Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2009

Στην πρωτεύουσα της Ευρώπης




Η είδηση που συγκλονίζει τον τελευταίο καιρό το Βέλγιο είναι η υπόθεση του μικρού Γιουνές. Αλλά η ευαισθησία της κοινής γνώμης είναι επιλεκτική.

O τρίχρονος Γιουνές έφυγε από το σπίτι του επειδή τσακώνονταν οι γονείς του και δέκα μέρες αργότερα ένας βαρκάρης ανακάλυψε το πτώμα του στον μολυσμένο ποταμό Λις, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Το παιδί χωρίς αμφιβολία δολοφονήθηκε, η φωτογραφία του βρίσκεται σε όλες τις εφημερίδες, οι Βέλγοι είναι εξοργισμένοι και συντετριμμένοι, τα εγκλήματα που θύματά τους είναι παιδιά ταράζουν πάντα τις συνειδήσεις. Περιέργως, όμως, δεν προκάλεσε τις ίδιες αντιδράσεις η απόφαση να εκδιωχθούν από τους ξενώνες των Βρυξελλών οι μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο, οι ξένοι χωρίς χαρτιά αλλά και οι ντόπιοι φτωχοί, ώστε να αδειάσουν θέσεις για τους αστέγους. Αυτόν το χειμώνα, διαβάζουμε στη Μοντ, θα ζήσουν και θα κοιμηθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ευρώπης κάπου 2.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είναι μόνες γυναίκες με μικρά παιδιά. Αλλά κανείς δεν ασχολείται μαζί τους- μέχρι να δημοσιευτεί στον Τύπο η φωτογραφία του πρώτου παιδιού που θα έχει πεθάνει από το κρύο.

Στην ίδια αυτή πρωτεύουσα της Ευρώπης, στις αρχές του 21ου αιώνα, κάποια άλλα παιδιά πέφτουν θύματα εξορκιστών- και δεν κινητοποιείται ούτε γι΄ αυτά κάποιος κρατικός ή κοινωνικός μηχανισμός. Η 18χρονη Λαϊλά Ασισί είχε σπίτι, ζούσε στη συνοικία ντεν Νταμ της Αμβέρσας. Οι γονείς της δεν τσακώνονταν. Δυστυχώς, όμως, την είχε κυριεύσει ο Σατανάς και την είχε κάνει ομοφυλόφιλη. Οι γονείς προσέφυγαν έτσι στις υπηρεσίες ενός νεαρού Μαροκινού που θεραπεύει τους δαιμονισμένους με τη βοήθεια του Κορανίου. Στις 10 Οκτωβρίου, η Λαϊλά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με σοβαρά εγκαύματα. «Έκανε καυτά ντους», βεβαίωσαν οι γονείς της. Ο εξορκιστής αρνήθηκε ότι την περιέλουε με βραστό νερό για να την «καθαρίσει», μόνο το Κοράνι τής διάβαζε, όπως ορίζει η «ροκία», που παρεμπιπτόντως κάνει ρίμα με τη σαρία.

Πριν από πέντε χρόνια, ένας άλλος εξορκιστής είχε αναγκάσει το θύμα του, την 23χρονη Λατίφα Χασιμί, να πιει 11 λίτρα νερό στο οποίο είχε εμβαπτίσει σελίδες από το Κοράνι. Το πτώμα της κοπέλας βρέθηκε σε μια συνοικία των Βρυξελλών με ίχνη από καμιά εκατοστή κτυπήματα. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν επρόκειτο για βασανισμό, αφού η κοπέλα είχε δεχθεί να υποβληθεί σε «κάθαρση» και ο άνθρωπος που την ανέλαβε δεν διακατεχόταν από περιφρόνηση απέναντί της! Ευτυχώς το εφετείο ανέτρεψε αυτή την πρωτοφανή απόφαση και έστειλε την υπόθεση στο κακουργιοδικείο. Σύμφωνα με τον εθνοθεραπευτή Ολιβιέ Ραλέ, ακραίοι ισλαμιστές εκμεταλλεύονται την αφέλεια μουσουλμανικών οικογενειών που συνδέουν τα προβλήματά τους με την παρουσία πνευμάτων, προκειμένου να τους προσηλυτίσουν. Και το επίσημο Ισλάμ τηρεί σιγήν ιχθύος.

1 Comments:

At 20/11/09 6:32 μ.μ., Blogger sissa ben dahir said...

πολύ καλή η σκέψη σου Μιχάλη να καταπιαστείς με το θέμα. Μιας και υπάρχει επίσης η στήλη σου στην εφημερίδα, ίσως ενδιαφερθούν και άλλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για τη μεταφορά του ζητήματος στα καθ' ημάς.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home