Σάββατο, Αυγούστου 05, 2006

Όταν ο Φρόυντ συναντά το IσλάμΓεννήθηκε πριν από 65 χρόνια στο Ταϊμπέ, ένα αραβικό χωριό του Ισραήλ. Μεγάλωσε σαν πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Και στα 21 του χρόνια τα βρόντηξε κι έφυγε στη Γερμανία. Εγκαταστάθηκε στο Φράιμπουργκ, όπου σπούδασε Ψυχολογία, Κοινωνιολογία και Εγκληματολογία. Το 1976 άνοιξε ένα κέντρο ψυχανάλυσης. Και από το 1984 ειδικεύεται στη θεραπεία τραυμάτων που οφείλονται στον πόλεμο και στα βασανιστήρια. Σήμερα, ο Γκεχάντ Μαζάρουε είναι ένας από τους 15 Άραβες ψυχαναλυτές σε όλο τον κόσμο και ονειρεύεται να οργανώσει σεμινάρια σε όλη τη Μέση Ανατολή. Γιατί, όπως λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντι Τσάιτ», ο αραβικός κόσμος δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς ψυχανάλυση και ψυχοθεραπεία. Οι παραδοσιακές δομές καταρρέουν, η συλλογική ταυτότητα υποχωρεί, και το μόνο που μπορεί να καλύψει το κενό είναι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Πολλοί από τους Άραβες πελάτες του στη Γερμανία έχουν σοβαρά ψυχοσωματικά προβλήματα. Αφού συμβουλεύτηκαν όλα τα είδη γιατρών που μπορούσαν να φανταστούν, χωρίς να βελτιωθεί η κατάστασή τους, κάποια στιγμή το 'ριξαν στην ψυχανάλυση.

Ο Μαζάρουε προτιμά να δουλεύει με γυναίκες: είναι πιο ανοιχτές. Όταν μια γυναίκα, παρά τους φόβους και τις ντροπές της, αποφασίζει να μιλήσει σ' έναν ψυχαναλυτή για τη σχέση της με τη σεξουαλικότητα και για την οικογένειά της, συνήθως φτάνει μέχρι το τέλος. Οι άνδρες, αντίθετα, αργά ή γρήγορα καταρρέουν. Αν η άμυνα των γυναικών είναι από τσιμέντο, η άμυνα των ανδρών είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Εκεί όμως όπου η κλασική ψυχανάλυση δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα είναι με τις πολύ πιστές Μουσουλμάνες. Μεγάλωσαν ακούγοντας ότι η τιμή της οικογένειας εξαρτάται από την παρθενιά τους. Όταν λοιπόν ενηλικιώνονται και συναντούν έναν Άραβα, αρχίζουν να αναρωτιούνται: τι να σκέφτεται άραγε; Τι θα πει για μένα στην οικογένειά μου, στον κύκλο μου; Είναι λοιπόν αδιανόητο μια τέτοια γυναίκα να διηγηθεί σε έναν Άραβα ψυχαναλυτή τις σεξουαλικές της φαντασιώσεις. Τι κάνει; Καταφεύγει σε έναν Εβραίο! Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το Ισραήλ είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη πυκνότητα ψυχαναλυτών στον κόσμο.

Αν η ψυχανάλυση δεν είναι πολύ δημοφιλής στον αραβικό κόσμο - όπου κυριαρχούν οι ιεραρχίες, οι παραδόσεις και οι θρησκείες -, η ερμηνεία των ονείρων είναι πολύ της μόδας. Δεν υπάρχει ούτε ένα αραβικό δορυφορικό κανάλι που να μην έχει σχετική εκπομπή. Το κακό, σύμφωνα με τον Μαζάρουε, είναι ότι η ερμηνεία αυτή στηρίζεται περισσότερο στη φροϋδική θεωρία, παρά στην παράδοση. Κι αυτό, παρόλο που οι Άραβες είχαν προχωρήσει πολύ σ' αυτόν τον τομέα πριν από τον ιδρυτή της ψυχανάλυσης. Έλεγαν, ας πούμε, ότι το να ονειρεύεται ένας κάτοικος της πόλης μια κατσίκα έχει τελείως διαφορετική εξήγηση από το αντίστοιχο όνειρο ενός φτωχού αγρότη...

26 Comments:

At 5/8/06 11:41 π.μ., Blogger Ergotelina said...

Ο Παλιός παραδοδοσιακός κόσμος


καταρρέει..........................


Αυτό εννοούσε και η Κοντολίζα?.......

οτι ειμαστε σε μια γέννα........

που κοιλοπονά το New Middle East?...

 
At 5/8/06 11:42 π.μ., Blogger Ergotelina said...

Αναρωτιέμαι παντως αν και οι

παραδοσιακοί "Ορθόδοξοι Εβραίοι"....


αντιμετωπίζουν παρόμοια ψυχολογικά

προβλήματα προσαρμογης.......

 
At 5/8/06 2:44 μ.μ., Blogger akindynos said...

Πριν 65 χρόνια σε αραβικό χωριό μάλλον της Παλαιστίνης, παρά του Ισραήλ, πρέπει να γεννήθηκε.

Επίσης, υπάρχει στο άρθρο κάποια παραπομπή στο ποιος και πως κατέγραψε τον αριθμό των αράβων ψυχαναλθτών παγκοσμίως;

 
At 5/8/06 3:36 μ.μ., Blogger μικρό λυκάκι said...

Ενα μεγάλο στοίχημα είναι καί η ψυχοθεραπεία!

Η ψυχοθεραπευτική σχεση είναι πρώτα απ'όλα σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων.
Είναι ιερό να διαχειρίζεσαι τήν οδύνη τής ύπαρξης.Ισως είναι και..ιερόσυλοι, οι κομπογιαννίτες ,πού τήν ευτελίζουν από τήν τηλεόραση .

Πέρασε η εποχή με τα ωραία λόγια περί κοινωνίας πού νοσεί.
Γιατί λησμονούν κάτι:είναι η οδύνη τής ψυχικής νόσου πού χρειάζεται φάρμακα,αγάπη,κατανόηση δηλαδή θεραπεία.
Κάτι πρέπει να γίνει γιά το φόβο ,αλλά τί?...

 
At 5/8/06 6:21 μ.μ., Blogger Eleni63 said...

Νομίζω ότι οι φανατικοί πιστοί δεν έχουν ανάγκη από καμία ανάλογη θεραπεία. Οι ψυχαναλυτές τι θα μπορούσαν να προσφέρουν σε έτοιμους να αυτοαναλωθούν θρησκευόμενους αναρωτιέμαι.
Νομίζω ότι η μοναχικότητα του μουσουλμάνου ψυχαναλυτή της παρέας πρέπει νάναι τεράστια... Θα ήταν ενδιαφέρον να τον αναλύει κάποιος Εβραίος...

 
At 5/8/06 8:58 μ.μ., Anonymous Publius Aelius Hadrianus said...

Ο μειονεκτικός "αυτο-μισούμενος" γενίτσαρος Άραβας παρουσιάζει τον αραβισμό ως... ψυχολογικό πρόβλημα! Στην πραγματικότητα, δεν εκφράζει παρά το δικό του σύμπλεγμα μειονεξίας.

Αναρωτιέμαι παντως αν και οι παραδοσιακοί "Ορθόδοξοι Εβραίοι" αντιμετωπίζουν παρόμοια ψυχολογικά προβλήματα προσαρμογης...

Βεβαίως. Για τους εβραίους έχει καθιερωθεί, πολλά χρόνια πριν, ο όρος "self-hating Jew". Πρόκειται για ψυχολογικό (έως και σεξουαλικό - βλέπε παρακάτω) σύμπλεγμα κατωτερότητος με δόση μαζοχισμού. Η καταπίεση του περιβάλλοντος κάνει το ασθενές άτομο να ταυτιστεί με την αρνητική εικόνα που έχουν γι' αυτόν οι γύρω του, και να νιώθει την ανάγκη να επαληθεύει αυτήν την αρνητική εικόνα.

Τώρα, όμως, που, αντί για την καταπίεση των εβραίων, έχουμε την καταπίεση των αράβων από την ρατσιστική νεοταξική Δύση, αντί για τον self-hating Jew, φαίνεται ότι έχουμε πλέον τον self-hating Arab...

Παράδειγμα εβραϊκού μαζοχισμού (αρκούντως διασκεδαστικού):

Nazi Woman and Rabbi slave

As a Jew, I always wished for a dominant Nazi woman to humiliate and whip me. My watershed experience with one such Supreme lady will always remain in my memory. I should caution that not every scene or activity is healthy for everybody and each person must evaluate and decide how far he or she wishes to go. My fantasy was taking religious and ethnic humiliation and degradation to the extreme, over the edge. This Nazi woman's fantasy was in complete compatibility to mine and so the two of us met for real action. I was to wear a rabbi's outfit complete with yarmulke and prayer shawl during our get together. This Venerable and Supreme Nazi woman wanted to humiliate and beat not only a Jew boy but also a rabbi. This was very exciting to me and since I am a bit familiar with Jewish law and Jewish books, I though that I would make a good rabbi slave.

Many things happened during our meeting of which I am not at liberty to talk about. I gained greater respect and fear for the Ultimate Nazi woman. I did exactly as she commanded .She showed me who is the sub-human and who is the pure Supreme Boss.

Happily she was very satisfied with me and ordered me to serve her on a monthly basis or whenever the beastly mood will strike her. I look forward to the next meeting with great anticipation.

Bleupulse ©

bleupulse@yahoo.com

 
At 5/8/06 11:19 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Το Ισλάμ δεν συνάντησε ποτέ τον Φρόυντ.
Οταν ο γενναίος ταξιδιώτης εξερευνούσε, στην απέραντη επικράτεια της Ψυχής, τις βασιλικές λεωφόρους προς το ασυνείδητο, που οδηγούν στο Όνειρο, το Ισλάμ φοβήθηκε να τον ακολουθήσει.
Οταν αναπαριστούσε τη Βιβλική ιστορία πάνω στην ανθρώπινη διάσταση του Μωυσή, το Ισλάμ επέλεξε να προστατέψει την υπεράνθρωπη φύση του Μωάμεθ.
Οταν έγραφε ότι η θρησκεία, η κάθε θρησκεία, δεν είναι παρά μια φανταστική δομή ιδεών, ένα ευχολόγιο, το Ισλάμ επέμενε να διαβάζει τη δική του εξήγηση, το Κοράνι.
Οταν εξηγούσε την αιώνια μάχη μεταξύ του Ερωτα και του Θανάτου, το Ισλάμ κώφευε, φοβούμενο τον Ερωτα περισσότερο από τον Θάνατο.
Κωφεύει ακόμα. Και στο υποσυνείδητο του πιστού ( και της πιστής ) συσσωρεύονται οι πόθοι, οι καημοί, οι ανομολόγητες επιθυμίες, η ατομική και συλλογική λαχτάρα για απεγκλωβισμό από τα ασφυκτικά δεσμά του Θεϊκού Νόμου.
Καλή λευτεριά, συνάνθρωποι.

 
At 6/8/06 1:17 π.μ., Blogger Πάνος said...

Οι ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ επέστρεψαν από τις διακοπές ...φρεσκαρισμένες, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τον Ιχνηλάτη...

*

Οι θρησκείες (ΟΛΕΣ οι θρησκείες) είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανθρώπους, από πολλές απόψεις. Το πρώτο από τα πολλά κακά που σέρνουν μαζί τους είναι οτι εξευτελίζουν την εικόνα του θείου.

Όχι πως ο Θεός δίνει δεκάρα γι' αυτό, δηλαδή...

*

Γράφω αυτό το σχόλιο για ένα και μόνο λόγο: για να σημειώσω οτι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βασιλικές λεωφόροι για το ασυνείδητο, όπως ενθουσιωδώς μας πληροφορεί ο φίλος Ιχνηλάτης.

Αντίθετα, πάντα (και όλοι)

στα σκοτεινά βαδίζουμε, στα σκοτεινά προχωρούμε...

*

E, μέσα στο σκοτάδι, μια ψυχανάλυση

είναι μια κάποια λύσις...

Ή, έστω, μια παρηγοριά...

 
At 6/8/06 4:49 π.μ., Blogger doh said...

@ Ιχνηλάτη
Σήμερα, είσαι απλά ακαταμάχητος...κ βέβαια θα μου πεις: σιγά ρε φίλε, μόνο αυτά που σου αρέσουν θέλεις να ακούς?
Αλλά αν γράψεις μερικά ακόμα τέτοια "κομματάκια", μέχρι κ που για το Μεσανατολικό αλλάζω άποψη :-)

 
At 6/8/06 4:51 π.μ., Blogger doh said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 6/8/06 4:52 π.μ., Blogger doh said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 6/8/06 1:27 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Πάνο, οι βασιλικές λεωφόροι του ασυνείδητου δεν είναι δική μου διατύπωση. Του ίδιου του Φρόυντ είναι. Και τη βρίσκω μια από τις πλέον υπέροχες λυρικές-ποιητικές ατάκες που έχω διαβάσει.
Οι σπουδαίοι επιστήμονες είναι κατά κανόνα και ποιητές.
Παρατηρώ όμως μια γλυκιά ποιητική ( Καβαφική μάλιστα ) μελαγχολία στο σχόλιο σου. Να υποθέσω ότι οφείλεται στο σύνδρομο της επιστροφής από τις διακοπές ;)))

doh, ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση.
Οσο για το Μεσανατολικό πίστεψε με οι απόψεις ( όλων μας, πιστεύω ) δεν απέχουν πολύ. ( Μη κρίνεις από την - άτυχη - προσωπική αντιπαράθεση μου με τον controcorrente που ήταν μια αντίδραση στις ύβρεις του ).
Θεωρώ ότι η βία δεν αποτελεί λύση, και ότι το Ισραήλ με αυτή την απίστευτα δυσανάλογη βία και με τις σφαγές αμάχων σπρώχνει μεγαλύτερες απελπισμένες μάζες στην αγκαλιά του φονταμενταλιστικού Ισλάμ. Και αυτό, μακροπρόθεσμα, δεν είναι υπέρ ούτε του Ισραήλ, ούτε της Δύσης, ούτε των ίδιων των αράβων.
Το Ισραήλ μπορεί και οφείλει να δώσει μια δίκαιη λύση στο παλαιστινιακό, για να αφαιρέσει το φυτίλι που προκαλεί όλη αυτή την καταστροφή.

 
At 6/8/06 2:21 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κατα την δικη μου αποψη, η ψυχαναλυση (ως σχετικα πολυ προσφατη επιστημη) μπορει ισως να λειτουργει κατω απο καποιες προυποθεσεις, σε επιπεδο αναλυσης, δεν με εχει πεισει ομως πως δουλευει σε επιπεδο συνθεσης. Κατ'ουσια εκεινο που επιδιωκει ειναι να επαναφερει ατομα η ομαδες ατομων, που με βαση τα κοινωνικα δεδομενα, αποκλεινουν απο εναν αποδεκτο μεσο ορο συμπεριφορας, πισω σε αυτον τον μεσο ορο. Εαν αυτο οριζεται σαν ευτυχια, τι να πω, παω πασσο. Εαν οχι, τοτε εγω τουλαχιστον καταληγω στο συμπερασμα πως προκειται προς το παρον, για αλλον ενα μηχανισμο διαιωνισης καπιταλιστικων συστηματων, που ζητουν να καταπνιξουν οποιαδηποτε μορφη αποκλισης, που πιθανα να γεννησει εστιες αντιστασης.
Ετσι κι αλλιως, εγω δεν εχω δει κανεναν απο τους γνωστους μου που επισκεπτονται τακτικα ψυχολογους, να εχουν λυσει κανενα τους προβλημα μακροπροθεσμα. Εκεινο που καταφεραν, ηταν απλα να μεταθεσουν την ευθυνη της ληψης αποφασεων σε καποιον αλλον και να απενοχοποιησουν την παθητικοτητα τους. Α ναι, καταφεραν να ξοδεψουν και τα χρηματα τους.
Εαν λοιπον οι θρησκευτικες δομες του αραβικου κοσμου αρχιζουν να αμφισβητουνται σε βαθμο σοβαρο, δεν με εκπλησει το οτι καποιοι θα προσπαθησουν να αντικαταστησουν την αναγκαιοτητα της υπαρξης ενος θεου με την αναγκαιοτητα των ψυχολογων....
Και ειμαι περιεργη πως οι ψυχολογοι θα ανταπεξελθουν στα ψυχολογικα προβληματα των πολιτων της δυσης που παρακολουθουν ανημποροι και αμετοχοι τις σφαγες στον Λιβανο.
Φιλικα Μαρια

 
At 6/8/06 5:55 μ.μ., Blogger Πάνος said...

Ιχνηλάτη,
η απάντηση (έμμεσα) στο επόμενο ποστ των "μτΚ"

*

Μαρία,
πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου.

Προσθέτω μονάχα την ανάμνηση της αντίδρασής μου, όταν πρωτοδιάβασα (επιχείρησα να διαβάσω, τουλάχιστον) την Εισαγωγή στην Ψυχανάλυση, μαθητής ακόμα:

Πωπω, πολυλογίες...

 
At 6/8/06 6:51 μ.μ., Blogger CAESAR said...

H ανώνυμος/Μαρία,
μου θύμισε κάτι από το θαυμάσιο έργο: "Η φωλιά του κούκου" με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Τζάκ Νίκολσον.
Νομίζω ότι, από τους σύγχρονους, ο Ιρβιν Γιάλομ τα λέει καλά, τουλάχιστον στα βιβλία του, τα οποία παρεπιπτόντως αναγνωρίζονται περισσότερο στις ευρωπαϊκές χώρες απ' ότι στις ΗΠΑ.

 
At 6/8/06 10:21 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Αύριο τέτοια ώρα, πίνοντας μια παγωμένη μπύρα στο μπαράκι του ξενοδοχείου ( με τα πόδια στην.. πισίνα :) υπόσχομαι να σας σκέφτομαι όλους :)))

ΥΓ
Χαιρετώ τον φίλτατο μπλογκοδεσπότη και όλους τους υπόλοιπους φίλους και φίλες, μέχρι να τα ξαναπούμε εκεί γύρω στα τέλη Αυγούστου.

 
At 6/8/06 11:10 μ.μ., Anonymous al-Hasan ibn-al-Sabbah said...

Σώωωπα ρε Ιχνηλάτη! Όλες οι θρησκείες, όλες οι παραδόσεις και οι πολιτισμοί, δημιουργήματα πνευματικής αγωνίας και πόνου αιώνων, για σένα είναι... "ψυχολογικές διαστροφές" και μόνον, επειδή, τάχα, δεν δε αφήνουν να... γαμήσεις (!!!) και σου δημιουργούν ενοχές!!!

Σώπα ρε Ιχνηλάτη! Δεν σου φταίει το Ισλάμ που δεν μπορείς να γαμήσεις. Δοκίμασε βιάγκρα, ίσως τα καταφέρεις.

 
At 7/8/06 12:02 π.μ., Blogger doh said...

@Ιχνηλάτη
--Το ξέρω, το αντιλαμβάνομαι, ότι οι απόψεις μας δεν απέχουν πολύ.Δεν έχω κ εγώ διαφορετική αίσθηση επ'αυτού.Κ δεν έχω κ πρόβλημα να παραδεχτώ ότι σε σχέση με το Ισραήλ το
παρατράβηξα.Αλλά βλέπεις ήταν πως τούτη τη φορά βρέθηκε με την "πλάτη στον τοίχο"...
--Όχι, όχι! αλίμονο δε κρίνω ούτε έσενα, ούτε τον controcorrente..μάλλον έχεις καταλάβει ότι έχω σχηματίσει πολύ καλή δικτυακή γνώμη για εσέ.Θα δυσκολευτείς πολύ για να μου τη χαλάσεις ;-) Απλά μωρέ, για το Μιχάλη (αλλά κ για εμάς)
να προσέχουμε λίγο περισσότερο.. κ να πει στη Μαριέλε (Μιχάλη συγνώμη
για το ξεκάρφωτο της παρέμβασης) αν έχει με κάποιο τρόπο επαφή μαζί της να επιστρέψει στις "Διαστάσεις"

Λοιπόν σας χαιρετώ κ εγώ με τη σειρά μου ένεκα Αυγούστου..η μηχανή είναι ήδη φορτωμένη...δε ξέρω που θα με βγάλει, αλλά όπου κ να πάω νομίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να αυτοψυχαναλυθώ...I really need it

C U

 
At 7/8/06 12:10 π.μ., Blogger nik-athenian said...

al-Hasan ibn-al-Sabbah, που κολλάνε τα σχόλιά σου στο σχόλιο του ιχνηλάτη; Δεν νομίζω ότι ήταν αυτό το περιεχόμενό του.

Πριν μερικές δεκαετίες στην Ελλάδα, είχαμε τη συναναστροφή της αυλής των σπιτιών και της γειτονιάς. Κατά τις καλοκαιρινές κυρίως βραδιές, έβγαιναν οι καρέκλες έξω, διηγόσουν το πρόβλημά σου, και οι άλλοι σου το ανέλυαν μέσα από τη δική τους εμπειρία και σου έλεγαν κάποιες απόψεις και συμβουλές.
Σήμερα για το μέρος μόνο της ανάλυσης, εισπράττεις την απάντηση: σκάλισε την παιδική σου ηλικία.
Για το πρακτέον, τσιμουδιά. Θα το ανακαλύψεις μόνος σου, σου προτείνουν οι ειδικοί.
Και όλο αυτό κοστολογείται άνω των 60 Ευρώ η ώρα για σειρά ετών.
Όποιος νομίζει ότι αξίζει τον κόπο ας τους ασημώσει.
Δεν βλέπω εξάλλου να συνεισφέρει και πολύ η ψυχανάλυση στην ελάττωση της ανισορροπίας των δυτικών κοινωνιών.

 
At 7/8/06 12:19 π.μ., Anonymous Σεχραζάντ said...

Πες του τα, Γέροντα!

Οι Άραβες δημιούργησαν τον ερωτικότερο, τον ηδονικότερο, τον πιο λάγνο πολιτισμό της Ιστορίας. Οι "Χίλιες και μια νύχτες" μάγεψαν τα όνειρά μας στην λάγνα Ανατολή. Οι στίχοι του Ομάρ Καγιάμ επίσης. Ο οποίος και μέγας μαθηματικός ήταν, και παρέα με τον Γέρο του Βουνού και τους ταλιμπάν του στο Άλαμουτ έκανε· όλα μαζί. Τι να τον κάνουμε εμείς τον Φρόυντ. Ο Φρόυντ γεννήθηκε για να γιατρέψει αυτούς που τον είχαν ανάγκη. Την άρρωστη, διεστραμμένη, ανώμαλη, ψυχοπαθολογικά προβληματική Δύση. Φυσικά και το Ισλάμ δεν συνάντησε ποτέ τον Φρόυντ. Ποτέ δεν τον είχε ανάγκη. Πριν τουλάχιστον μας μολύνουν οι βρωμοαγγλοσάξωνες και μεταφέρουν κι εδώ την αρρώστεια τους.

Η καρδιά μας με τους μαχητές της Χεζμπολάχ!

Αλλάχ ακμπάρ!

 
At 7/8/06 12:23 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σήμερα, πάντως, αγαπημένη μου Σεχραζάντ, γαμήσαμε! Πάνω από δέκα σιωναζί στρατιώτες έφαγαν χώμα στο Κφαρ Γκιλαντί του βορείου "Ισραήλ", καθώς τους τρύπησαν τα κατάσκληρα καυλιά μας! Και μετά στην Χάιφα, αλλεπάλληλοι οργασμοί, καθώς εκσπερματώναμε φωτιά και θάνατο στα βρωμερά σιωνόσκυλα! Καύλα!

Αλλάχ ακμπάρ!

 
At 7/8/06 1:23 π.μ., Blogger nik-athenian said...

al-Hasan ibn-al-Sabbah
ή αλλιώς
Anonymous
ή αλλιώς
Σεχραζάντ
αφού πρόκειται για την ίδια IP address,
τα ερωτικά δημιουργήματα που γέννησαν οι αραβικοί λαοί δεν υιοθετήθηκαν ποτέ από την ισλαμική θρησκεία.
Απ' όσο γνωρίζω, μόνο ο Ινδουϊσμός έχει αφομοιώσει ερωτικά δημιουργήματα στην τέχνη.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Οι λοιπές υβριστικές φράσεις δεν νομίζω ότι έχουν θέση στην κουβέντα.

 
At 7/8/06 11:02 π.μ., Blogger Ergotelina said...

Mιχαλη μηπως ξερεις πως γραφεται
το ονομα του στα Γερμανικα;;

ειναι αυτός εδω;;

 
At 7/8/06 11:14 π.μ., Blogger Ergotelina said...

Wafa Sultan (Arabic: وفاء سلطان) (born in Syria) is a secular Syrian-American psychiatrist ((WOMAN))) who lives in Los Angeles, California.

SPEAKS AGAINST ISLAM!

 
At 7/8/06 11:59 π.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Προς ergo te lina:
Ο ψυχαναλυτής είναι Παλαιστίνιος. Στο Courrier International, που αναδημοσίευσε η συνέντευξή του στην Τσάιτ, το όνομά του είναι Gehad Mazarweh.

 
At 8/8/06 8:55 π.μ., Blogger Ergotelina said...

Ευχαριστω πολυ..

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home