Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2006

«Aς πούμε πως ο γιος σας είναι γκέι...»



Οι αρχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης βρήκαν τη λύση για να αντιμετωπίσουν τους επίδοξους τρομοκράτες: πουλάνε εξυπνάδα στους μετανάστες με τη μορφή ενός «ερωτηματολογίου ήθους». Αλλά οι αντιδράσεις είναι μεγάλες.

«Έρχεται ο μεγάλος σας γιος και σας λέει ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι θέλει να ζήσει με έναν άλλο άνδρα. Πώς αντιδράτε;». «Στη Γερμανία, τα μαθήματα κολύμβησης αποτελούν μέρος του σχολικού προγράμματος. Θα στέλνατε την κόρη σας στην πισίνα;». «Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά του κόσμου, υπαινίσσονται μάλιστα ότι βρίσκονται και πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Συμφωνείτε μαζί τους;». «Πώς θα χαρακτηρίζατε τους δράστες των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους: τρομοκράτες ή μαχητές της ελευθερίας;». Αυτές είναι μερικές από τις 30 ερωτήσεις στις οποίες είναι υποχρεωμένος από την 1η Ιανουαρίου να απαντά όποιος μουσουλμάνος κάνει αίτηση για άσυλο στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Σε περίπτωση που οι απαντήσεις είναι «κακές», η αίτηση απορρίπτεται. Σε περίπτωση που είναι «καλές», κλείνονται σ' ένα φάκελο ώστε να χρησιμοποιηθούν καταλλήλως στο μέλλον.

H πρωτότυπη ιδέα ανήκει στον Χέριμπερτ Ράιχ, υπουργό Αστυνομίας του κρατιδίου. Για να τη δικαιολογήσει, επικαλέστηκε δημοσκόπηση του Κέντρου Τουρκικών Σπουδών σύμφωνα με την οποία το 47% των μουσουλμάνων μεταναστών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία συμφωνούν με την εξής φράση: «Εμείς οι Τούρκοι πρέπει να προσέχουμε να μη γίνουμε ολοκληρωτικά Γερμανοί». Κατά συνέπεια, είπε σε συνέντευξη Τύπου, δεν είναι αρκετό οι μουσουλμάνοι να δηλώνουν πίστη στο γερμανικό Σύνταγμα και στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Πρέπει να απαντούν και σε ερωτήσεις σχεδιασμένες ειδικά γι'αυτούς. «Θα δεχόσασταν να σας επισκεφθεί ένας άνδρας γιατρός (για τις γυναίκες) ή μια γυναίκα γιατρός (για τους άνδρες);». «Πώς τοποθετήστε απέναντι στην άποψη ότι η γυναίκα πρέπει να υπακούει στον άνδρα της και ότι, σε αντίθετη περίπτωση, εκείνος μπορεί να την ξυλοκοπεί;». «H κόρη/αδελφή σας μπαίνει ένα βράδυ στο σπίτι και σας διηγείται ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Τι κάνετε για να την προστατεύσετε;».

Οι Τούρκοι της Γερμανίας είναι έξαλλοι. H Βάδη-Βυρτεμβέργη κινείται κάπου ανάμεσα στην Πρώτη και τη Δεύτερη Σταυροφορία, λέει στην Κοριέρε ντέλα Σέρα ο τουρκικής καταγωγής ευρωβουλευτής Τζεμ Οζντεμίρ, που είναι αποφασισμένος να φέρει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Για καθαρή διάκριση κατά των μουσουλμάνων, που θεωρούνται συλλήβδην ύποπτοι, μιλούν οι μεγαλύτερες ισλαμικές οργανώσεις της Γερμανίας. Τις αποστάσεις τους από την καθιέρωση του τεστ παίρνουν όμως και άλλα κρατίδια που ελέγχονται από τους Χριστιανοδημοκράτες. «Δεν έχουμε στο πρόγραμμα μια παρόμοια ιδέα», λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ενώ ακόμη και η υπερσυντηρητική Βαυαρία δηλώνει ευχαριστημένη με τις διαδικασίες που ακολουθούνται εδώ και 30 χρόνια.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι στο ερωτηματολόγιο δεν περιλαμβάνεται κάποια ερώτηση ποδοσφαιρικού περιεχομένου. Δεν θα ήταν χρήσιμο, ας πούμε, να ερωτάται ο ενδιαφερόμενος αν υποστηρίζει τη Μπάγερν ή τη Γαλατασαράι;

9 Comments:

At 12/1/06 1:09 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Προς κ. Ράιχ:

Χάιλ!
Απάντηση 1: Τον καταγγέλλω στις Αρχές
Απάντηση 2: Ρωτάω τον Διευθυντή, αν επιτρέπει να κολυπούν Αρειες και μη φυλές ταυτόχρονα
Απάντηση 3: Οχι. χάρις στη συστηματική δράση του Κράτους, οι Εβραίοι δεν αποτέλούν πλέον κίνδυνο.

Έπεσα στην είδηση αυτή προχτές - και δεν εξεπλάγην. Απ'ό,τι φαίνεται στη Δύση, οποιαδήποτε επίθεση σε ο,τι γενικότερα ονομάζουμε "ανθρώπινα δικαιώματα", έρχεται επενδυμένη με επιχειρήματα "ορθολογικά", στο όνομα της κοινωνικής ειρήνης και της καταπολέμησης της βαρβαρότητας - κατ'αντίθεση λοιπόν με το ναζισμό του 20ου αιώνα. Όσοι δε επισημαίνουν και φωνάζουν για το φοβερό κίνδυνο που διατρέχουμε από τέτοια μέτρα, χαρακτηρίζονται συστηματικά ως αφελείς, ή "βολεμένοι αστοί" που ζουν στη γυάλα τους και κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς (παράδειγμα, η αντιπαράθεση για τα μέτρα ασφάλειας στη Γαλλία, μετά τις ταραχές του Νοέμβρη).

 
At 12/1/06 2:01 μ.μ., Blogger S G said...

εγω τωρα γιατι θεωρω μια καλη ιδεα γενικα την χορηγηση υπηκοοτητας σε ατομα που εχουν ενα μινιμουμ κοινων αξιων με τους γηγενεις? Δηλαδη αν ο τυπος πει οτι ναι ξυλοκοπει την γυναικα του, εσεις θα δεχοσασταν να παρει ελληνικο διαβατηριο?

Τα λαθη βεβαια στην παρουσα περιπτωση ειναι πολλα: Το ασυλο δινεται σε αυτους που το εχουν αναγκη, οχι σε αυτους που μας αρεσουν.
Δευτερον: Ειναι απολυτα θεμιτο να μην θελει καποιος να γινει 100% Γερμανος και παρολαυτα να μενει στην Γερμανια. Εδω ο ιδιος ο Χερμαν Χεσσε ηταν αντιγερμανος και ο Νιτσε ελεγε οτι οι καλυτεροι Γερμανοι ειναι οι αντιγερμανοι. Εξαλλου το να θες να παραμεινεις και λιγο Τουρκος δεν σημαινει οτι θες να χτυπας την γυναικα σου! Εκει πρεπει να γινει ο διαχωρισμος, το γερμανικο κρατος δεν πρεπει να δεχεται ΠΟΤΕ την εγκληματικη συμπεριφορα σαν στοιχειο ταυτοτητας οπως πανε να το πουλησουν μερικοι (π.χ. στο Ισλαμ δερνουμε τις γυναικες μας γιατι ετσι λεει η παραδοση). Αλλα τα πραγματικα στοιχεια ταυτοτητας που ειναι απλα θεμα γουστου, οπως το τι φαϊ τρωνε, τι ομαδα ειναι, ή σε ποια εκκλησια ανηκουν, πρεπει να προστατευονται...

 
At 12/1/06 2:01 μ.μ., Blogger kaltsovrako said...

Ρόδα η Ιστορία και γυρίζει.

Μόνο που στην Γερμανία κάποιοι πήγαν σε βουλκανιζατερ με μικρές ρόδες και γυρνάει πλεόν πιο γρήγορα. Δυστυχώς...

 
At 12/1/06 2:19 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

s_g, μάλλον δεν κατάλαβες. Το ερωτηματολόγιο δεν απευθύνεται σε όλους όσους ζητούν την υπηκοότητα, αλλά σε όσους προέρχονται από κράτη-μέλη της Ισλαμικής Διάσκεψης.
Δεν είναι δηλαδή σαν τις γελοίες, βλακώδεις ερωτήσεις που είχαν οι αμερικανοί στη χορήγηση βίζας ("είστε τρομοκράτης; ΝΑΙ/ΟΧΙ" ή παλιότερα: "είστε κομμουνιστής; ΝΑΙ/ΟΧΙ")
Στο κάτω κάτω δηλαδή, αν ο M. N. Le Mouton είναι ουαχαμπίτης και βαράει (το σάκο με) τη γυναίκα του, δεν θα του απευθύνουν τις ερωτήσεις αυτές.
Οσο για την "κοινότητα αξιών", δε θα αρκούσε μια δήλωση συμφωνίας με το Σύνταγμα και τους νόμους της Γερμανίας; Αντε, ειδικά για τους φέροντες μια κομματάκι "βαριά" ιστορική κληρονομιά, και μια δήλωση οτι καταδικάζουν τα εγκλήματα των Ναζί και του στρατού τους;

 
At 12/1/06 5:06 μ.μ., Blogger S G said...

ναι θα αρκουσε η δηλωση οτι σεβονται το γερμανικο Συνταγμα, αλλα θα ηθελά και μερικες συγκεκριμενες ερωτησεις για να ειμαστε σιγουροι. Τεσπα την γνωμη μου την ειπα στο μπλογκ μας, το μονο που θα προσθεσω ειναι οτι εκνευριζομαι τρομερα οταν κατηγορουνται οι σημερινοι Γερμανοι για ναζισμο. Ειναι ευκολη και πολυ φτηνη κατηγορια.

Αλλωστε δεν εχει δικαιωμα η σημερινη Ελλαδα να πει ουτε κουβεντα σε θεματα φιλελευθερισμου ή αντιμετωπισης μεταναστων, ουτε στην Γερμανια ουτε σε αλλο κρατος που εχω ζησει. Φτιαξτε πρωτα την τρυπα του δικαιου που ειναι ολα τα αστυνομικα τμηματα της χωρας και μετα μιληστε.

 
At 12/1/06 5:47 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 12/1/06 6:00 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

s_g: η σύγχισις επιμένει.

Η υποχρέωση της υπακοής στο Σύνταγμα και τους νόμους, δεν συνεπάγεται το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (δέσμευση να θεωρείται οτι η χειροδικία - αυτοδικία είναι πράξεις παράνομες); Όσο για την υποχρέωση ν'αποκηρύξουν την Αλ Κάιντα/αυτουργό των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11-9, δεν είναι εξευτελιστικό για όσους τοποθετούνται σωστά, αλλά και ανελεύθερο, για όσους τοποθετούνται λάθος (χωρίς εισαγωγικά);

Τέλος, δεν θα ήταν συνεπές με το όλο σκεπτικό, αντί απλώς να "ξεχνάς" πολύ γρήγορα οτι το ερωτηματολόγιο δεν απευθύνεται σε όλους, αλλά στους πολίτες των κρατών-μελών της Ισλαμικής Διάσκεψης, να προτείνεις και τη στέρηση υπηκοότητας σε όσους Γερμανούς πολίτες καταδικαστούν για ξυλοκόπημα της συζύγου τους ή "έγκλημα τιμής";

Φτιαξτε πρωτα την τρυπα του δικαιου που ειναι ολα τα αστυνομικα τμηματα της χωρας...

Δεν ομιλεί η "Φωνή της Ελλάδος" ενάντια "στους Γερμανούς" - ή πλέον η σύγχισις φτάνει μέχρι εκεί;

 
At 13/1/06 2:04 π.μ., Blogger sal.ló said...

Μία παρατήρηση έχω να κάνω. Η Βαδη-Βυρττεμβέργη ούτε κανένα μικρό κρατίδιο είναι ούτε μικρό πληθυσμό μεταναστών έχει. Αρκεί μόνο να πούμε ότι εκεί εδρεύει η ποταπή μερσεντές... Το άσυλο αποτελεί "θέμα" για τους γερμανούς τα τελευταία 30 χρόνια (ας πούμε πως είναι γι'άυτούς όπως είναι για τους έλληνες το δημοσιονομικό έλλειμα)- δεν είναι τυχαίο που ανακινείται τώρα και με τέτοιο τρόπο...
Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα... να ρωτήσω κάτι; Σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση ο αριθμός των προσαγωγών πακιστανών που έκανε η ελληνική αστυνομία κατά τους Ολυμπιακούς;

 
At 18/1/06 11:22 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εκείνο που (ανάμεσα σε πολλά άλλα) δεν λέει κανένας από τα ΜΜΕ είναι πως το πρόβλημα με τους ξένους μετανάστες στην Ευρώπη δεν τελειώνει με την πρώτη γενιά των μεταναστών. Αντιθέτως η πρώτη γενιά μεταναστών, γνωρίζοντας τι χάος έχει αφήσει πίσω της είναι (σχετικώς) πρόθυμη να υποστεί στερήσεις προκειμένου να επιβιώσει και να προκόψει. Όμως οι επόμενες γενεές μεταναστών έχουν ως μέτρο σύγκρισης μόνο την χώρα υποδοχής και αισθάνονται ιδιαίτερα μειονεκτικά σε σχέση με τους "ιθαγενείς". Αυτό σε συνδυασμό με τον διαφορετικό πολιτισμό τους, την διαφορετική θρησκεία τους και τον μεγάλο αριθμό τους δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Τελικά το πολιτικό μυθιστόρημα της δεκαετίας του 1970 "The Camp of the Saints" του Jean Raspail αποδεικνύεται προφητικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Ευρώπη ξεσπούν ταραχές με πρωταγωνιστές τους ξένους (και δη μουσουλμάνους) μετανάστες. Η δυσάρεστη αρχή είχε γίνει στην Αγγλία τον Ιούλιο του 2001 στο Μπράντφορντ και το Όλνταμ, πριν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και χωρίς να υπάρχει η "αφορμή" της εισβολής στο Ιράκ. Είναι σίγουρο πως παρόμοιες ταραχές θα συμβαίνουν όλο και συχνότερα τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η αυστηρή αστυνόμευση απλώς αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα, δεν θεραπεύουν την "αρρώστια". Η μόνη λύση είναι η απέλαση των λαθρομεταναστών και η δραστική μείωση των "νόμιμων" μεταναστών.

Αν στην Ελλάδα δεν έχουν συμβεί ακόμα ταραχές, αυτό δεν οφείλεται (όπως ισχυρίστηκε αφελώς ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στην ΝΕΤ) στο ότι "η Ελλάδα νομιμοποιεί και προσέχει τους μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφός της". Η Γαλλία ήταν πολύ πιο "μπροστά" στην θετική υποδοχή των μεταναστών και εθεωρείτο πρότυπο από τους ανά τον κόσμο διεθνιστές. Η έλλειψη ανάλογων εκτεταμένων ταραχών στην Ελλάδα οφείλεται στο ότι αφενός μεν οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι ακόμα στην πρώτη γενεά και αφετέρου δεν υπάρχει θεσμική οργάνωσή τους μέσω τζαμιών, ισλαμικών "πολιτιστικών" κέντρων κ.λπ. Όμως με τους ρυθμούς που "κατρακυλάμε" σύντομα θα φθάσουμε και θα "ξεπεράσουμε" και την Γαλλία και την Αγγλία. Δυστυχώς...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home