Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2008

«Ακολούθησε τα πάθη σου»
Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Είναι ιδιωτικό. Έχει στόχο να μετατραπεί σε ένα «παγκόσμιο δίκτυο». Και έχει την τύχη να διοικείται από έναν οραματιστή.

Πριν από λίγο καιρό, η κόρη του Τζων Σέξτον έστειλε στον πατέρα της ένα e-mail με το οποίο του ζητούσε μια συμβουλή. Στο επάγγελμα των ονείρων της- έγραφε- τα λεφτά είναι λίγα κι έτσι δεν ξέρει τι να κάνει, μήπως θα μπορούσε να τη βοηθήσει εκείνος, μια παράκληση μόνο, δεν θέλει συμβουλές του τύπου «ακολούθησε τα πάθη σου», κάτι πρακτικό θέλει από τον πρακτικό πατέρα της. Και εκείνος της απάντησε: «Η συμβουλή από τον πρακτικό πατέρα σου είναι η εξής: Ακολούθησε τα πάθη σου. Γιατί αν τα ακολουθήσεις, μπορεί να μην ξέρεις πού θα σε οδηγήσουν, σίγουρα όμως θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, είτε πλούσια είσαι είτε φτωχή».

Σε μια εποχή όπου η συζήτηση για τα πανεπιστήμια γίνεται όλο και συχνότερα με οικονομικούς όρους, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης προτιμά να μιλά για πάθη. Όταν πολλοί συνάδελφοί του λένε ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να προσκομίζει ποσοτικά οφέλη στην κοινωνία, εκείνος απαντά ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν πρέπει να διαμορφώνουν μόνο καλούς επιστήμονες, αλλά και χαρούμενους ανθρώπους. «Ένα μεγάλο πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργεί όπως μια επιχείρηση», λέει ο Σέξτον στην Ελ Παΐς, εκφράζοντας την οργή του για την απόφαση της κυβέρνησής του να αυξήσει σημαντικά τα δίδακτρα, ακόμη και στα δημόσια πανεπιστήμια. «Ο 21ος αιώνας ανήκει στη γνώση. Και μια κοινωνία της γνώσης δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στην επιστήμη και την τεχνολογία, αλλά και στις κλασικές σπουδές, τις κοινωνικές επιστήμες, τους συγγραφείς, τους ποιητές, τους καλλιτέχνες, τους μουσικούς...».

Για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης σκοπεύει να επεκταθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Εκτός από τα παραρτήματα που έχει ήδη στην Αργεντινή, την Κίνα, τη Γαλλία, την Γκάνα, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Τσεχική Δημοκρατία, θέλει να αποκτήσει παρουσία και στο Μεξικό, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ. «Ο κόσμος των ιδεών και το ταλέντο δεν μπορούν να συνδέονται με ορισμένους τόπους», λέει ο Σέξτον. Η παγκοσμιοποίηση απαιτεί ένα πανεπιστήμιο και στις πέντε ηπείρους. Ένα πανεπιστήμιο, όμως, που θα αντιμετωπίζεται ως δημόσιο, όχι ιδιωτικό αγαθό. «Δείτε τι γίνεται στον Κόλπο. Οι ηγέτες των χωρών της περιοχής επενδύουν στο πανεπιστήμιο αποσκοπώντας σε κέρδη. Το μοντέλο αυτό, όμως, είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Το δικό μας πανεπιστήμιο είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Αμερικής, κι όμως από επιχειρηματική άποψη είμαστε αποτυχημένοι, κάθε χρόνο χάνουμε λεφτά».

2 Comments:

At 24/10/08 2:09 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 3/4/09 4:37 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

情趣商品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣商品,情趣用品,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品.情趣,情趣,情趣,情趣,視訊聊天室

麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,遊戲,線上遊戲,cs online,搓麻將,矽谷麻將,明星三缺一, 橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,電玩快打

情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情竹園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,色情影片,情趣內衣,情趣睡衣,性感睡衣,情趣商品,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室 ,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080苗栗人聊天室,080聊天室,視訊交友網,視訊

借錢,黃金,黃金回收,黃金價格,黃金買賣,當舖

A片,A片,成人網站,成人影片,色情,情色網,情色,AV,AV女優,成人影城,成人,色情A片,日本AV,免費成人影片,成人影片,SEX,免費A片,A片下載,免費A片下載,做愛,情色A片,色情影片,H漫,A漫,18成人

a片,色情影片,情色電影,a片,色情,情色網,情色,av,av女優,成人影城,成人,色情a片,日本av,免費成人影片,成人影片,情色a片,sex,免費a片,a片下載,免費a片下載,成人網站,做愛,自拍

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home