Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2005

Σε αναζήτηση της ευτυχίας

«Το μυστικό της ευτυχίας είναι να μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με ανθρώπους που είναι πιο επιτυχημένοι από σένα. Πάντα να συγκρίνεις προς τα κάτω, όχι προς τα πάνω». Ρίτσαρντ Λέιαρντ

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

4 Comments:

At 9/3/05 2:42 μ.μ., Blogger dgalanis said...

με λίγα λόγια είναι αλήθεια αυτό που έλεγε ένας φίλος μου ότι "ο πατέρας της αισιοδοξίας είναι ο φόβος και μητέρα της το κατάντημα του άλλου".

 
At 9/3/05 5:27 μ.μ., Blogger Nassos K. said...

You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life.

~Albert Camus

 
At 13/3/05 11:47 μ.μ., Blogger Sakis Rizos said...

"Αν θέλαμε να είμαστε ευτυχισμένοι, θα ήταν εύκολο. Θέλουμε, όμως, να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι από τους ανθρώπους γύρω μας, πράγμα δύσκολο, διότι τους θεωρούμε περισσότερο ευτυχισμένους από ό,τι στην πραγματικότητα είναι".

(Σόρρυ, δεν θυμάμαι ποιος το είπε.)

 
At 17/3/05 12:34 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το άρθρο είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Η έννοια της ευτυχίας μπορεί να δώσει μια άλλη διάσταση και προοπτική τόσο στην οικονομική θεωρία, όσο και στην οικονομική πολιτική.

Έχω μια βασική διαφωνία όμως. Η παραγωγή πλούτου είναι αναγκαία συνθήκη για την ευτυχία σε ατομικό επίπεδο, όσο και για την κοινωνική ευημερία. Σίγουρα όχι ικανή. Αλλά απαραίτητη για να μιλάμε επί της ουσίας για ευτυχία και ποιότητα ζωής.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home