Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2010

Ο σύγχρονος µακαρθισµός





Ο ένας αναλυτής αποκαλεί τη χώρα «Παραλογιστάν». Ο άλλος µιλά για «παρανοϊκή τρέλα». Σ' αυτές τις συνθήκες, τι ακριβώς πρέπει - ή µπορεί - να κάνει ο Μπαράκ Οµπάµα;

Εχουµε και λέµε. Η υπερθέρµανση του πλανήτη δεν υπάρχει. Η Γουόλ Στριτ διακατέχεται από καλές προθέσεις. Ο αµυντικός προϋπολογισµός είναι κάτι ιερό. Ο σιδηρόδροµος µεγάλης ταχύτητας είναι ένα κόλπο των σοσιαλιστών. Τα µικρά αυτοκίνητα είναι άβολα και άχρηστα. Η κόκα-κόλα και το Βig Μac δεν παχαίνουν. Οι πλούσιοι πληρώνουν πολλούς φόρους. Οι επιχειρήσεις πληρώνουν πολλούς φόρους. Η µείωση της φορολογίας είναι ο κινητήρας της ανάπτυξης. Ο σηµερινός πρόεδρος δεν είναι χριστιανός, αλλά µουσουλµάνος, και θέλει να κάνει την Αµερική µαρξιστική. Ο άνθρωπος στη σηµερινή του µορφή δηµιουργήθηκε από τον Θεό πριν από 10.000 χρόνια. Η Δευτέρα Παρουσία θα έχει γίνει το αργότερο µέχρι το 2050.

Τα παραπάνω αποτελούν πεποίθηση ενός σηµαντικού ποσοστού Αµερικανών (τα περί Δευτέρας Παρουσίας, για παράδειγµα, τα πιστεύει ένα 40%, που φτάνει το 60% στις τάξεις των λευκών ευαγγελικών προτεσταντών). Και οι εννιά Σοφοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου ακολουθούν. Σύµφωνα µε τον µακροβιότερο εξ αυτών, τον Αντονιν Σκάλια, «το Σύνταγµα δεν υποχρεώνει το Ανώτατο Δικαστήριο να απαγορεύσει την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη που κατόρθωσε να αποδείξει σε ένα δικαστήριο την αθωότητά του». Πριν από δύο χρόνια, γράφει ο ανταποκριτής του Νουβέλ Οµπζερβατέρ, όταν η χώρα τους λεγόταν ακόµη Ηνωµένες Πολιτείες, οι Παράλογοι έδωσαν ένα µάθηµα τόλµης και δηµοκρατίας στον υπόλοιπο πλανήτη, εκλέγοντας πρόεδρο έναν άγνωστο µιγάδα που ο παππούς του ήταν βοσκός στην Κένυα. Σήµερα, τον κατηγορούν ότι είναι ρατσιστής (42%), αντιαµερικανός (41%) και ενδεχοµένως ο ίδιος ο Αντίχριστος (24%). Αλλά ευτυχώς ο παραλογισµός δεν είναι ανίατη ασθένεια. Ο Οµπάµα έχει δύο χρόνια µπροστά του για να τη γιατρέψει.

Κι εκείνος, βέβαια, δεν είναι άµοιρος ευθυνών. Σύµφωνα µε τον Σάιµον Σάµα των Φαϊνάνσιαλ Τάιµς, το µεγαλύτερό του λάθος µέχρι στιγµής είναι ότι δεν προστάτευσε την εξουσία του. Πέτυχε σηµαντικά πράγµατα αυτή τη διετία (εξασφάλισε, για παράδειγµα, ιατρική περίθαλψη σε 11 εκατοµµύρια παιδιά που µέχρι τώρα τη στερούνταν), αλλά δεν µπόρεσε να τα υπερασπιστεί. Αυτό που πρέπει να κάνει µετά την προαναγγελθείσα αυριανή του ήττα είναι να πετάξει τον Πλάτωνα που έχει µέσα του και να επιστρατεύσει τον εσωτερικό του Μακιαβέλλι. Οταν η Σάρα Πέιλιν λέει ότι το νοµοσχέδιο για τη µεταρρύθµιση της υγείας κατασκευάζει «επιτροπές θανάτου», πρέπει να την αποκαλεί αυτό που είναι: ψεύτρα. Απέναντι στον σύγχρονο µακαρθισµό, πρέπει να υψώσει το ανάστηµά του και να αντεπιτεθεί. Μόνο έτσι θα ξαναδώσει ελπίδα στα εκατοµµύρια των Αµερικανών που καταστράφηκαν από τον καπιταλισµό του καζίνου. Και θα ξαναγίνει ο Οµπάµα που γνωρίζαµε και εµπιστευόµασταν.

2 Comments:

At 2/11/10 6:19 μ.μ., Blogger the elf at bay said...

Θα ξαναγίνει; Αμφιβάλλω.

 
At 7/11/10 12:58 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μια χαρά τα λένε. Που είναι το πρόβλημα ? ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.
ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


http://logoimf.wordpress.com/

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home