Mαζική οικολογική αυτοκτονία
Οι κορυφαίοι επιστήμονες των οκτώ πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου το λένε καθαρά: «Τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία για την αλλαγή του κλίματος καθιστούν επιτακτική και επείγουσα τη λήψη μέτρων που θα αποτρέπουν τις επικίνδυνες επιπτώσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον».
Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ
3 Comments:
Μ'εκείνο το ευρωπαϊκό χρηματιστήριο δικαιωμάτων εκπομπής CO2 τι γίνεται;
Αλλο ένα "πολυσυστημικό" πρόβλημα που δεν επιδέχεται μαγικές λύσεις...
Μόνον αν γίνουν όλα, μπορούμε να ελπίζουμε κάτι. Και βιοκαύσιμα, και υδρογόνο και - φεύ! - πυρηνικά και προβολή ενός λιγότερο ενεργοβόρου μοντέλου ανάπτυξης, και φωτοβολταϊκά και αιολικά και και... μπας και φτάσουμε σε μια précaire ισορροπία του οικοσυστήματος. Το πρόβλημα, φίλοι, με τον καπιταλισμό είναι οτι δεν θα προχωρήσει τίποτε από όλα αυτά αν δεν εξασφαλίσει κέρδος. Δε λέω οτι δε γίνεται - λέω οτι κανείς δεν ξέρει καλά πώς μπορεί να γίνει αυτό.
Διάβασε σχετικά με τη Σύνοδο των 8:
α) Επιστήμονες: κραυγή αγωνίας για το περιβάλλον
β) Clear science demands prompt action on climate change say G8 science academies, από τη Royal Society της Μ. Βρετανίας
«… πολλοί επιστήμονες αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις ευρωπαϊκές απόψεις για τη χρησιμότητα της αειφορίας. Ο Αμερικάνος Klemperer αναφέρει ότι οι νεώτερες γενιές ζουν αποδεδειγμένα καλύτερα από τις παλαιότερες. Έτσι η μέσω της αειφορίας διατήρηση φυσικών πόρων για τις μελλοντικές γενεές σημαίνει ουσιαστικά μια δωρεά πλούτου από του φτωχούς (τωρινούς) στους πλούσιους»
Διερωτώμεθα για τη χρησιμότητα και αν η αειφορία συνδέεται με τη διατήρηση της παγκόσμιας ανισότητας;
Στερούνται ηθικού περιεχομένου οι απόψεις εκείνων που δεν λαμβάνουν υπ΄ όψιν τους τη παγκόσμια φτώχεια, που δεν κατακρίνουν εκείνους που σπαταλούν και χρησιμοποιούν προς όφελός τους το πλείστον των φυσικών πόρων.
Δημοσίευση σχολίου
<< Home