Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2007

Πάνω απ' όλα, σεξουαλική ευρωστία



Οι πολυεθνικές είναι κακές, οι ευρωυπάλληλοι είναι γραφειοκράτες, οι οικολόγοι είναι φλύαροι και οι κυβερνήτες μας είναι τυχοδιώκτες. Κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα του πλανήτη. Κι εμείς;

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Ενέργεια ήταν πολύ υπερήφανος προχθές με το σύνθημά του για τη «μεταβιομηχανική επανάσταση», την ίδια ώρα λυνόταν και η ενεργειακή κρίση μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, είναι φανερό ότι μια νέα εποχή ξημερώνει στην Ευρώπη. Η Γκρηνπής βέβαια γκρινιάζει, θεωρεί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν άτολμα, αλλά οι τύποι αυτοί πάντα γκρινιάζουν, όλα τους φταίνε, με τις καταγγελίες βγάζουν το ψωμί τους. Όσο για εμάς, δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα χασμουρητά μας, αυτή η συζήτηση δεν μας αφορά, χαμογελάμε όταν ακούμε πως αν όλοι οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν χαρτί τουαλέτας σαν κι εμάς θα καταστρεφόταν όλη η Αμαζονία, αλλά ώς εκεί. Η ροή σταθερής, φτηνής και καθαρής ενέργειας είναι χρέος των κυβερνήσεων, γι' αυτό τις ψηφίζουμε. Όταν βέβαια καταφεύγουν στους πολέμους για να εξασφαλίσουν αυτή τη ροή, τις καταγγέλλουμε, γιατί κατά βάθος είμαστε ειρηνιστές.

Να σοβαρευτούμε. Όλοι φταίμε για την κακοποίηση του περιβάλλοντος, από τον Μπους που δεν υπογράφει τη συνθήκη τού Κυότο για να μη δυσαρεστήσει τους πετρελαιάδες του Τέξας μέχρι τις πολυεθνικές των φαστ-φουντ που αυξάνουν τις μερίδες των μπιφτεκιών και τους καταναλωτές που σπεύδουν να αγοράσουν πιο γρήγορα, πιο πολυτελή, πιο ογκώδη αυτοκίνητα. Μας δυσαρεστεί να μην ξέρουμε αν τα Χριστούγεννα θα κάνουμε μπάνιο ή σκι, κατηγορούμε τις πολυεθνικές ότι καταστρέφουν το στρώμα του όζοντος, αλλά το ίδιο κάνουμε όλοι. Η μόνη σωτηρία, γράφει ο Ουμπέρτο Έκο στο περιοδικό Λ' Εσπρέσσο, έγκειται σε ειδήσεις σαν εκείνη που μεταδόθηκε τις προάλλες, σύμφωνα με την οποία η μόλυνση της ατμόσφαιρας επηρεάζει το μέγεθος του πέους των νέων. Είναι φανερό ότι το πρόβλημα δεν αφορά μονάχα τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους, οι οποίοι από κάτι τέτοιες μετρήσεις αντλούν το κύρος και την υπερηφάνειά τους. Οι γονείς πρέπει μάλιστα να ανησυχούν ακόμη περισσότερο αφού, σύμφωνα με την ίδια είδηση, οι περιβαλλοντικές αλλαγές πλήττουν και την αναπαραγωγική ικανότητα των νέων, προκαλώντας τη δημιουργία όγκων στα ευαίσθητα όργανά τους.

Ακόμη κι αν η είδηση είναι ψευδής ή υπερβολική - συνεχίζει ο Ιταλός φιλόσοφος - πρέπει να την διαδώσουμε με κάθε τρόπο, με όλα τα μέσα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Ακόμη κι ο Μπους θα άλλαζε στάση απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα αν κάποιος τον έπειθε ότι δεν κινδυνεύουν μόνο οι φάλαινες αλλά και τα πουλιά, με τη μεταφορική έννοια της λέξης. Γιατί πάνω από κάθε θρησκευτικό δόγμα και κάθε ιδεαλισμό, η κυρίαρχη ανθρώπινη αξία είναι η σεξουαλική ευρωστία.

14 Comments:

At 12/1/07 1:09 μ.μ., Blogger rockerblogger said...

Ευτυχώς εγώ τα κρίσιμα χρόνια της ανατομικής μου ανάπτυξης μεγάλωσα σε χωριό με αρκετό υψόμετρο, πολύ πράσινο, καθαρότατο αέρα, και περιβάλλον χωρίς της παραμικρή μόλυνση!

:)))))))))))

ΥΓ
Μιχάλη, άπαικτο το σημερινό για να ταρακουνήσει την οικολογική συνείδηση των νέων!

 
At 12/1/07 2:04 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

έγκυρες επιστημονικές μελέτες αναφέρουν οτι το μόνο αντίδοτο στην τάση συρρίκνωσης του ανδρικού μορίου λόγων της περιβαλλοντικής ρύπανσης, είναι τα...
δακρυγόνα!!!!

Λάβετε τα μέτρα σας!!
:-))))))))))))))))))))))))
τι λέει ο Έκο; Να το διαδώσουμε;;

 
At 12/1/07 3:11 μ.μ., Blogger Spinoza said...

Όταν ήμου μικρότερη και άκουγα πως όλοι οι πόλεμοι έχουν γίνει για το χρήμα και το σεξ, το θεωρούσα υπερβολή. Σήμερα θεωρώ υπερβολικό το ότι στις αιτίες πολέμων και αναταραχών, συμπεριλαμβάνουν το χρήμα αφού και ο αγώνας για την απόκτησή του στο σεξ αποσκοπεί από θέση ισχύος ή ακόμη και στην αναπλήρωσή του.

Θεωρώ λοιπόν, πολύ εύστοχο το σαρκαστικό "κώδωνα κινδύνου" του Έκο. Είμαι σίγουρη ότι θα έπιανε γιατί ακόμη κι αν κρίνεται υπερβολικός, κανείς δεν ρισκάρει να μάθει αν είναι όντως έτσι, the hard way.

Aυτό που με τρελαίνει όμως, δεν είναι τόσο η δυτική κουλτούρα του "να γαμάς" ( σόρρυ αλλά μερικά πράγματα προτιμώ να τα λέω με το όνομά τους και όχι με το υποκοριστικό τους) όσο το ότι αυτή επεκτείνεται σε τομείς που οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα ηθικό και νόμιμο δικαίωμα όπως η Φύση. Δλδ ενώ είμαι από αυτούς που ιδεολογικά βρίσκουν χρησιμότητα στην ηθική ( αλλά και την αισθητική) του "σας γαμώ γιατί αλλιώς θα πρέπει να καθίσω να με γαμήσετε(όχι αναγκαστικά κακό κάτι φορές αλλά να υπάρχει μια ιεραρχία και μια ποιοτική αποτίμηση της δύναμης και της εξουσίας που υφίστασαι, βρε αδελφέ)", τρελαίνομαι με αυτούς που νομίζουν πως η Φύση είναι δική τους.

Σ'όσους συμπεριφέρονται επιβητόρικα στη Φύση, δεν πρέπει να επιτρέπεται να διαπιστώσουν τις τυχόν επιπτώσεις αυτής της πρακτικής. Το πουλάκι, πρέπει να τους το κόβουν στο επιτόπου.

Υ.Γ. Τώρα θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναλυσούλα στο σχήμα: επιβητόρικη Δύση vs "ερωτική" Ανατολή και στον τρισμέγιστο Γρηγόριο Παλαμά που κήρυττε την ερωτική σχέση Θεού-ανθρώπου, αλλά δεν είναι της παρούσης. Με όλο το σεβασμό στη μνήμη του μεγάλου Φιλοσόφου ( πρωτίστως)και Αγίου για τους πιστούς, κι αυτό το ίδιο ήταν, μόνο που στην ερώτηση "ποιος γαμεί;", η απάντηση είναι ο Θεός. Πάντα υπάρχει ένα υποκείμενο ως απάντηση στην ερώτηση κι όχι δύο όπως θέλουν να μας πείσου. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλως τε;

 
At 12/1/07 10:08 μ.μ., Blogger basik-ly said...

Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

 
At 12/1/07 10:29 μ.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Ε όχι και το μέγεθος τού πέους! Πάει, χάλασε ο κόσμος. Δεν υπάρχουν πιά Ιερά ακι Όσια.

Εμπρός όλοι στον αγώνα!

Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πέους!

 
At 13/1/07 7:53 π.μ., Blogger spiretos72 said...

Όταν λέτε επηρεάζει το μέγεθος του πέους πως το επηρεάζει δηλαδή? Αυξητικά ή μειωτικά?

 
At 13/1/07 8:37 π.μ., Blogger Spinoza said...

"Τι σχέση έχει ο έρημος ο Γρηγόριος Παλαμάς;"

Ήθελα να συγκινήσω τους συντάκτες της "Ρήξης" και αναγνώστες αυτού του μπλογκ. ;-)

" Τώρα θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναλυσούλα στο σχήμα: επιβητόρικη Δύση vs "ερωτική" Ανατολή" στο οποίο είχα αναφερθεί πιο πάνω γιατί κάτι τέτοια περιμένουν ορισμένοι να πάρουν αέρα...

 
At 13/1/07 8:38 π.μ., Blogger Spinoza said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 13/1/07 8:40 π.μ., Blogger Spinoza said...

Πάντως, Μαύρε Γάτε, παρατηρώ πως τον τελευταίο καιρό, τα έχετε βάλει με τη σεξουαλική ικανοποίηση, τη θεωρείτε λίγο δευτεράντζα. Αυτό ως αναγνώστης της "Ρήξης" ή λάτρης του Γρηγορίου Παλαμά;

Υ.Γ. Στο προηγούμενο σχόλιο ήθελα να γράψω τους αρθρογράφους της "Ρήξης".

 
At 13/1/07 11:52 π.μ., Blogger Caesar said...

Κάτι ήξεραν πριν από πολλά χρόνια, με τις διονυσιακές λατρείες...:))

 
At 13/1/07 6:27 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Ωστε αυτό το blog είναι τόσο πολυσυλλεκτικό ώστε καλύπτει και τους οπαδούς του Καραμπελιά;

 
At 14/1/07 12:14 π.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Απλά αγαπητέ κύριε Αγκαθωτέ, μάλλον δεν έχουμε την ίδια εικόνα για την σεξουαλική ηδονή. Τουτ εστίν, δεν την βρίσκω με δαχτυλίδια....

Ποιός είναι πάλι αυτός ο Παλαμάς; Εγώ ξέρω μόνο τον Κωστή.

 
At 14/1/07 12:25 π.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Ούτε και την Ρήξη έχω διαβάσει, αφού όμως μού την συστήνετε δεν θα παραλείψω να την αγοράσω αύριο πρωί πρωί (πού να τρέχω τώρα να κατεβαίνω από τα κεραμίδια... είναι και Γενάρης και ξέρετε, αυτόν τον καιρό, οι ψιψίνες, καταλαβαίνετε....)

¨Ηταν κι ένας κάποιος Warhol βέβαια, αυτό το ξέρω, είχε πει, 'το σεξ είναι το πιό υπερτιμημένο τίποτα όλων των εποχών".

Μα τί λέω; Μπούρδες έλεγε ο Warhol. Βλασφημίες. Να θυμηθώ αύριο το πρωί να αναφέρω όλες αυτές τις αμαρτίες που διέπραξα εδώ στον Πνευματικό μου. Μην το παραλείψετε κι εσείς, κύριε Αγκαθωτέ.

 
At 14/1/07 12:37 π.μ., Blogger Μαύρος Γάτος said...

Πω πω! Εγραψα κάποτε κι αυτό...

Κι αυτό!!!!

Τί αμαρτία. Σίγουρα θα πάω στην κόλαση με τα Αγκάθια....

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home