Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2006

Aς πέσει τουλάχιστον ο Mπερλουσκόνι...Υγεία, τύχη, έρωτα και χρήμα: αυτές είναι οι ρεαλιστικές ευχές ενός από τους πιο ρομαντικούς «συνομιλητές» αυτής της στήλης, ενός μπλόγκερ που ακούει στο όνομα Μαύρο Πρόβατο. Όπως λέει και το γνωστό ρητό, καλύτερα πλούσιος και υγιής…

H διάθεση είναι καλή, έξω έχει ήλιο, η μπάντα του δήμου παίζει γιορτινές μουσικές, είδαμε καλούς φίλους αυτές τις μέρες και φάγαμε καλά, καινούργια χρονιά ξεκινά, παράπονο δεν έχουμε, το άγχος να κτυπήσουμε, κι όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να μην κοιτάμε πολύ γύρω μας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι προοπτικές σε διάφορα σημεία της γης όπου «ταξιδεύει» αυτή η στήλη δεν είναι και τόσο καλές. Από την Παλαιστίνη ώς την Αφρική, κι από τις Ηνωμένες Πολιτείες ώς την Ευρώπη, πρέπει να είναι κανείς αθεράπευτα αισιόδοξος για να πιστεύει ότι το 2006 θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Μπορεί να συνηθίζει να βλέπει την καλή πλευρά των πραγμάτων. Δεν μπορεί όμως να παραγνωρίζει την πραγματικότητα.

Για να ξεκινήσουμε από την ευρύτερη γειτονιά μας, η επιτυχία της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να συγκαλύψει τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η απόρριψη του Ευρωσυντάγματος. H Ευρώπη βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της εδώ και τρεις δεκαετίες, παρατηρεί ο ιστορικός Τόνυ Τζουντ στον δικτυακό τόπο OpenDemocracy. Κι αν αυτό είναι μια κακή είδηση για τους λαούς της, είναι ακόμη χειρότερη για εκείνους που ονειρεύονται να ενταχθούν σ' αυτήν, όπως είναι οι Σέρβοι, οι Τούρκοι, οι Σλαβομακεδόνες. Καινούργιες ιδέες δεν κυκλοφορούν. Στα δεξιά της πολιτικής ζωής, μονάχα ο Ντέηβιντ Κάμερον, ο νέος αρχηγός των Τόρυδων, μοιάζει να έχει κάτι να πει. Στ' αριστερά, όπου θα περίμενε κανείς περισσότερα, ακούγονται κάπως ενδιαφέροντα πράγματα μονάχα στη Σκανδιναβία.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι παρατηρητές διακρίνουν την αρχή του τέλους του Αμερικανικού Αιώνα και του Αμερικάνικου Τρόπου Ζωής. H αιματοχυσία στο Ιράκ, ο τυχοδιωκτισμός του Μπους και της ομάδας του, η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και η γενικότερη συντηρητική στροφή μπορεί να ενθουσιάζουν τους κατ' επάγγελμα Αντιαμερικανούς, αποτελούν όμως κακούς οιωνούς για το μέλλον. Αν, για παράδειγμα, επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για κέρδη της Χαμάς στα παλαιστινιακά εδάφη και του Σαρόν στο Ισραήλ, θα χρειαστεί μια ισχυρή αμερικανική κυβέρνηση για να μην αναφλεγεί και πάλι η Μέση Ανατολή. Και τέτοια κυβέρνηση δεν διαφαίνεται σ'αυτή τη δεκαετία.

Ελπίδες μπορεί λοιπόν να διατηρεί κανείς μόνο σε «τοπικό» επίπεδο. Δεν αποκλείεται, ας πούμε, να χάσει ο Μπερλουσκόνι στις εκλογές του Απριλίου. Ο αντίπαλός του δεν είναι κανένας ριζοσπάστης. Μια κυβερνητική αλλαγή στην Ιταλία δεν πρόκειται να αλλάξει το βαρύ κλίμα στην Ευρώπη. Το «μαύρισμα» όμως ενός από τους πιο διεφθαρμένους, κυνικούς και αδίστακτους πολιτικούς που έχουν περάσει τις τελευταίες δεκαετίες θα επιτρέψει τουλάχιστον έναν στεναγμό ανακούφισης.

15 Comments:

At 2/1/06 3:54 μ.μ., Blogger kosmopolitis said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 2/1/06 4:41 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Tο ερώτημα είναι πότε πρόλαβε μέσα σε 5 μέρες ο "κοσμοπολίτης" να γίνεις "γνωστός" blogger και τον βάλατε και στα Νέα?
Αλλά όπως λένε και στο Ελλάντα, αν δεν έχεις γκόμενο τον κόκκορα , αυγό δεν τρως
Κοσμοπολίτη, άντε και στο μέγαρο να κάνεις συναυλία με τον νταλάρα.
Του Λαμπράκη είναι κι αυτό

 
At 2/1/06 4:42 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σλουρπππππππππππππππππτςςςςςς

 
At 2/1/06 5:10 μ.μ., Blogger Mπερλίνα said...

{κι όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να μην κοιτάμε πολύ γύρω μας}

Μην ανησυχείτε, μπορείτε να ελπίζετε όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να συνεχίσετε να φοράτε τις παρωπίδες σας όσοι θέλετε να μας κάνετε να πιστέψουμε ότι ζούμε στον ίδιο εικονικό κόσμο σας.

Όσο για τον Μπερλουσκόνι, πέσει δεν πέσει τον Απρίλιο, του οφείλουν ένα μνημείο «Άλλοθι» όλοι οι "προοδευτικοί" δημοσιογράφοι. Που με την ανώδυνη κριτική εναντίον του, χρόνια τώρα, απενοχοποιούνται. Γιατί είναι πολύ εύκολο να κρίνεται αυτός που στο πρόσωπό του ταυτίζεται φανερά το κέντρο λήψης αποφάσεων με την εκτελεστική εξουσία. Για τους κρυφούς Έλληνες μπερλουσκόνηδες όμως "όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά". Θα βρεθεί άραγε κάποιος "προοδευτικός" δημοσιογράφος να μιλήσει γι αυτούς;

Και καλά να μην ελπίζω ότι αυτό θα γίνει στα παραδοσιακά ΜΜΕ, αλλά να μην ελπίζω ούτε σε ένα «χώρο ελευθερίας», όπως λέει το ίντερνετ ο Σταμάτης Κραουνάκης;

Μάλλον όμως δεν πρέπει να ελπίζω, μιας και αγνοήσατε επιδεικτικά, κύριε Μητσέ, την παρέμβασή μου περί «έτους επίθεσης προς τους εργαζομένους» και αποφεύγετε να απαντήσετε σε όσες απορίες γεννώνται για την στάση της κεντροαριστεράς σ’ αυτή την επίθεση.

Και όσο αποφεύγετε να απαντάτε σε ερωτήματα που προκύπτουν από τις καταχωρήσεις σας, μάλλον θα συνεχίσετε να περιπλανάσθε μοναχικά για περισσότερο από 15 χρόνια - όπως λέτε και στο μόττο σας - ακόμα κι αν έχετε την ψευδαίσθηση ότι με το blog σας έχετε ανοίξει κάποιο δίαυλο επικοινωνίας. Την ίδια ψευδαίσθηση άλλωστε έχουν όλοι όσοι θεωρούν ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς τους το μικρόφωνο, την πένα ή το έδρανό τους στην Βουλή.

Είναι όμως καιρός να μάθετε ότι αυτό δεν λέγεται επικοινωνία, αλλά αυταρέσκεια (ΑΥ-ΤΑ-ΡΕ-ΣΚΕΙ-Α).

Η οποία, άλλωστε, είναι η ενδημική ασθένεια της ελληνικής blogoκοινωνίας και ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι –ελάχιστοι- εμβολιασμένοι bloggers.

Αν, όμως, το ζητούμενο για σας είναι να ανταλάσσετε χαριτωμένα αστειάκια, ευχές και φιλοφρονήσεις με τους φίλους σας, δοκιμάστε την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο.
Πάρτε τους τηλέφωνο.
Θα χαρούν πολύ να σας ακούσουν.

 
At 2/1/06 5:19 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Ευχαριστώ για τις συστάσεις σας, αγαπητή Μπερλίνα, είναι πολύτιμες. Παρεμπιπτόντως, μήπως έχετε το τηλέφωνο του Κοσμοπολίτη να του πω το ανέκδοτο με τον κόκορα και το αυγό;

 
At 2/1/06 6:37 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

-Κοφτο, Μιχάλη, το μαύρο πρόβατο δεν κοκκινίζει... κι απ'έξω ;-))
-Μπράβο για το ένθετο. Σπουδαία η "Λίτσα"!! (και μια μικρή παρατήρηση σε όποιον επιμελήθηκε το κειμενάκι μου: ζολί μόμ = jolie môme, το όμορφο μικρό!)
-Για τα σημερινά:
1. Είχες διατυπώσει μια εκτίμηση, σε ανύποπτο χρόνο, οτι οι αλλαγές στο καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου θα περάσουν ειρηνικά και ανώδυνα. Δεν το θίγεις καθόλου σήμερα, αν και θα απασχολήσει τη "γειτονιά μας" τη χρονιά που έρχεται. Να υποθέσω οτι άλλαξες γνώμη; Εγώ πιστεύω οτι κάθε λόγος ανησυχίας υφίσταται...
2. Αντίθετα, αν κάτι με γέμισε ελπίδες και προσδοκίες για το 2006, ήταν ο θρίαμβος του Μοράλες στη Βολιβία και όλα τα σημαντικά βήματα χειραφέτησης που παρακολουθούμε στη Λατινική Αμερική (με το προχώρημα των μεταρρυθμίσεων - για να θυμηθούμε το πρώτο νόημα του όρου - στη Βενεζουέλα, την ισχυροποίηση της κουβανικής μα και της βραζιλιάνικης οικονομίας). Για να δούμε τι θα γίνει και στη Χιλή, και κυρίως, αν ο άνεμος αυτής της χειραφέτησης θα φυσήξει και στην κεντρική αμερική. Ζητώ συγνώμη για τις άτεχνες μεταφοροπαρομοιώσεις, και ελπίζω σε ανάλογη επιείκεια μ'αυτή που δείχνουν οι δημοσιογράφοι στο Γιωργάκη και τις ανεκδιήγητες αρλούμπες του για "δρόμους με επίκεντρα" και άλλα τινά (βλ. Απαντα ΓΑΠ, "πρωτοχρονιάτικες ευχές 2006").
2.Απορία, και μάλιστα μεγάλη: τι θα μπορούσε να είναι μια ισχυρή αμερικανική κυβέρνηση που θα χρειαζόταν ώστε να μην αναφλεγεί και πάλι η Μέση Ανατολή;; Τούτη δω, δεν είναι ισχυρή; Και ποιά αμερικάνικη κυβέρνηση ήταν; Αυτή του Κλίντον μήπως; Τότε που υπήρχε ειρήνη και αρμονία στη Μέση Ανατολή...
3. Mπερλίνα, διαφωνώ τα μάλα με την εκτίμησή σου για νέα χρονιά επιθέσεων στους εργαζόμενους - όχι γιατί τέτοιες δε θα γίνουν, αρχής γενομένης από την προ- ή μετα- μπερλουσκονική Ιταλία. Αλλά γιατί έχω την αίσθηση οτι οι αντιστάσεις θα είναι μεγαλύτερες το 2006, τουλάχιστο σε όλην την Ευρώπη. Ας περιμένουμε να περάσει και η "μεταολυμπιακή" φάση της γερμανικής συγκυβέρνησης τού βρώμικου Σεπτέμβρη του 2005 (χα, χα, χα) και θα δούμε κι εκεί πώς θα εξελιχθούν οι προαναγγελθείσες κοινωνικές συγκρούσεις!
4. Εξίσου ενδιαφέρουσες βλέπω τις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη, Ουκρανία και Λευκορωσία... Για την ακρίβεια, μου φαίνεται οτι η κρίση πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, και πρώτ'απ'όλα αυτής των αμερικανών και του πλέγματος ΜΚΟ - έγχρωμων "επαναστάσεων", τροφοδοτεί πολιτικές κρίσεις στις χώρες της περιοχής, με απρόβλεπτο το νέο σημείο ισορροπίας.

 
At 2/1/06 8:01 μ.μ., Blogger kosmopolitis said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 2/1/06 8:29 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Δεν φταίω για το "ζολί μομ", Μαύρο Πρόβατο, το διόρθωσα, το ξαναδιόρθωσα, αρνιόταν κατηγορηματικά να διορθωθεί, ήταν μια ανυπόταχτη λέξη, σαν κι εσένα.
Για κάποιο λόγο δεν ανησυχώ για το Κόσοβο, νομίζω πως η βία στα Βαλκάνια ανήκει οριστικά στο παρελθόν, οι Σέρβοι έχουν αποδεχθεί την απώλεια, τα (εξωτερικά) σύνορα στα Βαλκάνια δεν θα αλλάξουν. Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος.
Ο Μοράλες είναι συμπαθής, αλλά όταν τον βλέπω μαζί με τον Κάστρο με διαπερνά κάτι σαν ρίγος.
Φυσικά και δεν είναι ισχυρή η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση. Του Κλίντον ήταν - και γι'αυτό παρά λίγο να υπάρξει breakthrough στο Καμπ Ντέηβιντ και την Τάμπα. Αλλά ο Αραφάτ δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον εαυτό του.
Χαίρομαι που σου άρεσε το ένθετο. Μήπως κατάλαβες, όμως, ότι κάτι πρέπει να κάνεις με το blog σου;

 
At 2/1/06 8:33 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΝΕΑ"...
...με την αφορμή του σημειώματός μου που δημοσιεύτηκε εκεί: δεν έχω οργανωθεί ακόμα για να δημιουργήσω ένα κανονικό μπλογκ - ελπίζω να το καταφέρω μέσα στη χρονιά!
Σχολιάζω όμως τακτικά τα σημειώματα του Μ.Μητσού που δημοσιεύονται στη ρουμπρίκα "Διαστάσεις" και το ομόνυμο μπλογκ http://diastaseis.blogspot.com
Ραντεβού εκεί, μέχρι νεωτέρας εξαλίξεως...

posted by Μαύρο πρόβατο @ 1/02/2006 01:15:00 PM

--------------------------------
Χαχαχαχαχα.....
Ρε μόνος του γράφει ο άλλος ότι δεν είναι blogger!
Και μετά σου λένε οι καμπυλομητσοί του Λαμπρακιστάν: 12 bloggers
Oι 2 αποδείχτηκαν νόθα του Λαμπράκη.
Ο κΩλητός, του κΩλητού, τον κΩλητό, Ω! ΑλλαξοκΩλιές!

 
At 2/1/06 9:10 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Το τελευταίο του "ανώνυμου" επιβάλλει ένα ξεκαθάρισμα από μέρους μου:
- δεν θεωρώ το "μπλόγκινγκ" ιδιαίτερη, σταθερή από σημειωτική άποψη, φόρμα στο διαδίκτυο. Ιδιαίτερα δε, αν περιοριζόμαστε στη χρήση - και τους χρήστες - του μπλογκσπότ. Σήμερα όποιος θέλει μπορεί να στήσει έναν σέρβερ και να φτιάξει όχι μόνο μπλογκ, αλλά χωριστή μπλογκοκοινότητα (βλέπε π.χ. http://www.blosxom.com/).
- Αναλόγως, μπορεί κανείς να στήσει ολόκληρο ηλεκτρονικό περιοδικό, με δωρεάν λογισμικό πάντα, χωρίς να δηλώσει "μπλόγκερ" ή β(ίντεο)λόγκερ, ή ό,τι άλλο. Βλέπε για παράδειγμα το http://parvusclub.free.fr που έχει στηθεί με το λογισμικό spip.
- Δεν είμαι λοιπόν "μπλόγκερ", ούτε ο,τιδήποτε άλλο σε -ερ, χωρίς αυτό να με εμποδίζει να είμαι "παλιούτσικος" στο ιντερνετ - βλέπω γουέμπ από το Μάη του 1993, σχολίαζα αριά και πού στα γκρηκ νιούς από το 1988, και είχα στήσει ένα μπιμπιές την ίδια εποχή. Για την συμπερίληψή μου στους μπλόγκερς, ρωτήστε τον ιδιοκτήτη αυτού του μπλογκ, που πιθανότατα θεώρησε οτι το "περιεχόμενο" που αφήνω ως σχόλια σχετικά με τα κείμενά του στις "διαστάσεις", είναι ικανό να μου προσδώσει τον - μοδάτο και ανούσιο για μένα - χαρακτηρισμό! (Αυτό όμως είναι μεγάλο θέμα από μόνο του. Επιφυλάσσομαι να τελειώσω σχετικό αρθράκι, που όταν θα το ανεβάσω σε κάποια γωνιά του νετ, θα σας πληροφορήσω πού θα το βρείτε).
- Να σημειώσω επίσης οτι
1. δέχτηκα με μεγάλη χαρά αυτή την πρόσκληση
2. όταν συνέλθεις ανώνυμε θα διαπιστώσεις οτι είναι προφανές οτι δεν παίρνω τίποτα από το Λαμπράκη και το συγκρότημά του. Εσύ;;

 
At 2/1/06 9:55 μ.μ., Blogger sal.ló said...

Στα περισσότερα σημεία θα έλεγα ότι συμφωνώ μαζί σας... Ο Μπερλουσκόνι μπορεί να πέσει η Ιταλία όμως πλέον θα συνεχίσει να κυβερνάται απο αυτόν... Στο Ευρωπαϊκό μέτωπο πιστεύω ότι η παγιοποίηση της περιστολής της δημοκρατικής νομιμοποίησης που επιχειρήθηκε στο Ευρωσύνταγμα- το οποίο και μαυρίστηκε από γάλλους και ολλανδούς- και η ασφυκτική πίεση της ΕΚΤ πιστεύω ότι θα ενισχύσει τους τριγμούς στο ευρωπαικό μοντέλο. Τώρα όσον αφορά τα περί Μέσης Ανατολής και Κοσόβου παρατηρώ κ. Μητσέ ότι διαπνεόμεθα από έναν περίεργο πραγματισμό - ίσως χαρακτηριστικό της γενειάς σας - το οποίο θα αντικρούσω ως άλλος Sidney Morgenbesser "καλό ακούγεται στη θεωρία αλλά δεν βλέπω να πιάνει στην πράξη".
Καλή χρονιά και από μένα και να χαίρεστε όσους αγαπάτε!

 
At 3/1/06 2:30 π.μ., Anonymous βασίλης said...

Jolie môme
(Léo Ferré)
1

T'es tout' nue
Sous ton pull
Y'a la rue
Qu'est maboul'
Jolie môme
a€ ton cou
T'as ton coeur
Et l'bonheur
Pas en d'ssous
T'as l'rimmel
Jolie môme
Qui fout l'camp
C'est l'dégel
Des amants
Jolie môme
Ta prairie
Ca sent bon
Fais-en- don
Aux amis
Jolie môme
T'es qu'un' fleur
Du printemps
Qui s'fout d'l'heure
Et du temps
T'es qu'un' rose
Éclatée
Que l'on pose
A côté
Jolie môme
T'es qu'un brin
De soleil
Dans l'chagrin
Du réveil
T'es qu'un' vamp'
Qu'on éteint
Comme un' lamp'
Au matin
Jolie môme.

2
Tes baisers
Sont pointus
Comme un
accent aigu
Jolie môme

Tes p'tits seins
Sont du jour
A la coque
A l'amour
Jolie môme
Ta barrièr'
De frou-frous
Faut s'la faire
Mais c'est doux
Ta violette
Est l'violon
Qu'on violente
Et c'est bon
Jolie môme
De pass' temps
T'es qu'un' fleur
Qui s'fout d'l'heure
Et du temps
T'es qu'un' é
Toil' d'amour
Qu'on entoile
Aux beaux jours
Jolie môme
T'es qu'un point
Sur les "i"
Du chagrin
De la vie
Et qu'un' chos'
De la vie
Qu'on arros'
Qu'on oublie
Jolie môme.

3
T'as qu'un' pair'
De mirett's
Au poker
Des conquêt's

Jolie môme

T'as qu'un' rime
Au bonheur
Faut qu' ca rime
Ou qu' ca pleure
Jolie môme
T'as qu'un' source
Au milieu
Qu'éclabouss'
Du bon Dieu
Jolie môme
T'as qu'un' porte
En voil' blanc
Que l'on pousse
En chantant
Jolie môme
T'es qu'un' pauv'
Petit' fleur
Qu'on guimauve'
Et qui meurt
T'es qu'un' femme
A r'passer
Quand son âme
est froissée
Jolier môme
T'es qu'un' feuill'
De l'automne
Qu'on effeuill'
Monoton'
T'es qu'un' joie
En allée
Viens chez moi
La r'trouver
Jolie môme.
T'es tout' nue
Sous ton pull
Y'a la rue
Qu'est maboul'

Jolie môme

 
At 3/1/06 4:20 μ.μ., Blogger Mπερλίνα said...

kosmopolitis, πολλά θα μπορούσα να συμπεράνω από όσα είδα να γράφεις στις δύο τελευταίες καταχωρήσεις αλλά όχι τόσο καλπάζουσα ανοησία, το ομολογώ.

Γιατί απευθύνεσαι σε μένα, απαντώντας στον ανώνυμο; Τι είναι αυτό που σε κάνει να νομίζεις ότι αν ήθελα να πω, όσα έγραψε ο Ανώνυμος, δεν θα το έκανα ως mπερλίνα; Mε είδες να διστάζω να πω όσα πιστεύω;

...για σκέψου λίγο, δυο δράμια μυαλό χρειάζεται όλο κι όλο για να καταλάβεις πόσο σου ταιριάζει ένα "ανοησίας εγκώμιο".

Όσο για τις διαφορές μεταξύ σας, μόλις άρχισα να καταλαβαίνω κάποια πράγματα. Kαι αφού είδες το blog της proksenitras, θα διάβασες ότι έγινε στο πλαίσιο συγκεκριμένης "εργασίας" - γι αυτό άλλωστε και το εγκατέλειψα μετά από 3 καταχωρήσεις. Το είχα πει από την αρχή και επανήλθα μόλις τα Χριστούγεννα για να στείλω δυο ευχές σε όσους ανταποκρίθηκαν. Έτσι ένιωσα και λυπάμαι που δεν μπορώ να επικοινωνώ συχνότερα με κάποιους bloggers που κίνησαν το ενδιαφέρον μου.

Ησύχασε λοιπόν κουτέ, η προβολή μου στον ημερήσιο τύπο μέσω κάποιου blog δεν είναι ούτε στις δυνατότητες, ούτε στις προθέσεις μου. Δόξα τω Θεώ, τέτοιου είδους απωθημένα δεν έχω, γι αυτό και δεν τυφλώνομαι τόσο ώστε να υποψιάζομαι ανύπαρκτες ταυτοπροσωπείες, όπως κάνεις εσύ. Επίσης, ούτε από μανία καταδίωξης πάσχω.

Επομένως, ως mπερλίνα και μόνον καταθέτω εδώ τις απόψεις μου και μπορείς να το διαπιστώσεις ζητώντας από τον κύριο Μητσό να σου δώσει τα στοιχεία από τον μετρητή του. Νομίζω ότι αν σέβεται κάποιους βασικούς κανόνες τάξεως, θα στα δώσει ευχαρίστως. Τόσο απλό είναι.

Αλλά μάλλον δεν είναι τόσο απλό για σένα να δώσεις μια πειστική εξήγηση σε όσους μετέλαβαν του ντετεκτιβίστικου ταλέντου σου, γι αυτό και είμαι σίγουρη πως θα αποφύγεις να τους εξηγήσεις πώς κατέληξες σ' αυτό το "ευφυέστατο" συμπέρασμα.

Τι καλά που θα ήταν αν εκτός από μετρητές επισκέψεων υπήρχαν και μετρητές ευφυΐας. Κόκκινο θα χτυπούσε στους kosmopolites, βάζω στοίχημα.

 
At 3/1/06 9:38 μ.μ., Blogger alombar42 said...

Μαυροπρόβατε, βρίσκω οτι συμφωνούμε σε διάφορα πράγματα, κυρίως όμως στο "μοδάτο" του blogging. Οι επαΐοντες γνωρίζουν οτι είναι απλώς ένα ακόμα μέσον (προϋπήρξαν τα Usenet, BBS, mailing lists, fora/forums κι ένα σωρό άλλα), που πιθανότατα θα ξεπεραστεί από κάτι νεώτερο και πιο μοδάτο.

 
At 4/9/09 10:06 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home