Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

Παιδαγωγικά πειράµατα

Μπορεί η στήλη να είναι επηρεασµένη από την κατάληψη του σχολείου του Φ., που συνεχίζεται χωρίς να φαίνεται φως στον ορίζοντα. Ετσι κι αλλιώς όµως, ορισµένα παιδαγωγικά πειράµατα που γίνονται στις Ηνωµένες Πολιτείες παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

1. Quest to Learn: Αναζητώντας τη Γνώση. Ετσι λέγεται ένα δηµόσιο σχολείο που άνοιξε πέρυσι στη Νέα Υόρκη, δίνοντας έµφαση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Για να µάθουν την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας - διαβάζουµε στην ιστοσελίδα Slate - οι 11χρονοι µαθητές χρησιµοποιούν ένα videogame όπου υποδύονται τους σπαρτιάτες κατασκόπους οι οποίοι αναζητούν πληροφορίες για την Αθήνα. Στο µάθηµα της Γεωγραφίας, οι µαθητές γίνονται παραγωγοί της τηλεόρασης που ψάχνουν τον ιδανικό τόπο για την επόµενη εκποµπή τους. Με άλλα λόγια, η γνώση συνδέεται πάντα µε έναν πρακτικό σκοπό.

2. Για να κάνει τους µαθητές να αγαπήσουν την Αλγεβρα, ένας καθηγητής Μαθηµατικών από την Καλιφόρνια µεταµορφώνεται σε ράπερ. Μέσα από 25 τραγούδια και δύο CD, ο Αλεξ Κατζιτάνι διδάσκει όλη την ύλη της Αλγεβρας, από τα κλάσµατα µέχρι τις δυνάµεις. Και οι µαθητές όχι µόνο τραγουδούν και χορεύουν στους ρυθµούς της χιπ χοπ, αλλά πραγµατοποιούν και σηµαντικές προόδους. Το 2009, ο Κατζιτάνι εξελέγη καθηγητής της χρονιάς στην Καλιφόρνια, γεγονός που του χάρισε µια χειραψία µε τον Μπαράκ Οµπάµα.

3. Τα τελευταία δέκα χρόνια, καµιά εκατοστή αµερικανικά σχολεία προχώρησαν σε ένα µέτρο που συζητήθηκε πολύ: να αµείβουν µε χρηµατικά ποσά τους µαθητές που παίρνουν καλούς βαθµούς. Το 2007, ο οικονοµολόγος Ρόναλντ Φράιερ εκπόνησε µια µελέτη για να δει τα αποτελέσµατα αυτής της πρωτοβουλίας. Οπως διαπίστωσε, το να πληρώνεις έναν µαθητή µε 25 δολάρια όταν παίρνει έναν καλό βαθµό δεν βελτιώνει το επίπεδό του. Το να δίνεις όµως σε παιδιά 7 ετών δύο δολάρια για κάθε βιβλίο που διαβάζουν και κάθε τεστ που περνούν έχει πολύ θετικά αποτελέσµατα.

4. Το νέο σχολείο Εquity Ρroject της Νέας Υόρκης προσφέρει στους καθηγητές του µισθό 8.000 ευρώ τον µήνα και πριµ 20.000 ευρώ σε περίπτωση που καταφέρνουν να βελτιώσουν το γενικό επίπεδο των µαθητών. Κατόρθωσε έτσι να προσελκύσει καθηγητές από τα καλύτερα πανεπιστήµια, µεταξύ των οποίων και τον πρώην προπονητή του σταρ των Λέικερς Κόµπε Μπράιαντ. Αλλά τα αποτελέσµατα είναι προς το παρόν µάλλον απογοητευτικά.

5. Από τότε που η καλιφορνέζα σεφ Αλις Ουότερς αποφάσισε να µυήσει τους µαθητές στη µαγειρική και την κηπουρική, το 1995, τα σχολεία - λαχανόκηποι κάνουν θραύση στις Ηνωµένες Πολιτείες. Το τελευταίο άνοιξε στο Μπρούκλιν, διαθέτει ένα κοτέτσι, µια κουζίνα και ένα θερµοκήπιο και λειτουργεί εξ ολοκλήρου µε ηλιακή ενέργεια. Κάθε εβδοµάδα, οι µαθητές περνούν µερικές ώρες φυτεύοντας λαχανικά και µαγειρεύοντας. Με τον τρόπο αυτό, και µαθαίνουν και δεν γίνονται παχύσαρκοι.

2 Comments:

At 17/1/13 5:01 μ.μ., Blogger ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΦΥΓΜΟΣ said...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ – Η παιδαγωγική της ένταξης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Η επιστημονική ομάδα του τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή στην Γλυφάδα έφτιαξε το ακόλουθο πρόγραμμα εξειδίκευσης προσαρμοσμένο στα πρότυπα της ενταξιακής εκπαίδευσης.
SPECIAL & INCLUSIVE EDUCATION ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η παιδαγωγική της ένταξης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Παράλληλη στήριξη στο σχολείο. Αποτελείται από 2 κύκλους σπουδών.

1ος κύκλος: Εισαγωγή στην ειδική αγωγή. Ποιες είναι οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (60 ώρες).
2ος κύκλος: Η ενταξιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα. Δικαιώματα των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο γενικό σχολείο. Προγράμματα παρέμβασης, εναλλακτική επικοινωνία και εκπαίδευση, υποστήριξη της οικογένειας, συνεργασία με ειδικούς θεραπευτές, παράλληλη στήριξη (60 ώρες).

Δείτε εδώ περισσότερα e-mail: glyfsec@xinis.com Λ. Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως 31-33 ΤΗΛ:. 2109640117, 2109604783

 
At 21/8/17 10:54 π.μ., Blogger raybanoutlet001 said...

pandora jewelry
michael kors bags
kobe 9
nhl jerseys
coach bags
michael kors handbags outlet
michael kors outlet
bengals jersey
nike trainers
valentino outlet

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home