Πέμπτη, Απριλίου 15, 2010

Οι αντάρτες της ενηµέρωσης





Διευκρίνιση: Οποιοσδήποτε συσχετισµός του παρακάτω κειµένου µε γεγονότα που συνέβησαν προχθές το µεσηµέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ είναι αυθαίρετος και πρέπει να αποδοκιµαστεί.

Ήταν εβδοµήντα πέντε, η ηλικία τους κυµαινόταν από τα 13 ώς τα 17, φορούσαν χακί στολές και πράσινα µαντίλια και την περασµένη Δευτέρα ορκίστηκαν µε το αριστερό χέρι σηκωµένο ψηλά ότι θα αγωνιστούν κατά της παραπληροφόρησης που ασκούν τα ιδιωτικά µέσα ενηµέρωσης. «Ορκίζοµαι ότι θα αντισταθώ στην αδικία των ισχυρών και θα υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια του λαού µας», είπαν. «Αν αυτό πράξετε, ας σας επιβραβεύσουν ο Θεός, η πατρίδα και ο κυρίαρχος λα ός», ήταν η απάντηση της νέας υπουργού Επικοινωνίας και Ενηµέρωσης Τάνια Ντίας. Στη συνέχεια, διάβασε τις οδηγίες για την πρώτη ηµέρα της Επιχείρησης Επικοινωνιακός Κεραυνός: «Συγκροτήστε οµάδες ταχείας µετακίνησης και ξεκινήστε αφισοκόλληση στους σταθµούς της πρώτης γραµµής του µετρό».

Ετσι ξεκίνησε το «Επικοινωνιακό Αντάρτικο» που αποφάσισε να δηµι ουργήσει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για να αντιµετωπιστούν _ όπως είπε την περασµένη Κυριακή στην τηλεοπτική του εκπο µπή _ τα ψέµατα των ιδιωτικών µέσων ενηµέρωσης και να αποτραπεί επανάληψη του αίσχους του 2002, όταν είχε σηµειωθεί απόπειρα πρα ξικοπήµατος και τα παραπάνω µέσα δεν είχαν πει κουβέντα. Οι πρώτες τρεις εικοσιπενταµελείς µονάδες άρχισαν να εκπαιδεύονται τον περασµένο Φεβρουάριο και ο στόχος είναι να δηµιουργηθούν άλλες 25 µο νάδες µόνο στο Καράκας. Οσο για τα όπλα τους, θα είναι ένα τετράδιο, µια φωτογραφική µηχανή, ένα κινη τό τηλέφωνο και ένα µαγνητόφωνο. «Οι αντάρτες θα πυροβολούν από εκεί που πρέπει να πυροβολούν και θα πλήττουν αυτούς που πρέ πει να πληγούν: τα µέσα ενηµέρωσης, τον µηχανισµό ελέγχου των λα ών», είπε ο υπουργός Παιδείας Εκτορ Ναβάρο στη διάρκεια της ορκωµοσίας. «Αλλά τα πυρά τους θα είναι ιδεολογικά». Οταν, για παράδειγµα, λέει κάποιος ένα ψέµα στο λεωφορείο, πρέπει να υπάρχει πάντα ένας αντάρτης που θα αποκαθιστά την αλήθεια… Το κρατικό κανάλι Catia ΤV µετέδωσε τις τελευταίες ηµέρες µερικές σκηνές από την εκπαίδευση των µαθητών. Σ’ ένα από τα εργαστήρια, ένας σύντροφος που φορά µια µπλούζα µε τη φωτογραφία του τροµοκράτη Κάρλος διδάσκει στα παιδιά πώς να αποκτήσουν κριτική σκέψη. Σε ένα άλλο, ο 16χρονος Αρχι περιγρά φει το µήνυµα που θα δίνει στην κοινή γνώµη: «Ενα µήνυµα ειρήνης και σοσιαλισµού. Θέλουµε όλοι οι νέοι να γίνουν σοσιαλιστές».

Και όχι µόνο οι νέοι. «Δεν θα επιτρέψουµε στους µπουρζουάδες να καταλάβουν έδρες στην Εθνοσυνέλευση!», βροντοφώναξε προχθές ο Τσάβες σε συγκέντρωση στο Καράκας. «Δεν θα τους επιτρέψουµε να υπονοµεύσουν τους επαναστατικούς νόµους!». Σωστό και δηµοκρατικό.

1 Comments:

At 15/4/10 5:29 μ.μ., Blogger the elf at bay said...

Μια χαρά τους βρίσκω. Όχι σαν κι εμάς που οποιαδήποτε μπαρούφα μας πασάρουν την καταπίνουμε και λέμε κι ευχαριστώ. Ευτυχώς που υπάρχουν τα blogs με κραυγαλέο παράδειγμα το actual video της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Γιατί αν περιμέναμε από το MEGA, καλά κρασά....

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home