Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2006

Ραντεβού τον Αύγουστο!



Η στήλη θα λείψει τις τρεις επόμενες εβδομάδες, όπως φαντάζομαι ότι θα συμβεί και με ένα μέρος αυτής της τρομερής παρέας. Θα μου λείψετε, αλήθεια το λέω! Θα είμαι πίσω όμως πάλι τον Αύγουστο. Στο μεταξύ, αν κάποιος καλοθελητής θελήσει να "περάσει" το αυριανό μου κείμενο, θα του είμαι ευγνώμων (Μαριέλε, για σένα το λέω!) Μπαίνω στο πλοίο στις 8 το πρωί, και δεν είναι σωστό να κρεμάσω το κείμενο από σήμερα. Αντε, να'μαστε όλοι καλά!

36 Comments:

At 7/7/06 1:50 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Καλά να περάσεις Μιχάλη.

Όποιο κι αν είναι το θέμα του post,το σχόλιό μου είναι το εξής:
Αυτοί είναι παντού οι πολιτικοί. Η θέση τους και η ισχύς τους πάνω απ' όλα.

"Αμνηστία για τους ιταλικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των «στημένων αγώνων», πρότεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας, για χάρη -όπως είπε- των διεθνών ποδοσφαιριστών τους που συμμετέχουν στην ομάδα της Εθνικής Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον Κλεμέντε Μαστέλα, η αμνηστία φαίνεται να είναι η καταλληλότερη λύση προκειμένου να μην τιμωρηθούν οι παίκτες της «σκουάντρα ατζούρα», η οποία την Κυριακή αντιμετωπίζει τη Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπλακεί σε αυτό το θέμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστέλα, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην «Corriere della Sera», και συμπλήρωσε: «Ομως, νομίζω ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων θέλει αμνηστία. Ως φίλαθλο, αφήστε με να πω αυτό: Είναι δίκαιο ο Καναβάρο και ο Ντελ Πιέρο και τόσοι πολλοί άλλοι να πρέπει να παίξουν στην τρίτη κατηγορία, μετά από όσα έχουν καταφέρει στο Μουντιάλ;»

 
At 7/7/06 1:54 μ.μ., Blogger Κ. said...

Καλες διακοπές Μιχάλη! Ελπίζω να μην έχεις δίκτυο εκεί που πάς αλλά μια τηλεόραση τουλάχιστον για τον τελικό...

 
At 7/7/06 2:23 μ.μ., Blogger philos said...

Καλή ξεκούραση και ωραίες μνήμες σου εύχομαι!

 
At 7/7/06 3:22 μ.μ., Blogger Caesar said...

Πάντως το γνωστό κλασικό φίλμ ήταν: "Ραντεβού τον Σεπτέμβρη" όπως και οι χειμερινοί κινηματογράφοι.
Ελπίζω να έχεις και κάποιο φορητό Η/Υ μαζί σου.
καλή ανάπαυση.

 
At 8/7/06 3:22 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διαστάσεις
Aφήστε τη Xαμάς να κυβερνήσει!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ


Μερικοί από τους βουλευτές της Χαμάς τους οποίους έχει συλλάβει το Ισραήλ
Το Ισραήλ θέλει την ησυχία του και η Χαμάς θέλει να την αφήσουν να κυβερνήσει. Αντί γι' αυτά, το Ισραήλ βομβαρδίζει, καταστρέφει και σκοτώνει, ενώ η Χαμάς δηλώνει ότι θα κατασκευάζει όλο και καλύτερους πυραύλους που θα μπορούν να φτάνουν όλο και πιο μακριά. Γιατί πήγαν όλα τόσο στραβά; Μπορεί να γίνει κάτι για να μην πάνε ακόμη χειρότερα;
H Ομάδα Διεθνών Κρίσεων είναι ένας οργανισμός πρόληψης των συγκρούσεων. Πρόεδρός της είναι ο Γκάρεθ Έβανς και διευθυντής προγραμμάτων ο Ρόμπερτ Μάλλεϋ, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τη Μέση Ανατολή. Με την ιδεολογία της Χαμάς διαφωνούν ριζικά και οι τρομοκρατικές τακτικές της τους απωθούν. Ξέρουν όμως να ακούν. Και το βασικό συμπέρασμα που έχουν βγάλει απ' όσα έχουν ακούσει τις τελευταίες εβδομάδες είναι ένα: είτε θα επιτραπεί στη Χαμάς να κυβερνήσει είτε η οργάνωση θα συνεχίσει τον πόλεμο, με ολέθριες επιπτώσεις για όλους.
Οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Χαμάς αποτελείται από διάφορα κομμάτια και ότι η απαγωγή του Ισραηλινού δεκανέα ήταν απόφαση της εξόριστης σκληροπυρηνικής ηγεσίας, που θέλει να υπονομεύσει τους πραγματιστές της ισλαμικής κυβέρνησης. H εικόνα αυτή, σημειώνουν οι δύο αρθρογράφοι στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, δείχνει μια χαρούμενη άγνοια για τον πραγματικό τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης. Ασφαλώς και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις - όχι όμως και διάσταση μεταξύ «Χαμάς εξωτερικού» και «Χαμάς εσωτερικού». Οι επιθέσεις με πυραύλους σε ισραηλινό έδαφος αποσκοπούν στο να δείξουν ότι η οργάνωση έχει και άλλες εναλλακτικές λύσεις αν το Ισραήλ και η Δύση δεν την αφήσουν να κυβερνήσει. Και οι εξελίξεις τη δικαιώνουν: η απήχησή της μεγαλώνει, οι επικριτές της αναγκάζονται να σωπάσουν, οι εικόνες των σκοτωμένων παιδιών που κάνουν τον γύρο του κόσμου οδηγούν και πάλι το Ισραήλ στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Όλα αυτά δεν είναι καθόλου ευχάριστα, αφήνουν όμως να διαφανεί κάποια διέξοδος. H Χαμάς πρέπει να αφήσει ελεύθερο τον στρατιώτη, να επαναφέρει την ανακωχή και να σταματήσει την εκτόξευση πυραύλων. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει την εισβολή στη Γάζα, να εγκαταλείψει τη δυσανάλογη στρατιωτική δράση στα κατεχόμενα εδάφη και να αφήσει ελεύθερους τους βουλευτές και υπουργούς που συνέλαβε πρόσφατα, μαζί με όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους εναντίον των οποίων δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία. Για να επιτευχθεί βέβαια μια τέτοια συμφωνία, καταλήγουν τα δύο μέλη της Ομάδας Διεθνών Κρίσεων, πρέπει να υπάρξει μια πιο ενεργή αλλά και διαφορετικού χαρακτήρα εξωτερική παρέμβαση. Το να λες ότι δεν συζητώ με τη Χαμάς αν δεν αλλάξει ριζικά την ιδεολογία της, είναι θεμιτή θέση στον βαθμό που δεν ζητάς κάτι. Όταν αρχίσεις να ζητάς - σταματήστε τη βία, απελευθερώστε τον στρατιώτη - πρέπει μοιραία να αλλάξεις και προσέγγιση.

ΤΑ ΝΕΑ , 08/07/2006 , Σελ.: N31
Κωδικός άρθρου: A18582N312
ID: 526315

 
At 8/7/06 3:41 μ.μ., Blogger Κ. said...

Διαστάσεις 08-07-2006

Μαριέλε μπορείς να κάνεις Preview, για να δείς αν σου πέτυχε.

 
At 8/7/06 8:25 μ.μ., Blogger Κ. said...

Ενώ συμφωνώ με το άρθρο σε γενικές γραμμές μου είναι λίγο δύσκολο να υποστηρίξω την Χαμάς όπως και οποιονδήποτε φονταμεταλιστή. Είναι απίστευτο πως το πιό κοσμοπολίτικο μέρος του Αραβικού κόσμου, βρέθηκε να υποστηρίζει την Χαμάς. Σίγουρα έχουν μεσολαβήσει πολλά, αλλά και η Δύση πρέπει να ακολουθήσει σταθερή γραμμή. Δημοκρατία δεν θέλατε ;

Μαριέλε μπορείς να το σβήσεις το μπλόγκ...

 
At 8/7/06 8:35 μ.μ., Blogger Κ. said...

Μαριέλε να και ένα ωραίο τραγουδάκι από μέρη που δυστηχώς δεν θα δούμε φέτος...

 
At 8/7/06 9:20 μ.μ., Blogger Κ. said...

Μαριέλε και εγώ το αναρωτιέμαι αυτό...τι κάνω στις Η.Π.Α ; Χάνω τα χρόνια μου και γράφω και ένα διδακτορικό.

Το όνομα σου αλήθεια τι σημαίνει ;

 
At 8/7/06 9:37 μ.μ., Blogger Κ. said...

Όμορφα ονόματα και τα δύο. Το διδακτορικό είναι στην φυσική, αν και θα έπρεπε να το είχα γυρίσει σε κανένα χρηματιστήριο γιατί με βλέπω να πεινάω σύντομα...

 
At 8/7/06 9:53 μ.μ., Blogger Κ. said...

Χεχε έχουμε κάνει τσάτ τα σχόλια...

Καλά περναώ, έχω συνηθίσει πια και τα πιο πολλά πράγματα δεν με ενοχλούν. Έφτιαξα και μπλόγκ, ελπίζω να γράφω που και που καμμιά σκέψη.

 
At 8/7/06 11:57 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλες διακοπες Μιχαλη.

(au revoir Zιζου...)

 
At 9/7/06 3:25 μ.μ., Blogger Jason said...

Καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές...

 
At 10/7/06 3:28 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

CAMPIONI DEL MONDOOO!!!


(ADIEU ZIZOU)

 
At 10/7/06 3:34 π.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Στοιχειώδες, αγαπητέ Ιχνηλάτη!!!

Κοντροκορέντε, κάνουμε και μια φορά μαζί φιέστα!!

Tutto vero!!!
CAMPIONI DEL MONDO!

 
At 10/7/06 10:30 π.μ., Blogger σχολιαστής said...

Εγω λέω να αφήσουμε τις ευγένειες και να πούμε ότι το Ισραήλ διαπράτει φρικτά εγκλήματα σαν να ήταν ό χειρότερος τρομοκράτης.

Τεράστια η ευθύνη της Ε.Ε. που κάθεται σαν κότα, για να μη στενοχωρίσει το αφεντικό, που έσπευσε να διαλαλήσει το δικαίωμα του Ισραήλ σε "αυτοάμυνα". Την ίδια αδιαφορία δείχνουν οι Ρώσοι για να σφάζουν τους Τσετσένιους με την άνεσή τους και οι Κινέζοι για να καθαρίζουν τους μουσουλμάνους αυτονομιστές.

Η φωτογραφία που έδειχνε το παιδάκι στην αγκαλιά του πατέρα, καταματωμένο τα λέει όλα. Αν δείχναμε το ίδιο ενδιαφέρον που δείξαμε για την κόκκινη του Ζιζού, για το αίμα του παιδιού, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

 
At 10/7/06 6:15 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

VENI, VIDI, VICI.

 
At 10/7/06 6:40 μ.μ., Blogger Caesar said...

(το ...απόσπασμα είναι..από ..Sherlock Holmes!..)

3:28 μμ

"Elementary,my dear Mariele!
Elementary!"
;-)

 
At 10/7/06 10:17 μ.μ., Blogger σχολιαστής said...

Φίλτατε Ιχνηλάτη, είναι θλιβερό να διαπιστώνεις ότι εφαρμόζουν ναζιστικές μεθόδους, άνθρωποι που οι πατεράδες τους τις έζησαν στο πετσί τους.

Η ντροπή για τους πόντιους πιλάτους της Ε.Ε. είναι χωρίς όρια.

'Η ο καραγκιοζάκος Ανάν που δήλωσε ότι η "αντίδραση των Ισραηλινών είναι δυσανάλογη". Η "ανάλογη" πoια θα ήταν, 10 νεκροί αντί για 50, 2 νεκρά παιδιά αντί για 10;

 
At 10/7/06 10:21 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Συμφωνώ απόλυτα με το σχολιαστή...
"Εμείς", τι κάνουμε;

 
At 10/7/06 11:37 μ.μ., Blogger Caesar said...

Μετά την αποθέωση του Ζιζού, κάτι έχει να μας πεί ο Τεντ Χόντεριχ εδώ.

 
At 11/7/06 3:11 μ.μ., Blogger Eleni63 said...

Καλές διακοπές!

 
At 13/7/06 7:28 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Στο σχόλιό σου αναγνωρίζω το Μιχάλη που ξέρω κι εγώ. Όμως από τους υπολοίπους, δεν έχω γνωρίσει κανέναν σας. Τι θα γίνει λοιπόν; Θα οργανωθούμε για καμμιά μπύρα μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος;...

 
At 15/7/06 6:53 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

CALM DOWN MARIELE.

 
At 16/7/06 2:09 π.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

A,παράτα μας ρε συ μαυροπρόβατε,πού μάς γράφεις στ'αρχίδια σου και ξαφνικά θές να πιούμε καί μπύρα μαζί από πάνω,ας πούμε!!!!
Marièle, ο,τι και να λες, εγώ δε σε... κουτουλάω!!!

(συγνώμη Μιχάλη)

 
At 16/7/06 10:14 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Συνήθως στο μπλογκ αυτό διαβάζαμε σχόλια που ήταν διεγερτικά της σκέψης.
Νομίζω είναι ώρα να ξαναπάμε εκεί που είμασταν πριν λίγο καιρό.
Νομίζω ότι αν θέλαμε επιθετικές στάσεις θα είχαμε στραφεί αλλού όπου αυτό το παιχνίδι παίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία.

 
At 16/7/06 10:17 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Μ.Π είναι αλήθεια ότι το καλύτερο Μ.Π είναι το Καλιφορνέζικο;
Μετά από τόσο καιρό τώρα τσίμπησα.

 
At 17/7/06 2:48 π.μ., Blogger Κ. said...

Ηρεμία βρε παιδιά, ποιός ο λόγος για βαριές κουβέντες κατακαλόκαιρο...

Αλλά είμαι εχθρός της μπύρας και οπαδός του κρασιού, δυστηχώς όμως από ότι φαίνεται η μαμά πατρίδα δεν θα μας δεί φέτο...

 
At 17/7/06 5:48 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλά, τί ζώο αυτή η μαριέλε, από πού την ψωνίσατε; Εκτός από το να... κουτουλιέται ξέρει τίποτε άλλο;

 
At 17/7/06 5:57 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συγγνώμη ρε παιδιά, νόμιζα ότι αυτό ήταν ένα σοβαρό μπλογκ γι' αυτό και μπαίνω τόσο συχνά. Τι πρόβλημα έχει η μαριέλε και τι υστερία είναι αυτή που τραβάει? Αν ειναι γυναίκα, αποτελεί δυσφήμηση όλου του γυναικείου είδους. Για ένα κρασί μίλησε ο - άγνωστος σε μένα - μαύρο πρόβατο και εκείνη βάρεσε μπιέλα. Βρε κοπέλα μου, αν θεωρείς ότι οι απόψεις σου είναι τόσο σημαντικές, γιατί δεν κάνεις ένα δικό σου μπλογκ να υστεριάζεις άνετα?

 
At 17/7/06 7:53 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ελα παναγια μου.... τι εκτροχιασμος ειναι αυτος Μαριελε? Αν ζουσε ο Προυστ θα σε βαζε σιγουρα διπλα στην υστερικη Μανταν Βερντουριν...

 
At 17/7/06 11:05 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μαριέλε πονάει πολύ η περίοδος, ε; Ελπίζω να ευχαριστήθηκες που κατέστρεψες το μπλογκ του Μιχάλη Μητσού. Το βγάζω λοιπόν από τα «αγαπημένα» μου. Δεν θα ξαναπατήσω εδώ. Αφού ο ιδιοκτήτης του μπλογκ έχει τέτοιες συναναστροφές να μου λείπει το βύσσινο...

 
At 18/7/06 10:15 π.μ., Blogger σχολιαστής said...

Μαριέλε, είσαι εν αδίκω, και με κάθε σχόλιο που προσθέτεις, το χειροτερεύεις. Εχω την εντύπωση ότι μια τέτοιας μορφής απρόκλητη επίθεση, το Μαύρο Πρόβατο την αντιμετώπισε όσο πιο "ευγενικά" μπορούσε. Εχασες και την ευκαιρία να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Ιχνηλάτη.

Προκαλείς στο blog του Μιχάλη κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνει το Ισραήλ στο Λίβανο. Καταστροφή.

Φταίει η ζέστη;

 
At 18/7/06 9:14 μ.μ., Blogger Ecumene said...

Μαριέλε


Σε χαιρόμουν για την
φρεσκαδα των σχολίων σου...

Tί εγινε ρε παιδια;..

Meta-blogging?...

Μιχαλη..διακοπάρεις και
εγω τρεχω στα ειρηνευτικα...

καυτό καλοκαιρι....


ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ........................

ΜΑKE LOVE,NOT META-BLOG...................

 
At 18/7/06 9:38 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

η αυτο που κανει στο Λιβανο και στο Ισραηλ εκεινα τα καλοπαιδα της Χεσμπολα?

 
At 23/7/06 1:28 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Τι έγινε, ρε παιδιά; Ελειψα δεκαπέντε μέρες και το κάνατε θερινό;
Λοιπόν: η Μαριέλε ασφαλώς και τελεί εν αδίκω, αλλά δεν μπορώ να πω κιόλας ότι σοκαρίστηκα από αυτά που είπε ή ότι μου "κατέστρεψε" το μπλογκ. Σιγά τ'αυγά. Ο Μαυροπρόβατος είναι φίλος μου, ξέρω ότι δεν "μασάει", η κουβέντα μαζί του με γοητεύει και ανυπομονώ να πιω μπύρες μαζί του στην Αθήνα. Η πρότασή του να βρεθούμε όσοι θέλουμε (ΟΣΟΙ θέλουμε) για να γνωριστούμε ακούγεται ενδιαφέρουσα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα το κάνουμε. Μερικοί από μας άλλωστε έχουμε ήδη γνωριστεί (Αθήναιε, χάθηκες).
Μεγάλη σημασία δώσαμε, μου φαίνεται, σε ένα συνηθισμένο επεισόδιο (εδώ ο κόσμος καίγεται...) Εμένα μ'αρέσει πολύ αυτή η παρέα. Με συγκίνησαν πολύ τα "καλές διακοπές" από άγνωστους σε μένα ανθρώπους. Κι αισθανόμουν μια βαθειά γλύκα ακούγοντας στην Αντίπαρο ένα δίσκο του Κοέν που είχε την καλωσύνη να μου στείλει ένας απ'αυτούς τους αγνώστους (δεν θέλω να πω το όνομά του γιατί μπορεί να μη θέλει, αυτά είναι προσωπικά πράγματα, και αν έχω κάτι να ζητήσω είναι να σεβόμαστε τα προσωπικά πράγματα).
Θα λείψω ακόμη μια εβδομάδα. Σας αγαπώ πολύ όλους, και σας ευχαριστώ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home