Κυριακή, Μαΐου 21, 2006

Επικίνδυνες αποστολέςΕπειδή ειπώθηκαν τελευταία σε αυτό το blog κάποια πράγματα για το Ισραήλ, τους Εβραίους και τον "υπερτιμημένο Αμος Οζ", είπα να πεταχτώ μια βόλτα από εκεί για να κρίνω ο ίδιος τα συμβαίνοντα. Θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω πάει ποτέ στο Ισραήλ, και το ταξίδι που οργανώθηκε για έλληνες δημοσιογράφους και βουλευτές προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον (μπορεί να μη δούμε τον Οζ, αλλά θα κάνουμε μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα!) Θα λείψω για μια εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας φοβάμαι ότι δεν θα επικοινωνήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα το αντέξετε. Θα τα πούμε στο γυρισμό. Να περνάτε όλοι καλά.
Μιχάλης

120 Comments:

At 21/5/06 8:40 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Καλά να περάσετε κι εσείς!!

Ελπίζω να επωφεληθούμε όλη η μπλογκοπαρέα από τα ανοιχτά σου (στη διάρκεια όλης της εβδομάδας) μάτια και αυτιά!

Τα ξαναλέμε στην επιστροφή σου.
Χαιρετίσματα στους γενναίους refuznik!

 
At 21/5/06 8:47 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Ενδιαφέρον ένα ταξίδι με βουλευτές?
Αυτό είναι μαζοχισμός!
Αν δέν συναντήσεις τον Αμος Οζ πώς θα γνωρίσεις το Ισραήλ?...

 
At 21/5/06 8:55 μ.μ., Blogger CAESAR said...

Οι αποστολές και τα ταξίδια, πιστεύω ότι είναι από τα πιό ενδιαφέροντα πράγματα για τον άνθρωπο. Το ίδιο ενδιαφέρον θα είναι για μας εδώ, όταν επιστρέψετε για να μας περιγράψετε τις εντυπώσεις σας, σε πρόσωπα και γεγονότα, με την αντικειμενική σας ματιά που σας διακρίνει στα κείμενά σας.
Καλό σας ταξίδι.

 
At 21/5/06 9:58 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Καλό ταξίδι και καλή επιστροφή, φίλτατε Μιχάλη.
Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολλά ενδιαφέροντα να πούμε μετά την επιστροφή σου.

 
At 21/5/06 10:15 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Καλά δεν είναι κ ιδιαίτερα επικίνδυνη η αποστολή. :-)

Καλό ταξείδι.

 
At 22/5/06 1:07 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Δευτέρα 22 Μαίου

"Αφήστε μας να παίξουμε!"

Τα αμερικανικά σχολεία αρχίζουν να καταργούν τα διαλείμματα.Γονείς,δάσκαλοι και μαθητές έχουν ξεσηκωθεί.Με τήν πολύτιμη βοήθεια ,βέβαια,του Cartoon Network.

"Aν σάς υποχρέωναν να δουλεύετε μια ολόκληρη μέρα χωρίς διάλειμμα γιά καφέ ,χωρίς να μπορείτε να σηκωθείτε γιά να ξεμουδιάσετε ή να βγείτε έξω γιά να αλλάξετε παραστάσεις ,πώς θα αντιδρούσατε?
Μάλλον θα ψάχνατε γιά καινούργια δουλειά.Τισκοπεύετε λοιπόν να κάνετε αν το σχολείο του παιδιού σας καταργήσει τα διαλείμματα?
Κοιταχτείτε στόν καθρέφτη!Κι ελάτε να λάβετε ενεργά μέρος στήν εκστρατεία ¨"Σώσε τα Διαλείμματα!".
Με τέτοια μηνύματα στην ιστοσελίδα της {www.rescuingrecess.com} αρχισε πρίν από λίγο καιρό την εκστρατεία της η αμερικανική Ενωση Γονέων΄-Δασκάλων {PTA}.Μία εκστρατεία που απέκτησε εθνικό χαρακτήρα όταν υιοθετήθηκε από το κανάλι που βλέπουν όλα τα παιδιά τής Αμερικής ,και οχι μόνο τής Αμερικής,το Cartoon Network,που τη χρηματοδότησε με ένα εκατομμύριο δολλάρια.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ψηφίστηκε ένας νόμος που περικόπτει τούς πόρους σε όσα σχολεία δέν διατηρούν ένα ελάχιστο επίπεδο προόδου.Κατόπιν αυτού,πολλά "προβληματικα" σχολεία στήν Ατλάντα ,τη Βοστώνη,το Σικάγο και το Μαιάμι αποφάσισαν να επιμηκύνουν τον χρόνο διδασκαλίας και να μειώσουν τόν χρόνο τού διαλείμματος."....
...
Απόσπασμα από το σημερινό άρθρο τού Μιχάλη ,στά Νέα.

 
At 22/5/06 2:19 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Να προτείνω όποιος δεν είναι καλός στο σχολείο να πληρώνει πρόστιμο, ή το έχουν ήδη σκεφτεί;;

 
At 22/5/06 3:41 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Μπράβο Μαριέλε !

Λοιπόν παιδιά το βρήκα !

Όσο θα λείπει ο Μιχάλης, η Μαριέλε αναλαμβάνει να δημοσιεύει εδώ τη στήλη του από ΤΑ ΝΕΑ και εμείς θα σχολιάζουμε κανονικά !

 
At 22/5/06 6:23 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

΄"Αφήστε μας να παίξουμε"
{συνέχεια}...
...Πολλά από αυτά ,μάλιστα,υποστήριξαν ότι το μάθημα τής γυμναστικής αποτελεί από μόνο του ένα διάλειμμα,άρα τα υπόλοιπα διαλείμματα είναι περιττά.
Οσο περισσότερα μαθήματα,τόσο καλύτερες επιδόσεις.Οσο περισσότερες ώρες μέσα στήν τάξη,τόσο καλύτεροι μαθητές.
Λάθος,απαντά η PTA ,αλλά και οι περισσότεροι επιστήμονες ,που επισημαίνουν ότι το διάλειμμα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στήν πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών με τίς ώρες πού περνούν στο θρανίο.
Κι όμως,παρά τήν πληθώρα των μελετών που δείχνουν πρός αυτήν τήν κατευθυνση,το 40% των αμερικανικών Δημοτικών Σχολείων εχουν ήδη καταργήσει ή σκέπτονται να καταργήσουν το διάλειμμα.Τα πρώτα πού το έκαναν ήταν βέβαια τα φτωχά σχολεία και εκείνα πού έχουν πολλούς Αφροαμερικανούς ή ισπανόφωνους μαθητές.Οι νέοι νόμοι,που επιβάλλουν τέστ μαθηματικών και ανάγνωσης από την Τρίτη Δημοτικού,απειλούν αυτά τα σχολεία ακόμη καί με κλείσιμο.Στήν αποτροπή μιάς τέτοιας εξέλιξης,και βέβαια στήν σωτηρία των παιδιών από την αδυσώπητη λογική τής αγοράς,αποσκοπεί η εκστρατεία πού αρχισε σε τοπικό επίπεδο και τίς τελευταίες ημέρες έχει περάσει στίς μεγάλες εφημερίδες.
Τήν ίδια ώρα,χιλιάδες παιδιά με τήν καθοδήγηση τών γονιών τους στέλνουν επιστολές-εκκλήσεις στά σχολεία τους με σύνθημα "Αφήστε μας να παίξουμε!".
Επεμβάσεις στά διαλείμματα δέν γίνονται όμως μόνο στήν Αμερική.
Ορισμένα σχολεία τής Γερμανίας,γιά παράδειγμα,υποχρεώνουν όλα τα παιδιά να μιλούν γερμανικά ακόμη και στά λιγα λεπτά τής υποτιθέμενης ελευθερίας.Ελεύθερα παιδιά,ανήσυχο σύστημα,είναι λογικό.

 
At 22/5/06 10:21 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Μαριέλε, ξέρεις φαντάζομαι ποιο τραγούδι μου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας το άρθρο του Μιχάλη, ε ; !

Hey, teachers, leave them kids alone.
All in all you're just
another brick in the wall..

 
At 23/5/06 11:54 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

Τρίτη 23 Μαίου

"Ανησυχούν οι Εβραίοι στο Ιράν"

Οταν ο δρ Μορσαντέχ επέλεξε να αναλάβει τη θέση τού διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών στο νοσοκομείο Σαπίρ δεν μετάνιωσε γιά τις ...μεγάλες ευκαιρίες που θα έχανε στην καριέρα του.

"Αυτο το νοσοκομείο αποτελεί μέρος της εβραικής μας ταυτότητας",υποστηρίζει."Μεσα απο αυτό γίνεται αισθητή η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε εμάς και τούς μη Εβραίους στο Ιραν.Τούς βοηθάμε όλους.Δεν ρωτάμε την θρησκεία τους".
Οι εικόνες όμως στόν τοίχο απέναντι απο το γραφείο τού Μορσαντέχ λένε τη δική τους ιστορία..ο Αγιατολάχ Ρουχολάτ Χομεινί,ο πατέρας της ισλαμικής επανάστασης του Ιράν...
Με περισσότερους απο 20000 Εβραίους,το Ιράν παραμένει μία από τίς χώρες της Μέσης Ανατολής με τίς μεγαλύτερες εβραικές κοινότητες εκτός Ισραήλ και αυτό παρά τη μετανάστευση μετά την επανάσταση όταν δεκάδες χιλιάδες Εβραίοι έφυγαν από τη χώρα.
Το νοσοκομείο Σαπίρ αποτελεί θεσμό στη ζωή των Εβραίων τού Ιράν.Ιδρύθηκε πριν απο 60 χρόνια ως φιλανθρωπικό ίδρυμα και χρηματοδοτούμενο απο δωρεές Εβραίων παρέχει δωρεάν φροντίδα στούς πολίτες της εργατικής τάξης.
Σήμερα οι Εβραίοι τού Ιραν είναι ανήσυχοι και οργισμένοι απο τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ γιά το Ισραήλ και τήν άρνηση του Ολοκαυτώματος.Ο επικεφαλής της Εβραικής Επιτροπής της Τεχεράνης τού απέστειλε τον Φεβρουάριο επιστολή στήν οποία τόνιζε ότι οι δηλώσεις του προκάλεσαν φόβο στήν ιρανική εβραική κοινότητα.
Στο Ιράν,Εβραίοι,Ζωροάστρες και Χριστιανοί έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις με βάση το Σύνταγμα τής χώρας.Η κάθε πλευρά εκλέγει το δικό της μέλος στο Κοινοβούλιο και,όπως τονίζει ο Ανγκους ΜακΝτάουαλ στήν Ίντιπέντεντ,μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους δικαιώματα,όχι όμως να επιδίδονται σε προσηλυτισμό.Μπορούν επίσης να παράγουν,αλλά όχι να πωλούν αλκοόλ.Οι Εβραίοι τού Ιράν κάνουν λόγο για συνεχιζόμενες διακρίσεις εις βάρος τους.Γιά παράδειγμα λένε οτι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να εξασφαλίσουν δουλειά στο δημόσιο και τον αντι-σημιτισμό στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.Τονίζουν,πάντως,ότι δεν είναι αντιμέτωποι με εκδηλώσεις εχθρότητας.
"Ολοι πιστεύουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν μάς σκοτώνει,όμως αυτό είναι λάθος".υποστηρίζει ο δρ Μορσαντέχ.
"Ως μεονότητα,αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα,όμως δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα όσο πιστεύει ο κόσμος έξω από τη χώρα."
Το 1998,10 Εβραίοι από το Σιράζ,την πόλη με τη δεύτερη μεγαλύτερη εβραική κοινότητα στο Ιραν,φυλακίστηκαν με την κατηγορία ότι έκαναν κατασκοπεία υπέρ τού Ισραήλ.Αναλυτές τόνισαν ότι οι συλλήψεις αυτές είχαν στόχο να σαμποτάρουν τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης της τότε μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης και της Δύσης.
Οι τελευταίοι απελευθερώθηκαν το 2003 ,η δίκη τους όμως κατέδειξε την ευάλωτη θέση των Εβραίων στο Ιράν και,απο την άλλη πλευρά,την καχυποψία των Μουσουλμάνων.Τις πρώτες ημέρες μετά την επανάσταση,πολλοί Εβραίοι κατηγορήθηκαν γιά σιωνισμό και σχέσεις με το Ισραήλ και εκτελέστηκαν.
"Οι Εβραίοι Ιρανοί υπήρξαν καλοί πολίτες αυτής τής χώρας επί 2.700 χρόνια",επιμένει ο δρ Μορσαντέχ.
"Μπορώ να μιλήσω στά αγγλικά,όμως σκέφτομαι περσικά...Και δέν πρόκειται να φύγω από εδώ".

Μιχάλης Μητσός

 
At 23/5/06 8:08 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Σκεφτόμουν όσο αντέγραφα, {χωρίς αναγνώστες και αντιγραφείς δεν ξέρω τι θα είχαμε σήμερα},
ότι περνάω καλά σημαίνει είμαι μαζί με ανθρώπους πού με αγαπάνε και τούς αγαπώ,άρα και ο μοναδικός ορισμός τής επιτυχίας.{κάτι ξέρει ο γιατρός}..

Πρός Ιχνηλάτη.
Μήν ξεχνάς όμως ότι τα παιδιά δέν είναι και οι καλύτεροι ανθρωποι!

[Τι θα γίνει,μόνη μου έμεινα?
Αισθάνομαι σαν αντιγραφέας σε μοναστήρι τού Μεσαίωνα!!!]

 
At 23/5/06 8:27 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Τι θα γίνει,μόνη μου έμεινα?
C'est une illusion - σας παρακολουθούμε! :-)

 
At 23/5/06 9:34 μ.μ., Anonymous νυχτοφύλακας said...

Δεν θέλω να χαλάσω την παρέα, αλλά νομίζω ότι οι "Διαστάσεις" δεν υπογράφονται από τον Μιχάλη το διάστημα που λείπει. Γειά χαρά.

 
At 23/5/06 11:09 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Αισθάνομαι σαν αντιγραφέας σε μοναστήρι τού Μεσαίωνα!!!

Μαριέλε, πάω στοίχημα ότι αυτές τις μέρες διαβάζεις " Το όνομα του Ρόδου " ή τον " Κώδικα ΝταΒίντσι " :)

( παιδιά, ραντεβού αύριο πάλι εδώ στο μπλογκ. Μόλις πάει για ύπνο ο.. νυχτοφύλακας :)

 
At 23/5/06 11:25 μ.μ., Anonymous νυκτοφύλακας said...

Ιχνηλάτη καλό, αλλά συνεχίστε. Θα κάνω πως δεν βλέπω :)

 
At 23/5/06 11:49 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ

Νυχτοφύλακα, καλύτερο ! :)

 
At 24/5/06 11:46 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

Νυχτοφύλακα ,οι Διαστάσεις είναι καθημερινή στήλη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.Συνεχίζονται εκεί τα άρθρα ,απλώς ο Μιχάλης είναι στο Ισραήλ και δέν μπορεί να τα μεταφέρει στο μπλόγκ.
Συμφωνώ οτι το σημαντικότερο θα ήταν η παρουσία του εδώ και επαυξάνω.
Καλημέρα στο μαύρο πρόβατο και στον Ιχνηλάτη!

 
At 24/5/06 12:19 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Πρός Ιχνηλάτη.
Μεταξύ άλλων ,αυτή τήν εποχή διαβάζω το¨"Με τήν ανάσα τής Αθήνας και τής Ρώμης" του Τάκη Θεοδωρόπουλου.

 
At 24/5/06 12:26 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Από σήμερα Τετάρτη 24 Μαιου ,ή στήλη στα Νεα δεν εχει τήν υπογραφή τού Μιχάλη ,άρα ή αντιγραφή σταματάει εδώ!!!

Γιά φανταστείτε,να είχε πεί κάποιος ,ότι δέν διαβάζει τον Πλάτωνα ,{άλλος φοβερός αναγνώστης αυτός} , γιατί δέν έχει τήν υπογραφή τού Σωκράτη!!!

 
At 24/5/06 2:38 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

"Αν δέν συναντήσεις τον Αμος Οζ πώς θα γνωρίσεις το Ισραήλ?..."

Θα το γνωρίσει από την κόψη του σπαθιού την τρομερή.

 
At 24/5/06 3:34 μ.μ., Anonymous νυκτοφύλακας said...

Μαρίελε, υποθέτω ότι ο Μιχάλης δεν υπογράφει τη στήλη του γιατί απλώς δεν την γράφει ο ίδιος όταν λείπει, αλλά μάλλον κάποιος συνάδελφός του. Εξάλλου φαίνεται από το ύφος. Κι απ' ότι βλέπω ούτε το χθεσινό σημείωμα έχει υπογραφή του Μ. Τώρα, από αντιγραφέας σε Μοναστήρι τον Μεσαίωνα Πλάτωνας; Τι ταξίδι στον χρόνο είναι αυτό; Ιχνηλάτη πάρε θέση αμέσως.

 
At 24/5/06 8:41 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Νυχτοφύλακα,επαναλαμβάνω ότι τα άρθρα τής Δευτερας και της Τριτης ειναι τού Μιχάλη!
Από σήμερα Τετάρτη ,όχι!
Οταν ,με το καλό γυρίσει,θα μας πεί ο ίδιος.
Υπόψιν ,προτιμώ να με κάψετε..
Εννοείται ,πεθαμένη ,όχι και ζωντανή!

 
At 24/5/06 8:48 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Τής Δευτέρας το άρθρο είναι σίγουρα τού Μιχάλη.[εχει υπογραφή]
Τής Τρίτης , έχει το ύφος τού Μιχάλη ,αλλά υπογραφή όχι,γι αυτό παρασύρθηκα..
Για το άρθρο της Τριτης μενει ανοιχτό το θέμα λοιπόν ..
[εννοώ τής πυράς..]

 
At 24/5/06 9:13 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Μαύρο πρόβατο, η ανάγνωση ,η γραφή και η αντιγραφή ,μπορούν να παρασύρουν και σε ψευδαισθήσεις και σε λάθη...
Ε,δεν χάλασε κι ο κόσμος!..
Θα τα ξαναπούμε με την επιστροφή τού Μιχάλη.

 
At 24/5/06 10:09 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Προτείνω λοιπόν το άρθρο της Τρίτης 23 Μαιου,να διαβαστεί απλά ως προσωπική μου άποψη .
Οφείλω να σημειώσω ότι στην εφημερίδα δεν έχει την υπογραφή τού Μιχάλη.
Ομως ,νομίζω,οτι δεν χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη από τον Μιχάλη,όπως θα έπρεπε άλλωστε,γιατί είμαι απολύτως σίγουρη ότι αυτό το παιχνίδι τών "άτακτων παιδιών" ,θα τού αρέσει!

 
At 24/5/06 11:12 μ.μ., Anonymous νυκτοφύλακας said...

Όχι και στην πυρά Μαριέλε! Τέτοιο κυνήγι μαγισσών δεν θα μου το συγχωρούσε κανένας στην παρέα σας και πολύ περισσότερο ο Μιχάλης. Μια παρατήρηση έκανα ως απλός νυκτοφύλακας. Εξάλλου, ακολουθώντας την παράδοση του Μ., τα κείμενα των "Διαστάσεων" παραμένουν ενδιαφέροντα ακόμη κι όταν δεν τα υπογράφει ο ίδιος. Γειά και χαρά.

 
At 24/5/06 11:14 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Ουφ!

 
At 24/5/06 11:36 μ.μ., Anonymous νυκτοφύλακας said...

Τέλος καλό, όλα καλά. Αντε, ύπνο τώρα :)

 
At 24/5/06 11:44 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Νυχτοφύλακα,
ήταν φανερό ότι η παρέμβαση σου είχε
απότομη διατύπωση αλλά διάθεση άκρως φιλική..

 
At 24/5/06 11:50 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Επιτέλους πήγε για ύπνο ο νυχτοφύλακας !

Λοιπόν, Μαριέλε, τι λέγαμε ;)

 
At 25/5/06 12:04 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

Δεν λέγαμε ,Ιχνηλάτη,εγώ έλεγα και προσπαθουσα να τα βγάλω πέρα με ένα αρκετά σοβαρό λάθος .
Αισθάνθηκα υπεύθυνη απέναντι στον Μιχάλη.Γι αυτό και με βρίσκεις εδώ τέτοια ώρα.

 
At 25/5/06 12:27 π.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Μη στεναχωριέσαι. Ο Μιχάλης θα δείξει κατανόηση. Είναι καλό παιδί.
( αφού μας ανέχεται :)

Αλλά και να θυμώσει, μην ανησυχείς. Θα πω ότι το έκανα εγώ !
Μάλλον, καλύτερα να πω ότι το έκανε ο Πάνος !!
Ή ακόμα καλύτερα, θα πω ότι ήταν προβοκάτσια του Μαύρου Πρόβατου !!!

ΥΓ
Αν δεν με πιστέψει να πεις εσύ ότι ήταν δουλειά του.. νυχτοφύλακα που προσέλαβε πρόσφατα για να του προσέχει το μπλογκ όσο λείπει :)))

 
At 25/5/06 12:33 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

Εννοείται ,ότι ο Μιχάλης δεν θα εχει κανένα πρόβλημα και θα το διασκεδάσει κιόλας ,γι αυτό τον αγαπώ εξάλλου.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε και πραγματικά πίστεψα ότι ειναι δικο του το αρθρο της Τριτης.
Γιατί το πίστεψα!
Κι αυτος ο αθλιος ο μαυροπροβατος,νομιζα οτι ειχε διάθεση περιπαικτική,απλώς...
Θα ητα πιο τίμιο να το ειχε πει ευθεως,αλλά βεβαιως δεν φταίει αυτός.
Πάντως το αρθρο μου αρεσε πολύ!!!

 
At 25/5/06 10:56 π.μ., Anonymous Ελ said...

Σε θεωρούσα επικίνδυνο νεοταξίτη μέχρι που είδα την φωτογραφία σου στα ΝΕΑ . Απλώς νεοταξίτης , όπως προχθές θα λέγαμε δεξιός - καραδεξιός .
Αντιδραστικός μέχρι το κόκκαλο , πάντα με τους δυνατούς με τα όπλα , πάντα έτοιμος να βάλεις τους απροστάτευτους και τους αδύναμους στην θέση τους . Στην στήλη σου έχεις γράψει τερατωδη ψεύδη , μεταφέροντας την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα .
Ασήμαντος , μικρός νεοταξίτης , όμοιος με χιλιάδες άλλους έμισθους ή άμισθους , κακόβουλους ή αφελείς δημοσιογράφους πτοπαγανδιστές της εξουσιαστικής βαρβαρότητας σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου .

 
At 25/5/06 11:26 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

ΑΒΡΑΑΜ Β. ΓΕΟΣΟΥΑ
{ΙΣΡΑΗΛ}
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

"..Ηταν όντως κάτι τόσο αξιόμεμπτο?Ασφαλώς όχι.Ομως τέτοιες φοβερές μέρες,όπου ο διαμελισμός ενός ανύποπτου περαστικού έχει καταντήσει μέρος μιάς βίαιης ρουτίνας ,η ευαισθησία σε θέματα ηθικής ξεσπάει στά πλέον απρόσμενα σημεία".

Καλημέρα σε όλους και στον κύριο Γεοσούα {και το αριστουργηματικό του μυθιστόρημα},και στήν Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ..

 
At 25/5/06 11:45 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

ελ, σκεφτήκατε από πού προέρχεται το χαρτί πανω στο οποιο τυπώσατε το λιβελογραφημα σας?...

 
At 25/5/06 11:54 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

Υστερόγραφο.
Το απόσπασμα από τον Γεοσούα αφορά μάλλον περισσότερο την χθεσινή μου γκάφα και το βάρος τής μικρής της ενοχής.
Μετά είδα το σχόλιο τού ελ,αλλά δεν κόλλησε και άσχημα..
[Fractal!]

 
At 25/5/06 1:37 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Τελικά αυτά τα μπλογκς, υπό τις κατάλληλες συνθήκες (πχ να λείπει το "αφεντικό") μεταλάσσονται σε φόρουμ :-))

Καλημέρα σε όλους. Για τις "προβοκάτσιες", ούτε διαψεύδω, ούτε επιβεβαιώνω ;-)

Ο Μιχάλης χρωστάει πάντως ένα γερό κομμάτι για το Ισραήλ και όσα είδε εκεί.

 
At 25/5/06 1:43 μ.μ., Anonymous Ελ said...

Δεν είναι χαρτί είναι φωτεινά ηλεκτρόνια και κύματα που αποσπάτε από το ουράνιο τόξο και το βόρειο σέλας - για να γράψετε όλες αυτές τις ελαφρώς γλοιώδεις σαχλαμάρες σας .
Ο Μιχαλάκης τον οποίο τόσο θαυμάζετε δεν είναι παρά ένα ακόμα δείγμα του που μπορεί να καταντήσει ένα πρώην αριστερός - στην υπηρεσία της πιό βάρβαρης και απάνθρωπης προπαγάνδας .
Θα σας περνούσε ποτέ από το νού σας - αυτόν που συγχέει το χαρτί με την ηλεκτομαγνητική ακτινοβολία των πυρηνικών μου γραμμάτων - να ζητήσετε τον βομβαρδισμό της Ελλάδας , σχολείων , νοσοκομείων , παιδικών σταθμών , γεφυρών και τραίνων , με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου μάλιστα , για να φύγει - τότε - ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ; Ζήτησε κανείς τον βομβαρδισμό της Χιλής επί σφαγέος Πινοσέτ ;
Ο Μιχαλάκης χορπηδούσε από χαρά όταν βομβαρδίζανε την Γιουγκοσλαβία - εφεύρισκε ένα σωρό - βλακώδη βεβαίως - επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την απίθανη αυτή κτηνωδία .
Βέβαια καμμένο χαρτί ο Μιχαλάκης , στο θερμοκήπιο της εφημεριδούλας του , παρέα μ ένα σωρό καλόπαιδα όμοια και ίδια - με τις σβάστικες μπιμπερό της νεοταξικής ιδεολογίας και προπαγάνδας .

 
At 25/5/06 2:34 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Mαύρο πρόβατο,η ηθική είναι πάντοτε παρούσα οπουδήποτε οι άνθρωποι διατηρούν ανθρώπινες σχέσεις.Από το πιο μικρό οικογενειακό κύτταρο ως την κοινωνία ,το λαό,την ανθρώπινη κοινότητα.
Το μόνο πού μας απομένει είναι η ανθρωπιά και από αυτή είναι γεμάτος ο Μιχάλης, γι αυτό είμαστε όλοι εδώ...

 
At 25/5/06 2:53 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

ελ,από εμένα μην περιμένετε διπλωματική συμπεριφορά τού στύλ σας αγνοώ,συμφωνώ και επαυξάνω ότι θα έπρεπε όλοι να σοβαρευτούμε,αλλά τον Μιχάλη αποδείχτηκε ότι δέν τον θαυμάζουμε με τον τρόπο πού ίσως νομίζετε,ούτε τον βλέπουμε σαν αφεντικό..
Απλά τον αγαπάμε...Είναι πάρα πολύ απλό...

 
At 25/5/06 3:15 μ.μ., Anonymous Ελ said...

Τον αγαπάς , αυτό είναι θαυμάσιο . Γράφεις άλλωστε με αθωότητα και ειλικρίνεια .

Ούτε με τον Μιχαήκ Νεοτάξ τα έχω , ούτε με την υπόλοιπη παρέα της φαιάς προπαγάνδας της οποίας τα μπλόγκια και τις σελίδες μας συστήνει να επισκεφθούμε .

Μοιρολογάω μόνο για το κατάντημα της ανθρώπινης ύπαρξης - για τον ξεπεσμό και την βαρβαρότητα .

Να , τώρα τελευταία πάλι , άρχισε να προετοιμάζει τους αναγνώστες του στον επικείμενο βομβαρισμό της Περσίας . Τους προετοιμάζει - όπως κάνουν εκατοντάδες , χιλιάδες άλλοι δημοσιογράφοι στην δύση - να δεχθούν την κτηνωδία ως κακό μεν αλλά κατά κάποιο τρόπο αναγκαίο κακό .

Ο Μιχαλάκης δεν είναι ούτε αθώος ούτε ειλικρινής . Μαύρη προπαγάνδα πουλάει ο άνθρωπος , του θανάτου περιτυλίγματα και κορδέλλες πουλάει .

Τέλος .

Αντε , όταν γυρίσει το παιδί να τα σβύσει τα δικά μου .
Να μην σας χαλάω το πάρτυ με τις μάσκες .

 
At 25/5/06 3:28 μ.μ., Anonymous Ελ said...

Συγνώμη,
ξέχασα . Οταν με το καλό γυρίσει ο αγαπημένος σας Μιχαλάκης , να τον ρωτήσετε ποιός τάχα πλήρωσε το ταξιδάκι στο Ισεαήλ ;!
Οχι απότομα όμως , μαλακά , μην του ρθει τίποτα ξαφνικό .

Και μπάνιο στην Νεκρή θάλασσα γράφει !
Στους νεκρούς , ξεσπιτωμένους , υπό κατοχή στην ίδια τους τη χώρα Παλαιστινίους , θα τους πάνε ;

Εμ θα περάσουνε και μιά βόλτα απ αυτούς βρε παιδί μου - ένα απογευματάκι , δεν μπορεί , θα ξεφύγουνε από τους ξεναγούς με τα τανκσ και τις μπουλντόζες .

Ποιός πληρώνει τον βαρκάρη , ρωτήστε τον .

 
At 25/5/06 3:31 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

ελ,δέν πρόκειται να τα σβησει ,να είσαι σίγουρος μόνο γι αυτό...
κατά τα άλλα εμένα η φωνή σου με συγκινεί ..

 
At 25/5/06 4:11 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

L, φοβάμαι οτι το γεγονός οτι στρέφεσαι ενάντια του ανθρώπου που έχει το μπλογκ, τώρα μάλιστα που δεν είναι εδώ, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αδυνατίζει την άποψή σου για το "τι παίζεται" στον κόσμο - και δε θα μ'ένοιαζε αν δε συμφωνούσα κατά βάση.
Ο ρόλος που η στήλη αυτή έχει ορίσει για τον εαυτό της, είναι να μας δίνει ένα απάνθισμα από τα γραφόμενα του (καθεστωτικού - νεοταξίτικου, με τη δική σου ορολογία) διεθνούς Τύπου. Βρίσκω οτι αυτό γίνεται με μεγάλη επιτυχία.
Το αντιπάλεμα των επιδιώξεων του διεθνούς ιμπεριαλισμού - της "νέας τάξης", με τη δική σου ορολογία - γίνεται βέβαια πέραν του διαδικτύου και της οιωνεί πραγματικότητας: στους δρόμους, στη δουλειά, εκεί που ζει η κοινωνία.
Εδώ μπορεί κανείς να παραθέτει επιχειρήματα, να αντικρούει ψέμματα, να αναδεικνύει αλήθειες.
Θα βοηθούσε όλους αν το έκανες κι εσύ αυτό, αντί να επιχειρείς να παίξεις το ρόλο της "συνείδησης" του Μιχάλη, χωρίς να εκτίθεσαι στο ρίσκο να θελήσει κανείς να παίξει το ρόλο της δικής σου "συνείδησης", παρατείνοντας ένα ανέξοδο και αδιέξοδο network game.

 
At 25/5/06 9:59 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Μαύρο πρόβατο,συμφωνώ .
Ομως σε αυτό το παιχνίδι το ανέξοδο και αδιέξοδο παίρνεις μέρος κι εσύ κι εγώ.
Ετσι μού έρχεται να φωνάξω
"Εισαι ωραίος!"
Ωραίοι είμαστε.
Πολύ φοβάμαι ότι οι ηθικολόγοι θα μείνουν χωρίς δουλειά ...

 
At 25/5/06 10:37 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Μαύρο πρόβατο, στό όνομα μιάς δικής σου αλήθειας ,θα μπορείς να φέρεσαι πάντα σκληρά στούς ανθρώπους.
Οπως και στον Μιχάλη τότε που του πέταξες στη μουρη το άρθρο του Βρανά για το Μιλόσεβιτς..
Και καλά κάνεις και προστατευεις ετσι καλά τα πιστεύω σου και τον εαυτό σου..
Κι εγώ φέρομαι έτσι σε κάποιους.
Ομως προσπάθησε λίγο να καταλάβεις και την θέση στήν οποία φέρνεις τούς άλλους.Κι εγώ το προσπαθώ να είσαι σίγουρος γι αυτό.
[Δεν περιμένω να με αποδεχτείς,εμεις οι φανατικοί αποδεχόμαστε τούς άλλους μόνο
την ημέρα της κηδείας τους..]

 
At 25/5/06 11:35 μ.μ., Anonymous Ελ said...

Μαύρο πρόβατο
σήμερα είδα την διεύθυνση αυτής της σελίδας , την πρότεινε το in.gr . Εκανα ένα κλικ . Δεν ήξερα που θα με οδηγούσε , ούτε βέβαια ότι ο Μιχάλης λείπει .
Το κυριότερο όμως . Η παρούσα σελίδα όπου καλούμεθα να γράψουμε τις απόψις μας είναι δημόσια - έτσι την έχει ορίσει ο ίδιος ο Μητσός . Είναι ανοικτή μόνο για λιβάνισμα ;

Ο Μητσός , ο Καμπύλης - ο οποίος σε προχθεσινό άρθρο και με επιχειρήματα ακριβώς με καρμπόν αντιγραμμένα από εκείνα του Ιρβινγκ αρνείται την γενοκτονία και κατηγορεί τους ίδιους τους Ποντίους για όσα αυτοί έπαθαν - ο Καπλάνι , ο Μανδραβέλης - των οποίων βρήκα εδώ τις ιευθύνσεις - και πολλοί άλλοι ΔΕΝ είναι δημοσιογράφοι .

Προπαγανδιστές είναι , πλυντήρια ασθενών εγκεφάλων , πούσερ θανάτου . Λειτουργούν σαν γραφεία τύπου της κυρίαρχης εξουσιαστικής βάρβαρης εξουσίας , αναπαράγουν τα επιχειρήματα , μεγενθύνουν τον
φόβο , απλώνουν την σιωπή και το σκοτάδι όπως η μάνα μου απλώνει το φύλλο για την σπανακόπιτα .

 
At 25/5/06 11:47 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Ελ ,κανεις τους δεν έχει τόση δύναμη όση αυτή πού τούς δίνεις εσύ το δικαίωμα να έχουν!
Σιγά και μην μπορούν να τα κάνουν όλα αυτα!..
[Περίμενε να δείς τι θα τραβήξει ο Μιχάλης όταν γυρίσει!]

 
At 26/5/06 12:09 π.μ., Anonymous Ελ said...

Σε αυτό αγαπητή Μαριέλε έχεις απόλυτο δίκαιο .
Μακάρι να το ήξεραν και οι ίδιοι - δεν θα έκαναν τόσο κακό στον εαυτό τους , δεν θα τον γέμιζαν με όλους αυτούς τους σκοτεινούς τόνους και τόνους θανάτου .

Ομως , και μιλώ ειλκρινά , ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα - και γράφουν και ελφράζονται - άνθρωποι σαν εσένα που χωρίς βία - χωρίς δηλαδή την δική μου κακή οργή - μ ένα φυσηματάκι , καμιά φορά μ ένα μικρό χάδι , με μιά χειρονομία αθωότητας , επαναφέρουν το σύμπαν στην θέση του .

 
At 26/5/06 12:13 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

Eλ,το δικαίωμα στην οργή και στήν γκρίνια είναι ιερό.
Η οργή καλύπτει σαν κέλυφος τον πόνο.
Σε ευχαριστώ ξανά.

 
At 26/5/06 12:14 π.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

ελ,
Δεν είμαι ούτε επιδιώκω το ρόλο του συνήγορου του Μιχάλη. Οταν επιστρέψει μπορεί ο ίδιος να σου απαντήσει ( αν θεωρήσει τα σχόλια σου άξια απάντησης )
Εγώ θα αρκεστώ στα εξής :

1- Όλοι οι θαμώνες του μπλογκ έχουμε κατά καιρούς διαφωνήσει μαζί του, σε διάφορα θέματα ο καθένας. Ποτέ δεν έσβησε κανένα σχόλιο.

2- Δεν γνωρίζω πολλούς έλληνες αρθρογράφους, και μάλιστα σε εφημερίδες του μεγέθους ΤΩΝ ΝΕΩΝ, που να έχουν ανοίξει επώνυμα μπλογκ θέτοντας τα κείμενα τους στην κρίση και στην ελευθερία σχολιασμού - ακόμα και ανώνυμα - από τους αναγνώστες.

3- Κάπου γράφεις ότι ο Μιχάλης συχνά παραπέμπει τους αναγνώστες του σε διάφορα μπλογκ που εξυπηρετούν τη νεοτάξ πολιτική σκοπιμότητα κλπ.
Αυτό που θυμάμαι καλά είναι ότι ο Μιχάλης δύο φορές πρότεινε στους αναγνώστες του να επισκεφθούν το μπλογκ του Μαύρου Πρόβατου και το histologion. Και είμαι βέβαιος ότι δεν τους θεωρείς φερέφωνα της νεοτάξ προπαγάνδας.

4- Η ανωνυμία είναι μια γοητευτική κατάσταση που μας επιτρέπει να εκφραστούμε πιο ελεύθερα. Εξαρτάται από τον καθένα μας το πως θα τη χρησιμοποιήσει.

5- Διαβάζω τη στήλη του Μιχάλη αρκετά χρόνια, και σχολιάζω στο μπλογκ του πολλούς μήνες τώρα.
Συνήθως συμφωνώ με τις πολιτικές και φιλοσοφικές θέσεις του. Κατά καιρούς όμως διαφωνώ κάθετα. Αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου την εκτίμηση μου στο ΗΘΟΣ του.
Και για μένα το ήθος είναι πιο σημαντικό από τη διαφωνία σε πολιτικές απόψεις.

6- Αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί δεν κατοχυρώνεις κάποιο ψευδώνυμο στο blogger για να σχολιάζεις και να λες την άποψη σου εδώ ελεύθερα, και επιλέγεις αυτόν τον τρόπο για να εξαπολύσεις μια τόσο σφοδρή προσωπική επίθεση στον Μητσό.
Η επιλογή σου δείχνει μια ανεξήγητη εμπάθεια, που μόνο εσύ μπορείς να μας εξηγήσεις.

ΥΓ
Πατώντας το preview είδα και το τελευταίο σχόλιο-απάντηση σου στο Μαύρο Πρόβατο, όπου καταφέρεσαι και εναντίον άλλων δημοσιογράφων ΤΩΝ ΝΕΩΝ.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι, γιατί σίγουρα θα με " κατηγορήσεις " ότι είμαι κι εγώ δημοσιογράφος εκεί. Δεν είμαι.
Απλά, ισχύει και γι'αυτούς η παράγραφος 2 του σχολίου μου, με την επισήμανση ότι δεν έχω γράψει ποτέ σχόλιο στα μπλογκ τους.

 
At 26/5/06 12:57 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

Ελ,μήν τσιμπάς!

 
At 26/5/06 1:02 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

Eλ,οταν γνωρίσεις τον Μιχάλη θα καταλάβεις γιατί στο λέω!..

 
At 26/5/06 5:42 π.μ., Anonymous Ελ said...

Στον Ιχνηλάτη .
Ωστε εκτιμάς το ΗΘΟΣ του !
Ορίστε ένα μικρό παράδειγμα του δημοσιογραφικού ΗΘΟΥΣ που εκτιμάς :

Διάβασε εδώ το - προ ολίγων ημερών - κείμενο του Μιχαλάκη .
http://diastaseis.blogspot.com/2006/05/h_18.html
Φέρει όπως βλέπεις τον τίτλο :
Η αποθέωση της υποκρισίας .

Στο άρθρο αυτό ο Μητσός παρουσιάζει τα παραμύθια της βουλευτού ως περίπου υποχρεωτικά αφού οι δικοί της - όπως γράφει - ήθελαν να την παντρέψουν με το στανιό κλπ κλπ .

Μόνο που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική . Η βουλευτής κατασκεύασε ένα ψευδές παρελθόν μουσουλμανικής καταπίεσης , αναπαράγοντας φυσικά τα πολεμικά στερεότυπα της δύσης . Το ομολόγησε η ίδια .

Πρόκειται για απλή υπόθεση απάτης . Η βουλευτής είπε ένα κάρο παραμύθια σχετικά με το παρελθόν της , επένδυσε σε αυτά , παρουσιάστηκε ως εξεγερμένο θύμα , εξυπηρέτησε πλήρως τα ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ αντιμουσουλμανικά στερεότυπα της δύσης και βγήκε βουλευτής .

Ο Μιχαλάκης τα κρύβει - παραποιεί την αλήθεια , απλουστεύει το θέμα , αφού και αυτός την ίδια δουλειά κάνει , τα ίδια ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ στερεότυπα αναπαράγει - επι μισθώ ομοίως .

Το αστείο της υποθέσεως , η αποκορύφωση του ήθους :
Η βουλευτής μεταναστευει στις ΗΠΑ για να εργαστεί σε μία από τις στρατηγικές πολεμικές του Μπούς , το καραφασιστικό ινστιτούτο των γερακιών του πολέμου , το οποίο βρίθει εμπόρων όπλων και ενέργειας , πρακτόρων και πολεμοκάπηλων - το διαβόητο American Enterprise Institute .
Ε , λοιπόν κατα τον Μιχαλάκη σας , η βουλευτής , θα εργαστεί εκεί « για να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα » !!!

Το ΗΘΟΣ πράγματι τρέχει από τα πατζάκια του Μητσού .

Η αποθέωση της υποκρισίας , όντως .

 
At 26/5/06 12:19 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

ελ,

Λάθος παράδειγμα διάλεξες ! Αν είχες διαβάσει και τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο του Μιχάλη θα διαπίστωνες ότι η θέση μου είναι πολύ πιο προχωρημένη από τη δική του, υπέρ της σομαλής ακτιβίστριας !
Κανένα παραμύθι δεν σκαρφίστηκε η Χίρσι Άλι. Απέκρυψε ορισμένες ασήμαντες λεπτομέρειες από τις ολλανδικές αρχές για να γίνει δεκτή η αίτηση ασύλου και να προστατέψει τη ζωή της.
Στο σχόλιο μου σημειώνω ότι τα περί αντιθέτου τα λέει ο αδερφός της, για να μην εκτεθεί η οικογένεια της που την υποχρέωσε σε γάμο με τον ξάδερφο της.
Δεν ξέρω αν παρακολούθησες την εξέλιξη της συνεργασίας Άλι-Βαν Γκόνγκ..
Οταν κάποιος κόβει το λαιμό κάποιου σκηνοθέτη επειδή θεωρεί "βλάσφημη" για τη θρησκεία του μια ταινία, για μένα δεν τίθεται κανένα απολύτως δίλημμα να καταδικάσω τον παλαβό δολοφόνο. Είτε είναι μουσουλμάνος, είτε χριστιανός, είτε εβραίος, είτε βουδιστής.
Αν η καταδίκη του φονταμενταλιστή μουσουλμάνου δολοφόνου του Βαν Γκόνγκ θεωρείται από σένα ρατσισμός, τότε ναι είμαι κι εγώ ρατσιστής !!!
Αν η αλληλεγγύη με μια απειλούμενη για τις απόψεις της μουσουλμάνα ακτιβίστρια θεωρείται αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεοτύπων, τότε ναι είμαι κι εγώ ένοχος !!!
Την ίδια τύχη θα είχε αναμφίβολα και η σεναριογράφος Αλι. Η Ολλανδική κυβέρνηση όφειλε να την προστατέψει, και όχι να της αφαιρέσει την υπηκοότητα για τις ασήμαντες παρατυπίες στην αίτηση ασύλου.

Λάθος παράδειγμα διάλεξες φίλε !

 
At 26/5/06 12:21 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

L, πάλι σε βρίσκω και άστοχο και άσφαιρο. Καταρχήν δε μας έμαθες τίποτα - κοίτα τα σχόλια στο κείμενο που παραπέμπεις, και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Έπειτα, κάνεις το λάθος να φορτώνεις στο ... ήθος του Μιχάλη, την άποψη που μεταφέρει (και πιθανότατα ασπάζεται), που είναι η ουσία όσων γράφτηκαν σε σημαντική μερίδα του διεθνούς Τύπου. Απ'όσο μπόρεσα να διαπιστώσω, μόνο το Σπήγκελ και η Λιμπερασιόν είχαν από ένα πιό "μετριοπαθές" κομμάτι.

Να διευκρινήσω οτι το Μ.Μ. τον έχω συναντήσει δυό φορές - η γνωριμία μας έγινε μέσω του μπλογκ. Δεν έχει νόημα να σου υπερασπιστώ τον άνθρωπο (είναι μεγάλο παιδάκι και μπορεί να μιλήσει για όσα του απευθύνονται) ούτε πολύ περισσότερο την άποψή του, με την οποία διαφωνώ επί της ουσίας.

Πολύ περισσότερο που δεν πρόκειται για λάθος κρίσης ενός ανθρώπου, αλλά για εσφαλμένη (κατά τη γνώμη μου) θεώρηση όλου του συστήματος των καθεστωτικών ΜΜΕ - και ίσως κατεπέκτασιν όλου του σημερινού συστήματος εξουσίας. Αν νομίζεις οτι η αδικία, η εκμετάλευση, το ψέμμα οφείλονται στο οτι ο κάθε Μπους είναι ηλίθιος, η κάθε Κοντολίτσα Ράις είναι σκύλα, ο κάθε Ράσφελντ παρανοϊκός, ο κάθε Γκέιτς άρπαγας, ο κάθε Λαμπράκης διεφθαρμένος και ο κάθε Μιχάλης ψεύτης, τότε είσαι η αριστερή αντιπολίτευση του... Πάπα, για να μην πω του Μπιν Λάντεν - σε κάθε περίπτωση περιορίζεσαι στην ηθική κριτική στο σύστημα που ασκούσε στον καιρό του ο Προυντόν, πράγμα που παραδόξως σε φέρνει πολύ κοντύτερα στην ιδεολογία που υπερασπίζεται ο Μιχάλης.

Σταματάω εδώ, με την προσωπική εντύπωση που μου άφησε ο ίδιος ο Μ.Μ., ενός ανθρώπου ευγενούς κι ευαίσθητου, με γλυκύτητα και ευθύτητα.
Αν αρκούσε να είμαστε καλοί άνθρωποι για ν'αλλάξει ο κόσμος... ο χριστιανισμός θα τα είχε καταφέρει.

 
At 26/5/06 12:33 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ

Σύντροφε, την ίδια ώρα γράφαμε !

Ούτε συνεννοημένοι να είμασταν !

Αντε τώρα να πείσεις τον ελ ότι δεν είμασταν !

( ίδια ώρα έχουμε σε Παρίσι και Αθήνα ;)

 
At 26/5/06 12:52 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Σας βεβαιώνω οτι γράφω από το καφέ Stop-Cluny, γωνία St-Germain και St-Michel, συνδεμένος με το wifi του McDonalds παραδίπλα.
Έκατσα να πιώ έναν καφέ γιατί πονάω ολόκληρος (έφαγα μια γλύστρα στο μπάνιο... άστα), να δω εν τω μεταξύ τα μαίηλ της δουλειάς (εκεί να δείτε ξύλο - για το ποιός θα είναι υπεύθυνος μιας μιζεροομάδας) και να πάω κούτσα κούτσα στο γραφείο μπας και λύσω το πρόβλημά μου (μια απόδειξη που δε βγαίνει). Γενικώς ο κόσμος την έχει κοπανήσει εδώ, χθες ήταν αργία οπότε πολλοί κολλήσανε και την Παρασκευή να κάνουν τετραήμερο.
Βουαλά...

 
At 26/5/06 12:58 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Καφεδάκι St-Germain και St-Michel γωνία !
Ζηλεύω !!

Καλά περνάς εκεί ρε μπαγάσα :)

 
At 26/5/06 2:52 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Mαυρο πρόβατο,από τη γλωσσοφαγιά ειναι η γλίστρα!
{τωρα να πώ ότι τη χάρηκα,δεν είναι διόλου χριστιανικό!]

 
At 26/5/06 3:54 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Iχνηλάτη,πού το είδατε το "καλά περνάς"?..........................

 
At 26/5/06 3:58 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

marie-elle, καλά λέω γω οτι περνώ, και δεν παραπονιέμαι. Πες μου δηλαδή τι χάνω;

 
At 26/5/06 8:42 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Mαύρο πρόβατο,μέσα στούς πόνους και να σού λέει οτι περνάς καλά..
Κι εγώ 'επινα καφέ στο Φίλιον τις προάλλες και από τη στεναχώρια μού είχε πέσει ο σίδηρος!
Αλλά κι εγώ δεν παραπονιέμαι ,γιά όλους μας η ζωή είναι γκρίζα.
Οχι ότι περνάω και καλά!
Σημειώνω ότι το μήνυμα από το καφέ ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρο΄..λογοτεχνικό θα έλεγα..
Ιχνηλάτη,περιμένω απάντηση πού ειναι το καλά!

 
At 26/5/06 9:57 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Πρός μαυροπρόβατο.
Το έπιασα το υπονοούμεο με το marie-elle ,.ομως δέν είναι κι έτσι!..
{ελεος}

 
At 26/5/06 10:45 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

:-)))
χα, χα (αου, ο σβέρκος μου)!! Πλακίτσα κάνω!

 
At 26/5/06 10:52 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Χάρηκα πού την ενοιωσες την σφαλιάρα!
Μία χαρά πήρα΄με την γλίστρα ,αλλη μια με αυτό!
Υπάρχει θεός!...

 
At 26/5/06 10:55 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

μη γλυκαίνεσαι... ο σβερκόπονος είναι απ'τη γλύστρα... και Θεός δεν υπάρχει...

 
At 26/5/06 10:59 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Είσαι εσύ ένας!

 
At 26/5/06 11:14 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

[κατόπιν σκέψεως]

..Μπου,χου,χου.....

 
At 27/5/06 7:04 π.μ., Anonymous Ελ said...

Μαύρο Προβατο
καλός άνθρωπος και απολογητής βομβαρδισμών ;

Δρέσδη , Σφαγείο αρ. 5 , Τρεμπλίνκα ,
Γιουγκοσλαβία , Ιρακ , Αφγανιστάν ,
τώρα Ιραν ,
σφαγείο αρ. 1.000.000 .

Δεν ξεχωρίζω τον σφαγέα από τον απολογητή των σφαγών , από το γραφείο τύποθ του νεοταξικού σφαγιαστικού ιδεολογήματος .

 
At 27/5/06 9:45 π.μ., Anonymous Αθήναιος said...

" Ελ said...

Συγνώμη,
ξέχασα . Οταν με το καλό γυρίσει ο αγαπημένος σας Μιχαλάκης , να τον ρωτήσετε ποιός τάχα πλήρωσε το ταξιδάκι στο Ισεαήλ ;!
Οχι απότομα όμως , μαλακά , μην του ρθει τίποτα ξαφνικό . "

Εγώ το πλήρωσα το ταξείδι αφού πρώτα ανέλαβε την υποχρέωση να γράψει εγκωμιαστικά κείμενα για την εβραϊκή κουζίνα άμα τη επιστροφή του από το Ισραήλ.

 
At 27/5/06 12:22 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Εν τέλει ο Ελ ειναι ΚΑΙ αθώος ΚΑΙ ερωτεύσιμος!
Ομως ,φοβάμαι κι εγώ η καημένη,μετά από αυτό το σημείωμα πού μας 'αφησε ,ότι καλά θα περνά σε κανένα spa στη Νεκρά Θάλασσα,και δεν θα μας πεί για την αντιμετώπιση των συγγραφεων στο Ισραήλ ή τους refuznik!!!
Aραγε σε τέτοια ταξίδια τι περιθώρια εχει κανείς να ψάξει να βρεί αυτά πού τον ενδιαφέρουν?
Γι αυτό μού έκανε εντύπωση αυτό το ευχολόγιο ΕΛ ΒΕΛ [αεροδρομίου]πού διάβασα στήν αρχή.
[Πολλά περαστικά στο μαύρο πρόβατο]

 
At 27/5/06 1:47 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Διάβασα σήμερα στίς Διαστάσεις το κείμενο γιά τον υποσιτισμό στήν Ινδία,Αθήναιε..
Είμαι κι εγώ από αυτούς πού αγαπούν την μαγειρική και δεν μπορώ να φάω το πρωινό μου τόστ χωρίς γαλλικό ζαμπόν!
Ομως δέν αντέχω να βλέπω αυτές τις Βέφες τις χαζοχαρούμενες να μαγειρεύουν χαρωπές πρωι πρωί,μέσα σε αυτόν τόν κόσμο!
Και ΔΕΝ τίς βλέπω!
Δεν θα πεθάνω εγώ από πλήξη γιά χάρη τους!!!

 
At 27/5/06 3:33 μ.μ., Anonymous νυκτοφύλακας said...

Ελ,
Οι ηθικολόγοι είναι πιο επικίνδυνοι από τους απολογητές των σφαγέων. Ειδικά όταν ασκούν λεκτική βία.

 
At 27/5/06 3:56 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Σήμερα εχω δουλειά στο laptop και βλέπω συχνά το μπλόγκ.
Νυχτοφύλακα,θεωρώ ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ το θέμα πού βάζεις ,και συμφωνώ.
Η λεκτική βία ειναι μια γκριζα κατάσταση πού δεν μπορεί κανεις να ελέγξει,και της οποιας κι εγω αισθανομαι πολλες φορες θύμα.
θεωρώ την σημαντικότερη αρετή ενός ανθρώπου να προσπαθεί να μην την ασκεί.
Και βεβαια κάποιος που εχει "συνηθισει"στη λεκτική βια γίνεται και ευκολα θυμα της..

 
At 27/5/06 4:05 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

[ΣΥΝΕΧΕΙΑ]
...γι αυτο δεν θα με πειράξει ΚΑΘΟΛΟΥ αν ο ΜΙΧΑΛΗΣ δεν μας φερει ειδησεις για τους Oz,Γεοσούα,καιrefuznik!
Φτανει πού θα μας φέρει πίσω τον εαυτό του και την καλή του την καρδιά {ότι κι αν σημαινει αυτό]γιατί αυτό μας λείπει!

 
At 27/5/06 4:27 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

[συνεχεια]
φυσικά δείχνουμε και την αγνοια μας για το τι γινεται σε αυτά τα ταξιδια,αλλά απο Δευτερα θα μάθουμε!
[με εχει φαει η περιέργεια ομως!!!!!]

 
At 27/5/06 4:27 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Νυκτοφύλακα, εύγε.


ΥΓ
αλήθεια, που ήσουνα όταν η Marie-elle και ο Mouton Noir αντάλλασαν υπονοούμενα και χαριεντίζονταν ; Κοιμόσουνα ή απλά έκανες ότι δεν έβλεπες ;)

 
At 27/5/06 4:31 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Iχνηλάτη σε τσάκωσα!
Μου οφειλεις απαντηση!
ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

 
At 27/5/06 4:33 μ.μ., Anonymous Ελ said...

Είναι αστείο αυτό που έγραψες νυκτοφύλαξ για τους ηθικολόγους - όταν μάλιστα το μαύρο πρόβατο , δυό οθόνες παραπανω , έδειξε ότι η στάσι των Διαστάσεων είναι - χρησιμοποιεί λέω εγώ - μία νεωτερικού τύπου κοσμοπολίτικη ηθικολογία - η οπία βέβαια επιτρέπει ακόμα και παράπλευρες απώλειες - ξεκοιλιασμένες μητέρες και παιδιά δηλαδή - και τα απολογητικά ιδεολογήματα υπέρ των βαρβαροτήτων της νέας τάξις .

Αυτό είναι κυρίως το κακό που κάνει αυτή η σύγχρονη προπαγανδα που ασκεί ο Μητσός και οι υπόλοιποι της σκοτεινής παρέας . Φιμώνει την κραυγή μας .

 
At 27/5/06 4:36 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Eλ.δεν φιμωνει τίποτα..
έδώ είμαστε και μιλάμε και από οτι βλέπω εχεις κλεψει όλων τις καρδιές,φίλων και εχθρών..

 
At 27/5/06 4:55 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Mε τέτοια γλωσσοφαγιά ,βλέπω να μην γυρίζει από το Ισραήλ ο Μιχάλης και θα μείνουμε με τίς απορίες...[είναι βαθιά η Νεκρά Θάλασσα?]...

 
At 27/5/06 5:24 μ.μ., Blogger CAESAR said...

Ο Μιχάλης μήπως πήρε μαζί του και τον Πάνο ?...

 
At 27/5/06 5:29 μ.μ., Anonymous Ελ said...

Μαριέλε
είσαι η φωτεινή διάσταση των Διαστάσεων .

 
At 27/5/06 5:47 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Ευχαριστώ Ελ.
Είναι δυνατόν εγώ η Φωτεινή-Μαριέλε
να έχω διαλέξει κάποιον τόσο σκοτεινό τύπο, όσο λες ότι μπορεί να είναι ο Μιχάλης?
Σε επικίνδυνες αποστολές είναι ο καημένος ας δείξουμε λίγη κατανόηση..

 
At 27/5/06 6:19 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Eλ,εχεις διαβάσει την "Ελπίδα"τού Αντρέ Μαλρώ?
Η Ελπίδα είναι ένα βιβλίο πού το γέννησε η οργή.
Οταν τον ρώτησαν ,το 1938,τον Μαλρώ πως μπορούσε και εγραφε όσο συνεχιζόταν ο πόλεμος ,εκείνος αποκρίθηκε
"Τή νύχτα πού είναι σκοτάδι"...

 
At 27/5/06 6:53 μ.μ., Anonymous νυκτοφύλακας said...

«Πες τα ορέ κρητίκαρε Κακαουνάκη, όρμα τους παπα-Τσάκαλε, πέταξέ τους καμιά καλλίπυγο μαγωδία Κώστα Ζουράρι, απάνω τους Καρατζαφέρη και Λιακόπουλε, άλα μαγκίτισσα Λιάνα Κανέλλη!». Από τον Γ.Χάρη στο Βιβλιοδρόμιο των σημερινών Νέων αντί απάντησης στον Ελ.


Ιχνηλάτη, τώρα τι να σου πω για την Marie-elle και τον Μouton Νoir; Μάλλον, όταν θα διαβάζεις αυτές τις γραμμές θα έχεις καταλάβει. Η κατάσταση δεν μαζεύεται με τίποτα...

 
At 27/5/06 7:21 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Νυχτοφύλακα,
αποφασίσαμε όλοι μαζί να μετατρεψουμε σε φορουμ το μπλογκ κατα την απουσια του Μιχάλη.
Δεν ειναι κακο..

 
At 27/5/06 7:41 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

..[ΣΥΝΕΧΕΙΑ]
..ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΟ ΕΙΝΑΙ..
κακο δεν ειναι...
Κυριως για μενα πού εχω τοση δουλεια αυτες τις μερες στο laptop,που βρισκω να διοχετευσω την πλήξη μου!

 
At 27/5/06 11:24 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Μαριέλε, μην ανησυχείς για τον Μιχάλη. Στη Νεκρά Θάλασσα δεν έχει πνιγεί ποτέ κανείς. Δεν χρειάζεται καν να ξέρεις κολύμπι. Το νερό περιέχει τόσο πολύ αλάτι που επιπλέεις χωρίς καμία προσπάθεια. Λένε ότι μπορείς να διαβάζεις εφημερίδα ξαπλωμένος ανάσκελα στο νερό !
Ούτε κινδυνεύει από κανένα καρχαρία. Στη Νεκρά Θάλασσα δεν ζουν ψάρια.

ΥΓ
Παιδιά πάμε για 100 σχόλια ! Ρεκόρ ! Που είσαι Νίκο Δήμου να μας δεις :)))

 
At 28/5/06 12:08 π.μ., Blogger Πάνος said...

Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά; 92 σχόλια;

Πάω πίσω να τα διαβάσω - και επανέρχομαι!

 
At 28/5/06 12:29 π.μ., Blogger Πάνος said...

ήρθα, είδα - και την κάνω...

 
At 28/5/06 10:20 π.μ., Blogger CAESAR said...

Περιμένοντας την μεγάλη επιστροφή, παραμπέμπω σε ένα ενδιαφέρον κείμενο για την γιουροεμποροπανήγυρη εδω.

 
At 28/5/06 1:24 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Kαλημέρα σε όλους.
Ιχνηλάτη σε ευχαριστώ!Μάλλον πρέπει να πάω εκεί γιατί δεν μού έμαθε η μαμα μου κολύμπι ,λόγω φόβου και κυριως γιατί πολύ μικρή σώθηκα από βέβαιο πνιγμό στο Λαγονήσι,και δεν άφησε και τον μπαμπά να μου μαθει ,ο οποίος ειχε και μετάλλια στην κολύμβηση!
Επίσης θα κάνει πολύ καλό στο γλυκανάλατο ύφος μου!
Σήμερα ειναι Κυριακή 28 Μαιου 2006.
Οι κυριακάτικες ειναι αριστούργημα μεσα στις τσαντες τους και με τα δώρα τους!Τις λατρευω!
Ακούω Schoenberg...
θεωρώ ότι αυτό το φόρουμ με βοήθησε να σας γνωρίσω όλους καλύτερα.Οπως άλλωστε επιτυχημένα καλύπτει την μοναξιά πού αισθανόμαστε ολοι μας κατα καιρους,το internet.
Eπίσης είδα ότι κάποια αρχαικά αντανακλαστικά δεν τα εχω αποβάλλει ακόμη [μόνο εγώ?]οπως είναι ο φόβος της εγκατάλειψης.
[και κάτι άλλο,ειδα το μαυρο προβατο να παιρνει γραμμή από τα mac donalds δίπλα!Εστω ,δίπλα..αλλά mac donalds ειναι αυτα!]

 
At 28/5/06 2:06 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Πάνος said :

Veni. Vidi. Φύγει.

:))))))

 
At 28/5/06 3:30 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Iχνηλάτη,
ο Πάνος δεν μας αφησε σχόλιο ούτε γιά δείγμα.
Σαν τον Αλκιβιάδη!
[Ειναι άραγε και ωραίος σαν...?]

 
At 28/5/06 3:42 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

Μαριέλε, ο Πάνος στα 17 του ήταν κούκλος, αν κρίνω από τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο μπλογκ του πριν καιρό, για να εντυπωσιάσει μια νεαρή φοιτήτρια που τον κυνηγούσε για συνέντευξη !

Στα σαράντα-κάτι δεν ξέρω πως μοιάζει. Αλλά για να μη δημοσιεύει τωρινές φωτογραφίες του, θα έχει τους λόγους ο άνθρωπος :))))

ΥΓ
Αντε να δούμε ποιος θα γράψει το ΕΚΑΤΟΣΤΟ σχόλιο !

 
At 28/5/06 3:49 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

...100

 
At 28/5/06 4:12 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Eισαι εσυ ενας!

 
At 28/5/06 5:04 μ.μ., Anonymous Ελ said...

Διαστάσεις
Ζητείται κάθαρση

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ

Βηρυτός, Σαράγεβο, Νέα Υόρκη: τρεις σφαγές που σημάδεψαν την τελευταία εικοσαετία. Πώς να γίνει η κάθαρση; Ποιος δικαιούται να την κάνει;

Μπιν Λάντεν και Μιλόσεβιτς (σκίτσο του Έτορε Βιόλα, από τη «Στάμπα»)

Η βιομηχανία της αναθεώρησης της Ιστορίας βρίσκει εύκολα λόγους για να δικαιολογήσει κάθε φορά τη συμπεριφορά ενός ηγέτη. Ο Μιλόσεβιτς μετέτρεψε σε σφαγείο ολόκληρη τη Γιουγκοσλαβία επειδή ήθελε να προστατεύσει τους Σέρβους από τη δολοφονική μανία των Κροατών και των Μουσουλμάνων. (Λάθος: εκείνος ξεκίνησε όλη την περιπέτεια, καταργώντας την αυτονομία του Κοσόβου, με τελικό στόχο τη δημιουργία της Μεγάλης Σερβίας). Ο Μπιν Λάντεν έστειλε μερικούς φανατικούς να καταλάβουν αεροπλάνα και να τα στείλουν στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο, για να φέρει στο προσκήνιο την τραγωδία των Παλαιστινίων και των παιδιών του Ιράκ. (Λάθος: η επιδίωξή του δεν είναι να λυτρώσει τους καταπιεσμένους από τα δεινά τους, αλλά να δημιουργήσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο, του οποίου φυσικά θα ηγείται ο ίδιος). Ο Σαρόν έχει οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό σε απόγνωση επειδή θέλει να προστατεύσει το Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες. (Λάθος: εδώ και 20 χρόνια έχει βαλθεί να εξοντώσει τον Αραφάτ, και από τη θέση του πρωθυπουργού έχει βάλει σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδίου του).

Το μόνο που ενδιαφέρει τους χασάπηδες της σύγχρονης εποχής είναι η διαιώνιση της εξουσίας τους μέσα από τον πολλαπλασιασμό των πτωμάτων των αντιπάλων τους. Τα κηρύγματά τους έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την οικουμενική απαίτηση για περισσότερη ελευθερία. Ο έγκλειστος πρώην ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, που ζήτησε χθες την αποφυλάκισή του, κυβερνούσε με βάση την αρχή «πας μη Σέρβος, βάρβαρος». Ο φυγάς Σαουδάραβας εκατομμυριούχος ονειρευόταν (άραγε να ονειρεύεται ακόμη;) την επιβολή σε όλο τον αραβικό κόσμο τής πιο ακραίας εκδοχής του ισλαμικού νόμου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, που καλείται από Βέλγο δικαστή να απολογηθεί για τη Σάμπρα και τη Σατίλα, επιβάλλει καθημερινά ασφυκτικούς περιορισμούς στην κίνηση των Παλαιστινίων, κατεδαφίζει σπίτια και σχεδιάζει τώρα να οχυρώσει την Ιερουσαλήμ, ελπίζοντας (ο αφελής) ότι με τον τρόπο αυτό θα σταματήσουν οι επιθέσεις αυτοκτονίας.

Πολλοί από τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της εποχής κάθε άλλο, βέβαια, παρά άγιοι είναι. Ο πρόεδρος Μπους όπως και ο διανοούμενος προκάτοχός του φέρουν μεγάλη ευθύνη για την απελπισία εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, ενώ ο Γιασέρ Αραφάτ δεν δείχνει και μεγάλη προθυμία για να πατάξει την τρομοκρατία. Ο κυνισμός, ο ιμπεριαλισμός, τα εγκληματικά λάθη απέναντι στην τρομοκρατική δράση, τον μεγαλοϊδεατισμό και μια συστηματική πολιτική εθνοκάθαρσης: πώς να αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική, ιδιαίτερα όταν ασκείται από εκλεγμένους ή ιδιαίτερα δημοφιλείς ηγέτες; Με βομβαρδισμούς; Με δίκες; Με «επιλεκτικές δολοφονίες»; Ή μήπως με τον κατευνασμό;


ΤΑ ΝΕΑ , 31/01/2002

 
At 28/5/06 5:06 μ.μ., Anonymous Ελ said...

Να τον χαίρεσθε τον Μιχαλἀκη σας .

 
At 28/5/06 5:56 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Ελ,που το βρηκες αυτο το αρθρο του Μιχάλη απο το 2002?
Εκανα μια ,προχειρη ειναι η αληθεια,αναζήτηση στα ΝΕΑ και δεν υπάρχει.
[Βεβαια η αναζητηση μου εδωσε την ευκαιρία να ξαναδω τους τίτλους των αρθρων τού Μιχάλη και να συνειδητοποιησω τίς εξαιρετικές επιλογές των θεμάτων,αλλά αυτο δεν ειναι το θεμα μας]

 
At 28/5/06 6:37 μ.μ., Anonymous Ελ said...

Γιατί στην γενική αναζήτηση ; Εδωσα την ημέρα της δημοσίευσης .

Οπου στο άρθρο ιδού οι 3 σφαγές που σημάδεψαν - κατά Μητσό - την τελευταία εικοετία !!!!

Συγχαρητήρια . Ούτε το Υπ. Εξ των ΗΠΑ δεν θα το έγραφε αυτό - από ντροπή .

Κατά τα άλλα , κρίμα - κατά Μητσό πάντα - που ο Κλίντον και ο Μπους δεν είναι τόσο καλά παιδιά για να μας γλυτώσουν από ..... την τρομοκρατία !

«πώς να αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική, ιδιαίτερα όταν ασκείται από εκλεγμένους ή ιδιαίτερα δημοφιλείς ηγέτες; Με βομβαρδισμούς; Με δίκες; Με «επιλεκτικές δολοφονίες»; Ή μήπως με τον κατευνασμό;»

 
At 28/5/06 6:48 μ.μ., Blogger Πάνος said...

Ιχνηλάτη, είσαι μεγάλη κουτσομπόλα...

Φωτογραφία μου (φρεσκότατη) σε λίγες μέρες στην "Ε", (ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ) μετά σχετικής συνεντεύξεως.

Εκτός αν με κόψουν [απίθανο, υποθέτω...], γιατί πριν λίγες μέρες την ξέχεσα πατόκορφα την "Ε" στα "μτΚ". Στην περίπτωση αυτή θα στείλω στους ενδιαφερόμενους τη φωτογραφία με μέηλ, για να μην παρατηρηθούν σύνδρομα στέρησης...

*

Στη συζήτηση ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΙΝΩ να πάρω μέρος.

Προφταίνω όμως να πω οτι ενώ συμφωνώ σε πολλά σημεία με τις επισημάνσεις του "ελ", διαφωνώ με την πρακτική του να μετατρέπει μια πολιτική - αξιακή αντιπαράθεση, σε προσωπική επίθεση και να εντάσσει τον Μιχάλη (χωρίς καμιά δυσκολία) στο ισοπεδωτικό σχήμα καλό- κακό.

 
At 28/5/06 6:56 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Ελ,όταν μιλάω να με ακούς!
Ολων τις καρδιές τις έκλεψες!
Τι θες και φωνάζεις???
Διάβασες Μαλρώ?...

 
At 28/5/06 8:13 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Ωραίο παιχνίδι έγινε εδώ παιδιά. Να λείπω συχνότερα! Δεν προλαβαίνω να σας πω ακόμα για το Ισραήλ. Εφτασα σήμερα το πρωί κι έχω κοιμηθεί μία ώρα!
Για το "107 +", όμως, οφείλω να ευχαριστήσω δύο συντρόφους. Τη Μαριέλε, που με το λάθος της για το κείμενο της περασμένης Τρίτης (δεν ήταν δικό μου) τροφοδότησε μια συζήτηση. Και το καινούργιο (;) αστέρι, τον "ελ", που παρουσίασε εδώ μια ριζοσπαστική κριτική της αφεντιάς μου. Να σβήσω τα κείμενά του: Οχι βέβαια! Τόσο κόσμο έφερε, κορνίζα θα τα κάνω! Να του απαντήσω; Οχι βέβαια! Για έναν απλό λόγο: βαρυέμαι αφόρητα.

 
At 28/5/06 10:48 μ.μ., Blogger ιχνηλάτης said...

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ !

 
At 28/5/06 10:55 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Καλως ήρθες,Μιχάλη!
Εγώ σε ευχαριστώ.

 
At 29/5/06 1:40 π.μ., Anonymous Ελ said...

Δυό λεξούλες έγραψε ο Μιχαλάκης και μέσα τους χώρεσε τρείς τόνους ψυχρής παγωμένης βίας .

Ταυτογχρόνως συνθέτουν μία ομολογία - το λέω για εκείνους που ξέρουν να διαβάζουν .

Μία ολόκληρη γενιά πρώην αριστερών ιδού
οι προπαγανδιστές του θανάτου .

 
At 29/5/06 7:08 π.μ., Blogger CAESAR said...

Καλημέρα σε όλους,
προβλέπεται μονομαχία διαστάσεων στο ελ μπλόγκ ?

Μιχάλη καλώς ήλθες-καλή προσαρμογή και πάλι στις δικές μας διαστάσεις...

 
At 29/5/06 11:32 π.μ., Blogger Μαριέλε said...

Ελ,γιατί απορίπτεις έναν άνθρωπο
πού σε αποδέχεται και σε καλωσορίζει?

 
At 29/5/06 12:18 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Mιχάλη,κατανοητό το "σύντροφοι",αλλά μη μας μείνει κιόλας![εγώ καταλαβαίνω πως το χρησιμοποιείς]
Πολύ βέβαια θα ήθελα να είμαι στην ελίτ των "δεν ψηφίζω" αλλά κάθε φορά ολο και θυμάμαι κάποιον πού θέλω να ευχαριστήσω γιά κάτι!
Οσο γιά πολιτικό τόν οποίο κάποια στιγμη θαύμασα,θα σου φανεί περίεργο,αλλά είναι ο Σημίτης!

 
At 29/5/06 12:22 μ.μ., Blogger Μαριέλε said...

Να σημειώσω ότι θεωρώ επικίνδυνη τήν φαντασία και την ποίηση στην εξουσία!
Φανταστείτε εναν ποιητή στην εξουσία ,ο οποιος ανάβει τα καλοριφερ ,Ιούλιο μήνα!

 
At 29/5/06 2:13 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Φοβερό το φαγητό στο Ισραήλ έτσι; :-Ρ

Παλαιστίνιο κοκκινιστό φάγατε ή δεν το σερβίρουν τα εστιατόρια τώρα που αρρώστησε ο Σαρόν κ έχουν μείνει στις κλασικές συνταγές, matzoh ζυμωμένα με αίμα μωρών κλπ.

Άντε γιατί περιμένει ο φίλος μας ο Ελ να του επιβεβαιώσεις πως οι ισραηλινοί έχουν κέρατα κ ουρές.

 
At 29/5/06 5:13 μ.μ., Anonymous Βίκη said...

Γεια σας :)
Διάβασα για το blog αυτό χθες στην Ελευθεροτυπία. Έχει πάρει πλέον τη θέση του στα "αγαπημένα" μου.
Καλή συνέχεια,
Βίκη

 
At 8/6/06 8:51 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

 
At 19/7/06 5:06 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

 
At 22/7/06 9:42 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Great site lots of usefull infomation here.
»

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home