Πρέπει να αρχίσουμε από το σεξ
Το τελευταίο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού Slate είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο σεξ. Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα (όπως μια εικονογραφημένη ιστορία των οπισθίων ή η διδασκαλία του σεξ στα παιδιά μέσω του ΥouΤube) υπάρχουν και οι απαντήσεις μερικών σεξολόγων στην εξής ερώτηση: τι είναι αυτό που δεν μπορέσατε ποτέ να καταλάβετε στον τομέα σας;
«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι άνδρες εξακολουθούν να γνωρίζουν περισσότερα γι΄ αυτό που βρίσκεται κάτω από το καπάκι της μηχανής ενός αυτοκινήτου απ΄ όσα γι΄ αυτό που βρίσκεται κάτω από το καπάκι της κλειτορίδας. Δεν καταλαβαίνω γιατί στην εποχή μας οι γυναίκες προσποιούνται ότι έχουν οργασμό περισσότερο από ποτέ» (Ίαν Κέρνερ, συγγραφέας του βιβλίου «Εκείνη τελειώνει πρώτη, εκείνος τελειώνει μετά»).
«Δεν έχουμε κατορθώσει να καταλάβουμε γιατί η παρθενία εξακολουθεί να προσδιορίζεται αποκλειστικά σε συνάρτηση με τη διείσδυση του πέους. Να σημαίνει αυτό άραγε ότι όλες οι λεσβίες είναι ισόβιες παρθένες; Τι γίνεται με τους ομοφυλόφιλους άνδρες που δεν τους αρέσει το πρωκτικό σεξ; Πώς είναι δυνατόν στρέιτ ζευγάρια να επιδίδονται σε στοματικό έρωτα ή αμοιβαίο αυνανισμό και παρά ταύτα να ισχυρίζονται ότι διατηρούν την παρθενία μέχρι τον γάμο; Είναι αλήθεια ότι ο ρόλος της συνουσίας στην τεκνοποιία προσδίδει στην πράξη αυτή μεγαλύτερο κύρος. Στις μέρες μας όμως ο έλεγχος των γεννήσεων, ο οικογενειακός σχεδιασμός και οι τεχνολογίες αναπαραγωγής οδηγούν στη διαπίστωση ότι η συνουσία αποτελεί λιγότερο ένα μέσο για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου σκοπού και περισσότερο έναν απολαυστικό σκοπό από μόνη της» (Εμ & Λο, συγγραφείς του βιβλίου «Οδηγός για όσους παρατούν τον σύντροφό τους ή τους παρατά αυτός»).
«Κάθε χρόνο μελετώ τις έρευνες για το σεξ για να δω τι πρόοδοι έχουν γίνει. Ο πιο καταθλιπτικός τομέας είναι αυτός που αφορά τις παθολογικές σεξουαλικές επιθυμίες: παιδοφιλία, ζωοφιλία, επιδειξιομανία, κανιβαλισμός. Καθώς δεν υπάρχει καμιά πρόοδος ως προς την κατανόηση και τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων, οι δράστες- σχεδόν πάντα άνδρες- κλείνονται σε νοσοκομεία ή εκτίθενται στον χλευασμό της κοινωνίας» (Σάιμον ΛιΒέι, συγγραφέας του βιβλίου «Ο σεξουαλικός εγκέφαλος και η ανθρώπινη σεξουαλικότητα»).
«Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το σεξ με τόσο βλακώδη τρόπο. Το σεξ υπήρχε πριν από τον γάμο. Το σεξ υπήρχε πριν από τη θρησκεία. Όλοι οι ανθρώπινοι πολιτισμοί και όλες οι ιδιόρρυθμες θρησκείες μας οικοδομήθηκαν γύρω από το σεξ, ο στόχος τους ήταν να το ελέγξουν ή να το εξευγενίσουν. Κι όμως πολλοί θέλουν να αρχίσουν από τον πολιτισμό ή τη θρησκεία προτού προσεγγίσουν το σεξ, λες και τα πρώτα μπορούν να μας διδάξουν όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το δεύτερο. Λάθος. Πρέπει να αρχίσουμε από το σεξ» (Νταν Σάβατζ, συντάκτης θεμάτων γύρω από το σεξ σε εναλλακτικά περιοδικά).
8 Comments:
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα ποτέ το τηλεφωνικό σεξ.
Όταν ένας άντρας μιλάει πρόστυχα σε μια γυναίκα, τότε λένε ότι έχουμε σεξουαλική παρενόχληση.
Όταν μια γυναίκα μιλάει πρόστυχα σε έναν άντρα τότε έχουμε τηλεφωνική υπηρεσία που χρεώνεται με 1 Ευρώ/15 δευτερόλεπτα.
Αλλού είναι το πρόβλημα, νίκ-αθήνιαν. Δέν υπάρχει τηλεφωνική υπηρεσία πού να διαθέτει άντρες να μιλάνε διεγερτικά σε γυναίκες.Εγώ θάδινα και 2 ευρώ/15''! Μήν απαντήσετε ότι είναι καλή ιδέα γιά νά αρχίσετε εσείς καί μήν ζητήσετε το τηλέφωνο μου.
Τό άρθρο ήταν χλιαρό και χιλιοειπωμένο. Καμμία πρωτοτυπία γύρω από το σέξ, δεν υπάρχει.Δέν υπάρχουν καινούργιες συνταγές.
Καλό είναι το να αρχίσουμε με το σεξ όπως ισχυρίζεται ο Σάβατζ δεν λέω... Αν όμως στη συνέχεια συνεχίσουμε με τέχνες, επιστήμες, πολιτισμό, θρησκείες ακόμη και γάμο και στη συνέχεια καταλήξουμε πάλι στο σεξ, τότε τί γίνεται; πρέπει να ανησυχούμε για τους εαυτούς μας;
le panao,"και γάμο και στη συνέχεια καταλήξουμε πάλι στο σεξ,"
αν γίνει αυτό μετά τον γάμο,θα είσαστε τυχερός,διότι σέξ μετά τον γάμο είναι ανιαρό και αραιό. Σίγουρα δέν έχετε φτάσει σε αυτό το βήμα ακόμα.
"Δεν έχουμε κατορθώσει να καταλάβουμε γιατί η παρθενία εξακολουθεί να προσδιορίζεται αποκλειστικά σε συνάρτηση με τη διείσδυση του πέους."
μια ελαχιστη δοση εξελικτικης ψυχολογιας το εξηγει μια χαρα: καθε εννοια παρθενιας πηγαζει απο την (γενετικη) επιθυμια ενος ανδρα να ξερει οτι το παιδι ειναι δικο του. Με μια παρθενα μπορει να ειναι σχεδον σιγουρος. Ειναι απολυτως αδιαφορο τι αλλο εχει κανει αυτη η γυναικα, αν ειναι συμπαθητικη, ακοινωνητη, αν εχει φιληθει με το μισο χωριο, αν εχει κανει στοματικο με το αλλο μισο, αν δεν εχει διευσδυσει ποτε πεος μεσα της ειναι παρθενα.
Οι αλλες παρατηρησεις κατα τα αλλα ειναι οντως καλες, ειδικα αυτο για τις παθολογικες σεξουαλικες επιθυμιες.
Να αρχίσουμε από το σεξ;
Πάλι;
*
Μιχάλη, ο Τιν Μαν υφίσταται - ή μετατέθηκε στο Ζαΐρ;
Ωραιο το αρθρο για το Σαβ/Κυρ! Εγινε θεμα συζητησης σε βραχωδη παραλια. Aπο καταβολης κοσμου (!) το καλυτερο βιβλιο για αποριες στο θεμα σεξ, ειναι το 'Everything you always wanted to know about sex(but were afraid to ask)' του Dr Ruben,το 1969. Το 'μεταποιησε' ο μεγας Woody Allen και τοκανε και ταινια. Περασαν 38 χρονια και ακομα αναρωτιεται η επιστημονικη κοινοτητα για το σεξ. Μα, υπαρχουν οδηγιες για το πως αναπνεουμε? Γιατι θα πρεπει εχουμε οδηγιες για το αν και πως το κανουμε? Και αν δεν το κανουμε 'κατα τας γραφας', θα μας τιμωρησουν? Και τι γινεται με την ανδρικη παρθενια?
Δεν καταλαβαινει ο Ιαν Κερνερ ,δεν καταλαβαινουν οι Εμ & Λο. Οταν ερθουν να παρουσιασουν τα βιβλια τους εδω, θα τους τα εξηγησουμε!!!
Καρίνα, ακούγεται απειλητικό αυτό που λες.
Πάνο, γιατί στο Ζαϊρ; Εχω χάσει συνέχειες. Η αλήθεια είναι ότι πήρα κάποιες φωτογραφίες στο κινητό μου, αλλά δεν τις κατάλαβα. Λες;
Δημοσίευση σχολίου
<< Home