Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2005

Τα άπαντα του τρομοκράτη



Ο Μπρους Λώρενς είναι ένας ήσυχος άνθρωπος. Ζει κοντά στο Ντάρχαμ της βόρειας Καρολίνα, διδάσκει ισλαμικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ και η αγαπημένη του ενασχόληση είναι να κλείνεται με τη σύζυγό του δύο φορές την εβδομάδα στη βιβλιοθήκη του σπιτιού τους και να διαβάζουν δυνατά ποίηση. Τελευταία, όμως, η ζωή του έχει αναστατωθεί λιγάκι. Αντί για ποιήματα, διαβάζει ομιλίες, συνεντεύξεις και δηλώσεις του Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο Λώρενς δεν αποφάσισε να πάει στο Ιράκ και να πολεμήσει τους απίστους. Δέχθηκε απλώς μια ενδιαφέρουσα πρόταση: να επιμεληθεί και να γράψει την εισαγωγή σε ένα πρωτότυπο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στην Αμερική τον ερχόμενο Νοέμβριο από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο Verso.
Το βιβλίο θα λέγεται «Μηνύματα προς την Ανθρωπότητα» και θα περιλαμβάνει όλες τις ανακοινώσεις του αρχηγού της αλ-Κάιντα από το 1994 ως το 2004. «Ο Οσάμα μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης στον κόσμο, είναι όμως και ένας από τους καλύτερους συγγραφείς στην αραβική γλώσσα», εξηγεί ο Λώρενς στο περιοδικό Νιου Γιόρκερ. Τα κείμενά του είναι πλούσια σε ιστορικές αναφορές, λογοτεχνικές μεταφορές και ποιητικά στοιχεία. «Πρώτα ήταν ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, ύστερα ο Μπαρμπαρόσα, και τώρα ο Μπους», λέει κάπου. Η λογική του ανδρός είναι ιδιότυπη. Ο Οσάμα, που μιλάει πάντα στο τρίτο πρόσωπο, ισχυρίζεται ότι δεν εγκρίνει το φόνο αθώων: με δεδομένο όμως ότι οι Αμερικανοί πληρώνουν φόρους, ο όρος «αθώος Αμερικανός» δεν υπάρχει. Από τις ομιλίες του δεν λείπει και το μαύρο χιούμορ, που μοιραία χάνεται στις μεταφράσεις. Ο «Θείος Σαμ», για παράδειγμα, είναι στα αραβικά «Αμ Σαμ», που κάνει και ρίμα. Η αραβική λέξη «σαμ» σημαίνει δηλητήριο και ο θείος, στα αραβικά, είναι κάποιος που εμπιστεύεσαι.
«Η γλώσσα του Οσάμα θυμίζει Τσώσερ στην αρχαϊκή του εκδοχή», τονίζει ο Λώρενς. Η προσπάθειά του όμως να συλλέξει όλα αυτά τα κείμενα παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες. Δεν μπορεί, ας πούμε, να πάει στη Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου και να ζητήσει τον φάκελο του Οσάμα μπιν Λάντεν. Μια ομιλία που εκφώνησε ο τρομοκράτης το 2003 εξαφανίστηκε από το Internet λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό της από έναν υπάλληλο του εκδοτικού οίκου, ενώ άλλες ομιλίες έχουν λογοκριθεί ή διαστρεβλωθεί από τους διαδοχικούς μεταφραστές τους. Μια φάτουα που είναι γνωστή ως «Λαντενική Επιστολή» δημοσιεύτηκε σε μια βρετανική εφημερίδα, αλλά ο εκδότης αρνείται να δώσει το πρωτότυπο στον Λώρενς. Εκείνος όμως δεν χάνει το θάρρος του και συνεχίζει να ψάχνει, να σκαλίζει, να ρωτά. Εχει ευγενή σκοπό: είναι η πρώτη φορά που θα εκδοθούν στα αγγλικά τα σημαντικότερα κείμενα του μπιν Λάντεν. «Εάν θέλουμε να τον νικήσουμε», λέει, «πρέπει πρώτα να τον καταλάβουμε».



26 Comments:

At 5/9/05 1:30 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό έλεγε και ο Φυντανίδης ως δικαιολογία για να πουλάει φύλλα με τις παπαριές των παπαδόπαιδων και του μελισσοκόμου...

 
At 5/9/05 5:43 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

τι εννοεις ημιαιμε?

 
At 5/9/05 7:27 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 5/9/05 10:26 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Ενδιαφέρουσα απ'αυτήν την άποψη είναι και μια μπροσούρα του 'Κάρλος' ('τσακάλι') που έβγαλε πριν από 3 χρόνια, από τη φυλακή.
Ilich Ramírez Sánchez, dit Carlos (avec Jean-Michel Vernochet), L'islam révolutionnaire, Monaco, Editions du Rocher, 2003 (274 p.)

 
At 6/9/05 9:21 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εννοώ, anonymous, ότι δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση των ομιλιών του για να καταλάβουμε τον "εχθρό". Οι "λόγοι" και οι "προκηρύξεις" αποδείχτηκε ότι μόνο αντιπροσωπευτικές δεν ήταν του "βάθους" των εμφανιζόμενων ως συγγραφέων τους. Μπογιάτιζαν, όμως, το γκρίζο της πράξης τους έτσι που ο Φυντανίδης βρήκε την ευκαιρία να συνεχίσει από την εφημερίδα του την πολύ επιτυχημένη στήλη "Τσάκιτζης, ο Ιππότης των ορέων", που μάλλον θα αγνοείς, λόγω ηλικίας.

 
At 6/9/05 11:36 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

καλως ημιαιε, τι προτεινεις ομως?
απο αγανακτισμενους εχουμε μπουχτισει οι προτασεις λειπουν.

 
At 7/9/05 8:49 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Anonymous, μήπως, εκτός από αγανακτισμένους έχουμε μπουχτίσει και από προτάσεις;
Αλλά, έτσι για τη συζήτηση, ποιός "ανέτρεψε" το πολιτικό κατεστημένο στην Ιταλία;(άσχετα αν τώρα λούζονται τον Μπερλουσκόνι) Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ή το πόπολο που το γελοιοποίησε ψηφίζοντας λευκό ή Τσιτσιολίνα; Λίγο σπρώξιμο από εμάς θέλει και το δικό μας και μόνο του θα γεννήσει τους δικούς του Ντι Πιέτρο που θα το θάψουν (άσχετα αν θα λουστούμε κανέναν Κόκκαλη, Λάτση ή Βαρδινογιάννη).

 
At 7/9/05 10:40 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και επειδή φαίνεται σαν να φύγαμε από το θέμα που έγραψε, κατέγραψε ή αντέγραψε ο Μιχάλης, τι κι αν ο Μπιν Λάντεν ξέρει τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο ή αν γράφει ωραίες εκθέσεις, το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι να τον περιφρονώ όπως και τον Μπούς και τα λοιπά τσιράκια του. Τώρα θα μού πείς, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι για το τι θα κάνω εγώ αλλά, αν γίνουμε πολλοί; Σβήστε επιτέλους τα φώτα από πάνω τους και ίσως χαθούν στο σκοτάδι της σκατοψυχής τους.

 
At 7/9/05 11:44 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και επειδή φαίνεται ότι ξαναξεφύγαμε από το θέμα,επανέρχομαι θέτοντας θέματα προς συζήτηση:
"διδάσκει ισλαμικές σπουδές" δηλαδή;

"η αγαπημένη του ενασχόληση είναι να κλείνεται με τη σύζυγό του δύο φορές την εβδομάδα στη βιβλιοθήκη του σπιτιού τους και να διαβάζουν δυνατά ποίηση", επιπτώσεις του φαινόμενου του θερμοκηπίου επί της σεξουαλικής ζωής "ενός ήσυχου ανθρώπου"....

"Τελευταία, όμως, η ζωή του έχει αναστατωθεί λιγάκι. Αντί για ποιήματα, διαβάζει ομιλίες, συνεντεύξεις και δηλώσεις του Οσάμα μπιν Λάντεν", Δυνατά;

«Πρώτα ήταν ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, ύστερα ο Μπαρμπαρόσα, και τώρα ο Μπους», Πριν από τον Ριχάρδο και μετά τον Μπαρμπαρόσα, νέκρα. Τέρας μόρφωσης αυτός ο Μπιν και τέρας παραμόρφωσης αυτός ο Μπρους...

"με δεδομένο όμως ότι οι Αμερικανοί πληρώνουν φόρους, ο όρος «αθώος Αμερικανός» δεν υπάρχει", ούτε αθώος Άραβας, ούτε αθώος Έλληνας, ούτε αθώος Νιγηριανός ή Κινέζος, αφού όλοι πληρώνουν φόρους εκτός από τον μπιν Λάντεν εξ ού και η τεράστια περιουσία του....

"Εκείνος όμως δεν χάνει το θάρρος του και συνεχίζει να ψάχνει, να σκαλίζει, να ρωτά. Εχει ευγενή σκοπό: είναι η πρώτη φορά που θα εκδοθούν στα αγγλικά τα σημαντικότερα κείμενα του μπιν Λάντεν." Αν αυτός είναι ευγενής σκοπός θα ζηλέψει ο Μιχάλης, εκ γενετής ευγενικός (όπως διαπιστώνουμε από τις απαντήσεις του στις "μπηχτές") και θα προσφερθεί "ευγενώς" να τα μεταφράσει και στα Ελληνικά έστω κι αν λησμονήσει να αναφέρει ότι δεν είναι δικά του...

 
At 7/9/05 5:45 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ημιαιμε αυτοι οι "πολλοι" τι ακριβως θελουν? σε ποια ιδεολογια βασιζονται? μηπως στην ηεγκληματικη κομμουνιστικη ιδεολογια? αν ναι ευχαριστω αλλα δεν παρω, προτιμω Μπους και σια.

αυτο για την Ιταλια, ερυθρες ταξιαρχιες και τσιτσολινα δεν τον καταλαβα αν μπορεις να επαναλθεις σ ευχαριστω εκ των προτερων.

 
At 8/9/05 8:54 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Anonymous, εγκληματικές ιδεολογίες νομίζω ότι δεν υπάρχουν. Εγκλήματα στο όνομά τους πάμπολλα.
"Πολλοί" οποιασδήποτε ιδεολογίας αφού καμμία δεν εκφράζεται από την κομματική πραγματικότητα. Ας αρνηθούν έμπρακτα τη διατήρηση στην εξουσία των μη ιδεολόγων που διατηρούνται χάρις στον "καυγά" των ιδεολόγων.

 
At 8/9/05 9:52 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προς anonymous, διευκρίνηση:
Οι Ιταλοί επαγγελματίες πολιτικοί, με πρόσχημα την τρομοκρατία (που το "βαθύ" κράτος δημιούργησε και συντήρησε), νόμιζαν ότι με τους καραμπινιέρους στους δρόμους θα συνέχιζαν να ασκούν τις λαμογιές τους χωρίς κόστος. Έλα που το πόπολο τους πήρε χαμπάρι και ξαφνικά βρέθηκε στις εκλογές ένα 13% ΛΕΥΚΟ! Άκουσαν το τρίξιμο και, ω του θαύματος, για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, Πρωθυπουργός έγινε ο Κράξι (με 10%!) και Υπουργός Εξωτερικών ο Αντρεότι (με 30 και βάλε). Φάτε την, είπαν στο πόπολο που είχε ιδεολογία και ψήφιζε μ' αυτήν.
Έτσι είστε; είπε το πόπολο. Στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουμε την ιδεολογία του συστήματος. Τσιτσιολίνα και πάσης Ιταλίας, πάρτε και μια εγγονή Μουσολίνι να γίνετε σούργελο. Κι έγιναν!
Από εκεί και μετά;
Ο Κράξι ούτε νεκρός δεν μπορεί να γυρίσει στην Ιταλία. Ο Αντρεότι, στην πέμπτη ηλικία δικάζεται ως μαφιόζος και οι τότε "πολιτικοί" αγνοούνται...
Θα μου πείς ο Μπερλουσκόνι είναι λύση;
Για τους Ιταλούς, προς το παρόν, φαίνεται πως ναί.

 
At 8/9/05 11:44 π.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Ημίαιμε, ο Ανδρεόττι είναι μια χαρά και σε χαιρετά αθωομένος. Για τη σορό του Κράξι δεν ξέρω αν είχε ενδιαφερθεί κανείς να εγκαταλείψει την Τυνησία.
Οι υπόλοιποι κάνουν μπίζνες ες γιούσουαλ. Αν θεωρείς αποτελεσματική αντίδραση των μαζών (του πόπολου ντε) την 'κατάλληλη' αξιοποίηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ώστε να πλειοψηφήσουν πολιτικοί με αποκρουστική/κιτς/γελοιοποιητική εικόνα για το σύστημα, τότε αυτό έχει καταρχήν γίνει με την έλευση του Μπερλουσκόνι/Μπόσι/Φίνι στα πράγματα.
Αν όμως πιστεύεις οτι πρέπει να αντιδράσουν (οι μάζες ντε) στην μαζική ανάκληση των μεταπολεμικών κεκτημένων τους, τότε συντάξου μαζί με αυτούς που συμμετείχαν στις τεράστιες κινητοποιήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ιταλία, και που έσωσαν κάτι - ή αν έχεις καμμιά καλύτερη ιδέα, ρίχτην στο 'πόπολο' να τη συζητήσει.

 
At 8/9/05 1:12 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μαύρο Πρόβατο μαζί σου. Και οι μάζες που μεγαλώνουν είναι αυτό που λέω "να γίνουμε πολλοί". Πολλοί, περισσότεροι από σήμερα και από αυτούς στην Ιταλία που έσωσαν κάτι.
Το "συντάξου" φαντάζομαι δεν μεταφράζεται και "μαντρώσου" ιδεολογικά γιατί, ως ημίαιμος, θα πεθάνω με ερωτηματικά και απορίες για όλα.
Πάντως, Ο Αντρεότι μπορεί να αθωώθηκε αλλά η υστεροφημία του έγινε υστερομαφία του. Κι αυτοί οι ματαιόδοξοι πονάνε για κάτι τέτοια.
Χαίρομαι που άνοιξε η συζήτηση. Ρίξτε προτάσεις.
Εγώ επιμένω και στο ρεζίλεμα.

 
At 8/9/05 6:38 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ισως να εχεις και δικιο για το οτι δεν υπαρχουν εγκληματικες ιδεολογιες, σε μια τετοια περιπτωση νομιζω ο,τι εχεις την υποχρεωση να δειξεις ποιο κομμουνιστικο καθεστως δεν εγληματισε η δεν εγληματει γιατι προσωπικα δεν το γνωριζω.

Αν θυμαμαι καλα την Τσιτσολινα την ψηφισε οργανωμενα ενα μικρο ιστορικο φιλελευθερο κομμα της Ιταλιας (Partito Radicale) για να δειξει την καταντια του συστηματος, και οχι απο τον αγανακτισμενο ποπολο.

Επισης πολυ ευκολα κανεις κριτικη στην ιταλικη χριστιανοδημοκρατια αν και την συμπαθω ειναι αυτη που πηρε στα χερια της μεταπολεμικα (αρχικα με τον Ντε Γκασπερι) μια κατεστραμμενη και φτωχη χωρα και την εκανε απο τις πιο πλουσιες στον κοσμο. Η γεννηση της κοκκινης τρομοκατιας δεν ειναι αντιδραση στην μαυρη τρομοκρατια και αυτο αποδεικνυεται απο τα θυματα, απλοι πολιτες, δημοσιογραφοι, Αλντο Μορο (τον αριστερο χριστιανο Δμοκρατη και υπερ του ιστορικου συμβιβασμου με ΚΚΙ)

Και δυο παρατηρησεις:

1.Σε ενα κρατος δικαιου ενοχος ειναι μονος καποιος (και οχι παντα) που καταδικαζεται απο τον δικαστηριο (σχετικα με τον Αντρεοτι)

2. Ο Φινι ειναι ενας σοβαροτατος πολιτικος που πλεον ενσαρκωνει μια μοντερνα δεξια.

 
At 8/9/05 6:40 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν και ΔΕΝ την συμπαθω ηθελα να γραψω για την Χριστιανοδημοκρατια.

 
At 9/9/05 8:58 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το "όχι πάντα" ισχύει μόνο για το "ένοχος"; Ή και για το "αθώος";
Το ένα μικρό ιστορικό κόμμα δεν είναι μέρος του "πόπολου" (δεν μου αρέσει η λέξη αλλά βγάζω μπιμπίκια με τη "λαός");
Πες μου εσύ ένα καθεστώς που δεν κάνει εγκλήματα...(και μη προσπαθείς να αλιεύσεις τυχόν φιλοκουμουνιστικά αισθήματα από έναν ημίαιμο).
Κι ο Φράνκο πήγε μπροστά την Ισπανία, και ο Μεταξάς ίδρυσε, λένε το ΙΚΑ, και πολλοί Ρώσσοι αναπολούν τα παλιά καλά χρόνια, αλλά όλα αυτά είναι τα άλλοθι των εγκληματιών που κρύβονται πίσω από "ιδεολογίες".
Συμφωνώ στις αναλύσεις σου, επιμένω στο ρεζίλεμα, λες να γραφτώ στο Partito Radicale ή το έφαγαν κι αυτό;

 
At 9/9/05 10:33 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Α, ξέχασα, για την ακρίβεια, ο Ντε Γκάσπαρι και οι διάδοχοι έκαναν τη ΜΙΣΗ Ιταλία ένα από τα πιό πλούσια κράτη στον κόσμο. Με την άλλη μισή να προμηθεύει τον Βορρά με φτηνό εργατικό δυναμικό. Ακόμη και σήμερα.
Κι όχι ότι με πολυνοιάζει αλλά, ο Φίνι είναι "κιτς" καρικατούρα ή ικανότατος πολιτικός; Με μπέρδεψες.
Και χάσαμε και τον δρόμο μας (σαν τα τούνελ της Εγνατίας Οδού, αλλού βγαίνουν τα σκασμένα).

 
At 9/9/05 7:17 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

1.Το "οχι παντα" πηγαινε για το ενοχος.

2.Φυσικα και ενα μικρο ιστορικο κομμα ειναι μερος του ποπολου, ηθελα να πω οτι στην προκειμενη περιπτωση δεν υπηρξε μια συνειδητη αγανακτισμενη αντιδραση των εκλογεων αλλα μια αποφαση του κομματους.

3. Δεν υπαρχουν αθωες ιδεολογιες, απο την αλλη ομως δεν ειναι ολες ιδιες, το φιλελευθερο συστημα ειτε στην σοσιαλδημοκρατικη σκανδιναβικη του μορφη του ειτε στην αγγλοσαξονικη εχει προσφερει παρα πολλα στον πολιτισμο μας. Μην το ριχνουμε λοιπον στον απολυτο σχετικισμο.

4. το παρτιτο ραντικαλε "ζει" με μεγαλες δυσκολιες αλλα υπαρχει ακομα, αν εισαι πολιτικα, οικονομικα και κονωνικα φιλελευθερος γραψου, σε διαφορετικη περιπτωση δεν ειναι για σενα, θα σου βλαψει την υγεια.

5. Ο Φινι δεν ειναι ουτε κιτς καρικατουρα ουτε ικανοτατος πολιτικος ειναι απλα ενας καλος πολιτκος που ουδεμια σχεση εχει πλεον με το μεταφοσιστικο κομμα της Ιταλιας MSI οσο και να προσπαθουν να μας πεισουν καποιοι ελληνες δημοσιογραφισκοι για το αντιθετο.

 
At 10/9/05 12:20 μ.μ., Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ξεκινήσαμε από τον θείο που διαβάζει δυνατά τα άπαντα του Οσάμα και καταλήξαμε στις επιπτώσεις του Partito Radicale επί της υγείας ενός ημίαιμου.
Πά μάλ, που θά 'λεγε και ο Μαύρος Πρόβατος. Και που να ήταν και ο Μητσός στο παιχνίδι...
Κατά τα άλλα, δεν ξέρω αν το "μαύρο πρόβατο" είναι "δημοσιογραφίσκος", αλλά οι απόψεις του για όλο τον θίασο Μπερλουσκόνι με βρίσκουν σύμφωνο.
Πρόκειται, όμως, για τερατογένεση από την αντίδραση του κόσμου, ή
"εφεύρεση" του συστήματος για να του δοθεί ο χρόνος -και η δικαιολογία- να αναγεννηθεί εκ της τέφρας του (όπως το δικό μας με την επταετή χούντα); Θα δείξει.
Κράτα και καμμιά επιφύλαξη με τα "μοντέρνα" προφίλ (Φίνι), δεξιά ή αριστερά...

 
At 10/9/05 2:49 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γραφοντας "δημοσιογραφισκος" δεν εννοουσα το μαυρο προβατο.
Δεν εχω καλη γνωμη για τον θιασο του Μπερλουσκονι, για τον Φινο ομως δεν κραταω καμια επιφυλαξη, π γνωριζω πολυ καλα την ιταλικη πολιτικη ζωη.

 
At 11/9/05 10:45 π.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Μόλις γύρισα από τις διακοπές μου και, εκτός από μια συναρπαστική συζήτηση, είχα την ευκαιρία να διαβάσω σε τούτον εδώ το χώρο ότι δεν γράφω αλλά αντιγράφω, ότι μου λείπει η αυθεντικότητα "παρόλο που μας διαβάζει ο κόσμος", ότι ξεχνώ να αναφέρω πως αυτά που γράφω δεν είναι δικά μου και, το χειρότερο απ΄όλα, ότι είμαι εκ γενετής ευγενικός.
Δεκτές όλες οι κριτικές. Είμαι 46 χρονών, βρέθηκα στη δημοσιογραφία κατά τύχη, εκτίθεμαι δημοσίως μέσα από αυτή τη στήλη πάνω από 15 χρόνια (πιστέψτε με: δεν είναι εύκολο) και κάθε μέρα κάτι μαθαίνω. Δεν παριστάνω όμως πως είμαι κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαι. Δεν δηλώνω συγγραφέας, δεν είπα ποτέ ότι αυτά που γράφω είναι πρωτότυπες απόψεις, ούτε άλλωστε ήταν ποτέ αυτός ο στόχος μου, αλλά και οι δυνατότητές μου. Να "μετα-γράφω", θέλω, ενδιαφέροντα πράγματα, απόψεις, συζητήσεις, σχόλια, διαμάχες, στιγμιότυπα, ιστορίες, παρεμβαίνοντας πότε-πότε με κάποιες δικές μου απόψεις. Προσπαθώ να αναφέρω πάντα τις πηγές μου, κι αν καμιά φορά το ξεχνώ δεν είναι από πρόθεση, διάβολε, ξέρετε πόσο κάνει 15 χρόνια επί 300 τόσες μέρες επί 400 λέξεις;
Και, ναι, καμιά φορά "ξεπετάω" το κείμενο, δεν μπορείς να έχεις κάθε μέρα κέφι.
Ετσι κι αλλοιώς, κρίνομαι από το αποτέλεσμα. Μόλις διαπιστώσω ότι δεν διαβάζει κανείς αυτά που (μετα)γράφω, θα το κόψω το άθλημα (ή θα μου το κόψει ο εργοδότης μου). Μπορεί και νωρίτερα.
Αυτά. Οπως είπαμε, είμαι "εκ γενετής ευγενικός", και δεν θέλω να περάσω στην αντεπίθεση για τους ανώνυμους (και άρα υπεράνω κριτικής) τιμητές...

 
At 11/9/05 11:43 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ας τους να λενε Μιλαχαλη εμεις σ'αγαπαμε και σε θαυμαζουμε, εχεις την μεγαλη ατυχια να γραφεις κατι διαφορετικο, αν εγραφες σαν κατι βεργοπουλους και πλωριτιδες δεν θα σου εκαναν κριτικη αλλα σε μια τετοια περιπτωση θα υπηρχε προβλημα.

 
At 12/9/05 9:01 π.μ., Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Καλώς τον!
Επειδή εγώ έγραψα το "γράφει", "καταγράφει", "αντιγράφει", με καλή βούληση (δική μου), λυπάμαι (συγνώμη) αν το εξέλαβες ως μομφή. Η αυτοκριτική σου ήταν αυστηρότερη των σχολίων. Αναμένουμε, όμως, και απαντήσεις επί των θεμάτων που εσύ μας έβαλες με τα μετα-γραπτά σου.

 
At 12/9/05 9:25 π.μ., Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Εκτός από τα προηγούμενα, ο χαρακτηρισμός "τιμητής" δεν μου πάει. "Τσιγκλιστής", ίσως.
Μπράβο, τα αντανακλαστικά σου παραμένουν "τσίτα" για πολλά χρόνια. Το ίδιο και η ευγένειά σου.

 
At 12/9/05 10:40 π.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Ημίαιμε, δεν εννοούσα εσένα όταν μίλησα για τιμητές, άλλωστε δεν είσαι "ανώνυμος". Με πείραξε λίγο το "έστω κι αν λησμονήσει να αναφέρει ότι δεν είναι δικά του", αλλά το χιούμορ είναι πάντα υγιές. Αλλωστε, με συγκίνησε ότι ακούς Iron Maiden όπως κι ο γιος μου... Κοίτα τώρα να φτιάξεις το μπλογκ σου για να οργανώνουμε κι από εκεί μονομαχίες!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home