Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2005

Όχι + Όχι = Mπλαιρ

Την άνοιξη του 2005 - θα διαβάσουν οι μαθητές του μέλλοντος - δολοφονήθηκε η πολιτική Ευρώπη. Οι δολοφόνοι επικαλέστηκαν βασικά δύο λόγους: ότι το θύμα ήταν πολύ συντηρητικό και ότι ήταν πολύ φιλελεύθερο.

Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ

9 Comments:

At 3/6/05 11:37 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Baria barhkoha sou briskw giatre mou. Ecoute, Mixalh, ecoute!
Mia texnikh erwthsh: diabasa kapou diagwniwc oti sto ispaniko dhmoyhfisma den upoblhqhkan ola ta merh tou traité. Alhqeuei?
Upenqumizw ta (proxeira) iswc gkalop se Germania kai Ellada, opou to megalutero pososto aporriptei to dhmoyhfisma.
Gnwrizei kaneic apotelesmata dhmoskophsewn sthn Polwnia?
Mhpwc file Mixalh, enac siderenioc kaggelarioc qa htan mia kapoia lush gia thn koinagoritikh oloklhrwsh?

 
At 3/6/05 11:40 π.μ., Blogger Gazmend Kapllani said...

Ας κάνω και εγώ τον συνήγορο του Διαβόλου Μιχάλη: πως εξηγείται ότι ο αγγλοσαξονικός καπιταλισμός του Μπλέρ έχει μόνο 3% ανεργία και έχει ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους από τον κοινωνικό καπιταλισμό της Γαλλίας και της Γερμανίας (η ανεργία σε αυτές τις χώρες αγγίζει το 10%);
Από εκεί και πέρα δυο παρατηρήσεις μόνο. Η πρώτη ότι η πολιτική Ευρώπη με αυτό που συνέβη ανεβλήθη για μια γενιά. Δεν ξέρω όμως εάν θα υπάρχει και ποτέ εάν επικρατήσει η λογική Μπλέρ για την Ευρώπη (είναι αλήθεια πως όλα παίζουν υπέρ της).
Η δεύτερη παρατήρηση είναι πως έγιναν λάθη τα οποία δεν τα έχουμε εκτιμήσει ακόμα εμείς οι υποστηριχτές του «ναι». Το ότι πρόκειται για μια ξενοφοβική και αντι-ευρωπαική εξέγερση δεν έχω καμία αμφιβολία (εγώ επιμένω στην πρόβλεψή μου πως σύντομα θα δούμε τον Λεπέν να τραγουδά την διεθνή, όσο για τους αριστεριστές εκείνοι εδώ και χρόνια τραγουδούν με πάθος τον εθνικό ύμνο). Πρέπει όμως να δούμε και τα αίτια της ήττας για να είμαστε αντικειμενικοί και για να ελπίζουμε σε μια αντεπίθεση των φιλο-ευρωπαϊστών (δεν μας μένει παρά να είμαστε «ενεργοί πεσιμιστές» που έλεγε και ένας άλλος αγαπημένος μου και σου φιλόσοφος)

 
At 3/6/05 11:55 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Tha ithela apla na paratiriso oti to eurosuntagma den itan filelefthero kai koinonika dikaio, giati proothei xekathara (kata lexi) tin apoluti eleftheria tis agoras kai oles tis politikes tis EE pou odigisan pollous na poun 'oxi'. Epomenos den eustathoun polla apo auta pou grafete. Epipleon, to 'thauma' tis Bretannias (epeidi zo sto Cambridge kai vlepo) sunistatai ston thriamvo tis merikis apasxolisis, sta magazia na einai anoixta oles tis Kuriakes, se oraria 65 oron tin evdomada (kai malista i Vretania paraponietai sfodra pou den perase apo to europaiko koinovoulio) kai alla paromoia. Fusiko einai ta noumera na deixnoun 5% anergia, ta upoloipa kruvontai sta psila grammata. Kai den einai oloi oi 'aristeristes' opos tous apokaleite ethnikistes, apla diavazoun kai to eurosuntagma kai vlepoun. sas euxaristo polu

Thodoris, foititis, Cambridge

 
At 3/6/05 1:01 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

J'écoute, Mauro probato, je te rassure. Je lis aussi. Et j'essaie de penser, c'est le plus difficile.
Γιατί έκαναν δημοσκόπηση στην Ελλάδα για το Σύνταγμα ΜΕΤΑ το όχι της Γαλλίας; Τι νόημα έχει αυτή η τζάμπα αντίσταση; Και πόσο σοβαρά μπορούμε να πάρουμε αυτά τα ποσοστά με τόσο μεγάλο ποσοστό του "δεν ξέρω, δεν απαντώ"; (οι ίδιοι που έκαναν την έρευνα μας είπαν ότι το μόνο ενδιαφέρον είναι το υψηλό ποσοστό όσων δεν γνώριζαν ότι το Σύνταγμα επικυρώθηκε στο κοινοβούλιο)
Για τη Γερμανία κάνεις λάθος, η δημοσκόπηση έδειξε ότι θα νικούσε το ΝΑΙ. Για την Ισπανία δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς: αν είχαν διαβάσει οι ψηφοφόροι όλο το μάθημά τους; Στην Πολωνία δεν ξέρω τι έγινε, αλλά μη μου πεις ότι θα αθροίσεις και το δικό τους ΟΧΙ στο δικό σου, θα τρελαθούμε τελείως.
Σιδερένιος καγκελάριος, μμμ, ενδιαφέρον, έχεις κανέναν υπόψη σου;

 
At 3/6/05 1:22 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Bien que ça ne se voit pas, c'est bien mon cher si tu essaies d'écouter, car c'est ça qu'il faut faire maintenant: écouter le(s) peuple(s), bien réflechir et éviter les conclusions trop faciles...
Δεν έχεις άδικο, αγαπητέ Μιχάλη, για την τζάμπα μαγκιά των ελλήνων.
Είδα ένα αρνητικό γκάλοπ για τη Γερμανία - νομίζω στη Neue Zürcher Zeitung.
Για την Ισπανία, ρωτάω αν υποβλήθηκαν προς έγκριση όλα τα τμήματα του ευρωσυντάγματος. Γιατί πήρε το μάτι μου μια είδηση στα ψιλά πως όχι.
Οσο για τους Πολωνούς, το ερώτημα αφορά κυρίως την ανάλυσή σου: σε ποιό κουτάκι θα βάλεις το πολωνικό όχι (αν όντως είναι ισχυρό);
Για σιδερένιο καγγελάριο, προτείνω... Πούτιν! Τα έχει όλα: εγγύηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του ανταγωνισμού, πίστη στην κοινωνική οικονομία της αγοράς αλλά και θάρρος να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, εκεί που πονάνε. Μπρρρρ....

 
At 3/6/05 1:38 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

...την έλυσα την απορία μου για την Ισπανία. Δεν τίθεται θέμα - μια κοτσάνα του Κριβίν ήτανε.

 
At 3/6/05 2:17 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Δεν είναι η πρώτη, φοβάμαι. Τον θυμάμαι στη Νικαράγουα, στις εκλογές. Περπατούσε, και περιβαλλόταν από το fan club του. Δεν κατάλαβε τίποτα βέβαια απ'αυτό που έγινε. Αλλά τότε δεν είχαμε καταλάβει ούτε κι εμείς.

 
At 3/6/05 2:34 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

...μενσεβίκοι, τι περιμένεις;...

 
At 3/6/05 7:12 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

...chose qui signifie, chère Irina, que je suis en train d'oublier mon grec, sans avoir acquis entre-temps le même niveau dans une autre langue!
Merci pour les corrections! Michalis l'a fait aussi pour l'orthographe, une-deux fois ;-))

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home