Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2005

H δικαιοσύνη του ΙRΑ

Υπήρχε κάποτε ένα μαζικό κίνημα που υπερασπιζόταν τα δίκαια μιας καταπιεζόμενης μειοψηφίας. Ύστερα, το κίνημα αυτό το 'ριξε στις ληστείες και το ξέπλυμα χρήματος. Και τώρα, παραδίδει μαθήματα επαναστατικής δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

2 Comments:

At 11/3/05 10:56 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Διαβάζω τη στήλη καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλο ενδιαφέρον. Εκτιμώ ιδιαίτερα την προοδευτικότητα και τον αντιδογματισμό που τη διακρίνει.

Εν γένει, πιστεύω πως η τελευταία σελίδα των Διεθνών είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σελίδες των Νέων. Άρθρα όπως αυτό αποτελούν το καλύτερο επιχείρημα για αυτή την άποψη μου.

Πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, θα ήθελα απλά να τονίσω ότι έναν ανάλογο ρόλο επαναστάτη-τιμωρού είχε αναλάβει στη συνείδηση ενός (μεγάλου;) μέρους της ελληνικής κοινωνίας η 17Ν. Και μάλιστα με την ανοχή ενός (μεγάλου;) μέρους της ελληνικής διανόησης και Αριστεράς.

 
At 11/3/05 2:14 μ.μ., Blogger Μιχάλης Μητσός said...

Εχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν στην ελληνική κοινωνία ξεκίνησε ποτέ η διαδικασία "κάθαρσης" που παρακολουθούμε τώρα στην Ιρλανδία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στο Μπέλφαστ, το 60% των κατοίκων της Βόρειας Ιρλανδίας (στους οποίους περιλαμβάνεται το 44% των ψηφοφόρων του Σιν Φέιν) επιθυμούν τη διάλυση του IRA.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home