Τρίτη, Αυγούστου 09, 2005

Fuck For Forest



Τα δάση εξαφανίζονται, το διαπίστωσαν ακόμη και οι αστροναύτες του Ντισκάβερυ. Δύο νεαροί Νορβηγοί οικολόγοι αποφάσισαν λοιπόν να χρησιμοποιήσουν το έσχατο και συνάμα το πιο ελκυστικό όπλο: την οικο-πορνεία.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Κρίστιανσαντ, στη Νότια Νορβηγία, ήταν άτεγκτος. Οι σεξουαλικές περιπτύξεις σε δημόσιο χώρο απαγορεύονται, έστω κι αν έχουν ευγενή σκοπό. Ιδίως μάλιστα όταν γίνονται μπροστά σε 50.000 ανθρώπους που παρακολουθούν μια συναυλία. Το δικαστήριο αποφάσισε έτσι να καταδικάσει τον 28χρονο Τόμυ Χολ Έλινγκσεν και την ηλικίας 21 ετών σύντροφό του Λεόνα Γιόχανσον σε πρόστιμο 1.400 δολαρίων τον καθένα. Ο πρώτος, εκφράζοντας προφανώς και τα συναισθήματα της δεύτερης, ευχαρίστησε το δικαστήριο κατεβάζοντας το παντελόνι του και εγκατέλειψε την αίθουσα. Την επομένη, το ζευγάρι έφυγε για τη Γερμανία.

Αυτά έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο. Έκτοτε, ο Τόμυ και η Λεόνα έχουν συγκεντρώσει 120.000 δολάρια από συνδρομές στην ιστοσελίδα τους, που λέγεται Fuck For Forest και έχει τόσο σεξουαλικό όσο και οικολογικό περιεχόμενο. Δίπλα σε πληροφορίες του τύπου «Χάνουμε 135 εκατομμύρια στρέμματα τροπικού δάσους κάθε χρόνο» ή «Είκοσι με εκατό χιλιάδες είδη εκλείπουν κάθε χρόνο λόγω της αποψίλωσης των τροπικών δασών», το μαχητικό ζευγάρι προσφέρει στους συνδρομητές άφθονο ερωτικό υλικό. «Αυτό που παρουσιάζουμε έχει να κάνει με τη σεξουαλική απόλαυση, καθώς και με την ελευθερία της έκφρασης», λέει ο Έλινγκσεν στο Σπήγκελ. «Δεν πρόκειται για πορνεία, αλλά για σεξουαλική συνεύρεση. Αν οι άνθρωποι ήταν πιο ανοιχτοί απέναντι στη σεξουαλικότητα, δεν θα υπήρχαν τόσα προβλήματα στον κόσμο».

H ιστοσελίδα (fuckforforest.com) έχει ήδη 1.000 μέλη, οι συνδρομές των οποίων προσφέρονται σε οικολογικές οργανώσεις. Αλλά το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση αρνήθηκε την προσφορά. «Πολιτική της οργάνωσής μας είναι να μη συνδέουμε το όνομά μας με ορισμένους τομείς της βιομηχανίας. Ο τομέας σας είναι δυστυχώς ένας απ' αυτούς», τονίζεται σε επιστολή του WWF προς το ζευγάρι. Αλλά εκείνοι δεν κλονίζονται. Το μεγαλύτερό τους πρόβλημα είναι ότι η ημέρα δεν έχει αρκετές ώρες. Όταν δεν κάνουν έρωτα μπροστά στην κάμερα, απαντούν στα εκατοντάδες e-mails που δέχονται, ανανεώνουν την ιστοσελίδα τους και επικοινωνούν με οικολογικές οργανώσεις. Τον τελευταίο καιρό συζητούν με έναν Αμερικανό παραγωγό την ιδέα να γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ γύρω από την επίσκεψή τους σε μια φυλή της Νότιας Αμερικής που κινδυνεύει να εξαφανιστεί. «Μερικές φορές η πίεση που δεχόμαστε είναι μεγάλη», λέει η Γιόχανσον. «H ανταμοιβή μας είναι ότι πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή μαζί μας και μας προσφέρουν δωρεάν βοήθεια, καθώς και τις σεξουαλικές τους ικανότητες».

Το ζευγάρι αισθάνεται πολύ πιο άνετα στη Γερμανία απ' ό,τι στην πατρίδα του. Το νοίκι είναι φτηνότερο, οι άνθρωποι μιλούν πιο ελεύθερα και τα δικαστήρια έχουν με άλλα πράγματα να ασχοληθούν. Τα δάση μπορεί να μη σωθούν, αλλά οι ίδιοι περνούν καλά.


2 Comments:

At 9/8/05 5:14 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Το ελληνικό παρακλάδι της οργάνωσης λέγεται "Fuck The Forest".

 
At 10/8/05 2:43 μ.μ., Blogger Marina said...

Η Ελλάδα στον τομέα αυτό, δεν προβληματίζεται διότι δεν έχει δάση. Ακαφτα δάση εννοώ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home