Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2005

Ο Σαν, η Aνέτ, ο Σπύρος

H Τέρι Σκιάβο πεθαίνει έχοντας κατακτήσει μια δημοσιότητα που ποτέ δεν φανταζόταν. Άλλοι 18.000 «ανώνυμοι» Αμερικανοί είναι όμως καταδικασμένοι να πεθαίνουν κάθε χρόνο επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν για την περίθαλψή τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

8 Comments:

At 30/3/05 12:37 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διαβάζω πάντα τα άρθρα σας και τα βρίσκω πάντα επίκαιρα και προπάντων πολύ πολύ ευαίσθητα. Ειδικά αυτό το σημερινό μου άρεσε πολύ. Δεν θέλω να μπω στην τετριμένη διαδικασία να πω ότι το άρθρο έδειξε την υποκρισία της αμερικανικής κοινωνίας κλπ κλπ κλπ. Απλώς ότι βάλατε το θέμα στην σωστή του διάσταση. Όπως άλλωστε είναι και το όνομα της στήλης.

 
At 30/3/05 1:09 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Θα εκμεταλλευτώ την ευγένειά σας και τα καλά σας λόγια - για τα οποία σας ευχαριστώ - και θα σας ζητήσω το εξής (αν δεν είναι αδιάκριτο): βρίσκετε έστω και ένα "ελαφρυντικό" στον Μπους για τον πόλεμο στο Ιράκ; Με άλλα λόγια, οι εξελίξεις που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό στον αραβικό κόσμο είναι κατά τη γνώμη σας "παραπροϊόν" αυτού του πολέμου;

 
At 31/3/05 9:01 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καλημέρα.Όχι, δεν βρίσκω κανένα "ελαφρυντικό" στον Μπους. Και σίγουρα οι εξελίξεις που παρακολουθούμε στον αραβικό κόσμο είναι "παραπροϊόν" του παράλογου πολέμου αλλά όχι όπως το θέτετε. από την ανάποδη. Προσωπικά γνωρίζω τί σημαίνουν γενικά τα "παραπροϊόντα" του πολέμου. Καθότι Κύπρια γεννημένη μετά το 1974. (Πάλι γίνομαι τετριμμένη.) Γενικά πιστεύω ότι είναι αδύνατον ο πόλεμος να έχει ελαφρυντικά.

 
At 31/3/05 1:04 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Δηλαδή οι εξελίξεις στο Λίβανο, στη Συρία, στην Παλαιστίνη, είναι δυσάρεστες; Και μιλώντας για την Κύπρο, ποια είναι η γνώμη σας για τον πρόεδρο;

 
At 31/3/05 10:28 μ.μ., Blogger Tassos said...

Μιχάλη, με χαρά βλέπω ότι η στήλη σου δημοσιεύεται καιμε μορφή blog. Λείπω κοντά 11 χρόνια από την Ελλάδα και η στήλη σου είναι μια από αυτές που διαβάζω σχεδόν καθημερινά.

Αν και δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει να κάνει η συζήτηση περί της "δικαιοσύνης" του πολέμου στο Ιράκ με το κοινωνικό/πολιτικό ζήτημα της Σκιάβο και της παρέμβασης της αμερικανικής δεξιάς, να τσιμπήσω το δόλωμα και να πω ότι εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι αυτό που γίνεται τώρα στο Ιράκ είναι καλύτερο από ό,τι γινόταν 2-3 χρόνια πριν.

Σίγουρα υπήρχαν αναρίθμητες ευκαιρίες να βελτιωθεί η κατάσταση, ξεκινώντας από την υποστήριξη του Σαντάμ από τις ΗΠΑ το 1982, τη μη-εκδίωξή του το 1991 κ.ο.κ. Αλλά δεδομένης της συμπεριφοράς των μεγάλων δυνάμεων και κυρίως των ΗΠΑ (θεωρώ την ιμπεριαλιστική συμπεριφορά των ΗΠΑ περίπου νετερμινιστικά αναπόφευκτη) η παρούσα κατάσταση ενέχει την καλύτερη δυναμική για το Ιράκ εδώ και 15 χρόνια.

 
At 1/4/05 2:26 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Το παραδέχομαι: ήταν κατά κάποιο τρόπο "δόλωμα". Αυτό που ήθελα να πω με τη σύγκριση που έκανα είναι το εξής: όλοι συμφωνούμε ότι ο Μπους είναι υποκριτής. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι πολιτικοί στις περισσότερες χώρες είναι υποκριτές. Ο Μπους όμως είναι και πολλά άλλα κακά πράγματα, τα οποία εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν καταγγείλει με διάφορους τρόπους (π.χ. με τις διαδηλώσεις τους). Ερώτηση: είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνει στην ιστορία (μόνο) για αυτά τα κακά πράγματα; Η μπορεί οι ιστορικοί να καταγράψουν και κάποια θετικά "παραπροϊόντα" της πολιτικής του, όπως ας πούμε η μεταμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

 
At 3/4/05 12:55 π.μ., Blogger Tassos said...

!!! Ποιοι ιστορικοί και πού, Μιχάλη; Πιστεύω ότι σίγουρα θα μείνουν στοιχεία που θα περιγράφουν τα γεγονότα όπως έγιναν, αλλά η μετατροπή τους σε ιστορικό έργο προσπελάσιμο στους πολλούς θα γίνει αναγκαστικά μέσα από ιδεολογικά φίλτρα. Επίσης, τα ΜΜΕ με τη συνεχή προβολή συγκεκριμένων ιδεών μπορούν να παραχαράξουν την ιστορία. Π.χ. εδώ και χρόνια η πτώση της ΕΣΣΔ χρεώνεται στη μιλιταριστική πολιτική του Reagan που χρεωκόπησε τους αντιπάλους στον αγώνα των εξοπλισμών. Στην πραγματικότητα η ΕΣΣΔ πέρασε το σημείο χωρίς επιστροφή από τον καιρό του Kennedy και του Khrushchev, όταν ο πρώτος «γκάζωσε» με επιπλέον πηρυνικά όπλα και ο δεύτερος απέτυχε να πείσει το πολιτμπιρό για μονομερή μείωση των εξοπλισμών προκειμένου να σωθεί η οικονομία.

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεδομένου ότι η Αμερική αισθάνεται ευάλωτη μετά την 11η 9ου η πλειονότητα των εγχώριων ιστορικών θα προσπαθήσει να περάσει μια εικόνα του GWB πολύ θετικότερη απ'ό,τι θα έκανε αλλιώς. Βέβαια, το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε πώς θα καταγραφούν οι πράξεις του ανδρός από τους ιστορικούς της Μέσης Ανατολής.

 
At 1/8/19 7:11 μ.μ., Blogger samaher said...


نستخدم افضل ادوات تنظيف و غسيل الخزانات لاننا افضل شركة غسيل خزانات بالمدينة المنورة و عمال مروبون وحاصلون على شهادة صحية فقط اتصل بنا لتحصل على افضل خدمة غسيل خزانات بالمدينة المنورة

_________

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home