Τρίτη, Ιουνίου 03, 2008

Όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου



Ο Χιλιανός κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής. Ο Μαροκινός, για εμπόριο ναρκωτικών.
Ο Ουκρανός και ο Μολδαβός, για την κλοπή έξι τηλεοράσεων και 30 ζευγαριών παπουτσιών. Είναι οι πρώτοι ξένοι που δικάστηκαν στο Μιλάνο με βάση τον νέο νόμο για τη λαθρομετανάστευση.

Νάπολι, πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι παρουσιάζει τα νέα μέτρα για τους λαθρομετανάστες: 18μηνη κράτηση σε στρατόπεδα, αυξημένες εξουσίες στις τοπικές αστυνομικές αρχές συμπεριλαμβανομένων των προληπτικών εφόδων στα μέσα μεταφοράς, αύξηση της ποινής έως και κατά το ένα τρίτο για όσους παραβιάζουν τον νόμο. Όταν τελειώνει η ενημέρωση, ακούγεται μια γυναικεία φωνή. «Και τι θα γίνει με τη γυναίκα που βοηθά τη μητέρα μου;» ρωτά η Μάρα Καρφάνια, πρώην μοντέλο, πρώην τηλεοπτικός αστέρας και νυν υπουργός Ίσων Ευκαιριών. «Τι θέλεις να γίνει;» απαντά ένας υπουργός. «Να νομιμοποιήσουμε όλες τις βοηθούς των ηλικιωμένων για να μην έχει πρόβλημα η δικιά σου;».

Λίγο αργότερα, τα μέτρα ανακοινώνονται και επισήμως στον Τύπο. Στο Μιλάνο ξεκινούν οι πρώτες δίκες. Αλλά η Καρφάνια δεν το βάζει κάτω και ζητά ειδική ρύθμιση για όσους προσέχουν παιδιά, ηλικιωμένους και αναπήρους. «Πρέπει να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στους μετανάστες-λύση και τους μετανάστεςπρόβλημα», τονίζει σε μια συνέντευξή της. Και αντίθετα με αυτό που συνέβη στο υπουργικό συμβούλιο, οι συνάδελφοί της αρχίζουν να μεταπείθονται. Άλλωστε η υπουργός δεν είναι τυχαία, είναι η γυναίκα για την οποία ο Μπερλουσκόνι είχε πει ότι αν δεν ήταν παντρεμένος, θα την παντρευόταν αμέσως...

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Ελ Παΐς, μόνο στη Ρώμη υπάρχουν 100.000 ξένοι χωρίς χαρτιά οι οποίοι εμπίπτουν στην κατηγορία που ανέφερε η υπουργός και κερδίζουν 600 με 800 ευρώ τον μήνα. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην ποινικοποίηση της λαθρομετανάστευσης, 700.000 οικογένειες σε όλη την Ιταλία κινδυνεύουν όχι μόνο να χάσουν έναν πολύτιμο βοηθό τους, αλλά και να μετατραπούν σε συνενόχους ενός αδικήματος που τιμωρείται με ένα έως τέσσερα χρόνια φυλακή. Όπως είπε ο πρώην δικαστής Αντόνιο Ντι Πιέτρο, που σήμερα ηγείται της Ιταλίας των Αξιών, η κυβέρνηση αυτή μπορεί μια μέρα να χρειαστεί να βάλει τρία εκατομμύρια ανθρώπους στη φυλακή.

Κι έτσι ο πολύς κ. Μαρόνι αναγκάζεται να κάνει πίσω, «ώστε να μη μείνουν οι γιαγιάδες χωρίς τις νοσοκόμες τους». Οι δήμαρχοι και οι νομάρχες, μαζί με τους αγανακτισμένους πολίτες, μπορούν θαυμάσια να ξεσπάσουν εναντίον των Τσιγγάνων, για τους οποίους δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς. Στην Ιταλία τουλάχιστον- γιατί στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει μια Ουγγαρέζα τσιγγάνικης καταγωγής, η Βικτόρια Μοχάκσι, που προωθεί νόμο για την ενσωμάτωση των Τσιγγάνων στις χώρες όπου κατοικούν. Και θυμίζει ότι, τουλάχιστον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «είμαστε όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου».

3 Comments:

At 3/6/08 1:36 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Και ποιός να θυμάται τώρα το παλιό τραγουδάκι;

Ο Φασισμός δεν έρχεται απ' το μέλλον, καινούργιο κάτι τάχα να μας φέρει
τί κρύβει μες στα δόντια του το ξέρω καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν και χάνονται βαθιά στα περασμένα
οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, μα όχι και το μίσος του για σένα

Ο Φασισμός δεν έρχεται από μέρος που λούζεται στον ήλιο και στ' αγέρι
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω και την περίσσια νιότη μας την ξέρει.
Μα πάλι θε' ν' απλώσει σαν χολέρα, πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα, αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου

Τον Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος· τσάκισέ τον!

 
At 3/6/08 1:41 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Είναι εφιαλτική η ανακύκλωση της παράνοιας στην Ευρώπη γιατί όλα αυτά που διάβασα δεν έχουν καμια λογική βάση. Είναι βαθειά προσβλητικό να λές "τί θα γίνουν οι γιαγιάδες χωρίς τις νοσοκόμες τους". Δηλαδή από πού να το πιάσεις αυτό, από τον τρόμο με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάποιοι τους ηλικιωμένους, από το βαθύ ρατσισμό; Η Ευρώπη είναι η ήπειρος του ρατσισμού, όταν σας τα λέω εγώ με λέτε υπερβολική.

 
At 30/7/09 3:57 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

情趣用品,校園正妹牆,成人圖片,色色網,視訊做愛,ut聊天室,遊戲基地,正妹牆,嘟嘟情人色網,色情遊戲,美女,plus,玩美女人,免費成人影片,好玩遊戲區,情色論壇,免費成人影片,plus論壇,自拍,成人影片,情色,色情,做愛,臺灣情色網,色色網,本土自拍,kk俱樂部,尋夢園聊天室,色情小說,a片免費看,色情影片,成人網站,聊天室,情色貼圖,貼圖,85cc免費影片,080視訊聊天室,遊戲基地,情色小說,美女交友,好玩遊戲區,免費影片,嘟嘟情人色網,哈啦聊天室,一葉情貼圖片區,愛情公寓,色情遊戲,080聊天室,痴漢論壇,85cc免費影片,情色論壇,校園正妹牆,維克斯論壇,我的遊戲口袋,色情網站,080苗栗人聊天室,同志色教館,伊莉

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home