Παρασκευή, Μαρτίου 10, 2006

Aποστάτες και κρετινόφοβοι



Είναι μουσουλμάνοι που δεν πιστεύουν πια στον Θεό. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν τολμήσει να αποκηρύξουν το Ισλάμ δημοσίως, χαρακτηρίζοντάς το - με ισοπεδωτικό τρόπο, είναι αλήθεια - πηγή μίσους και θανάτου.

H Ουάφα Σουλτάν είναι μια ψυχολόγος και συγγραφέας που γεννήθηκε στη Συρία αλλά μένει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν από λίγες ημέρες έλαβε μέρος σε μια εκπομπή του Αλ Τζαζίρα με τίτλο «Κόντρα στο ρεύμα». «Αυτό που βλέπουμε τελευταία», είπε, «δεν είναι μια σύγκρουση πολιτισμών ή θρησκειών, αλλά μια σύγκρουση ανάμεσα σε μια μεσαιωνική νοοτροπία και μια νοοτροπία του 21ου αιώνα, ανάμεσα στον πολιτισμό και την καθυστέρηση, την ελευθερία και την καταστολή, τη δημοκρατία και τη δικτατορία». Έκπληκτοι την κοίταζαν ο παρουσιαστής και ο άλλος καλεσμένος, ο πρύτανης του Ισλαμικού Πανεπιστημίου του Αλ Αζχάρ. «Μήπως είστε άπιστη;» τη ρώτησε ο τελευταίος. «Δεν είμαι χριστιανή, δεν είμαι μουσουλμάνα, δεν είμαι Εβραία», απάντησε εκείνη. «Είμαι μια κοσμική γυναίκα που δεν πιστεύει στις υπερφυσικές δυνάμεις. Σέβομαι όμως το δικαίωμα των άλλων να πιστεύουν. Αντίθετα με σας, που αρπάζετε το μικρόφωνο μπροστά στην εκκλησία και φωνάζετε πως είναι ψέμα ότι ο Ιησούς είναι Θεός, γιος της Παναγίας».

Εναντίον της Ουάφα έχει εκδοθεί ήδη φετφά με την κατηγορία της αποστασίας: τη διάβασε την περασμένη Παρασκευή ο εμίρης του τζαμιού Αλ Χασάν της Δαμασκού, διευκρινίζοντας ότι το κακό που έκανε η γυναίκα αυτή στο Ισλάμ είναι μεγαλύτερο από το κακό που προκάλεσαν τα σκίτσα με τον Μωάμεθ. Αλλά εκείνη δεν πτοείται. Δημοσιεύει μάλιστα στην ιστοσελίδα της (www.annaqed.com/writers/sultan/contents.html) όλες τις απειλές που δέχεται, μαζί με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αποστολέων. Και βέβαια συνεχίζει να συνεργάζεται ενεργά με τον δικτυακό τόπο από τον οποίο άρχισαν όλα: τους «Αποστάτες του Ισλάμ» (www.apostatesofislam.com), που κάθε μέρα γίνονται και περισσότεροι.

Στη σελίδα αυτή μπορεί κανείς να διαβάσει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, σε τι πιστεύουν, ποιος είναι ο στόχος τους, γιατί ο Μωάμεθ δεν ήταν προφήτης και γιατί το Κοράνι δεν προέρχεται από τον Θεό. Μπορεί επίσης να παρακολουθήσει ανατριχιαστικά βίντεο με ακρωτηριασμούς και λιθοβολισμούς μέχρι θανάτου, ενώ δεν λείπει και το καθημερινό κουίζ: «Γνωρίζατε ότι το Κοράνι (εδάφιο 4, στίχος 34) διατάζει τον άνδρα να δέρνει τη γυναίκα όταν εκείνη δεν τον υπακούει;». Σύμφωνα με έναν άλλο αποστάτη, τον πρόεδρο της Ένωσης κοσμικών Μαγρεμπίνων της Γαλλίας, Μεσαούντ Μπουράς, το Κοράνι προβλέπει τη διάκριση ανάμεσα στους μουσουλμάνους, που είναι προορισμένοι να κυριαρχήσουν, και τους μη μουσουλμάνους, που είναι καταδικασμένοι να υποταχθούν. «Το Ισλάμ είναι εβραιόφοβο, χριστιανόφοβο και απιστόφοβο», τονίζει. «Όσο για μένα, είμαι κρετινόφοβος!».

Ωραία ιδέα αυτός ο δικτυακός τόπος - αρκεί να μην περιοριστεί στο Ισλάμ. Με άλλα λόγια, μήπως ήλθε η ώρα να οργανωθούν και οι αποστάτες του χριστιανισμού;

14 Comments:

At 10/3/06 12:13 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Ε ρε πού πάνε τα λεφτά του αμερικανού φορολογούμενου!!

Μιχάλη πάω να... δουλέψω, να ξελαμπικάρω! Τ'ήταν αυτό που μας έκανες σήμερα! Κόντεψα να γίνω μωαμεθανός με αυτά που διάβασα για τον Προφήτη στο σάιτ των "αποστατών"!

 
At 10/3/06 12:34 μ.μ., Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Από "αυτό που βλέπουμε τελευταία", ποιά είναι, Μιχάλη μου, η "μεσαιωνική νοοτροπία" και ποιά η "νοοτροπία του 21ου αιώνα";

Ποιός ο "πολιτισμός" και ποιά η "καθυστέρηση";

Ποιά είναι η "ελευθερία" και ποιά η "καταστολή"

Ποιά "δημοκρατία" και ποιά "δικτατορία";

Μείναμε όλοι έκπληκτοι, θαρρώ, με την Συριογεννημένη εκπρόσωπο της Κοντολίζας!

Ο προσυλητισμός στη θρησκευτική αποστασία σε τι διαφέρει από τον προσυλητισμό στη θρησκεία;

Και πήγαινε επιτέλους στο Blog σου, πάτα change settings και μόλις εμφανιστεί η σελίδα ακριβώς στην από κάτω από το settings αράδα βρες τα comments και πάτα τα.
ψάξε κατεβαίνοντας το word verification και πάτα OFF!
Γουφ!

 
At 10/3/06 12:47 μ.μ., Blogger dgalanis said...

"γιατί ο Μωάμεθ δεν ήταν προφήτης και γιατί το Κοράνι δεν προέρχεται από τον Θεό"

φαντάζομαι έχουν και επιστημονικά επιχειρήματα για να το αποδείξουν

απορία : σε αυτό το site δέιχνουν σκηνές από διαμελισμένα πτώματα από βόμβες, πιτσιρίκια που τα σπάνε στο ξύλο άγγλοι στρατιώτες, χαροκαμένες μάνες με τα πτώματα των παιδιών τους στα χέρια από τις έξυπνες βόμβες κοσμικών ανθρώπων που δεν πιστεύουν σε υπερφυσικές δυνάμεις αλλά τις επικαλούνται με την πρώτη ευκαιρία ?

 
At 10/3/06 1:22 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Λοιπόν, ο Hμίαιμος έχει έναν τρόπο που σε ψαρώνει (ούτε στρατιωτικός να ήτανε). Τόσον καιρό μου λέει ο Ιχνηλάτης για το word verification, και τον γράφω, γιατί νόμιζα ότι δεν έχω βάλει τέτοιο πράγμα. Η αλήθεια όμως είναι ότι το έβαλα, για να γλυτώσω τα spam. Μετά τη διαταγή του Ημίαιμου δεν μπορώ παρά να το βγάλω (προσπαθώ να το κάνω εδώ και δέκα λεπτά). Αυτό σημαίνει ότι θα ξαναγεμίσω spam;

Επί του κειμένου τώρα: γιατί τσιμπήσατε έτσι; Δεν υιοθέτησα αυτά που λένε οι αποστάτες για το ισλάμ ή το Κοράνι. Βρίσκω όμως την κίνησή τους πολύ ενδιαφέρουσα, και ενδεικτική του πραγματικού πολέμου που διεξάγεται στον μουσουλμανικό κόσμο, ανάμεσα στους μεταρρυθμιστές και τους φανατικούς. Κλείνω όμως το κείμενο προτείνοντας τη δημιουργία και "αποστατών του χριστιανισμού".

Newmanifesto, βαρέθηκα το επιχείρημα "κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους".

 
At 10/3/06 1:38 μ.μ., Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Καμμιά σχέση με το "στρατιωτικός"!
Και μη προσπαθείς να ψαρέψεις στη θάλασσά ΜΟΥ.
Ακριβώς για την τελευταία φράση σου
"Με άλλα λόγια, μήπως ήλθε η ώρα να οργανωθούν και οι αποστάτες του χριστιανισμού;"
ξαναρωτώ:
"Ο προσυλητισμός στη θρησκευτική αποστασία σε τι διαφέρει από τον προσυλητισμό στη θρησκεία;"

Υ.Γ Αν ακολουθούσες τις οδηγίες του Ιχνηλάτη θα έπεφτες σε Word verification με ρητά από το Κοράνι!
Αν ξανάρθουν spams, θα εκδόσω νεότερη διαταγή....

 
At 10/3/06 2:05 μ.μ., Blogger dgalanis said...

εσύ μπορεί να έχεις βαρεθεί το επιχείρημα αλλά και οι μαύροι έχουν βαρεθεί να τους βασανίζουν

 
At 10/3/06 2:52 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Να'μαι και ύποπτος!
Ε, λοιπόν, φυσικά διαφέρει σύντροφοι ο προσηλυτισμός (!) σε θρησκευτική αποστασία από τον προσηλυτισμό στη θρησκεία. Ο πρώτος ισοδυναμεί με υποκίνηση σε προβληματισμό, ο δεύτερος με ενθάρρυνση της παράδοσης του ελέγχου σε άλλες δυνάμεις.
Στην πραγματικότητα, βέβαια, κανέναν προσηλυτισμό δεν κάνω. Μια ιδέα έριξα, όπως δικαιούμαι να το κάνω με βάση την ελευθερία της έκφρασης που εγγυάται η δημοκρατία μας. Αυτό που προσπάθησα να πω είναι ότι καμιά θρησκεία δεν είναι εξ ορισμού καλύτερη από τις άλλες. Είμαι σίγουρος ότι ο πονηρός Ημίαιμος το κατάλαβε.

 
At 10/3/06 4:48 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κ καλά η εκπομπή του Αλ Τζαζίρα είχε τίτλο "Κόντρα στο ρεύμα"..αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι πως κάθε φονταμενταλιστικό/ολοκληρωτικό σύστημα δεν ανέχεται τις "κόντρες" κ τη διαφορετική άποψη.Το βλέπουμε αρκετά καθαρά στον εγχώριο χριστοδουλισμό κ τις φιλικές προς αυτόν πολιτικές δυνάμεις.H ιδέα για τους "αποστάτες" του Χριστιανισμού του Μιχάλη Μητσού προφανώς κ δεν είναι "ύποπτη".Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος

 
At 10/3/06 6:44 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ αντιλαμβάνομαι την προτροπή προς την "αποστασία" Πάνο σαν συλλογική αντίδραση απέναντι σε κάθε θρησκευτική έκφανση που αντιστρατευεται έμμεσα ή άμεσα το δικαίωμα στην ελεύθερη σκέψη κ την αμφισβήτηση.Είναι μάλλον μια καλή πάσα για προβληματισμό.Στα υπόλοιπα συμφωνώ απολύτως..

 
At 10/3/06 8:03 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Προς τέρψιν των φίλων συσχολιαστών, παραθέτω μερικές ατάκες της κοσμικής κυρίας που δεν πιστεύει στις υπερφυσικές δυνάμεις (στα αγγλικά).

The Crusader wars (...) came after the Islamic religious teachings, and as a response to these teachings. This is the law of action and reaction. The Islamic religious teachings have incited to the rejection of the other, to the denial of the other, and to the killing of the other.

(...)

The Crusader wars came after these Islamic religious teachings. When these Islamic teachings were delivered, America did not exist on the face of the earth, nor was Israel in Palestine...

Why doesn't he talk about the Muslim conquests that preceded all the wars he is talking about? Why doesn't he mention that when Tariq bin Ziyyad entered Andalusia with his armies, he said to his people: "The sea is behind you, and the enemy is in front"?

(...)

Christopher Columbus discovered American in 1492. America was founded in 1776, approximately 300 years later. You cannot blame America – as a constitution, a regime, and a state – for killing the Indians.


Από την επίμαχη εκπομπή (22-1-06) και μια άλλη (26-7-05). Αν τις ψάχνετε, ένας καλός συνταξιούχος αξιωματικός της Μοσσάντ έχει φροντίσει για σας: στο σάιτ του www.memritv.org μπορείτε να τις βρείτε ως κλιπ Νο 1050 και Νο 783 αντίστοιχα.

Και δεν πιστεύω να απορεί κανείς για το απίθανο σταφ που μαζεύουν οι αμερικάνοι για τις δουλειές τους (και πληρώνει, όπως είπα, ο δόλιος ο φορολογούμενος): μην ξεχνάμε οτι κι ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν, στο πέι ρόλ ήταν - μπορεί να μην είχε ανάγκη από λεφτά, αλλά οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!...

 
At 10/3/06 11:36 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παραδόξως,δέν αίρεται ο θάνατος με θάνατο καί το μίσος με μίσος.

 
At 10/3/06 11:45 μ.μ., Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Ούτε πρόσβαση στα αρχεία της ΣΤΑΖΙ να είχες Μ.Π....

 
At 11/3/06 11:38 π.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Φίλτατοι, λίγο google χρησιμοποίησα! Την πληροφορία για τον ιδιοκτήτη του memri tv τη γράφει ο nouvel observateur. Οσο για το Μπιν Λάντεν, δε συμβουλεύτηκα πηγές - απ'το μυαλό μου τόβγαλα :-)))))

 
At 12/3/06 12:19 π.μ., Blogger Κωστής Γκορτζής said...

Αυτό έλειπε, να το παραδεχόταν!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home