Κυριακή, Μαΐου 21, 2006

Επικίνδυνες αποστολές



Επειδή ειπώθηκαν τελευταία σε αυτό το blog κάποια πράγματα για το Ισραήλ, τους Εβραίους και τον "υπερτιμημένο Αμος Οζ", είπα να πεταχτώ μια βόλτα από εκεί για να κρίνω ο ίδιος τα συμβαίνοντα. Θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω πάει ποτέ στο Ισραήλ, και το ταξίδι που οργανώθηκε για έλληνες δημοσιογράφους και βουλευτές προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον (μπορεί να μη δούμε τον Οζ, αλλά θα κάνουμε μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα!) Θα λείψω για μια εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας φοβάμαι ότι δεν θα επικοινωνήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα το αντέξετε. Θα τα πούμε στο γυρισμό. Να περνάτε όλοι καλά.
Μιχάλης

44 Comments:

At 21/5/06 8:40 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Καλά να περάσετε κι εσείς!!

Ελπίζω να επωφεληθούμε όλη η μπλογκοπαρέα από τα ανοιχτά σου (στη διάρκεια όλης της εβδομάδας) μάτια και αυτιά!

Τα ξαναλέμε στην επιστροφή σου.
Χαιρετίσματα στους γενναίους refuznik!

 
At 21/5/06 8:55 μ.μ., Blogger Caesar said...

Οι αποστολές και τα ταξίδια, πιστεύω ότι είναι από τα πιό ενδιαφέροντα πράγματα για τον άνθρωπο. Το ίδιο ενδιαφέρον θα είναι για μας εδώ, όταν επιστρέψετε για να μας περιγράψετε τις εντυπώσεις σας, σε πρόσωπα και γεγονότα, με την αντικειμενική σας ματιά που σας διακρίνει στα κείμενά σας.
Καλό σας ταξίδι.

 
At 21/5/06 10:15 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Καλά δεν είναι κ ιδιαίτερα επικίνδυνη η αποστολή. :-)

Καλό ταξείδι.

 
At 22/5/06 2:19 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Να προτείνω όποιος δεν είναι καλός στο σχολείο να πληρώνει πρόστιμο, ή το έχουν ήδη σκεφτεί;;

 
At 23/5/06 8:27 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Τι θα γίνει,μόνη μου έμεινα?
C'est une illusion - σας παρακολουθούμε! :-)

 
At 23/5/06 9:34 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν θέλω να χαλάσω την παρέα, αλλά νομίζω ότι οι "Διαστάσεις" δεν υπογράφονται από τον Μιχάλη το διάστημα που λείπει. Γειά χαρά.

 
At 23/5/06 11:25 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ιχνηλάτη καλό, αλλά συνεχίστε. Θα κάνω πως δεν βλέπω :)

 
At 24/5/06 2:38 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

"Αν δέν συναντήσεις τον Αμος Οζ πώς θα γνωρίσεις το Ισραήλ?..."

Θα το γνωρίσει από την κόψη του σπαθιού την τρομερή.

 
At 24/5/06 3:34 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μαρίελε, υποθέτω ότι ο Μιχάλης δεν υπογράφει τη στήλη του γιατί απλώς δεν την γράφει ο ίδιος όταν λείπει, αλλά μάλλον κάποιος συνάδελφός του. Εξάλλου φαίνεται από το ύφος. Κι απ' ότι βλέπω ούτε το χθεσινό σημείωμα έχει υπογραφή του Μ. Τώρα, από αντιγραφέας σε Μοναστήρι τον Μεσαίωνα Πλάτωνας; Τι ταξίδι στον χρόνο είναι αυτό; Ιχνηλάτη πάρε θέση αμέσως.

 
At 24/5/06 11:12 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όχι και στην πυρά Μαριέλε! Τέτοιο κυνήγι μαγισσών δεν θα μου το συγχωρούσε κανένας στην παρέα σας και πολύ περισσότερο ο Μιχάλης. Μια παρατήρηση έκανα ως απλός νυκτοφύλακας. Εξάλλου, ακολουθώντας την παράδοση του Μ., τα κείμενα των "Διαστάσεων" παραμένουν ενδιαφέροντα ακόμη κι όταν δεν τα υπογράφει ο ίδιος. Γειά και χαρά.

 
At 24/5/06 11:36 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τέλος καλό, όλα καλά. Αντε, ύπνο τώρα :)

 
At 25/5/06 10:56 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σε θεωρούσα επικίνδυνο νεοταξίτη μέχρι που είδα την φωτογραφία σου στα ΝΕΑ . Απλώς νεοταξίτης , όπως προχθές θα λέγαμε δεξιός - καραδεξιός .
Αντιδραστικός μέχρι το κόκκαλο , πάντα με τους δυνατούς με τα όπλα , πάντα έτοιμος να βάλεις τους απροστάτευτους και τους αδύναμους στην θέση τους . Στην στήλη σου έχεις γράψει τερατωδη ψεύδη , μεταφέροντας την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα .
Ασήμαντος , μικρός νεοταξίτης , όμοιος με χιλιάδες άλλους έμισθους ή άμισθους , κακόβουλους ή αφελείς δημοσιογράφους πτοπαγανδιστές της εξουσιαστικής βαρβαρότητας σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου .

 
At 25/5/06 1:37 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Τελικά αυτά τα μπλογκς, υπό τις κατάλληλες συνθήκες (πχ να λείπει το "αφεντικό") μεταλάσσονται σε φόρουμ :-))

Καλημέρα σε όλους. Για τις "προβοκάτσιες", ούτε διαψεύδω, ούτε επιβεβαιώνω ;-)

Ο Μιχάλης χρωστάει πάντως ένα γερό κομμάτι για το Ισραήλ και όσα είδε εκεί.

 
At 25/5/06 1:43 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν είναι χαρτί είναι φωτεινά ηλεκτρόνια και κύματα που αποσπάτε από το ουράνιο τόξο και το βόρειο σέλας - για να γράψετε όλες αυτές τις ελαφρώς γλοιώδεις σαχλαμάρες σας .
Ο Μιχαλάκης τον οποίο τόσο θαυμάζετε δεν είναι παρά ένα ακόμα δείγμα του που μπορεί να καταντήσει ένα πρώην αριστερός - στην υπηρεσία της πιό βάρβαρης και απάνθρωπης προπαγάνδας .
Θα σας περνούσε ποτέ από το νού σας - αυτόν που συγχέει το χαρτί με την ηλεκτομαγνητική ακτινοβολία των πυρηνικών μου γραμμάτων - να ζητήσετε τον βομβαρδισμό της Ελλάδας , σχολείων , νοσοκομείων , παιδικών σταθμών , γεφυρών και τραίνων , με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου μάλιστα , για να φύγει - τότε - ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ; Ζήτησε κανείς τον βομβαρδισμό της Χιλής επί σφαγέος Πινοσέτ ;
Ο Μιχαλάκης χορπηδούσε από χαρά όταν βομβαρδίζανε την Γιουγκοσλαβία - εφεύρισκε ένα σωρό - βλακώδη βεβαίως - επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την απίθανη αυτή κτηνωδία .
Βέβαια καμμένο χαρτί ο Μιχαλάκης , στο θερμοκήπιο της εφημεριδούλας του , παρέα μ ένα σωρό καλόπαιδα όμοια και ίδια - με τις σβάστικες μπιμπερό της νεοταξικής ιδεολογίας και προπαγάνδας .

 
At 25/5/06 3:15 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τον αγαπάς , αυτό είναι θαυμάσιο . Γράφεις άλλωστε με αθωότητα και ειλικρίνεια .

Ούτε με τον Μιχαήκ Νεοτάξ τα έχω , ούτε με την υπόλοιπη παρέα της φαιάς προπαγάνδας της οποίας τα μπλόγκια και τις σελίδες μας συστήνει να επισκεφθούμε .

Μοιρολογάω μόνο για το κατάντημα της ανθρώπινης ύπαρξης - για τον ξεπεσμό και την βαρβαρότητα .

Να , τώρα τελευταία πάλι , άρχισε να προετοιμάζει τους αναγνώστες του στον επικείμενο βομβαρισμό της Περσίας . Τους προετοιμάζει - όπως κάνουν εκατοντάδες , χιλιάδες άλλοι δημοσιογράφοι στην δύση - να δεχθούν την κτηνωδία ως κακό μεν αλλά κατά κάποιο τρόπο αναγκαίο κακό .

Ο Μιχαλάκης δεν είναι ούτε αθώος ούτε ειλικρινής . Μαύρη προπαγάνδα πουλάει ο άνθρωπος , του θανάτου περιτυλίγματα και κορδέλλες πουλάει .

Τέλος .

Αντε , όταν γυρίσει το παιδί να τα σβύσει τα δικά μου .
Να μην σας χαλάω το πάρτυ με τις μάσκες .

 
At 25/5/06 3:28 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συγνώμη,
ξέχασα . Οταν με το καλό γυρίσει ο αγαπημένος σας Μιχαλάκης , να τον ρωτήσετε ποιός τάχα πλήρωσε το ταξιδάκι στο Ισεαήλ ;!
Οχι απότομα όμως , μαλακά , μην του ρθει τίποτα ξαφνικό .

Και μπάνιο στην Νεκρή θάλασσα γράφει !
Στους νεκρούς , ξεσπιτωμένους , υπό κατοχή στην ίδια τους τη χώρα Παλαιστινίους , θα τους πάνε ;

Εμ θα περάσουνε και μιά βόλτα απ αυτούς βρε παιδί μου - ένα απογευματάκι , δεν μπορεί , θα ξεφύγουνε από τους ξεναγούς με τα τανκσ και τις μπουλντόζες .

Ποιός πληρώνει τον βαρκάρη , ρωτήστε τον .

 
At 25/5/06 4:11 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

L, φοβάμαι οτι το γεγονός οτι στρέφεσαι ενάντια του ανθρώπου που έχει το μπλογκ, τώρα μάλιστα που δεν είναι εδώ, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αδυνατίζει την άποψή σου για το "τι παίζεται" στον κόσμο - και δε θα μ'ένοιαζε αν δε συμφωνούσα κατά βάση.
Ο ρόλος που η στήλη αυτή έχει ορίσει για τον εαυτό της, είναι να μας δίνει ένα απάνθισμα από τα γραφόμενα του (καθεστωτικού - νεοταξίτικου, με τη δική σου ορολογία) διεθνούς Τύπου. Βρίσκω οτι αυτό γίνεται με μεγάλη επιτυχία.
Το αντιπάλεμα των επιδιώξεων του διεθνούς ιμπεριαλισμού - της "νέας τάξης", με τη δική σου ορολογία - γίνεται βέβαια πέραν του διαδικτύου και της οιωνεί πραγματικότητας: στους δρόμους, στη δουλειά, εκεί που ζει η κοινωνία.
Εδώ μπορεί κανείς να παραθέτει επιχειρήματα, να αντικρούει ψέμματα, να αναδεικνύει αλήθειες.
Θα βοηθούσε όλους αν το έκανες κι εσύ αυτό, αντί να επιχειρείς να παίξεις το ρόλο της "συνείδησης" του Μιχάλη, χωρίς να εκτίθεσαι στο ρίσκο να θελήσει κανείς να παίξει το ρόλο της δικής σου "συνείδησης", παρατείνοντας ένα ανέξοδο και αδιέξοδο network game.

 
At 25/5/06 11:35 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μαύρο πρόβατο
σήμερα είδα την διεύθυνση αυτής της σελίδας , την πρότεινε το in.gr . Εκανα ένα κλικ . Δεν ήξερα που θα με οδηγούσε , ούτε βέβαια ότι ο Μιχάλης λείπει .
Το κυριότερο όμως . Η παρούσα σελίδα όπου καλούμεθα να γράψουμε τις απόψις μας είναι δημόσια - έτσι την έχει ορίσει ο ίδιος ο Μητσός . Είναι ανοικτή μόνο για λιβάνισμα ;

Ο Μητσός , ο Καμπύλης - ο οποίος σε προχθεσινό άρθρο και με επιχειρήματα ακριβώς με καρμπόν αντιγραμμένα από εκείνα του Ιρβινγκ αρνείται την γενοκτονία και κατηγορεί τους ίδιους τους Ποντίους για όσα αυτοί έπαθαν - ο Καπλάνι , ο Μανδραβέλης - των οποίων βρήκα εδώ τις ιευθύνσεις - και πολλοί άλλοι ΔΕΝ είναι δημοσιογράφοι .

Προπαγανδιστές είναι , πλυντήρια ασθενών εγκεφάλων , πούσερ θανάτου . Λειτουργούν σαν γραφεία τύπου της κυρίαρχης εξουσιαστικής βάρβαρης εξουσίας , αναπαράγουν τα επιχειρήματα , μεγενθύνουν τον
φόβο , απλώνουν την σιωπή και το σκοτάδι όπως η μάνα μου απλώνει το φύλλο για την σπανακόπιτα .

 
At 26/5/06 12:09 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σε αυτό αγαπητή Μαριέλε έχεις απόλυτο δίκαιο .
Μακάρι να το ήξεραν και οι ίδιοι - δεν θα έκαναν τόσο κακό στον εαυτό τους , δεν θα τον γέμιζαν με όλους αυτούς τους σκοτεινούς τόνους και τόνους θανάτου .

Ομως , και μιλώ ειλκρινά , ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα - και γράφουν και ελφράζονται - άνθρωποι σαν εσένα που χωρίς βία - χωρίς δηλαδή την δική μου κακή οργή - μ ένα φυσηματάκι , καμιά φορά μ ένα μικρό χάδι , με μιά χειρονομία αθωότητας , επαναφέρουν το σύμπαν στην θέση του .

 
At 26/5/06 5:42 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στον Ιχνηλάτη .
Ωστε εκτιμάς το ΗΘΟΣ του !
Ορίστε ένα μικρό παράδειγμα του δημοσιογραφικού ΗΘΟΥΣ που εκτιμάς :

Διάβασε εδώ το - προ ολίγων ημερών - κείμενο του Μιχαλάκη .
http://diastaseis.blogspot.com/2006/05/h_18.html
Φέρει όπως βλέπεις τον τίτλο :
Η αποθέωση της υποκρισίας .

Στο άρθρο αυτό ο Μητσός παρουσιάζει τα παραμύθια της βουλευτού ως περίπου υποχρεωτικά αφού οι δικοί της - όπως γράφει - ήθελαν να την παντρέψουν με το στανιό κλπ κλπ .

Μόνο που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική . Η βουλευτής κατασκεύασε ένα ψευδές παρελθόν μουσουλμανικής καταπίεσης , αναπαράγοντας φυσικά τα πολεμικά στερεότυπα της δύσης . Το ομολόγησε η ίδια .

Πρόκειται για απλή υπόθεση απάτης . Η βουλευτής είπε ένα κάρο παραμύθια σχετικά με το παρελθόν της , επένδυσε σε αυτά , παρουσιάστηκε ως εξεγερμένο θύμα , εξυπηρέτησε πλήρως τα ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ αντιμουσουλμανικά στερεότυπα της δύσης και βγήκε βουλευτής .

Ο Μιχαλάκης τα κρύβει - παραποιεί την αλήθεια , απλουστεύει το θέμα , αφού και αυτός την ίδια δουλειά κάνει , τα ίδια ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ στερεότυπα αναπαράγει - επι μισθώ ομοίως .

Το αστείο της υποθέσεως , η αποκορύφωση του ήθους :
Η βουλευτής μεταναστευει στις ΗΠΑ για να εργαστεί σε μία από τις στρατηγικές πολεμικές του Μπούς , το καραφασιστικό ινστιτούτο των γερακιών του πολέμου , το οποίο βρίθει εμπόρων όπλων και ενέργειας , πρακτόρων και πολεμοκάπηλων - το διαβόητο American Enterprise Institute .
Ε , λοιπόν κατα τον Μιχαλάκη σας , η βουλευτής , θα εργαστεί εκεί « για να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα » !!!

Το ΗΘΟΣ πράγματι τρέχει από τα πατζάκια του Μητσού .

Η αποθέωση της υποκρισίας , όντως .

 
At 26/5/06 12:21 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

L, πάλι σε βρίσκω και άστοχο και άσφαιρο. Καταρχήν δε μας έμαθες τίποτα - κοίτα τα σχόλια στο κείμενο που παραπέμπεις, και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Έπειτα, κάνεις το λάθος να φορτώνεις στο ... ήθος του Μιχάλη, την άποψη που μεταφέρει (και πιθανότατα ασπάζεται), που είναι η ουσία όσων γράφτηκαν σε σημαντική μερίδα του διεθνούς Τύπου. Απ'όσο μπόρεσα να διαπιστώσω, μόνο το Σπήγκελ και η Λιμπερασιόν είχαν από ένα πιό "μετριοπαθές" κομμάτι.

Να διευκρινήσω οτι το Μ.Μ. τον έχω συναντήσει δυό φορές - η γνωριμία μας έγινε μέσω του μπλογκ. Δεν έχει νόημα να σου υπερασπιστώ τον άνθρωπο (είναι μεγάλο παιδάκι και μπορεί να μιλήσει για όσα του απευθύνονται) ούτε πολύ περισσότερο την άποψή του, με την οποία διαφωνώ επί της ουσίας.

Πολύ περισσότερο που δεν πρόκειται για λάθος κρίσης ενός ανθρώπου, αλλά για εσφαλμένη (κατά τη γνώμη μου) θεώρηση όλου του συστήματος των καθεστωτικών ΜΜΕ - και ίσως κατεπέκτασιν όλου του σημερινού συστήματος εξουσίας. Αν νομίζεις οτι η αδικία, η εκμετάλευση, το ψέμμα οφείλονται στο οτι ο κάθε Μπους είναι ηλίθιος, η κάθε Κοντολίτσα Ράις είναι σκύλα, ο κάθε Ράσφελντ παρανοϊκός, ο κάθε Γκέιτς άρπαγας, ο κάθε Λαμπράκης διεφθαρμένος και ο κάθε Μιχάλης ψεύτης, τότε είσαι η αριστερή αντιπολίτευση του... Πάπα, για να μην πω του Μπιν Λάντεν - σε κάθε περίπτωση περιορίζεσαι στην ηθική κριτική στο σύστημα που ασκούσε στον καιρό του ο Προυντόν, πράγμα που παραδόξως σε φέρνει πολύ κοντύτερα στην ιδεολογία που υπερασπίζεται ο Μιχάλης.

Σταματάω εδώ, με την προσωπική εντύπωση που μου άφησε ο ίδιος ο Μ.Μ., ενός ανθρώπου ευγενούς κι ευαίσθητου, με γλυκύτητα και ευθύτητα.
Αν αρκούσε να είμαστε καλοί άνθρωποι για ν'αλλάξει ο κόσμος... ο χριστιανισμός θα τα είχε καταφέρει.

 
At 26/5/06 12:52 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Σας βεβαιώνω οτι γράφω από το καφέ Stop-Cluny, γωνία St-Germain και St-Michel, συνδεμένος με το wifi του McDonalds παραδίπλα.
Έκατσα να πιώ έναν καφέ γιατί πονάω ολόκληρος (έφαγα μια γλύστρα στο μπάνιο... άστα), να δω εν τω μεταξύ τα μαίηλ της δουλειάς (εκεί να δείτε ξύλο - για το ποιός θα είναι υπεύθυνος μιας μιζεροομάδας) και να πάω κούτσα κούτσα στο γραφείο μπας και λύσω το πρόβλημά μου (μια απόδειξη που δε βγαίνει). Γενικώς ο κόσμος την έχει κοπανήσει εδώ, χθες ήταν αργία οπότε πολλοί κολλήσανε και την Παρασκευή να κάνουν τετραήμερο.
Βουαλά...

 
At 26/5/06 3:58 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

marie-elle, καλά λέω γω οτι περνώ, και δεν παραπονιέμαι. Πες μου δηλαδή τι χάνω;

 
At 26/5/06 10:45 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

:-)))
χα, χα (αου, ο σβέρκος μου)!! Πλακίτσα κάνω!

 
At 26/5/06 10:55 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

μη γλυκαίνεσαι... ο σβερκόπονος είναι απ'τη γλύστρα... και Θεός δεν υπάρχει...

 
At 27/5/06 7:04 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μαύρο Προβατο
καλός άνθρωπος και απολογητής βομβαρδισμών ;

Δρέσδη , Σφαγείο αρ. 5 , Τρεμπλίνκα ,
Γιουγκοσλαβία , Ιρακ , Αφγανιστάν ,
τώρα Ιραν ,
σφαγείο αρ. 1.000.000 .

Δεν ξεχωρίζω τον σφαγέα από τον απολογητή των σφαγών , από το γραφείο τύποθ του νεοταξικού σφαγιαστικού ιδεολογήματος .

 
At 27/5/06 9:45 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

" Ελ said...

Συγνώμη,
ξέχασα . Οταν με το καλό γυρίσει ο αγαπημένος σας Μιχαλάκης , να τον ρωτήσετε ποιός τάχα πλήρωσε το ταξιδάκι στο Ισεαήλ ;!
Οχι απότομα όμως , μαλακά , μην του ρθει τίποτα ξαφνικό . "

Εγώ το πλήρωσα το ταξείδι αφού πρώτα ανέλαβε την υποχρέωση να γράψει εγκωμιαστικά κείμενα για την εβραϊκή κουζίνα άμα τη επιστροφή του από το Ισραήλ.

 
At 27/5/06 3:33 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ελ,
Οι ηθικολόγοι είναι πιο επικίνδυνοι από τους απολογητές των σφαγέων. Ειδικά όταν ασκούν λεκτική βία.

 
At 27/5/06 4:33 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Είναι αστείο αυτό που έγραψες νυκτοφύλαξ για τους ηθικολόγους - όταν μάλιστα το μαύρο πρόβατο , δυό οθόνες παραπανω , έδειξε ότι η στάσι των Διαστάσεων είναι - χρησιμοποιεί λέω εγώ - μία νεωτερικού τύπου κοσμοπολίτικη ηθικολογία - η οπία βέβαια επιτρέπει ακόμα και παράπλευρες απώλειες - ξεκοιλιασμένες μητέρες και παιδιά δηλαδή - και τα απολογητικά ιδεολογήματα υπέρ των βαρβαροτήτων της νέας τάξις .

Αυτό είναι κυρίως το κακό που κάνει αυτή η σύγχρονη προπαγανδα που ασκεί ο Μητσός και οι υπόλοιποι της σκοτεινής παρέας . Φιμώνει την κραυγή μας .

 
At 27/5/06 5:24 μ.μ., Blogger Caesar said...

Ο Μιχάλης μήπως πήρε μαζί του και τον Πάνο ?...

 
At 27/5/06 5:29 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μαριέλε
είσαι η φωτεινή διάσταση των Διαστάσεων .

 
At 27/5/06 6:53 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

«Πες τα ορέ κρητίκαρε Κακαουνάκη, όρμα τους παπα-Τσάκαλε, πέταξέ τους καμιά καλλίπυγο μαγωδία Κώστα Ζουράρι, απάνω τους Καρατζαφέρη και Λιακόπουλε, άλα μαγκίτισσα Λιάνα Κανέλλη!». Από τον Γ.Χάρη στο Βιβλιοδρόμιο των σημερινών Νέων αντί απάντησης στον Ελ.


Ιχνηλάτη, τώρα τι να σου πω για την Marie-elle και τον Μouton Νoir; Μάλλον, όταν θα διαβάζεις αυτές τις γραμμές θα έχεις καταλάβει. Η κατάσταση δεν μαζεύεται με τίποτα...

 
At 28/5/06 10:20 π.μ., Blogger Caesar said...

Περιμένοντας την μεγάλη επιστροφή, παραμπέμπω σε ένα ενδιαφέρον κείμενο για την γιουροεμποροπανήγυρη εδω.

 
At 28/5/06 3:49 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

...100

 
At 28/5/06 5:04 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διαστάσεις
Ζητείται κάθαρση

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ

Βηρυτός, Σαράγεβο, Νέα Υόρκη: τρεις σφαγές που σημάδεψαν την τελευταία εικοσαετία. Πώς να γίνει η κάθαρση; Ποιος δικαιούται να την κάνει;

Μπιν Λάντεν και Μιλόσεβιτς (σκίτσο του Έτορε Βιόλα, από τη «Στάμπα»)

Η βιομηχανία της αναθεώρησης της Ιστορίας βρίσκει εύκολα λόγους για να δικαιολογήσει κάθε φορά τη συμπεριφορά ενός ηγέτη. Ο Μιλόσεβιτς μετέτρεψε σε σφαγείο ολόκληρη τη Γιουγκοσλαβία επειδή ήθελε να προστατεύσει τους Σέρβους από τη δολοφονική μανία των Κροατών και των Μουσουλμάνων. (Λάθος: εκείνος ξεκίνησε όλη την περιπέτεια, καταργώντας την αυτονομία του Κοσόβου, με τελικό στόχο τη δημιουργία της Μεγάλης Σερβίας). Ο Μπιν Λάντεν έστειλε μερικούς φανατικούς να καταλάβουν αεροπλάνα και να τα στείλουν στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο, για να φέρει στο προσκήνιο την τραγωδία των Παλαιστινίων και των παιδιών του Ιράκ. (Λάθος: η επιδίωξή του δεν είναι να λυτρώσει τους καταπιεσμένους από τα δεινά τους, αλλά να δημιουργήσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο, του οποίου φυσικά θα ηγείται ο ίδιος). Ο Σαρόν έχει οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό σε απόγνωση επειδή θέλει να προστατεύσει το Ισραήλ από τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες. (Λάθος: εδώ και 20 χρόνια έχει βαλθεί να εξοντώσει τον Αραφάτ, και από τη θέση του πρωθυπουργού έχει βάλει σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδίου του).

Το μόνο που ενδιαφέρει τους χασάπηδες της σύγχρονης εποχής είναι η διαιώνιση της εξουσίας τους μέσα από τον πολλαπλασιασμό των πτωμάτων των αντιπάλων τους. Τα κηρύγματά τους έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την οικουμενική απαίτηση για περισσότερη ελευθερία. Ο έγκλειστος πρώην ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, που ζήτησε χθες την αποφυλάκισή του, κυβερνούσε με βάση την αρχή «πας μη Σέρβος, βάρβαρος». Ο φυγάς Σαουδάραβας εκατομμυριούχος ονειρευόταν (άραγε να ονειρεύεται ακόμη;) την επιβολή σε όλο τον αραβικό κόσμο τής πιο ακραίας εκδοχής του ισλαμικού νόμου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, που καλείται από Βέλγο δικαστή να απολογηθεί για τη Σάμπρα και τη Σατίλα, επιβάλλει καθημερινά ασφυκτικούς περιορισμούς στην κίνηση των Παλαιστινίων, κατεδαφίζει σπίτια και σχεδιάζει τώρα να οχυρώσει την Ιερουσαλήμ, ελπίζοντας (ο αφελής) ότι με τον τρόπο αυτό θα σταματήσουν οι επιθέσεις αυτοκτονίας.

Πολλοί από τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της εποχής κάθε άλλο, βέβαια, παρά άγιοι είναι. Ο πρόεδρος Μπους όπως και ο διανοούμενος προκάτοχός του φέρουν μεγάλη ευθύνη για την απελπισία εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, ενώ ο Γιασέρ Αραφάτ δεν δείχνει και μεγάλη προθυμία για να πατάξει την τρομοκρατία. Ο κυνισμός, ο ιμπεριαλισμός, τα εγκληματικά λάθη απέναντι στην τρομοκρατική δράση, τον μεγαλοϊδεατισμό και μια συστηματική πολιτική εθνοκάθαρσης: πώς να αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική, ιδιαίτερα όταν ασκείται από εκλεγμένους ή ιδιαίτερα δημοφιλείς ηγέτες; Με βομβαρδισμούς; Με δίκες; Με «επιλεκτικές δολοφονίες»; Ή μήπως με τον κατευνασμό;


ΤΑ ΝΕΑ , 31/01/2002

 
At 28/5/06 5:06 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να τον χαίρεσθε τον Μιχαλἀκη σας .

 
At 28/5/06 6:37 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γιατί στην γενική αναζήτηση ; Εδωσα την ημέρα της δημοσίευσης .

Οπου στο άρθρο ιδού οι 3 σφαγές που σημάδεψαν - κατά Μητσό - την τελευταία εικοετία !!!!

Συγχαρητήρια . Ούτε το Υπ. Εξ των ΗΠΑ δεν θα το έγραφε αυτό - από ντροπή .

Κατά τα άλλα , κρίμα - κατά Μητσό πάντα - που ο Κλίντον και ο Μπους δεν είναι τόσο καλά παιδιά για να μας γλυτώσουν από ..... την τρομοκρατία !

«πώς να αντιμετωπιστεί αυτή η πολιτική, ιδιαίτερα όταν ασκείται από εκλεγμένους ή ιδιαίτερα δημοφιλείς ηγέτες; Με βομβαρδισμούς; Με δίκες; Με «επιλεκτικές δολοφονίες»; Ή μήπως με τον κατευνασμό;»

 
At 28/5/06 8:13 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Ωραίο παιχνίδι έγινε εδώ παιδιά. Να λείπω συχνότερα! Δεν προλαβαίνω να σας πω ακόμα για το Ισραήλ. Εφτασα σήμερα το πρωί κι έχω κοιμηθεί μία ώρα!
Για το "107 +", όμως, οφείλω να ευχαριστήσω δύο συντρόφους. Τη Μαριέλε, που με το λάθος της για το κείμενο της περασμένης Τρίτης (δεν ήταν δικό μου) τροφοδότησε μια συζήτηση. Και το καινούργιο (;) αστέρι, τον "ελ", που παρουσίασε εδώ μια ριζοσπαστική κριτική της αφεντιάς μου. Να σβήσω τα κείμενά του: Οχι βέβαια! Τόσο κόσμο έφερε, κορνίζα θα τα κάνω! Να του απαντήσω; Οχι βέβαια! Για έναν απλό λόγο: βαρυέμαι αφόρητα.

 
At 29/5/06 1:40 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δυό λεξούλες έγραψε ο Μιχαλάκης και μέσα τους χώρεσε τρείς τόνους ψυχρής παγωμένης βίας .

Ταυτογχρόνως συνθέτουν μία ομολογία - το λέω για εκείνους που ξέρουν να διαβάζουν .

Μία ολόκληρη γενιά πρώην αριστερών ιδού
οι προπαγανδιστές του θανάτου .

 
At 29/5/06 7:08 π.μ., Blogger Caesar said...

Καλημέρα σε όλους,
προβλέπεται μονομαχία διαστάσεων στο ελ μπλόγκ ?

Μιχάλη καλώς ήλθες-καλή προσαρμογή και πάλι στις δικές μας διαστάσεις...

 
At 29/5/06 2:13 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Φοβερό το φαγητό στο Ισραήλ έτσι; :-Ρ

Παλαιστίνιο κοκκινιστό φάγατε ή δεν το σερβίρουν τα εστιατόρια τώρα που αρρώστησε ο Σαρόν κ έχουν μείνει στις κλασικές συνταγές, matzoh ζυμωμένα με αίμα μωρών κλπ.

Άντε γιατί περιμένει ο φίλος μας ο Ελ να του επιβεβαιώσεις πως οι ισραηλινοί έχουν κέρατα κ ουρές.

 
At 29/5/06 5:13 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γεια σας :)
Διάβασα για το blog αυτό χθες στην Ελευθεροτυπία. Έχει πάρει πλέον τη θέση του στα "αγαπημένα" μου.
Καλή συνέχεια,
Βίκη

 
At 8/6/06 8:51 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

 
At 22/7/06 9:42 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Great site lots of usefull infomation here.
»

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home