Τετάρτη, Ιουλίου 04, 2007

Όπως η Μαφία



«Σ΄ αυτήν τη χώρα, η Εκκλησία δεν έχει μεγάλη σχέση με τη θρησκεία. Είναι μία πολιτική δύναμη που λειτουργεί όπως η Μαφία». Πάολο Πεντρετσίνι, δημιουργός του Οperation ΡedoΡriest.

Το Βατικανό σάς έχει αναθέσει μία μυστική αποστολή: να καλύπτετε τους παιδεραστές ιερείς και να εμποδίζετε τη σύλληψή τους από την αστυνομία. Όταν ένας ιερέας κακοποιεί σεξουαλικά ένα παιδί, η δουλειά σας είναι να τρομοκρατήσετε τυχόν αυτόπτες μάρτυρες και να τους εμποδίσετε να καλέσουν την αστυνομία. Μπορείτε επίσης να υπονομεύσετε τις ανακρίσεις της αστυνομίας. Κι όταν συλληφθεί ο ιερέας, μπορείτε να τον απαγάγετε και να τον κρύψετε σε σίγουρη τοποθεσία, που δεν είναι άλλη από το Βατικανό.

Αυτή είναι η υπόθεση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Οperation ΡedoΡriest, που εγκαινιάστηκε στο Ιnternet στις 23 του περασμένου Ιουνίου. Οι δημιουργοί του, μία ομάδα από το Μιλάνο που λέγεται Μolle industria, εμπνεύστηκαν από το ντοκιμαντέρ του ΒΒC με τίτλο Sex Crimes and Vatican, που προβλήθηκε στα τέλη Μαΐου από τη RΑΙ, παρά τις προσπάθειες του Βατικανού να το «πνίξει». Εδώ και μερικούς μήνες, λέει ο Πεντρετσίνι στη «Λιμπερασιόν» , οι άνθρωποι της Εκκλησίας έχουν πολλαπλασιάσει τις παρεμβάσεις τους. Προσπαθούν συστηματικά να εμποδίσουν οποιαδήποτε συζήτηση για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Με πρόσχημα την υπεράσπιση της «παραδοσιακής οικογένειας», έχουν εξαπολύσει μια χυδαία εκστρατεία εναντίον των ομοφυλοφίλων. Και όταν πληροφορήθηκαν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις για την απαγόρευσή του.

Βουλευτής και ηγέτης του μικρού ιταλικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ο Λούκα Βολοντέ είναι γνωστός από τις συνεχείς καταγγελίες του για αντιχριστιανικές συνωμοσίες. Έχει δηλώσει, για παράδειγμα, ότι η πολιτική του καταστήματος ΙΚΕΑ να μην πουλάει φάτνες τα Χριστούγεννα πλήττει τη χριστιανική ταυτότητα κι ενισχύει τον ισλαμικό φονταμενταλισμό! Ηγείται σταυροφοριών εναντίον των αμβλώσεων και του δαρβινισμού. Και ήταν ο άνθρωπος που έκανε επερώτηση στη Βουλή για το επίμαχο παιχνίδι, ισχυριζόμενος ότι προσβάλλει την ανθρώπινη και θρησκευτική ευαισθησία. Τρομοκρατημένος, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή στην αστυνομία να εντοπίσει τη σχετική ιστοσελίδα και να την κλείσει. Για να προλάβει το κακό, η ομάδα του Πεντρετσίνι αποφάσισε να αποσύρει μόνη της το παιχνίδι. Αλλά το Διαδίκτυο δεν επιδέχεται απαγορεύσεις: για όποιον θέλει να παίξει, η σελίδα είναι www. newgrounds. com/ portal/view/385299.

Πριν από δύο εβδομάδες, μία λεσβιακή έκθεση έκλεισε στην Μπολόνια εξαιτίας μιας εκδήλωσης με τίτλο «Η Παρθένος κλαίει σπέρμα». Οι οργανωτές παραπέμφθηκαν σε δίκη και ο (αριστερός) δήμαρχος Σέρτζο Κοφεράτι ανέστειλε τη χρηματοδότηση της οργάνωσης, με το επιχείρημα ότι «δεν κάνει αληθινή τέχνη». Στην Μπιενάλε της Βενετίας, η Καθολική Αντιδυσφημιστική Ένωση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του μπαλέτου Μessiah Game, που χορογράφησε ο Γερμανός καλλιτέχνης Φέλιξ Ρούκερ. Να που η χώρα μας δεν είναι η μόνη όπου σημειώνονται κρούσματα ακραίου πουριτανισμού- χωρίς αυτό να αποτελεί και μεγάλη παρηγοριά.