab countries as well. Have you ever heard about a demonstration in Jordan, or in Syria or Egypt? The time has come for us to face the truth. We've been lying to ourselves for too many years."
Such views have already led Mazarweh to be accused of self-hatred. "There can be no reform of Arab society unless we open ourselves up to a new path," he says. "It's a process that will last for generations, but we must begin. We can't go on pinning the responsibility for our miserable situation on others. Yes, there is discrimination in Israel, but who's stopping the people in Taibe from cleaning the streets, for instance? You should see how filthy it is there. Every time I come back to visit, Taibe looks worse. It depresses me because in my father's time, Taibe was a paradise. Mention Taibe anywhere today and anyone will tell you that it's a disaster. Murder, prostitution, drugs, all the world's ailments have come together here. You look around and you're probably impressed with the cars and the villas. I'm not. I'm familiar with the discrimination in Israel. I'm horrified to keep hearing every day that they're threatening us with transfer. But the government isn't the only one responsible for the crime and neglect in Taibe. We have a big part in it, too."


http://www.occupationalhazard.org/article.php?IDD=497

 
At 17/8/06 4:03 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Εργοτελίνα, τι προβοκατόρικη ερώτηση είναι τώρα αυτή;;;

Από πού προκύπτει ότι είπα ή εννόησα κάτι τέτοιο;;;

 
At 17/8/06 4:10 μ.μ., Blogger Ecumene said...

Δεν ειπες οτι γιατί η αιτία του πολέμου και της όλης κατάστασης είναι σαφέστατα η εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ τόσα χρόνια;





Οσο για τους Ισλαμοφασίστες
και τον πόλεμο των λέξεων
ας θυμηθούμε το Θουκυδίδη



«την ειωθυίαν αξίωσιν των ονομάτων ες τα έργα αντήλλαξαν τη δικαιώσει» (III, 82)


Μηπως οταν οι Ισλαμιστές,λένε
για τους Σατανάδες της Αμερικής
πρεπει να τους παρουμε σοβαρά;..

Eκτος αν ο Μπους ετοιμαζεται
για το Ιραν και χρειαζεται
και τη συνδρομη των λεξεων..

Ο Ρασουλης έφα...
.."με τον αστρολόγο και φίλο Κώστα Λεφάκη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε οτι: " ο πόλεμος θα τελειώσει 14 Αυγούστου, ότι δεν θα πέσουν βόμβες στο Τέλ-Αβίβ και ότι θα ξαναρχίσει τον Οκτώβρη με εισβολή των Αμερικάνων στο Ιράν."

)))))))))))))))

 
At 17/8/06 6:05 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

‘’Θεωρώ ότι η Αμερική έχει, χωρίς αμφιβολία, στήσει το μεγαλύτερο σόου στον πλανήτη. Μπορεί να είναι κτηνώδης, αδιάφορη, περιφρονητική και ανηλεής, αλλά είναι επίσης πολύ έξυπνη. Σαν καλός έμπορος φροντίζει το συμφέρον της και το πιο ευπώλητο εμπόρευμά της είναι ο αυτοθαυμασμός. Η στόφα του νικητή. Ακούστε όλους τους αμερικανούς προέδρους στην τηλεόραση να λένε τις λέξεις «αμερικανικός λαός», όπως στη φράση «Λέω στον αμερικανικό λαό πως ήρθε η ώρα να προσευχηθούμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του αμερικάνικου λαού και ζητώ από τον αμερικανικό λαό να εμπιστευτεί τον πρόεδρο του στη δράση που πρόκειται να αναλάβει για λογαριασμό του αμερικάνικού λαού».
Είναι ένα ευφυές στρατήγημα. Οι λέξεις «αμερικανικός λαός» δημιουργούν ένα ηδονικό, άνετο μαξιλάρι να πνίγει τη νοημοσύνη σου ή την κριτική σου σκέψη, αλλά είναι πολύ αναπαυτικό…’’

Harold Pinter "Art,truth and politics"

 
At 18/8/06 11:00 π.μ., Blogger σχολιαστής said...

Το εντεκάχρονο αγόρι, με τα κομένα πόδια στην Τύρο, τι είναι, Ισλαμοφασίστας, τρομοκράτης, υπηρέτης των Ιρανικών συμφερόντων;

Oταν αντί (αφού δεν μπορείς) να εξουδετερώσεις τη Χεζμπολαχ, καταστρέφεις την υποδομή μιας χώρας, γεφύρια, αεροδρόμια, λιμάνια, ηλεκτρικό, δρόμους, σπίτια, τότε μακροπρόθεσμα δημιουργείς τις συνθήκες ανατροπής και των φιλικών προς την Αμερική αραβικών καθεστώτων.

Το Ισραήλ με βήματα σταθερά, αυξάνει το μίσος εναντίον του στην περιοχή. Αν οι ηγέτες του είχαν τον κοινό νού, θα έβλέπαν ότι σε λίγα χρόνια, με την πρόοδο της τεχνολογίας, όλη η χώρα τους θα είναι στόχος πυραύλων πολύ ισχυρότερων απο τις "κατιούσα". Τι ζώνη ασφαλείας θα χρειάζονται τότε; Oλο το Λίβανο, όλη τη Συρία, τη μισή Αίγυπτο;

H μόνη λύση που έχουν οι Ισραηλινοί, είναι συνομιλίες, επιστροφή των κατεχομένων, και ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες. Και ας έχουν στην άκρη του μυαλού τους ότι η συμμαχία με το μεγάλο αδελφό, μπορεί κάποτε να τελειώσει.

 
At 18/8/06 1:20 μ.μ., Blogger artfarted said...

Δράττομαι της ευκαιρίας αυτού του πολύ ενδιαφέροντος "thread" για να επαναλάβω ότι κατά το "απορία ψάλτου, βηξ" έτσι και το "ανυπαρξία επιχειρήματος, ρατσιστής".

Πρέπει επί τέλους να μάθουμε την ακριβή έννοια βασικών όρων που χρησιμοποιούμε στους διαλόγους μας. Γιατί μια κρίση των γεγονότων, μετά από ελεύθερο συλλογισμό, να κατασκευάζει έναν ρατσιστή στη θέση του συλλογιζόμενου;

Θα δεχόμουν την κατηγορία ότι είμαι προκατειλημμένος. Μπορεί να είμαι, μπορεί να μην είμαι αλλά δεν έχω πρόβλημα να κατηγορηθώ. Επειδή όμως ξέρω ότι δεν είμαι ρατσιστής, την κατηγορία αυτή δεν την ανέχομαι.
Περί προκατάληψης τώρα, αν κάποιος με ερμηνέψει ως προκατειλημμένο, it's ok. Η προκατάληψη είναι ανθρώπινο δικαίωμα και ως τέτοιο πρέπει να ασκείται ελεύθερα. Δεν κάνει τον κόσμο καλύτερο αλλά, ενδεχομένως, βοηθάει στην εξισορρόπηση δυνάμεων.

Η μελέτη της Ιστορίας με έχει πείσει ότι κάκιστα ιδρύθηκε κράτος του Ισραήλ στην Εγγύς Ανατολή. Συνέπεια της βίαιης εγκαθίδρυσης του Ιουδαϊκού κράτους εκεί και της ακόλουθης βίαιης υποστήριξής του από τις Η.Π.Α, οι Άραβες και οι Αμερικανοί/Ισραηλινοί θα είναι για πάντα εχθροί και ο υπόλοιπος πλανήτης θα σέρνεται από τον πόλεμό τους.
Επειδή κάποιος έζησε την παιδική του ηλικία στο Ισραήλ δεν είναι απαραίτητα ικανότερος να αναζητήσει την αλήθεια από κάποιον άλλο που βλέπει, ακούει, μελετάει, σκέφτεται και συμπεραίνει ότι, αν οι Σιωνιστές δικαιούνται να εισβάλουν στην Παλαιστίνη, να διώξουν τους ντόπιους κατοίκους της και με τη συντριπτική πολεμική ισχύ τους να διαιωνίσουν την κατάσταση, τότε, για παράδειγμα, και οι Τούρκοι καλά έκαναν και εισέβαλαν στην Κύπρο και θα έπρεπε να είχαν καταλάβει όλο το νησί αφού είχαν τα όπλα για να το κάνουν. Όποιος έζησε παιδί στην Τουρκία θα πρέπει να υποστηρίζει την κατοχή της Κύπρου, έτσι;
Το ίδιο δόγμα θα επέβαλε στην Ελλάδα να εισβάλει στην Αλβανία και να προσαρτήσει τη Βόρεια Ήπειρο χρησιμοποιώντας την υπέρτερη πολεμική της ισχύ. Στη συνέχεια, προφασιζόμενοι το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα, οι Έλληνες θα έκαναν τη μισή Αλβανία χωματερή. Τώρα που το σκέφτομαι, καλό δεν θα ’ταν να κονιορτοποιήσουμε τα Σκόπια “in order to excise the cancer” του ονόματος που διάλεξαν οι Σκοπιανοί για τη χώρα τους; Έτσι, προληπτικά…

 
At 25/8/06 7:26 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γιατι καθε φορα που καπιος κανει καπια αρνιτικη κριτικη κατα του Ισραηλ, θα πρεπει να χαρακτηριζεται
"Αντισημιτης"????

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home