Δευτέρα, Δεκεμβρίου 31, 2007

Ο τρομοκράτης με το καμαμπέρ



Διακόσια πενήντα γραμμάρια βιολογικό Βeatschwiller 24% λιπαρά, 140 γρ. Τaupinette fermiere 22% λιπαρά, 250 γρ. Rouelle cendree 21% λιπαρά, 250 γρ. Cabourg au calvados 20% λιπαρά, 355 γρ. Μunster 26% λιπαρά: ένας γαστρονομικός θησαυρός στα σκουπίδια του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκωλ.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα περιοδικά που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό, το Μonocle, διατυπώνει στο τελευταίο του τεύχος μια ευχή: να αλλάξει το καθεστώς στην αμερικανική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας (US Ηomeland Security). Η μεταχείριση των επισκεπτών στα αμερικανικά αεροδρόμια- σημειώνεταιαποτελεί εθνικό όνειδος και έχει οδηγήσει στη μείωση του τουρισμού κατά 17%. Τα μέτρα ασφαλείας που επιβλήθηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου θα γίνουν το 2008 ακόμη πιο αυστηρά, οι ουρές ακόμα μεγαλύτερες. Εδώ και λίγες εβδομάδες, μάλιστα, οι τουρίστες σε αναμονή είναι αναγκασμένοι να υφίστανται μια ακόμη δοκιμασία, την παρακολούθηση μιας ταινίας της Ντίσνεϋ με τίτλο «Καλώς ήλθατε: Πορτρέτα της Αμερικής». Ηow typically american!

Αλλά οι Αμερικανοί έχουν πλέον βρει άξιους μιμητές και στην Ευρώπη. Ο υπογράφων βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην Πόλη του Φωτός. Και κατά την επιστροφή του ήταν έτοιμος για όλα, να τον ψάξουν, να του βγάλουν τα παπούτσια, να τον γδύσουν, να τον γυρίσουν ανάποδα- εκτός από αυτό που συνέβη. Το σακίδιο έδειξε κάτι ύποπτο καθώς περνούσε από το μηχάνημα. Και ο υπάλληλος έβγαλε θριαμβευτικά πέντε κομμάτια γαλλικού τυριού, ειδικά συσκευασμένα σε κενό αέρα για να μη μυρίζουν. «Τα τυριά απαγορεύονται στην καμπίνα», δήλωσε. «Δεν το γράφει πουθενά», ήταν η αντίδραση του αφελούς Έλληνα δημοσιογράφου. «Δεν έχει σημασία, έπρεπε να σας έχει ενημερώσει η εταιρεία». Ύστερα από έντονους διαξιφισμούς, έφτασε η αστυνομία και ακολούθησε ένας σουρεαλιστικός διάλογος. «Μonsieur le policier, αυτά είναι υπέροχα γαλλικά τυριά, να και η απόδειξη του καταστήματος, δεν είμαι τρομοκράτης, σας ορκίζομαι». «Λυπάμαι, απαγορεύεται». «Μα δεν το γράφει πουθενά». «Για να πάρουμε ένα φυλλάδιο, μμμ, δεν το βλέπω, ναι, οπ, νάτο: pates, απαγορεύονται τα pates». «Τα τυριά είναι pates;». «Φυσικά, όλα αυτά τα καμαμπέρ είναι pates, δεν ξέρετε γαλλικά;». «Συγγνώμη. Και τώρα; Δεν υπάρχει λύση;». «Θα μπορούσατε να τα καταγράψετε στο αρμόδιο γραφείο, αλλά τώρα είναι αργά, το αεροπλάνο φεύγει». «Είστε χειρότεροι από τους Αμερικανούς». «Το ξέρω». «Κάντε μου τουλάχιστον μια χάρη, μην τα πετάξετε, δώστε τα σε έναν άστεγο, έχετε πολλούς». «Απαγορεύεται». «Πάρτε τα τότε στο σπίτι σας να τα φάτε στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, θεωρήστε τα ένα ταπεινό δώρο ενός αφελούς Ευρωπαίου πολίτη προς τη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». «Λυπάμαι, δεν γίνεται. Θα πεταχτούν».

Και πετάχτηκαν, εκεί μπροστά μας, μαζί με το φουαγκρά ενός άλλου, εξίσου απελπισμένου επιβάτη. Χάρις στην επαγρύπνηση των γαλλικών αρχών, η πτήση ήταν επιτέλους ασφαλής. Κρίμα που δεν πρόλαβε να προσφύγει στις υπηρεσίες τους και η Μπεναζίρ Μπούτο.

Αυτά, σύντροφοι, και καλή χρονιά σε όλους!

14 Comments:

At 31/12/07 6:09 μ.μ., Blogger Πάνος said...

Εντάξει, έμαθες τουλάχιστον ότι τα καμαμπέρ είναι pates, άρα ύποπτα (ως καμουφλαρισμένα εκρηκτικά). Και όχι μόνο αυτό, αλλά ενημέρωσες τους εύπορους ταξιδιώτες στη Γαλλία/ αναγνώστες των ΝΕΩΝ ότι μπορούν να τα τρώνε μονάχα επιτόπου - αλλιώς είναι υποχρεωμένοι να τα αναζητάνε στα ντελικατέσσεν των Αθηνών, αν βαριούνται να τα παραγγείλλουν μέσω ίντερνετ.

Καταστροφή, πράγματι...

:-)


Καλή χρονιά, Μιχάλη!

 
At 31/12/07 6:59 μ.μ., Blogger Αθήναιος said...

Όταν έλεγα εγώ ότι θα το φας το κεφαλάκι σου μ'αυτά που γράφεις για τον Mr. le president έλεγες ότι γράφω κρυάδες.

Προεδρικός δάχτυλος στράφηκε εναντίον εσού, Μιχάλη μου, sans doute. Ενώ αν είχε εκλεγεί η Σεγκολέν θα γύρναγες φορτωμένος μ'ενα κασόνι γαλλικά τυριά,δώρο από την πρόεδρο, θα τρώγαμε κι εμείς, όπως ο Κάστρο στέλνει ακόμη και τώρα πούρα στον Μίκη, εσείς οι σοσιαλιστές είστε large τύποι.

Μην ακούς τον Πάνο, ήταν όντως μια μικρή καταστροφή αυτό που σου συνέβη.

Καλή χρονιά, σε σένα και τους δικούς σου!

 
At 1/1/08 12:03 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Καλή χρονιά και στους δυο σας, το ανατρεπτικό σας χιούμορ μού είναι πολύτιμο!

 
At 1/1/08 8:05 μ.μ., Blogger dohant said...

ο πατέρας ενός φίλου μου, ο κος Λάζαρος, νομομαθής κ θαυμαστής κ αυτός του Γαλλικού πνεύματος, είχε πέρυσι τέτοια περίπου εποχή αν θυμάμαι καλά, ένα παρόμοιο περιστατικό στο ίδιο αεροδρόμιο. Η μόνη διαφορά ότι αντί για καμαμπέρ είχε πακεταρισμένο κ αγορασμένο με απόδειξη επίσης ένα καθρέφτη (οδηγού ή συνοδηγού θα σας γελάσω) για το αυτοκίνητο του μάρκας Citroën. Η σκηνή που ακολούθησε απ΄όσο θυμάμαι από τη γλαφυρή περιγραφή του πρωταγωνιστή ήταν καρμπόν με εκείνη με του "τρομοκράτη με το καμαμπέρ", κ το βασικό επιχείρημα των αρχών ήταν ότι σε τελική ανάλυση ο καθρέφτης του αυτοκινήτου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως "αμβλύ όργανο" εναντίον του προσωπικού του αεροπλάνου, ή κάπως έτσι..
Για τον καθρέφτη δε θυμάμαι τι απέγινε..

αλλά Μιχάλη εμάς τους ευρωσοσιαλιστές, προς πείσμα, κ τέρψη ίσως ακόμα - ακόμα του αθήναιου, αυτά δε μας τρομάζουν κ συνεχίζουμε..

n' est pas? ;-Pp

παιδιά, Καλή Χρονιά

 
At 1/1/08 11:16 μ.μ., Blogger nik-athenian said...

Μιχάλη Κλωσόρισες και Καλή Χρονιά.
Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον Αγώνα.
Τρία τυράκια πετάχτηκαν, δεκάδες θα αγοραστούν την Πέμπτη από άναγνώστες σου στο μπλογκ και την εφημερίδα, που τους εξιτάρισαν τα ονόματα που έριξες.
Τουλάχιστον άς πουν ύστερα και σε μας τη γνώμη τους, που έχουμε μείνει στην τυροκαφτερή Μυκόνου. 80% λιπαρά.

 
At 2/1/08 12:46 π.μ., Blogger katerina said...

Καλή χρονιά!!!
Αχ, τι μου θύμισες! Πέντε χρόνια μεταπτυχιακή σπουδάστρια στο Παρίσι, η μαμα μου με ανάγκαζε να κουβαλάω διαφόρων ειδών βρώσιμες και πόσιμες αηδίες, τις οποίες ο ουρανίσκος του σογιού μου δεν συνήθισε ποτέ, αλλά εκείνη θεωρούσε ότι είναι το απαυγασμα της γκλαμουριάς να πει στις έντρομες θείες "αχ, δοκιμάστε, τα έφερε το παιδί από το Παρίσι".
Έχω κουβαλήσει κιλά καμαμπερ μαζί με παγκοσμίως άγνωστες κολώνιες που αγόραζα από κάτι λούμπεν φτηνομάγαζα και έπειθα τους πάντες ότι μόλις πρωτοκυκλοφόρησαν και δεν έχουν φτασει ακόμα στην Ψωροκώσταινα.
Το χειρότερο από όλα ήταν ότι και όταν επέστρεφα, η μαμα μου, με φόρτωνε με εξίσου αηδιαστικές βρώσιμες ανοησίες, πεισμένη απόλυτα ότι κανείς στοιχειωδώς υγειής άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει με "βρωμότυρα".....

 
At 2/1/08 2:50 π.μ., Blogger sensualmonk said...

[στερημένος από τυριά μεν - άνευ οργής δε: καλή χρονιά [με τα τυριά στη βαλίτσα! ;-)]

 
At 2/1/08 6:26 π.μ., Blogger Chaca-Khan said...

!

 
At 2/1/08 10:56 π.μ., Blogger σχολιαστής said...

Στο "Ο Αστερίξ στην Κορσική", ένα κεφάλι τυρί (κατά το άνοιγμα) ανατίναξε ολόκληρο πλοίο. Γι΄αυτό οι Γάλλοι παίρνουν τα μέτρα τους.

Καλή χρονιά!

 
At 2/1/08 10:18 μ.μ., Blogger Le Panao said...

Και που ήξεραν οι γαλλικές αρχές ότι τα τυριά δεν είχαν πάνω τους ύποπτη φονική μούχλα παρακαλώ? Καλή χρονιά και από μένα σε όλους!

 
At 3/1/08 2:21 μ.μ., Blogger Greek Sites said...

Έτσι έχασα δύο μπουκάλια με εξαίρετο ρούμι από Εκουαδόρ στο Άμστερνταμ!

Έπρεπε, λέει, να έχω μαζί μόνο ένα και αυτό να είναι μέσα σε ειδική διάφανη σακούλα από Duty Free (κι ας τα είχα πάρει από το Duty Free της Γουαγιακίλ).

Και που να το ξέρω εγώ ρε φίλε?

Το μόνο που ζήτησα ήταν να κρατήσω τα μπουκάλια, έτσι για ενθύμιο! Πήγα να τα αδειάσω στο WC άλλα επειδή δεν μου πήγαινε η καρδιά τα έβαλα όπως ήταν στον κάδο.

Ελπίζω μόνο κάποιος από το συνεργείο καθαρισμού να τα πάρει και να τα ευχαριστηθεί..

 
At 5/1/08 8:21 π.μ., Blogger Unknown said...

ευτυχώς! χάρη σε τόσο έξυπνους υπαλλήλους ασφαλείας υπάρχει ασφάλεια! κανένα τρομοκρατικό χτύπημα δεν έχουμε να φοβόμαστε!
υπάρχει δημοκρατία.
ο δωδεκάχρονος γιος μου δέχτηκε ένα αποχαιρετιστήριο δωράκι από τον επτάχρονο φίλο του, και φυσικά το κρατούσε στο αεροδρόμιο φεύγοντας από παρίσι. ένα ευτελέστατο μεταχειρισμένο παιχνίδι στα χέρια του μικρού που ταξίδευε με τη μαμά του. ε, λοιπόν, το όπλο ταξίδεψε σε ειδική αποστολή και το πήραμε στο ελληνικό αεροδρόμιο...
το βούτυρο του κακάο για τα χείλη στο σκουπιδοντενεκέ του λονδίνου,
το λύσιμο και δόσιμο της ζώνης όλων όσων θα ήθελαν να επισκεφτούν το νησάκι με το άγαλμα της ελευθερίας στη νέα υόρκη...

τα τυριά στα σκουπίδια της γαλλίας, τα αλλαντικά (τυχόν) στα σκουπίδια του ριγιάντ άμα τη εισόδω τους, κλπ

η στενοκεφαλιά τροφοδοτεί ίδια την τρομοκρατία και ίδια τη σκοταδοκρατία;

την καλημέρα μου και καλή χρονιά!

(μπήκα εδώ γιατί ξεσκαρτάριζα αποκόμματα εφημερίδων για το ράδιο ντάζλα, και η παραπομπή ήταν εδώ. με ενδιαφέρει πολύ ό,τι έχει σχέση με άραβες και μέση ανατολή, και πάλι καλημέρα)

 
At 8/12/15 7:56 π.μ., Blogger John said...

coach factory outlet
ugg boots
nike huarache
michael kors handbags
jordan concords
cheap jordans
true religion outlet
rolex watches outlet
coach outlet
michael kors outlet
coach outlet
coach factory outlet
ugg boots
oakley sunglasses wholesale
uggs outlet
ed hardy clothing
pandora jewelry
toms outlet
nike roshe run
ugg clearance
gucci handbags
coach factory outlet
michael kors outlet online
concords 11
tory burch sale
gucci shoes
uggs outlet
beats by dre
mont blanc pens
coach factory outlet
cheap uggs for sale
20151205yuanyuan

 
At 12/4/16 7:42 π.μ., Blogger Unknown said...

michael kors
michael kors handbags on sale
michael kors outlets
michael kors purses
michael kors hamilton
Discount Michael Kors
jordans for sale
jordan shoes
lebron james shoes
nike hyperdunk 2015
nike air max 95
nike air max 90
nike free 5.0
nike free 3.0
christian louboutin men
red sole shoes
mbt outlet
mbt usa
fitflops clearance
fitflop.com
Nike Air Huaraches
Huaraches Nike
christian louboutin outlet
louboutin shoes
jordans shoes
cheap jordans
new jordans
new jordan shoes
coach store
coach outlet online coach factory outlet
Michael Kors Store
Michael Kors Clearance
michael kors selma

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home