Τρίτη, Μαΐου 30, 2006

Ταξιδιωτικές εντυπώσεις (2)



Συνεχίζω τις ταξιδιωτικές μου εντυπώσεις από το Ισραήλ, διευκρινίζοντας ορισμένα πράγματα με βάση και τις ερωτήσεις σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ: ήμασταν οκτώ έλληνες δημοσιογράφοι από εφημερίδες και την κρατική τηλεόραση, και δύο βουλευτές, ένας της ΝΔ και μία του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπα ήδη, το ταξίδι ήταν πληρωμένο από την American Jewish Committee. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Ομολογώ πως την προηγούμενη φορά που μου είχε προταθεί, το αρνήθηκα λόγω ακριβώς του χρηματοδότη. Αυτή τη φορά ξεπέρασα τις ιδεολογικές μου αναστολές. Όπως έγραψε κι ο Ιχνηλάτης, πάντα κάποιος πληρώνει. Αυτό που έχει σημασία είναι αν επηρεάζει και τις απόψεις σου. Εχω αρκετή πείρα για να είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν συμβαίνει.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ: οι περισσότερες δεν είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Είδαμε τον Σιμόν Πέρες και τον πρόεδρο Κατσάβ, απολύτως αδιάφοροι. Ο Πατριάρχης είχε μια αγωνία να μας περιγράψει πόσο στριμωγμένος είναι. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η συνάντησή μας με την συνταγματάρχη εν αποστρατεία Μίρι Εϊσέν, πρώην ανώτατο στέλεχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Μια «φυσιολογική» γυναίκα, θα έλεγε κανείς... Καθαρά μας μίλησε και ο Νάζμι Αλ-Τζουμπέχ, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Φαϊζάλ αλ-Χουσεϊνί και πρωτεργάτης των συμφωνιών της Γενεύης. Ισως εκείνες οι συμφωνίες να ήταν η πιο μεγάλη χαμένη ευκαιρία για ειρήνη. Τον Πέρετζ δεν τον είδαμε. Μάθαμε όμως ότι υπέγραψε πρόσφατα μια απόφαση για επέκταση των οικισμών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά ελπίδα από το Εργατικό Κόμμα. Δεν ξέρω αν υπάρχει καμιά ελπίδα από πουθενά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: ο φόβος των Ισραηλινών ότι σε λίγα χρόνια οι Αραβες από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ιορδάνη θα είναι περισσότεροι από τους Εβραίους τους οδήγησε στην απόφαση να δεχθούν δύο κράτη. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν αναγκασμένοι να εφαρμόσουν ένα καθεστώς ανάλογο του απαρτχάιντ, κάτι που ο πολιτισμένος κόσμος δεν θα μπορούσε να δεχθεί. Το ζήτημα είναι βέβαια ποια θα είναι τα σύνορα των δύο κρατών. Αυτό που είχε στο μυαλό του ο Σαρόν για το παλαιστινιακό κράτος, και το συνεχίζει ο Ολμέρτ, θυμίζει σε ένα βαθμό τα μπαντουστάν της Νότιας Αφρικής. Και, φυσικά, δεν είναι ρεαλιστικό.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ: είδαμε αυτό το έκτρωμα σε διάφορες μορφές του. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν ακολουθεί τα σύνορα του ’67. Ετσι κι αλλοιώς, θα πρέπει να γίνουν ανταλλαγές εδαφών – το ζήτημα είναι με ποιους όρους. Αλλά στον 21ο αιώνα δεν είναι δυνατόν να κτίζονται πάλι τείχη. Οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι το τείχος, που η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί το 2007, συνέβαλε αποφασιστικά στη μείωση των τρομοκρατικών επιθέσεων. Εγώ πιστεύω ότι οι λόγοι είναι άλλοι. Προς το παρόν, πάντως, η μόνη κόντρα που υπάρχει στο εσωτερικό του Ισραήλ είναι η ακριβής διαδρομή του. Γίνονται διάφορες προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε παλαιστινιακά χωριά, άλλες δικαιώνονται, άλλες όχι. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Ισραηλινοί είναι ότι αυτό το πράγμα θα δημιουργήσει και στους ίδιους προβλήματα. Ακόμη και το αποχετευτικό σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Δεν έχω πάνω μου τα ακριβή στοιχεία, η εικόνα όμως είναι ότι την τελευταία πενταετία το Ισραήλ πηγαίνει πολύ καλά, ενώ οι Παλαιστίνιοι χάλια. Και μόνο αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι η δεύτερη ιντιφάντα έβλαψε τους Παλαιστίνιους, όχι τους Ισραηλινούς.

ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΑΣ. Η διακήρυξη του Μπαργούτι και των άλλων καλύφθηκε δημοσιογραφικά, κανείς δεν περιμένει όμως ότι θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση της Χαμάς. Για την ακρίβεια, κανείς δεν πιστεύει ότι η Χαμάς θα επιτρέψει να γίνει το δημοψήφισμα που θέλει ο Αμπάς. Για να προχωρήσει στην περίφημη αναγνώριση του Ισραήλ, θέλει ανταλλάγματα, όπως πολύ σωστά γράφει ο Αθήναιος. Το κακό, το πολύ κακό, είναι η διαφαινόμενη ισλαμοποίηση της Παλαιστίνης. Δεν την είδαμε, μας την περιέγραψαν. Ο Στηβ Ερλάνγκερ των Νιου Γιορκ Τάιμς μάλιστα, τον οποίο συναντήσαμε, συγκρίνει τη νίκη της Χαμάς με την ισλαμική επανάσταση στο Ιράν. Μακάρι να κάνει λάθος.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post, δεν είδαμε στρατοκρατούμενες πόλεις. Αυτό που έζησα όμως στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή, δεν το έχω ξαναζήσει. Ξέραμε ότι θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι, ξέραμε ότι θα μας «ανακρίνουν». Δεν περίμενα όμως να γίνει ολόκληρη ιστορία για ένα βιβλιαράκι με τίτλο «Facts about Israel» που μας έδωσαν οι οργανωτές όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι. Όταν το είδαν οι Ισραηλινοί στη βαλίτσα μου από τον αξονικό τομογράφο, λύσσαξαν. Γιατί δεν τους το είπα; Ώστε μου έδωσαν «κάποιοι» «κάτι» στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού; Ποιοι, πότε και γιατί; Παρά λίγο να χάσω την πτήση με αυτή τη σουρρεαλιστική ιστορία. Ανακουφισμένος μπήκα τελικά στο αεροπλάνο. Κι έπεσα πάνω σε μια ομάδα προσκυνητών από τη Ρόδο που είχαν επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ και επέστρεφαν στην πατρίδα. Απίστευτο θέαμα. Απίστευτα πράγματα άκουσα. Αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στις αεροσυνοδούς. Δεν βαρυέστε, μου είπαν, έχουμε συνηθίσει. Αυτή η πτήση όλο τέτοιους έχει.

17 Comments:

At 30/5/06 7:38 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Το Τείχος είναι ένα ΑΙΣΧΟΣ μια ντροπή για κάθε εβραίο όπου γης. Τους προγόνους μας τους είχαν κλεισει πίσω από τα τείχη των γκέτο κ τώρα πάνε εβραίοι κ σηκώνουν μάντρες για να χωρίζουν τους ανθρώπους εξαιτίας 100 τρομοκρατών;;;

Η γενιά μου είχε την τύχη να δει τα τείχη να σωριάζονται σε πέτρες.Θα σωριαστεί κ αυτό κ θέλω να θάψει όλους αυτούς που φαντασιώνουν λαούς πίσω από τα κάγκελα.

Ναι το τείχος έχει συμβαλλει στην ασφάλεια, το λένε οι στατιστικές αυτό Μιχάλη, αλλά δεν αλλάζω την ανοιχτή κοινωνία με την ασφάλεια. Η λύση δεν είναι να χτίζουμε τείχη αλλά να αλλάξουμε τις πολιτικές.

 
At 30/5/06 7:44 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΑΘΗΝΑΙΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ.

 
At 30/5/06 7:44 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΑΘΗΝΑΙΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ.

 
At 30/5/06 9:27 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Στον Ανώνυμο:Δεν είμαι οπαδός του "σφάξε με πασά μου ν'αγιάσω", ίσα- ίσα. Ακόμη κ τον Πόλεμο των 6 Ημερών τον θεωρώ αμυντικό πόλεμο γιαυτό δεν ιδρώνει πολύ τ'αυτάκι μου με τα κροκοδείλια δάκρυα για τα κατεχόμενα. Αλλά κ κράτος που θα αποκτήσουν κάποια στιγμή οι Παλαιστίνιοι χάρις στο Ισραήλ θα το αποκτήσουν γιατί πριν την ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ, ο αραβικός κόσμος δεν τους αναγνώριζε καν ως έθνος. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.

Όμως δεν χτίζεις τείχος αγαπητέ μου για να αποτρέψεις τη βία. Κ το γεγονός ότι το τείχος δεν χτίστηκε μόνο για να αποτρέψει τη βία αποδεικνύεται από το ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν προχώρησε παράλληλα με την οικοδόμηση του τείχους σε καμία επί της ουσίας αλλαγή στην πολιτική της ούτε προχώρησε στην οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης.

Η ανοιχτή κοινωνία δεν περιφρουρείται με τείχη αλλά με θεσμούς,νόμους,πολιτικά κ ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετοχή των πολιτών κ όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκκοσμίκευση του κράτους.

 
At 30/5/06 10:10 μ.μ., Blogger Caesar said...

"...Απίστευτο θέαμα. Απίστευτα πράγματα άκουσα. Αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στις αεροσυνοδούς..."

Mιχάλη μπορούμε να έχουμε εδώ κάτι περισσότερο, κάποια περιγραφή, για το παραπάνω κείμενο;

 
At 30/5/06 11:06 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γραφει σωστα πραγματα ο Αθηναιος, δεν προκειται καθολου για ισχυρισμους των ακραιων φονταμενταλιστων Εβραιων. Το 67 το Ισραηλ προλαβε ενα πολεμο που ετοιμαζαν Αιγυπτιοι, Ιορδανοι και Συριοι με σκοπο να "πεταξουν τους Εβραιους στην θαλασσα".Προκειται για μια ευρεως αποδεκτη ιστορικη αποψη Το εχει γραψει και ο Μαγκντι Αλαμ, Μουσουλμανος και Αιγυπτιος δημοσιογραφος της Κορριερε ντελα σερα.

Εχει επισης δικιο για την Παλαιστινη. Το οτι η λεξη εχει μεγαλη ιστορικη αξια δεν υπαρχει καμια αμφιβολια, αλλα αυτο ουδεμια σχεση εχει με την συγροτηση ενος εθνους η ενος κρατους. Οχι οτι Παλαιστινιοι πρεπει να πουν ευχαριστω στους Ισραηλινους αλλα ειναι σιγουρο οτι χωρις την ιδρυση του κρατους του Ισραηλ εκεινα τα εδαφη θα ηταν μοιρασμενα μεταξυ των Αιγυπτιων, Ιορδανων και Συριων,και κανενας δεν θα επαιρνε στα σοβαρα την δημιουργια παλαιστινιακου κρατους.

 
At 30/5/06 11:25 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

controcorrente, και για το τείχος έχει δίκιο ο Αθήναιος;
Sinon, φίλτατε Μιχάλη, μου δίνεις την εντύπωση οτι στο δεύτερο σημείωμα έλαβες υπόψη κάποιες ερωτήσεις που είχα αφήσει στα σχόλια του πρώτου - ευχαριστώ!
Πολύ κατατοπιστικός κι ενδιαφέρων - και βέβαια, άριστα συμπληρωμένος από τον Ιχνηλάτη, που συνεχίζει να μου (μας;) μαθαίνει πράγματα!
Θα επανέλθω όμως, με νέα δόση ερωτήσεων, μέχρι να βαρεθείς :-)

 
At 30/5/06 11:35 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μ.Π για το τειχος συμφωνω με τον Αθηναιο.

 
At 31/5/06 2:02 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

1. Εγω θα ελεγα οτι για το 1967 χρειαζεται να πουμε πολλα ακομα, αν φυσικα επιτρεπεται ακομα στην Ελλαδα να παιρνεις που και που το μερος των ισραηλινων. (η μηπως πρεπει να κανω ειδικη αιτηση στην επιτροπη θεοδωρακη για να το κανω;)
Ο ιχνηλατης δεν γνωριζει η κανει πως δεν γνωριζει τα παρακατω ιστορικα γεγονοτα

Α. Στις 15 Μαιου του 1967 οι αιγυπτιακες δυναμεις μπαινουν στην χερσονησο του Σινα

Β. Στις 18 Μαιου του 1967 η αιγυπτος διωχνει τις δυναμεις ειρηνης του ΟΗΕ.

Γ. Στις 22 Μαιου του 1967 κλεινουν τα στενα του Τιραν στα ισραηλινικα πλοια

Δ.Στις 25 Μαιου του 1967 μετα απο ενθαρρυνση της Αιγυπτου, της Ιοραδανιας και της Συριας, το Ιρακ και η Σαουδικη Αραβια μετακινουν στρατευματα προς τα συνορα του Ισραηλ.

Ζ. Στις 26 Μαιου του 1967 εχουμε το αποκορυφωμα της αραβικης βλακειας, ο Νασσερ δηλωνει οτι “ο κυριος στοχος μας ειναι η καταστροφη του Ισραηλ”

Ε. Τον Ιουνιος 1967 επιτιθεται το Ισραηλ.

Αυτα τα λιγα για μια ιστορια που συμφωνα με τον καλο μας φιλο ιχνηλατη δεν χρειαζεται να λεμε πολλα και “εξωπραγματικα”.


2. Οσον αφορα το δευτερο θεμα, ποιος αμφισβητησε οτι ολα αυτα που γραφεις δεν υπηρχαν στην προπολεμικη Παλαιστινη; ξεχνας να γραψεις οτι ολα αυτα ειναι δημιουργηματα Τουρκων και Βρεττανων για καθαρα δικους τους σκοπους που ολοι γνωριζουμε και οχι μια ενσυνειδητη εθνοτικη απαιτηση των εκει και τοτε κατοικων.
Η εννοια του εθνους δεν εχει αντικειμενικο χαρακτηρα (γλωσσα, γη, τραπεζες και διαβατηρια) αλλα υποκειμενικo, δηλαδη χαρακτιριζεται απο την αισθηση οτι ανηκω καπου λογω παραδοσεων και γενικοτερα πολιτισμου.Εκεινη την περιοδο θα μπορουσαμε να μιλησουμε για αραβικο εθνος οχι παλαιστινιακο και μαλιστα με την μορφη που εχει παρει σημερα.

(Ελπιζω να συνεχιζει να χαμογελαει το Μ.Π)

 
At 31/5/06 11:27 π.μ., Blogger Αθήναιος said...

Ιχνηλάτη: Μπορεί κ η Άκρα Δεξιά του Ισραήλ να θεωρεί τον "Πόλεμο των Έξι Ημερών" αμυντικό πόλεμο αλλά αυτό δεν λέει τίποτε για τις δικές μου απόψεις κ θα σας εξηγήσω γιατί αν κ το γνωρίζετε ήδη. Η Άκρα Δεξιά στο Ισραήλ, αντιλαμβάνεται, κρίνει κ χαράσσει γεωπολιτική βάσει της Βίβλου, δηλαδή, των παραμυθιών της Χαλιμάς. Τα επιχειρήματά της εξαντλούνται στο ότι το Ισραήλ πρέπει να περιλάβει στα σύνορά του τη γή του πατέρα μας του Αβράαμ. Σαν να λέμε τώρα ο πατέρα μας ο Δίας.

Το ότι τις παραμονές του '67 ο Νάσερ ούρλιαζε ότι όχι απλά θα πέταγε τους Εβραίους στη θάλασσα αλλά θα γινόταν ένα δεύτερο ολοκαύτωμα μέσα στη γή του Ισραήλ, είναι γεγονός. Δε θα προσποιηθώ πως λυπάμαι που η ισραηλινή πλευρά δεν κάθισε να περιμένει να δει αν θα πραγματοποιούσε την απειλή κ τους έπιασε κότσους. Εξάλλου, αν κάτι πήγαινε στραβά στο Ισραήλ κανείς δεν θα στεναχωριόταν, ούτε θα έσπευδε προς βοήθεια...Chacun son tour σε αυτή τη ζωή.

Τώρα, δεν υπονοώ ότι επειδή ακριβώς ο πόλεμος αυτός ήταν αμυντικός, το Ισραήλ δεν δεσμέυεται από τις Συνθήκες της Γενεύης για τον τρόπο διοίκησης των Κατεχομένων εδαφών, το δικαίωμα ανέγερσης οικισμών κ την εγκατάσταση εποίκων. ΑΥΤΗ είναι μια ακροδεξιά άποψη που δεν την ασπάζομαι. Τα εδάφη είναι κατεχόμενα εδάφη της Ιορδανίας ( η οποία δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστούς τους Παλαιστινίους, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας...), η Διεθνής Κοινότητα τα θεωρεί ως τέτοια κ στο χώρο αυτό θα ιδρυθεί το κράτος της Παλαιστίνης, κάτι που είναι θέμα χρόνου να γίνει.

Επίσης, με παρεξηγήσατε. Δεν αμφισβητώ πως οι Παλαιστίνιοι είναι έθνος.Οι υπόλοιπο Άραβες το αμφισβητούσαν την επαύριο του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Θα έλεγα δε, ότι αυτή η συζήτηση αφορά αυτούς κ τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο που θυμήθηκε την ύπαρξή τους κ τους αναγνώρισε όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, μάλιστα σας θυμίζω πως η διεθνής κοινότητα δεν άφησε τους Παλαιστίνιους χωρίς πατρίδα. Δύο κράτη ιδρύθησε ο ΟΗΕ κ η μία πλευρά προτίμησε το τίποτε.

Να σας θυμίσω ακόμη Ιχνηλάτη ότι κ η Ελλάδα μας όταν ιδρύθηκε έφτανε μέχρι το Σπερχειό κ όμως δια της διπλωματίας κ της πίεσης κέρδισε εδάφη. Οι Παλαιστίνιοι απέρριψαν εντελώς το σχέδιο διανομής κ ποιος φταίει γιαυτό Ιχνηλάτη μου; Το Ισραήλ; Πότε θα αρχίσει ο κόσμος να ζητάει το λόγο από τον αραβικού κόσμο για τα λάθη του στο παλαστινιακό;

Οπότε εγώ κ όλοι μας δηλαδή, δεν αμφισβητούμε το έθνος. Σε τελευταία ανάλυση για μένα όσοι έχουν ξεχωριστή κουζίνα, αποτελούν μία ομάδα. :-)

Κ έρχομαι στο πιο σημαντικό για μένα. Ιχνηλάτη, είναι πάρα πολύ σημαντικό να αρχίσει η Διεθνής Κοινότητα να αναγνωρίζει όσα έγραψα πιο πάνω. Πρέπει να σταματήσει η μονομερής θυματοποίηση της μίας πλευράς. Από τότε που βγήκα στο διαδίκτυο με δύο πράγματα ασχολούμαι: να πείσω αμερικανούς φίλους πως όλοι οι άραβες δεν είναι τρομοκράτες κ τους ευρωπαίους ότι οι ισραηλινοί δεν είναι δαίμονες κ πως έχουν κ αυτοί τα δίκια τους.

Για μένα όποιος δεν δέχεται τα παραπάνω ως γεγονότα, όποιος δηλαδή δεν δέχεται πως οι παλαιστίνιοι έχουν πέσει θύματα τόσο των Μεγάλων Δυνάμεων όσο κ του αραβικού κόσμου,όποιος ρίχνει όλο το φταίξιμο στο Ισραήλ, κατά βάθος δεν αποδέχεται το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει.

Θα ήθελα να μην υπήρχε η ανάγκη να ιδρυθεί το Ισραήλ. Όλοι μας θα θέλαμε να μπορούσαμε να ζούμε ειρηνικά στην Ευρώπη ΜΑΣ την οποία ο εβραϊσμός διαμόρφωσε καθοριστικά, όμως να ναι καλά οι Ευρωπαίοι συμπατριώτες, συμπολίτες, συνάνθρωποι μας κ η Καθολική Εκκλησία ( +ευλόγησον+ ) που μας εξολόθρευσαν κ μετά μας έδωσαν κ μια στάλα γης να τους φυλάμε τα μπόσικα στη Μ.Ανατολή.

Τώρα, chacun son tour. Αλλά κ πάλι, είμαι σίγουρος πως θα τα βρούμε με τους Παλαιστινίους, θα τα βρούμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κ αλλιώς.

 
At 31/5/06 6:54 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ιχνηλατη το οτι οι πατενταρισμενες ιστορικες βλακειες σου γρανιρισμενες με αλαζονικη κενοτητα, πειθουν τους αλλους δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο, μιλαμε για ελληνες γαλουχημενους στον κατ' επαγγελαμα αντισραηλισμο .


Τωρα αν για το 1967 εγω εφερα γεγονοτα και εσυ ενα δημοκρατικοτατο "δεν εχουμε να πουμε πολλα" ειναι μια αλλη ιστορια.

 
At 31/5/06 7:45 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Ιχνηλατη το οτι οι πατενταρισμενες ιστορικες βλακειες σου γρανιρισμενες με αλαζονικη κενοτητα, πειθουν τους αλλους δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο, μιλαμε για ελληνες γαλουχημενους στον κατ' επαγγελαμα αντισραηλισμο .

Δεν είμαι σίγουρος οτι έχεις καταλάβει οτι δε σε παίρνει.

Τωρα αν για το 1967 εγω εφερα γεγονοτα και εσυ ενα δημοκρατικοτατο "δεν εχουμε να πουμε πολλα" ειναι μια αλλη ιστορια.

Εδώ έχεις δίκιο, θα ήθελα κι εγώ σχετικό σχόλιο από τον Ιχνηλάτη, αν υπάρχει χρόνος/διάθεση...

 
At 31/5/06 8:39 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μα το πρωτο ειναι συνεδεμενο με το δευτερο.... συχεχισε να χαμογελας σς παρακαλω....ιχνηλατη διελυσε με, το απαιτει ο λαος...

 
At 31/5/06 11:25 μ.μ., Blogger christina said...

Ετσι που κονταροχτυπιούνται, το προβλημα σε λιγο θα λυθει απο μονο του.
:(

 
At 1/6/06 11:25 π.μ., Blogger Αθήναιος said...

Controcorrente, μην θυμώνετε γιατί χάνετε το δίκιο σας. Ιχνηλάτη είναι αλήθεια πως κάτι φορές απλά βαφτίζετε το συνομιλητή σας άσχετο χωρίς να ανατρέπετε τα επιχειρήματά του.Δεν θα συνεχίσω επειδή δεν βρισκόμαστε σε φόρουμ κ δεν θέλω να κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας. :-)

 
At 8/6/06 8:51 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»

 
At 19/7/06 5:06 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home