Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2007

Όσοι δεν κάνουν δήλωση θα απολυθούνΩραίοι τύποι είναι αυτοί οι δίδυμοι που κυβερνούν την Πολωνία. Αφού κατάφεραν με διάφορες πρωτοβουλίες τους να διχάσουν και να οδηγήσουν σε παράλυση την Ευρώπη, τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο και στη χώρα τους.

«Έχετε συνεργαστεί μυστικά και συνειδητά με τις πρώην κομμουνιστικές μυστικές υπηρεσίες;». Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν από χθες 700.000 δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, διπλωμάτες, εκδότες και διευθυντές σχολείων, στο πλαίσιο του νέου κυνηγιού μαγισσών που έχουν ξεκινήσει οι αδελφοί Κατσίνσκι. Μέσα στους προσεχείς δύο μήνες, θα πρέπει να στείλουν τις απαντήσεις τους στο Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης, το οποίο θα τις αντιπαραβάλει με τα αρχεία της πρώην μυστικής αστυνομίας (που θεωρούνται προφανώς αξιόπιστα). Όσοι πουν ψέματα ή δεν ανταποκριθούν στην «πρόσκληση» των αρχών, θα αποκλείονται για μια δεκαετία από όλες τις δημόσιες θέσεις, καθώς και από ορισμένα επαγγέλματα όπως η δημοσιογραφία. «Οι δημοσιογράφοι που δεν θα κάνουν δήλωση ή που θα ομολογήσουν τη συνεργασία τους θα απολυθούν», προειδοποίησε ο πρόεδρος του κρατικού ραδιοφώνου Κριστόφ Τσαμπάνσκι. Λεπτομέρεια: ο ίδιος ήταν μέλος του... κομμουνιστικού κόμματος!

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοσιογράφων τάσσονται υπέρ του νόμου, στο όνομα της διαφάνειας. Άλλοι επισημαίνουν ότι θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και θα καταστραφούν χωρίς λόγο πολλές ζωές. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τον πρώην ακτιβιστή της Αλληλεγγύης Αντρέι Κράουτσικ, που συνελήφθη το 1982 στη Βαρσοβία έχοντας πάνω του αντικαθεστωτικές προκηρύξεις. Στη φυλακή τον υποχρέωσαν με εκβιασμούς και πιέσεις να υπογράψει δήλωση συνεργασίας με το καθεστώς. Αφέθηκε ελεύθερος, επέστρεψε στην έγκυο γυναίκα του και συνέχισε τις αντιστασιακές του δραστηριότητες, χωρίς ποτέ να συνεργαστεί με τη μυστική αστυνομία - απόδειξη ότι δεν συνελήφθη κανείς συνεργάτης του. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, και ενώ ο Κράουτσικ υπηρετούσε ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου, ήταν αρκετή η αναφορά μιας εφημερίδας σ' εκείνη τη δήλωση για να εξαναγκαστεί να παραιτηθεί. Αυτή την εβδομάδα, ένα δικαστήριο της Βαρσοβίας τον αθώωσε από κάθε κατηγορία.

«Έχω μείνει πολλές φορές χωρίς δουλειά και δεν με φοβίζει να μείνω άλλη μία», λέει η Ελένα Λούτσιβο, διευθύντρια σύνταξης της Γκαζέτα Βιμπόρτσα, μιας εφημερίδας που πολεμά το μέτρο με όλες της τις δυνάμεις. «Μα είναι δυνατόν να δικάσουν τον κόσμο με βάση τα έγγραφα που συνέτασσαν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, για τους οποίους όλοι ξέρουμε ότι έγραφαν συχνά ψέματα για να ικανοποιούν τους ανωτέρους τους;». Η Λούτσιβο δεν πρόκειται να συμπληρώσει το χαρτί. Και ελπίζει ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο, που θα συνέλθει την Πρωτομαγιά, θα χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό αυτό το μέτρο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα καταθέσει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αλλά αυτοί είναι εχθροί της Πολωνίας, οι δίδυμοι δεν πρόκειται να σεβαστούν την ετυμηγορία τους.

6 Comments:

At 16/3/07 3:26 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Μία φορά κομμουνιστής, μια ζωή κομμουνιστής. Ο κομμουνιστορουφιάνος, νομίζει ότι η Δημοκρατία είναι ένα πουκάμισο που απλώς το φοράς και μετά περνάς για άνθρωπος. Το κακό είναι πως το νομιζουν κι άλλοι αυτό, όσοι φοβούνται να καταδικάσουν τον εγγενή φασισμό του κομμουνισμού μπας και τους κατηγορίσουν για "αντιδραστικούς"(sic).

 
At 16/3/07 8:26 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Ζούμε βέβαια τη φαρσοειδή επανάληψη της ιστορίας. Μόνο που αυτή τη φορά, το κυνήγι των εβραίων (ακριβέστερα, της μνήμης τους) δεν ακολουθεί, αλλά κατά τι προηγήθηκε αυτού των κομμουνιστικών μιασμάτων (ή μάλλον της μνήμης τους): ο Jerzy Urban είναι ίσως από τους πιό αρμόδιους να μιλήσουν για το θέμα.

Να το γνωρίζει κανείς αυτό, ανεξάρτητα από το αν τάσσεται με τους δίδυμους ή την ελευθερία, αποτελεί μέρος της ελάχιστης φρόνησης που πρέπει να διαθέτει όποιος μιλάει για πολιτική τον 21ο αιώνα, αγαπητέ Αθήναιε.

Έχω πάντως την αίσθηση οτι σε κάποια χρόνια όλα αυτά τα φασιστοειδή σκουλήκια που συγκροτούν τον καθεστωτικό πολιτικό θίασο της "Νέας Ευρώπης", θα λιώσουν κάτω από τις πέτρες που θα έχουν κρυφτεί.

 
At 27/3/07 10:41 μ.μ., Blogger άσκεπος said...

Χυδαιότητες!

 
At 27/3/07 10:45 μ.μ., Blogger άσκεπος said...

Καλά, ορισμένοι "μαχητές της ελευθερίας", αφού εξαίρουν στο παρών ιστολόγιο τη χρησιμότητα του τείχους της ντροπής στο Ισραήλ, τώρα είναι και υπέρ της δήλωσης απόρριψης "του κομμουνισμού και των παραφυάδων αυτού"! Μάλλον κάτι άλλο εννοούν οι "μαχητές" από την ελευθερία. Το ακριβώς αντίθετο, προφανώς.

 
At 5/4/07 12:30 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Μα, είναι τελικά μία ακόμη φασιστικής νοοτροπίας κίνηση, όπως και τόσες άλλες στο παρελθόν. Στην Τσεχία και στη Λευκορωσία μην ξεχνάς δεν μπορούσες να φέρεις κανένα σύμβολο του σοσιαλισμού στο παρελθόν.

 
At 3/4/09 4:39 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,AIO交友愛情館,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,情色論壇,色情影片,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片區,成人圖片,成人貼圖,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,視訊聊天室,視訊聊天

麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,線上遊戲,矽谷麻將,明星3缺一,橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,遊戲區,電玩快打,cs online

情趣用品,情趣,情趣商品,A片,AIO交友愛情館,AIOAV女優,AV,A漫,免費A片,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,色情影片,情色網,色情網站,微風成人區,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片區,成人圖片,成人貼圖,成人文章,成人小說,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080中部人聊天室,080聊天室,中部人聊天室,080苗栗人聊天室,苗栗人聊天室,免費視訊聊天,免費視訊,視訊聊天室,視訊聊天

情趣用品,情趣,情趣商品,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,一葉情貼圖片區,情色論壇,色情影片,色情網站,微風成人區,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人文章,成人小說,A片,AV女優,AV,A漫,免費A片,自拍,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080中部人聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室

情趣用品,情趣,情趣商品,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,做愛,寄情築園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,AIO,色情影片,情色網,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人文章,成人小說,成人電影,麗的色遊戲,自拍,A片,AV女優,AV,A漫,視訊交友網,視訊,視訊交友,免費視訊聊天室,免費視訊,視訊聊天,視訊聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home