Τρίτη, Ιουνίου 07, 2005

Eπικίνδυνα βιβλία

Αυτή την ιδέα, μονάχα Αμερικανοί υπερσυντηρητικοί θα μπορούσαν να την έχουν. Αυτό το θράσος μονάχα στην ξεσαλωμένη Αμερική του Μπους θα μπορούσε να έλθει στην επιφάνεια.

Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ

14 Comments:

At 7/6/05 11:27 π.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Αγαπητέ Μιχάλη, με αυτά που γράφεις σε βλέπω για légion d'honneur του χρόνου :-)

Πάντως ακόμα κι αυτοί παραμένουν (ως καλοί αμερικάνοι) πραγματιστές: αντί για πολύπλοκους χαρακτηρισμούς, κάνουμε έναν κατάλογο να αποφασίζουμε στα γρήγορα τι κάνει και τι δεν κάνει

Αλήθεια, επικίνδυνα sites δεν είχε στη λίστα;

 
At 7/6/05 12:34 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Είσαι πάντα η πιο ανθρώπινη καλημέρα, πραγματικά. Οχι δεν υπήρχαν sites στη λίστα, ίσως στην επόμενη, ίσως να μην τα θεωρούν και τόσο επικίνδυνα.

 
At 7/6/05 2:30 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ Μιχάλη, απ’ ότι καταλαβαίνω απορρίπτεις την ιδέα πως υπάρχουν επικίνδυνα βιβλία.
Ενώ δεν με βρίσκει σύμφωνο το κάψιμο τον βιβλίων με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η κριτική σκέψη και η αξιολόγηση τους. Πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ισπανία με οδηγίες για τον ξυλοδαρμό των γυναικών απ’ τους συζύγους τους; Αναρωτιέμαι ακόμα αν υπάρχουν βιβλία που δεν θα έδινες στο παιδί σου γιατί θα του κάνουν κακό να τα διαβάσει.
Ας έχουμε ανοικτό μυαλό και να βλέπουμε στις σωστές τους διαστάσεις ακόμα και όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 
At 7/6/05 3:08 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ με τον κύριο Χρήστο. Άλλα περιμέναμε από εσάς κύριε Μητσέ και όχι αυτά τα παλαιοκομμουνιστικά. Πρέπει να απαγορευτούν και στήλες σε εφημερίδες. Λυπάμαι, αλλά αν συνεχίσετε τουτοιοτρόπως, θα είναι και η δικιά σας ανάμεσα σε αυτές. Δεν μπορώ να ανοίγω την εφημερίδα μπροστά στα παιδιά μου και να βλέπω σφυροδρέπανα. Σας καλώ να επανορθώσετε.

 
At 7/6/05 7:47 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Καλά, πού τα είδατε τα σφυροδρέπανα; (εκτός αν κάνετε πλάκα) Τα καθεστώτα με τα σφυροδρέπανα απαγόρευαν βιβλία, δεν διαμαρτύρονταν για την απαγόρευσή τους. Οσο για μένα, επιτρέψτε μου να πω ότι είμαι εναντίον της απαγόρευσης, και πολύ περισσότερο της "πυρπόλησης", οποιουδήποτε βιβλίου. Και επιμένω να χαρακτηρίζω σκάνδαλο την ανάμιξη πνευματικών ανθρώπων σε μια πρωτοβουλία σύνταξης "μαύρης λίστας" με βιβλία.
Σκεφτείτε το λίγο: ποιος είναι αρμόδιος να κρίνει αν ένα βιβλίο είναι επιζήμιο ή όχι; Ποιος έχει το δικαίωμα να κρίνει αν μία άποψη είναι "βλαβερή"; Και με ποια κριτήρια το κρίνει;
Και πέραν όλων αυτών: δεν αποτελεί πραγματικό παραλήρημα να περιλαμβάνεις σε μια "μαύρη λίστα" τον Μαρξ, τον Χίτλερ, τον Νίτσε και τον Κέινς;

 
At 7/6/05 8:24 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κύριε Μητσέ, αν δεν κάνω λάθος, στη φωτογραφία στην εφημερίδα βλέπω ένα σφυροδρέπανο. Εσείς δεν το βλέπετε; Εκτός αν νομίζετε πως είναι το γράμμα "Τ" και η ημισέληνος με χερούλι. Αν ήθελα να βλέπω τέτοια πράγματα θα αγόραζα το Ριζοσπάστη κι όχι τα Νέα. Εγώ κύριε Μητσέ είμαι δεξιός! Σας παρακαλώ να σεβαστείτε την ιδεολογία της εφημερίδας που δουλεύετε.

 
At 7/6/05 8:33 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με το σημερινό σας κείμενο, κύριε Μητσέ, εξασφαλίζετε σίγουρα και την αυριανή αναδημοσίευση από τον κύριο Τριάντη. Συγχαρητήρια.

 
At 7/6/05 8:37 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Είστε δεξιός, μαγκιά σας, αλλά από πού συνάγετε ότι η ιδεολογία των ΝΕΩΝ είναι δεξιά; Θα μας πάρουν με τα λεμόνια!
Ακόμη κι ένας δεξιός, όμως, ή μάλλον κατ'εξοχήν ένας δεξιός, οφείλει να γνωρίζει τι είναι το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Θέλετε να σας στείλω σχετική βιβλιογραφία; Η προτιμάτε να συνεχίσετε να ζείτε στον κόσμο σας;

 
At 7/6/05 9:31 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, προφανώς κάνετε πλάκα. Προς στιγμήν ανησύχησα.

 
At 8/6/05 2:58 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ο ανώνυμος είναι αριστερός δημοσιογράφος που το παίζει νεοφιλελεύθερος. Τι κάνετε αγαπητέ; Χαθήκαμε. Να σας θυμίσω πως εγώ είχα μεγάλο ταλέντο στις αναδημοσιεύσεις από τον κ. Τριάντη.

"Η ιδεολογία των ΝΕΩΝ". Μετά σου λένε πως δεν βγαίνουν καλά ανέκδοτα σήμερα.

 
At 8/6/05 10:40 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ Μιχάλη, εκπλήσσομαι που προβάλεις σατανικά σύμβολα. Σε τι κόσμο θα έρθουν τα τέκνα μας? Θέλετε να αντικρίσουν κατά λάθος το σφυροδρέπανο και να τα τρέχουμε σε εξορκιστές? Αστειεύομαι και πράγματι το ομολογώ! Ούτε καν κομμουνιστής είμαι...
Πάντως, θα ήμουν πολύ περίεργος για τα αντίστοιχα αποτελέσματα στη δική μας χώρα... Επέτρεψέ μου να είμαι απαισιόδοξος. Εκτός και αν το υπαίθριο κάψιμο βιβλίων στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγα χρόνια παρουσία του νυν Νομάρχη, ήταν μια ευγενική προσφορά στους πολίτες για την αντιμετώπιση του ψύχους. Όπως και να'χει, η Αμερικανική Δεξιά είναι πρωτοπόρος στο σκοταδισμό και το κείμενό σου το αποδεικνύει ευθέως. Αν θυμάμαι καλά, σε κάποια σχολεία της Αμερικής απαγόρευσαν και το Δαρβίνο. Μήπως τελικά και η Γη είναι επίπεδη?

 
At 8/6/05 11:38 π.μ., Blogger Μαύρο πρόβατο said...

Εχει πλάκα πάντως οτι οι οπαδοί του index είναι και οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές της (πνευματικής) ιδιοκτησίας.

Αν ακολουθήσουμε τη λογική τους μέχρι το τέρμα, τα μόνα βιβλία που μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα, είναι όσα έχουν "θείο" copyright: βίβλος, κοράνι, καινή διαθήκη κτλ.

Ο λόγος του εκάστοτε Θεού, γίνεται έτσι το νέο στέρεο θεμέλιο της συμμαχίας νεοσυντηρητικών και νεοφιλελεύθερων...

 
At 8/6/05 5:54 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Επιλαχών ο Αντόρνο;;;
Απών ο Μαρκήσιος;;;
Όντως αυτή είναι λίστα της ντροπής!!

Πέρα από την πλάκα όμως, η σκλήρυνση και ο εξτρεμισμός της αμερικανικής δεξιάς (θρησκευτικής και μη) έχει φτάνει σε πρωτόγνωρα ύψη (το βλέπω καθημερινά μιας και κατοικώ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού).
Ωρες-ώρες πιστεύω ότι το μόνο που τους λείπει είναι οι βομβιστές αυτοκτονίας...Το επισημαίνω, κύριε Μητσέ, γιατί δείχνει να σας απωθεί τόσο (και δικαιολογημένα) ο ισλαμοφασισμός.

 
At 8/6/05 6:47 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η Αμερική είναι η χώρα της Ελευθερίας! Ντροπή σε όλους σας!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home