Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2007

Για όλα φταίνε οι Ρότσιλντ



Αυτή δεν είναι μια απλή θεωρία συνωμοσίας. Εδώ μιλάμε για την Κίνα, για 200.000 νόμιμα αντίτυπα του συγκεκριμένου βιβλίου που έχουν ήδη πουληθεί και για άλλα 400.000 πειρατικά. Με τέτοια νούμερα, ακόμα και η υπερδύναμη αρχίζει να ανησυχεί.

Ποιος έστησε τη Μάχη του Βατερλώ; Ποιος ευθύνεται για τον θάνατο έξι Αμερικανών προέδρων; Ποιος βρίσκεται πίσω από την άνοδο του Χίτλερ; Ποιος προκάλεσε την ασιατική χρηματιστηριακή κρίση του 1997-98; Ποιος ευθύνεται για την οικολογική καταστροφή στον αναπτυσσόμενο κόσμο; Τα γεγονότα αυτά μπορεί να καλύπτουν μια περίοδο δύο αιώνων, αλλά έχουν ένα κοινό αίτιο: τον έλεγχο που ασκεί στην έκδοση του χρήματος η τραπεζική δυναστεία των Ρότσιλντ. Ακόμα και σήμερα, λέει ο Σονγκ Χονγκμπίνγκ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) παραμένει ένα πιόνι των ιδιωτικών τραπεζών, που με τη σειρά τους εξαρτώνται πλήρως από τους πανταχού παρόντες Ρότσιλντ.

Ο Σονγκ είναι ένας ερασιτέχνης ιστορικός που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1994 και σήμερα εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Την ιδέα να γράψει το βιβλίο του «Νομισματικοί Πόλεμοι», που περιλαμβάνει όλους τους προαναφερόμενους ισχυρισμούς, την είχε ενώ ερευνούσε τα αίτια της ασιατικής χρηματιστηριακής κρίσης του 1997. Όποια πέτρα κι αν σήκωνε, έβρισκε από κάτω τους Ρότσιλντ. Αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η «ανακάλυψη» ότι η Fed ανήκει και διοικείται από ιδιώτες. Μπορεί ο διοικητής της να διορίζεται από τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά οι βασικές λειτουργίες της ελέγχονται από πέντε τράπεζες: τη Citibank, την Chase Μanhattan, τη Μorgan Τrust, την Ηanover και την Chemical. Και οι τράπεζες αυτές έχουν, όλες, στενές σχέσεις με τους Ρότσλιντ. Που, φυσικά, είναι Εβραίοι. Όχι πως ο Σονγκ έχει κάτι με τους Εβραίους. «Είναι έξυπνοι και πλούσιοι, ίσως ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου», λέει στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. Γι΄ αυτό και ελέγχουν τα πάντα.

Τέτοιοι ισχυρισμοί έχουν διατυπωθεί βέβαια πολλές φορές, από διάφορους συνωμοσιολόγους, σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η διαφορά είναι ότι το βιβλίο του Σονγκ το διαβάζουν ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων. «Πολλοί πρόεδροι επιχειρήσεων με ρωτούν αν αυτά που γράφει το βιβλίο είναι αλήθεια», λέει ο Χα Τζιμίνγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της μεγαλύτερης τράπεζας επενδύσεων της Κίνας. Ο ίδιος ο συγγραφέας εκφράζει την έκπληξή του για την επιτυχία του βιβλίου του. «Οι Κινέζοι παρακολουθούν με νευρικότητα τις εξελίξεις στις χρηματιστηριακές αγορές, αλλά δεν ξέρουν πώς να χειριστούν τους πραγματικούς κινδύνους. Το βιβλίο τούς δίνει μερικές ιδέες». Όπως και προσφέρει επιχειρήματα σε όσους υποστηρίζουν ότι το Πεκίνο πρέπει να αντισταθεί στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών να ανοίξει το νομισματικό του σύστημα.

Ο Σονγκ έχει άποψη και για τον Σόρος. Και αυτός, στις μυστικές του σχέσεις με τον κύκλο των Ρότσιλντ οφείλει την αναρρίχησή του. Εύκολο, εύπεπτο, προσοδοφόρο.

7 Comments:

At 27/9/07 5:38 μ.μ., Blogger nejodu said...

Orea metafrasi:
http://www.ft.com/cms/s/0/70f2a23c-6b83-11dc-863b-0000779fd2ac.html

 
At 27/9/07 6:03 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Δεν πιάνω τον υπαινιγμό σας, αγαπητέ/ή. Αναφέρω την πηγή, όπως κάνω κάθε μέρα. Οταν πάρω συνέντευξη από τον συγγραφέα του βιβλίου, θα προσθέσω και δικά μου λόγια, να είστε ήσυχος.

 
At 27/9/07 6:31 μ.μ., Blogger nejodu said...

Signomi sas ethiksa adikos kai to metaniosa, epraksa parormitika.

 
At 27/9/07 7:39 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Ναι αλλά και οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς δεν είναι των Ροτσιλντ;
;-))))))))))))))))))

 
At 27/9/07 10:05 μ.μ., Blogger cyrus said...

Εξακολουθεί να μου κάνει μεγάλη εντύπωση που όλοι οι συνωμοσιολόγοι κατηγορούν για τα πάντα τους Εβραίους, αλλά ταυτόχρονα κανείς τους δεν έχει τίποτε εναντίον των Εβραίων...

 
At 28/9/07 12:37 π.μ., Blogger nik-athenian said...

Και τον Κο Σογκ, ποιοί νομίζετε πως τον ανέδειξαν;
Οι Εβραίοι, με προφανή σκοπό να μαθευτεί και αυτό κι έτσι οι αναγνώστες του να μην θεωρούν αληθινά αυτά που γράφει αλλά ότι πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας.
Κι εγώ γράφω εδώ για να αποκαλύψω το ρόλο του Σογκ.
Σαν μια μεγάλη μπαμπούσκα που περικλείει το ένα ψέμα μέσα στο άλλο χωρίς τελειωμό.

 
At 1/10/07 12:06 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

... καλά, άργησαν να αντιγράψουν τη κινέζικη εκδοχή των Πρωτοκόλλων των σοφών. Η Κίνα αναλογικά βρίσκεται 100 χρόνια αργοπορημένη στην εκβιομηχάνιση αλλά αγνοεί πεπατημένες εμπειρίες.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home