Παρασκευή, Μαΐου 20, 2005

Οι bloggers του Iράν

H χώρα αυτή έχει 70 εκατομμύρια κατοίκους. Το 70% του πληθυσμού είναι κάτω των 30 ετών. Σε αυτήν ακριβώς την ηλικιακή κατηγορία ανήκουν και οι περισσότεροι από τους 75.000 ανθρώπους που γράφουν τακτικά blogs.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

10 Comments:

At 20/5/05 2:33 μ.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 20/5/05 2:45 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Μη με κάνεις να σου πω δημοσίως τη γνώμη μου για το πόσο "πολιτικά ζώα" είναι οι Ελληνες γιατί θα χάσω και τους ελάχιστους αναγνώστες μου

 
At 20/5/05 2:46 μ.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 20/5/05 2:47 μ.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 20/5/05 6:27 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ «Πιτσιρίκο» οι αριστεροί μου φίλοι από την Ιταλία της οργάνωσης «Informazione Senza Frontiere» μου έστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση (αφού γνωρίζεις ισπανικά πιστεύω πως θα καταλάβεις και τα ιταλικά)

“ Liberate Battistini e i ventitré colleghi cubani incarcerati”, questo l’invito rivolto oggi al Presidente cubano Fidel Castro dall’Associazione Italiana Informazione Senza Frontiere. “Due anni fa – ricorda il segretario generale di Isf Stefano Marcelli - pubblicammo un dossier di denuncia sui ventinove colleghi arrestati e condannati a pene di millecinquecento anni di carcere. Facemmo allora appello al Parlamento Europeo perché intervenisse verso il governo cubano che in un colpo solo balzava in testa alla classifica delle repressione verso i giornalisti assieme a quello cinese. Ora ci uniamo alle proteste dei governi europei e della stessa UE per le espulsioni di parlamentari, ma vogliamo rilanciare l’appello sottoscritto il 18 marzo scorso da 108 intellettuali latinoamericani per la liberazione dei 23 giornalisti tuttora detenuti in aperta violazione del diritto internazionale”.
“ Sull’isola di Cuba convivono a poca distanza l’uno dall’altro il carcere di Guantanamo, dove l’amministrazione Bush ha rinchiuso gli accusati di terrorismo per godere dei benefici dell’extraterritorialità che dispensano i carcerieri dal rispetto delle leggi e quello di Santa Maria, dove Fidel chiude giornalisti e intellettuali –conclude Marcelli- vorremmo vederli chiusi tutti e due nel nome delle norme internazionali e della dignità dell’uomo. Fidel: giù le mani dai giornalisti”.

 
At 20/5/05 6:54 μ.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 20/5/05 8:56 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Πάντως, για όποιον δεν το έμαθε, το κουβανικό καθεστώς συλλαμβάνει και απελαύνει σήμερα όποιον ξένο βουλευτή τολμά να φτάσει στο νησί για να λάβει μέρος στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης (χάρις στην οποία γνωρίστηκα τόσο καλά και με τον Πιτσιρίκο)

 
At 21/5/05 1:02 π.μ., Blogger πιτσιρίκος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 21/5/05 1:42 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στα πλαίσια της συγκριτικής μου έρευνας για τους δικτάτορες ήθελα να μάθω Μιχάλη πόσα αγάλματα και αγαλματίδια του Κάστρο υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Κούβα (εάν ξέρεις βέβαια). «Πιτσιρίκο» όσο για το «η Κούβα είναι σε πόλεμο» συμβαίνει κάτι παράξενο. Και η Αλβανία σε πόλεμο ήταν, και η Βόρεια Κορέα σε πόλεμο είναι, και το Ιράν και όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα (όσα έχουν μείνει πάνω στο πλανήτη). Αφού χωρίς εμπόλεμη ατμόσφαιρα τα καθεστώτα αυτά δεν θα επιβίωναν – ιδού γιατί ο Κάστρο και ο Κιμ Ιλ Σούγκ φοράνε στρατιωτικά.

ΥΓ. «Μας επικρίνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το υπέρτερο δικαίωμα του ανθρώπου όμως είναι η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας, του σοσιαλισμού και της ζωής. Εμείς είμαστε σε αδυσώπητο πόλεμο με τον ιμπεριαλισμό και τον ρεβιζιονισμό που θέλουν να σβήσουν τα ιδανικά μας. Αλλά εμείς θα αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας και η μεγαλύτερη εγγύησή μας είναι ο στρατός του λαού στρατιώτη»
Ενβέρ Χότζα 1974

 
At 21/5/05 3:35 μ.μ., Blogger ΤΑΣΟΣ said...

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ "ΜΟΝΟ"

ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΙΣΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΗ ΤΡΟΦΗ, ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣ.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

"Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ"
ΕΣΚ - ΙΣΤΑΜΕ

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home