Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2011

Ο βιασμός είναι κάτι σχετικό


Κάποτε, τα πράγματα ήταν απλά. Βιασμός σήμαινε βίαιος εξαναγκασμός μιας γυναίκας σε σεξουαλική πράξη, τον οποίο η γυναίκα συχνά ντρεπόταν ή φοβόταν να καταγγείλει, με αποτέλεσμα ο άνδρας να τη βγάζει καθαρή. Δύο πολύκροτες υποθέσεις αραίωσαν αυτό τον ορισμό. Και έδειξαν ότι ο βιασμός είναι, τουλάχιστον για τους ισχυρούς, κάτι σχετικό.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θεωρούσε πως είναι τιμή για μια αφρικανή καμαριέρα να πάρει στο στόμα της το πέος του επόμενου προέδρου της Γαλλίας. Ακόμη και να μην ήθελε, ή να άλλαξε γνώμη στην πορεία, το γεγονός θα έκανε καλό στο βιογραφικό της. Και ασφαλώς δεν θα ήταν δυνατό να πληρωθεί γι' αυτό. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη στη σουίτα του Sofitel και ίσως να μην το μάθουμε ποτέ. Η έκπληξη του DSK όταν του είπαν ότι συλλαμβάνεται πρέπει, όμως, να ήταν γνήσια: «Με κατήγγειλε η αχάριστη, αντί να μου κάνει ένα δώρο;». Εξίσου αποκαλυπτικό είναι το παιχνιδιάρικο έως θριαμβευτικό ύφος του όταν πήγε με την Αν στο πανάκριβο ιταλικό το βράδυ που ήρθησαν οι περιοριστικοί όροι: «Εμένα, ρε; Εμένα;».

Με τον Τζούλιαν Ασάνζ τα πράγματα είναι λίγο πιο μπερδεμένα. Οπως υποστήριξε αυτή την εβδομάδα η δικηγόρος των σουηδικών Αρχών στο δικαστήριο του Λονδίνου, ο βασικός λόγος που ο ιδρυτής του Wikileaks διέπραξε σεξουαλική κακοποίηση εναντίον της ΑΑ και της SW έχει να κάνει με τη χρήση του προφυλακτικού. Η πρώτη θα δεχόταν να κοιμηθεί μαζί του, ξαφνιάστηκε όμως όταν τον άκουσε να το σκίζει. Του έδωσε άλλη μία ευκαιρία, αλλά όταν έσκισε ΚΑΙ τα ρούχα της κατάλαβε ότι ο τύπος δεν είχε καλό σκοπό. Η δεύτερη έκανε εθελοντικό σεξ μαζί του το βράδυ, κοιμόταν όμως το πρωί όταν ξαναμπήκε μέσα της, κάποια στιγμή κατάλαβε ότι δεν φορούσε προφυλακτικό, αλλά δεν αντέδρασε - μάλλον γιατί νύσταζε πολύ. Στον Θεό του, γιατί έπαιζε αυτά τα παιχνιδάκια ο Ασάνζ; Παιδάκια ήθελε ή πουλούσε εξουσία;

Ηθικόν δίδαγμα: προσοχή στους άνδρες που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους! Με τους υπόλοιπους όμως δεν υπάρχει πρόβλημα, μας στενοχώρησε πολύ το προχθεσινό άρθρο της Ερικα Γιονγκ που έλεγε ότι το σύνθημα της γενιάς της ήταν «ελευθερία», ενώ το σύνθημα της γενιάς της κόρης της είναι «έλεγχος». Εντάξει κορίτσια, δεν είναι και όλοι οι άνδρες δυνάμει βιαστές!