Σάββατο, Ιουλίου 02, 2005

Συμπτώσεις στο Βελιγράδι

Ο Ντούσαν Βελίτσκοβιτς δεν είχε απομακρυνθεί πολύ από τα στούντιο του καναλιού B92 στο Βελιγράδι, όταν κτύπησε το κινητό του τηλέφωνο. Ήταν μια καλή του φίλη, που είχε θυμώσει μαζί του επειδή στην εκπομπή όπου είχε λάβει μέρος απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν θα ειδοποιούσε την αστυνομία στην περίπτωση που έβλεπε τυχαία τον Ράτκο Μλάντιτς στον δρόμο. «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιρνες το μέρος των εγκληματιών πολέμου», του είπε. Μάταια προσπάθησε να της εξηγήσει ότι αν έλεγε, ναι, θα κατήγγελλα τον Μλάντιτς στις αρχές, αυτό θα σήμαινε ότι εμπιστεύεται το σερβικό κράτος και τους ισχυρισμούς του ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Σερβοβόσνιος στρατηγός δεν έχει πατήσει το πόδι του σε σερβικό έδαφος. Και η αλήθεια είναι ότι ο δημοσιογράφος δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στο σερβικό κράτος, πιστεύει αντίθετα ότι οι αρχές κρύβουν και προστατεύουν τους εγκληματίες πολέμου.

Στην επόμενη γωνία, ο Βελίτσκοβιτς έπεσε πάνω στον Αρχιεπίσκοπο Αμφιλόχιο. Πριν από λίγες ημέρες, ο πατριάρχης είχε χαρακτηρίσει τον Ράντοβαν Κάρατζιτς «αθάνατο». Μήπως λοιπόν η Εκκλησία είναι ο βασικός προστάτης αυτών των ανθρώπων; Μήπως εκείνη κρατά ενωμένο το λεγόμενο «αντι-χαγικό λόμπι»; Καθώς αυτές οι σκέψεις τριγυρνούσαν στο μυαλό του, είδε να έρχεται προς το μέρος του ο Κόστα Τσαβόσκι. Τον γνωρίζει από παλιά, την κομμουνιστική εποχή ήταν ένας από τους γνωστότερους διαφωνούντες της Γιουγκοσλαβίας. Σήμερα είναι καθηγητής της Νομικής Σχολής και εξέχον μέλος της Σερβικής Ακαδημίας Επιστήμης και Τέχνης. Είναι επίσης πρόεδρος της λεγόμενης «Επιτροπής για την Υπεράσπιση του Ράντοβαν Κάρατζιτς», ενώ έχει αναλάβει εκστρατεία και υπέρ του Βόισλαβ Σέσελι που περιμένει να δικαστεί στη Χάγη. Αν η Εκκλησία είναι το μυστικό τμήμα του «αντι-χαγικού λόμπι», ο Τσαβόσκι ηγείται του πολιτικού του τμήματος.

Ο Βελίτσκοβιτς έγνεψε στον παλιό του γνώριμο και συνέχισε τον δρόμο του. Στα δεξιά του, στη μικρή πλατεία μπροστά στη Νομική Σχολή, ήταν συγκεντρωμένοι και συζητούσαν πολλοί νέοι άνθρωποι. Στον τοίχο δέσποζε μια αφίσα της φοιτητικής νεολαίας Nomokanon, που καλούσε σε μια εκδήλωση για τη «δέκατη επέτειο από την απελευθέρωση της Σρεμπρένιτσα». Ο δημοσιογράφος θυμήθηκε τα λόγια ενός φίλου του που σπουδάζει εδώ: «Ο πιο γρήγορος δρόμος προς τον δογματισμό και τον κρετινισμό». Το εγχειρίδιο που εξετάζεται στο μάθημα του διεθνούς δικαίου αναφέρεται κατά 90% σε βιβλία ηλικίας άνω των 50 ετών. Ο συγγραφέας, ονόματι Σμίλια Αβράμοφ, ήταν κατά σύμπτωση ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης του Μιλόσεβιτς στη Χάγη.

Πολλές συμπτώσεις μαζεύτηκαν εκείνη την ημέρα στον δρόμο του Ντούσαν Βελίτσκοβιτς. Αλλά ο δημοσιογράφος δεν κλονίζεται, το άρθρο του στον δικτυακό τόπο Opendemocracy ξεχειλίζει από αισιοδοξία, οι εγκληματίες πολέμου θα συλληφθούν, η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει.

26 Comments:

At 2/7/05 12:40 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πάντως ο Μλάντις δεν είναι στην Ελλάδα-με τέτοια παράδοση στη ρουφιανιά που έχουμε, θα είχε συλληφθεί από καιρό.

Όταν γράφεις (μέσω του Σέρβου δημοσιογράφου) "η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει" τι εννοείς; Ξέρεις κάτι; Θα δικαστεί δηλαδή και ο Μπους με τον Μπλερ για εγκλήματα πολέμου; Ή έστω οι στρατηγοί τους;

Ζίβελι!

 
At 2/7/05 1:07 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Λίγο δύσκολο το βλέπω για μια δίκη όπου εκτός του Μιλόσεβιτς και των καταζητούμενων Κάραζιτς και Μλάντιτς, θα δικάζονται οι αποδημήσαντες Τούτσμαν, Ιζετμπέγκοβιτς και Γκένσερ, οι συνταξιούχοι Ντ'Αλέμα, Κολ, Κλίντον και Ολμπράιτ, και οι ενεργοί Μπλαίρ και Σιράκ, οι Ουτσεκάδες κτλ κτλ.

Η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει όταν πληρώσουν όλοι αυτοί που εργάστηκαν για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το προαναγγελθέν αιματοκύλισμα που την ακολούθησε. Οταν όσοι αντικαθεστωτικοί επί Τίτο δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να χύνουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο, αναγνωρίσουν το ρόλο τους και αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Δύσκολο.

Οσο πολύ δύσκολο είναι να γυρίσουν οι χιλιάδες κοπέλλες που εκπορνεύονται στους περιφερειακούς αυτοκινητόδρομους του Παρισιού και τη Λυών, υγιείς, ελεύθερες και αξιοπρεπείς, σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Πρίστινα.

 
At 2/7/05 7:50 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εχουμε ασχοληθεί εκτενώς με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και οι υπεύθυνοι - δηλαδή οι ΗΠΑ - δικάστηκαν και για το αιματοκύλισμα που ακολούθησε, στην πολύκροτη δίκη με πρόεδρο της έδρας τον αδέκαστο Κώστα Καζάκο. Μια αθώα απορία: Γιατί μας διαφεύγουν αυτοί που εργάστηκαν για τη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας;

 
At 2/7/05 11:09 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μια αθώα απάντηση: γιατί πήγαν να διαλύσουνε το Ιράκ και διαλύονται κι αυτοί...σιγά σιγά

 
At 3/7/05 2:41 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Den katalaves anonyme (o protos) oti gia tous prolalisantes oi Kokkinoi Khmer h o Kim Il Sung einai aggeloi mprosta stous hgetes ths Dyshs... Ti Milosevic kai kourafeksala les tvra: aplos ntrepontai (kapos) na to poun eythaios pos lypountai pou apetyxe o "Fidel Kastro tvn Balkanivn", o filos mas, o teleytaios anti-imperialistis sthn Evroph, o Slobo... Mladic my darling krypsou na mh se vrous oi sfageis!

 
At 3/7/05 10:36 π.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει τον κατάλογο μ'εκείνους που θα ήθελε να δικαστούν για διάφορα εγκλήματα. Εγώ, ας πούμε, εκτός από τον Μπους, στον κατάλογο αυτό θα περιλάμβανα τον Πούτιν για τα εγκλήματα στην Τσετσενία, τον Ασαντ για τα εγκλήματα των πρακτόρων του στο Λίβανο, τον Κάστρο (με διαφορετικό σκεπτικό) για τη δολοφονία των ιδανικών της Επανάστασης, και πολλούς ακόμα.
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά οι άνθρωποι που δικάζονται ή καταζητούνται από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Αλλοι απ'αυτούς - Σέρβοι, Κροάτες και Μουσουλμάνοι - δικάζονται ή θα δικαστούν, άλλοι διαφεύγουν. Σημαντικότεροι από τους τελευταίους είναι ο Κάρατζιτς και ο Μλάντιτς, κύριοι υπεύθυνοι (μαζί με τον Μιλόσεβιτς) για το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Ευρώπη μετά τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο: τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα.
Επειδή σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δέκα χρόνια από εκείνη τη σφαγή, το θέμα έρχεται ξανά στην επικαιρότητα. Μαζί με την ελληνική του διάσταση, βέβαια: τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών σ'εκείνη τη σφαγή, για την οποία έστω και τώρα διατάχθηκε έρευνα από την πολιτεία, και τη σιωπή που κράτησε για το έγκλημα η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Τύπου.
Σύντομα θα κυκλοφορήσει και κείμενο με υπογραφές για το θέμα. Οποιος ενδιαφέρεται, ας επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail μου: mmitsos@dolnet.gr

 
At 3/7/05 2:03 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Dhladh kyrie, ean katalava kala, mas kaleis na ypograpsoue ena kataptisto keimeno pou to exei - sigoura - syntaksei h Amerikanikh Presveia sth Athina, gia thn akriveia oi Evraoi ypallhloi ths Presveias? Antistatheite syntrofoi sta organa tvn sfagevn tvn lavn...
Mladic my darling krypsou na mh se vrous oi sfageis!

 
At 3/7/05 2:22 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Συμφωνώ: "χώρα καννιβάλων". Δυστυχώς λείπει ένα βιβλίο για την περίοδο εκείνη ανάλογο με το "Καλά να πάθουν" του Μανώλη Βασιλάκη για τα όσα γράφτηκαν στον ελληνικό Τύπο μετά την 11η Σεπτεμβρίου...

 
At 3/7/05 2:27 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Είχα παρακολουθήσει τις πρώτες βδομάδες της δίκης του Μιλόσεβιτς (τα λεπτομερή πρακτικά της δίκης, τα minutes, ήταν διαθέσιμα στο ίντερνετ και ίσως είναι πάντα - τότε μπορούσε να τα βρει κανείς από το σάιτ του BBC). Η εντύπωση που μου είχε δημιουργηθεί ήταν οτι δικαστικά δεν μπορούσε να αποδειχθεί τίποτε για την ενοχή του, όσο τουλάχιστο οι μάρτυρες ήταν απλοί χωρικοί που έζησαν τις σφαγές. Για να στριμωχτεί ο Μιλόσεβιτς χρειάζονταν πολύ περισσότερα: περιφρουρημένα κρατικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες ανθρώπων της διεθνούς διπλωματίας. Ο Μιλόσεβιτς, γνωρίζοντας οτι καμμία μεγάλη Δύναμη δεν θα επέτρεπε να δημοσιοποιηθούν αυτά, γιατί θα αποκάλυπταν τη βρωμιά και τον κυνισμό όλων των παικτών, κάλεσε - εκ του ασφαλούς - ως μάρτυρες τους περισσότερους ηγέτες τους που έπαιξαν ρόλο στη συγκεκριμένη περίοδο της γιουγκοσλαβικής τραγωδίας, και αυτοί φυσικά αρνήθηκαν να προσέλθουν, με το πρόσχημα οτι αν το έκαναν θα νομιμοποιούσαν τον καλούντα. Εκμεταλευόμενος εξίσου κυνικά την πραγματικότητα οτι περίπου όλη η γιουγκοσλαβική ηγεσία, ακόμη και αυτή στην οποία στηρίχθηκαν οι αμερικανοί για να στήσουν την εναλλακτική πολιτική λύση στη χώρα, είχε τα χέρια της λερωμένα, έμεινε ήσυχος οτι κανένα σοβαρό έγγραφο από τα "καφτά" κρατικά αρχεία, δε θα έφτανε στο δικαστήριο (θυμηθείτε εδώ τον απίστευτα βρώμικο Τζίντζιτς και τις μαφιόζικες συμμαχίες του που στο τέλος τον έφαγαν λάχανο).
Φαίνεται οτι στο ίδιο συμπέρασμα έφτασαν ανώτατοι παράγοντες της δίκης, που ζήτησαν να αποχωρήσουν από αυτήν (εν τω μεταξύ κάτι ελάχιστα βγήκαν, από μία μόνο κατάθεση).
Πιστεύω λοιπόν οτι αν υπήρχε μια ελπίδα να αποκαλυφθούν οι πραγματικές ποινικές ευθύνες του Μιλόσεβιτς στις σφαγές της Γιουγκοσλαβίας, αυτή θα είχε τύχη σε μια δίκη στο Βελιγράδι, όπου οι αντιθέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών και το αλληλομαχαίρωμα θα μπορούσε να φέρει στο φως στοιχεία της αλήθειας.
Τα παιδιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν, όταν ανοίξουν τα αρχεία των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ρωσσίας και φυσικά της τότε Γιουγκοσλαβίας.
Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο, αν μιλάμε για τις πολιτικές και ιστορικές ευθύνες. Γι αυτές, ο καθένας μπορεί να κρίνει και όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα είναι υπεραρκετά.
Για τους Κάρατζιτς και Μλάντιτς οι δυνατότητες είναι σαφώς μεγαλύτερες. Ελπίζω να τους δούμε στη Χάγη. Για τους έλληνες, πιθανόν φασίστες, που συμμετείχαν στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, έχει γράψει η Ελευθεροτυπία πριν λίγα χρόνια νομίζω. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα: εδώ στην Ολλανδία βγήκε η μαρτυρία του ανώτατου στρατιωτικού, που κατηγορούσε το ίδιο το κράτος του για παθητική συνέργεια στη σφαγή, παραιτήθηκαν κάποιοι πολιτικοί "από ευθιξία" και το θέμα έμεινε εκεί.
Bref: πιστεύω οτι στην εποχή μας είναι καθαρή αφέλεια να ελπίζει κανείς σε οποιαδήποτε απόδοση δικαιοσύνης από δικαστήρια τέτοιου είδους. Πρόκειται για rapports de force - και μόνο η πολιτική δράση μπορεί να τις αλλάξει.
Παρεμπιπτόντως, δείτε το "διερμηνέα" του Πόλακ (δεν ξέρω αν παίζεται ακόμα στην Ελλάδα). Αφελές - αλλά παίζει η Νικόλ Κίντμαν. Θεϊκή!

 
At 3/7/05 2:46 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Ξεχνάς το βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, Μαύρο Πρόβατο. Αυτό το βίντεο, όπου πρωταγωνιστούν Σέρβοι από ειδική μονάδα του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι το πιο σοβαρό μέχρι σήμερα τεκμήριο για τη σχέση του Μιλόσεβιτς με τη σφαγή. Το έκρυβαν για χρόνια, και πριν από λίγο καιρό προβλήθηκε στη Χάγη, είμαι σίγουρος ότι άκουσες και διάβασες γι'αυτό.
Η δίκη του Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι θα ήταν αδύνατη: όσοι μάρτυρες θα ήθελαν να καταθέσουν με ειλικρίνεια δεν θα έφταναν ποτέ στο δικαστήριο...
Οχι και ψιλά γράμματα η συμμετοχή Ελλήνων στις σφαγές! Οι τύποι ύψωσαν την ελληνική σημαία στην αιματοβαμμένη πόλη και στη συνέχεια κόμπαζαν στις εφημερίδες για το κατόρθωμά τους! Δεν πρέπει κι αυτοί κάποτε να λογοδοτήσουν;

 
At 3/7/05 3:00 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

από ειδική μονάδα του Υπουργείου Εσωτερικών... σωστά αυτό είναι η pièce maitresse του κατηγορητήριου αλλά ακόμα, απέδειξε οτι ό Μιλόσεβιτς του προέτρεψε...
Δε συμφωνώ με την εκτίμησή σου για μια δίκη στο Βελιγράδι. Στο "παιχνίδι", υπάρχουν δύο σημεία ισορροπίας: ή η γενική σιωπή, ή η γενική αλληλοκατηγορία. Το πρώτο είναι ασταθές, διότι υπάρχει λαϊκή πίεση, να ξετιλυχθεί το κουβάρι.
Φυσικά και να λογοδοτήσουν, όσοι ύψωσαν τη σημαία μετά το φρικτό έγκλημα! Αλλά υπενθυμίζω οτι για πολύ λιγότερα, ο χρυσαυγίτης "Περίανδρος" είναι αγνώστου διαμονής...

 
At 3/7/05 5:53 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και για να 'χουμε το καλό ρώτημα, πόσο προβλέπεται να κρατήσει η δίκη Μιλόσεβιτς; Μήπως μέχρι να πεθάνει επειδή είναι αδύνατο να καταδικαστεί; Μήπως και οι ίδιοι οι δικάζοντες γνωρίζουν πως αν καταδικαστεί, θα υπάρχει προηγούμενο και ανοίγει ο δρόμος των δικαστηρίων και για όσους τον κατηγορούν; Μήπως ο υπουργός Δικαιοσύνης του Κάρτερ που είπε από την αρχή πως αυτή η δίκη είναι ένα τεράστιο λάθος και πως είναι πρακτικά αδύνατον να καταδικαστεί ο Μιλόσεβιτς είχε δίκιο;

Προτείνω κι έναν κατάλογο για δημοσιογράφους με εγκλήματα κατά της δημοσιογραφίας. Αν και μάλλον δεν χρειάζεται. Πνίγονται ήδη μέσα στα σκατά τους αργά και βασανιστικά. Και μέσα σε γενική αδιαφορία.

 
At 3/7/05 6:49 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Ενδιαφέρουσα ιδέα ο κατάλογος δημοσιογράφων, Τατιάνα. Δεν ξεκινάς με ονόματα και κατηγορίες;

 
At 3/7/05 7:23 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για τι ακριβώς θα κατηγορούσατε τον Μπους κ.Μητσέ;

 
At 3/7/05 7:29 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Μιχάλη με λένε ρε παιδιά, έλεος με αυτό το "κ.Μητσέ"! Ε, δεν πρέπει να λογοδοτήσει ο πλανητάρχης για τον εγκληματικό σχεδιασμό αυτού του πολέμου; Για την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου για την "επόμενη ημέρα"; Για τις δεκάδες χιλιάδες αθώες ζωές που έχουν χαθεί αυτά τα χρόνια ως αποτέλεσμα του χάους που επικρατεί στη χώρα;

 
At 3/7/05 7:56 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για τη σημερινή κατάσταση στο Ιράκ είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε να γίνει με τους "αντιστασιακούς" του πνεύματος Αχμαντινετζάντ ("δεν κάναμε επανάσταση για να έχουμε δημοκρατία) που σπέρνουν το θάνατο επί δικαίων κι αδίκων. Με την ευκαιρία θα ήθελα να θυμίσω τη σχετική συζήτηση που άνοιξε μερίδα του ευρωπαϊκού - και μάλλον όχι του "φιλοαμερικανικού" -Τύπου για το αν η πολιτική Μπους απέδωσε τελικά στη Μέση Ανατολή (ελπίζω να μην τους θέλει κι αυτούς η Τατιάνα στο εδώλιό της). Φυσικά μια τέτοια συζήτηση εδώ δεν θα μπορούσε να γίνει εδώ ούτε κατά διάνοια.

 
At 3/7/05 8:51 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τέτοια συζήτηση στην Ελλάδα δεν προκείται να γίνει αγαπητέ Πέτρο ποτέ, δεν θα το επέτρεπε η φλύαρη αντιαμερικανική χορωδία ενορχηστρωμένη από μετριότατους διανοούμενους εν πολλοις χήρους του κομμουνιστικού παραδείσου και λαικίζοντες δεξιούς.

Αγαπητέ Μιχάλη μήπως πρέπει να καταδικαστεί και για το οτι φηφισε το 60% του ιρακινού λαού υπο των φόβο των τρομοκρατών της πρωην ναζιστικής νομενκλατούρας (εκείνους που τα ελληνικά ΜΜΕ ονομάζουν αντίσταση προσβάλλοντας την δικιά μας εθνική και ευρωπαική αντίσταση κατά ναζιστών, φασιστών και κομμουνιστών) αλλά και πολλών ξένων που έχουν παρεισφρήσει στον Ιρακ;
για τις εκλογές στο Αφγανιστάν;
για την υποστήριξη στους Δημοκράτες Λιβανέζους?
για την επίσης ανοιχτή υποστήριξη προς τον αιγύπτιο κρατούμενο Nouar;

Οι ηγέτες της Δύσης θα έπρεπε να καδικαστούν ενδεχομένως γιάτι ανέχτηκαν και σύναψαν σχέσεις με καθάρματα τύπου Σαντάμ και Μιλόσεβιτς συγκαλυπτόμενοι απο το διεθνές δίκαιο και την γραφειοκρατική μηχανη του σκανδάλου oil for food που ακούει στο όνομα ΟΗΕ, του οργανισμού που δίνει το δικαίωμα σε δικτάτορες να προεδρέυουν της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καλώς να'ρθουν οι επόμενες πτώσεις δικτατόρων, δεξιάς, αριστερής η θεοκρατικής κοπής και με οποιονδήποτε τρόπο.

 
At 3/7/05 9:07 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κύριε Μητσέ θα ήταν πιο σύντομο αν βγάζατε ονόματα από τον κατάλογο με τους δημοσιογράφους. Ξεκινήστε από τους νεκρούς -πάσης φύσεως...

Καλά να πάθουν.

 
At 3/7/05 9:24 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γιώργο προσυπογράφω το σχόλιό σου έστω κι αν η εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό δεν θα περάσει από τον ηρωικώς ανθιστάμενο λαό μας. Σου θυμίζω τη σχετική μάχη των αντιπροσώπων μας στο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου.

 
At 3/7/05 11:51 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ούτε στις Βαλτικές ταυτίζουν οι κυβερνώντες τους Ναζί με τους κομμουνιστές. Οι τελευταίοι είναι παράνομοι...

 
At 4/7/05 12:00 π.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Οι ηγέτες της Δύσης θα έπρεπε να καδικαστούν ενδεχομένως γιάτι ανέχτηκαν και σύναψαν σχέσεις με καθάρματα τύπου Σαντάμ και Μιλόσεβιτς συγκαλυπτόμενοι απο το διεθνές δίκαιο και την γραφειοκρατική μηχανη του σκανδάλου oil for food που ακούει στο όνομα ΟΗΕ, του οργανισμού που δίνει το δικαίωμα σε δικτάτορες να προεδρέυουν της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αντε και εισβολή στον ΟΗΕ. Αν χρειάζεται και κανένας φίλος δικτάτορας για τη δουλειά, ο Μουσάραφ μπορεί να βοηθήσει!
Αντε παιδιά κόφτε την πλάκα κατάντησε αηδία.

 
At 4/7/05 12:55 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

μάλιστα...οι συνηθισμενές εξυπνάδες απείθαρχων και κάτασπρων (και οχι μαυρων) προβάτων, βγαλμένες κατευθείαν απ'το επίσημο όργανο της πολιτικής ορθότητας "Le Monde".

 
At 4/7/05 3:10 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Mou aresei poly o "Mayro Provato". Na ginei h dikh toy Milosevic sto Beligradi leei. Mmmmm kai oi Lepenistes den lene pia "na rixoume tous metanastes sthn thalassa" alla "na epistrepsoun kai na symvalloun sthn anaptyksh tvn xorvn tous"... Gamoto, symmetrikh logikh s'agapo asymmetra

 
At 4/7/05 7:55 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

...δε θα ήθελα σε αυτό το "χώρο" να ανταπαντήσω επί προσωπικού, πολύ περισσότερο που δεν έχουν σταθεροποιηθεί οι περσόνες σας.

Ετη πολλά στους εορτάζοντες!

 
At 5/7/05 1:28 μ.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

O Genscher είναι μια χαρά. Χίλια συγνώμη για την ανακρίβεια!

 
At 8/7/05 12:43 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"(εκείνους που τα ελληνικά ΜΜΕ ονομάζουν αντίσταση προσβάλλοντας την δικιά μας εθνική και ευρωπαική αντίσταση κατά ναζιστών, φασιστών και κομμουνιστών)"

Σε λίγο Μιχάλη αυτοι οι τύποι που γράφουν εδώ θα μπουκάρουν να γκρεμίσουν το μνημείο στην Καισαριανή που τιμά κομουνιστές, που αν είχαν επικρατήσει ως γνωστόν θα είχαμε γκούλαγκ στην Ελλάδα και όχι Μακρόνησο και εξορίες

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home