Πέμπτη, Απριλίου 24, 2008

Ο «αόρατος στρατός» του Ομπάμα«Η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί στην Πενσυλβάνια, αλλά ένα πράγμα είναι σαφές. Σε μια Πολιτεία όπου μόλις πριν από δύο εβδομάδες ήμασταν πίσω 25 μονάδες, βοηθήσατε να μειωθεί η διαφορά σε επίπεδα που λίγοι φαντάζονταν».

Αυτό ανέφερε ένα e-mail που έλαβαν την περασμένη νύχτα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο (του υπογράφοντος περιλαμβανομένου) από τον ίδιο τον Μπάρακ Ομπάμα- δηλαδή από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα my. barackobama. com, γνωστή και ως Μybo. Με τη βοήθεια αυτής της ιστοσελίδας, το επιτελείο του γερουσιαστή από το Ιλινόι έχει δημιουργήσει μια οργάνωση σχεδόν στρατιωτικού τύπου, τον «αόρατο στρατό» του Ομπάμα, που έχει στόχο να κινητοποιεί τους οπαδούς του σε κάθε Πολιτεία και να πείθει τους αναποφάσιστους.

Το βασικό όπλο αυτής της οργάνωσης είναι το τηλέφωνο. Η Μybo λειτουργεί ως συντονιστικό κέντρο για όποιον θέλει να διαθέσει τον χρόνο του για να τηλεφωνήσει σε ψηφοφόρους. Κάθε εθελοντής λαμβάνει έναν κατάλογο 25 ονομάτων, τα οποία πρέπει να καλέσει. Και κάθε κλήση πρέπει να ακολουθεί αυστηρά ορισμένους κανόνες. Η εισαγωγή είναι πάντα η ίδια: «Χάι. Λέγομαι τάδε. Είμαι εθελοντής της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάρακ Ομπάμα. Πώς είστε σήμερα;». Αν ο ψηφοφόρος δώσει κάποια, οποιαδήποτε απάντηση και δεν κλείσει το τηλέφωνο (κάτι που δεν συνηθίζεται στην Αμερική), ο εθελοντής συνεχίζει. Στην περίπτωση, ας πούμε, των τηλεφωνημάτων που έγιναν προχθές, η επόμενη φράση ήταν: «Σήμερα έχουμε εκλογές και η Πενσυλβάνια θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του επόμενου προέδρου μας. Μήπως ψηφίσατε ήδη τον Μπάρακ Ομπάμα;». Αν ο ψηφοφόρος απαντήσει «όχι ακόμα», ο εθελοντής ακολουθεί τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία «Οπαδός». Αν η απάντηση είναι «το σκέφτομαι», πηγαίνει στην κατηγορία «Αναποφάσιστος», όπου περιλαμβάνονται αρκετές αναφορές στις επιθέσεις που έχει δεχθεί τελευταία ο γερουσιαστής. Αν ο ψηφοφόρος δηλώσει ότι ψηφίζει άλλον ή ότι ψήφισε ήδη, ο εθελοντής κλείνει ευγενικά το τηλέφωνο. Και αν βγει τηλεφωνητής, υπάρχει ειδικό κείμενο όπου τονίζεται ότι ο Ομπάμα είναι ο μόνος υποψήφιος που δεν χρηματοδοτείται από τα λόμπι της Ουάσιγκτον, τις Επιτροπές Πολιτικής Δράσης ή τις πετρελαϊκές εταιρείες. Όποιος έχει απορίες μπορεί να επισκεφθεί την τοπική ιστοσελίδα του Ομπάμα ή να καλέσει σε ένα συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου.

Με τον τρόπο αυτό, σημειώνει η Μοντ, καθίσταται δυνατό να αξιολογείται συνεχώς η αποτελεσματικότητα της εκστρατείας, αλλά και να γίνεται μια γιγαντιαία δημοσκόπηση όπου το δείγμα είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο των ινστιτούτων. Η Μybo μοιάζει, έτσι, περισσότερο με επιχείρηση παρά με στρατό. Και φυσικά, έχει και το σχετικό (ηθικό) μπόνους. Στο τέλος κάθε ψηφοφορίας δημοσιεύεται κατάλογος των «δέκα καλύτερων τηλεφωνητών»! Στην Πενσυλβάνια, πρώτη ήρθε η Κάθι Μίνοου. Έκανε 150 τηλεφωνήματα.

1 Comments:

At 3/4/09 4:40 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

情趣商品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品.情趣,情趣,情趣,情趣,視訊聊天室

麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,遊戲,線上遊戲,cs online,搓麻將,矽谷麻將,明星三缺一, 橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,電玩快打

情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情竹園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,色情影片,情趣內衣,情趣睡衣,性感睡衣,情趣商品,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室 ,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080苗栗人聊天室,080聊天室,視訊交友網,視訊

借錢,黃金,黃金回收,黃金價格,黃金買賣,當舖

A片,A片,成人網站,成人影片,色情,情色網,情色,AV,AV女優,成人影城,成人,色情A片,日本AV,免費成人影片,成人影片,SEX,免費A片,A片下載,免費A片下載,做愛,情色A片,色情影片,H漫,A漫,18成人

a片,色情影片,情色電影,a片,色情,情色網,情色,av,av女優,成人影城,成人,色情a片,日本av,免費成人影片,成人影片,情色a片,sex,免費a片,a片下載,免費a片下載,成人網站,做愛,自拍

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home